Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTez czytałam, że nie należy się golić przed cc. Ja goliłam się około 3 dni przed. A jak lekarz nagle zadecydował o cc, to polozna tak patrzy na mnie i mowi:"podgolimy panią trochę". Na co ja uciekam z fotela i pytam, czy mogę sama. Lekarz zaczal sie smiac, polozna zdziwiona, ze mam czym 😂
Wiec lepiej zabrac maszynkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia gratulacje!!!
A u mnie się zwaliłobyłam na tym usg. Nie dość, ze Mały ma 3900, to jeszcze mam wielowodzie i lekarz straszył łożyskiem blisko szyjki.
Waga nie jest miarodajna, ale o wielowodziu piszą straszne rzeczy...
Napisałam do mojego lekarza i czekam na info, bo wizyta u położnej i ktg w piatek.
I mam wizję, ze sn poszedł sie walić, a dziecko zagrożone. Mąz przerażony...
A, szyjka 3 cm, zamknieta. Cudnie po prostu...
RedRose, miedniczki 6,5 i 13, ale w tej szerszej poszerzony kielich, czego nie było wcześniej... -
Marysia gratulacje! Zdrówka dla ciebie i Łucji🙂
ma.rysia lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jutro 1 października, nasz wątek oficjalnie jak ruszy z porodami, to boję się, że zostanę gdzieś pod koniec... A wy wszystkie już będziecie po łokcie w pieluchach 😊
Misia78 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Freja, u mnie jest wielowodzie przez cały III trymestr. AFI 27-30. Owszem, jestem pod większą obserwacją ale nikt mnie z tego powodu nie straszy, wręcz przeciwnie. Wiem, że u Ciebie inna historia, bo jesteś po dwóch cc. Ale jednak spokojnie.
Kciuki, żeby Twoi lekarze podjęli dobre decyzje✊
Jestem właśnie po wizycie. I młoda przebiła już 4200g. Ale mimo wszystko mój lekarz jest za tym, żeby próbować indukcji, zanim jeszcze bardziej urośnie. Ja też jestem za tym, choć boję się i wolałabym uniknąć. No ale w tej sytuacji...
W piątek mam przyjęcie do szpitala, a jutro jeszcze test na Covid. I to też mnie zestresowało🙄Emka31 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Marysiu gratulacje 👍🥰
Freja no to masz teraz o czym myśleć. I męża zestresowałaś. W sumie nic dziwnego. Wszystko do tej pory szło dobrze. Rodzisz w dobrym szpitalu. Musi być dobrze. Głowa do góry. A czy to będzie SN czy cc - to już sprawa drugorzędna
Evoleth piękna dorodną pannę wyhodowalaś 😁
Mój mąż też dzisiaj się zestresował. Poranek był dość intensywny. On czekał u rodziców a ja byłam z młodą u dentysty. Potem odwiozłam ją do szkoły. Wypiłam u teściów herbatke i skoczyliśmy z M do paru sklepów po różne jeszcze drobiazgi. Pochodziłam. Potem w aucie odpoczywalismy pod szkołą córki żeby ją zabrać na rehabilitację. Położyłam sobie trochę fotel. Przykryłam się swetrem ☺ i ucielam krótką drzemkę. Po tej drzemce jak się spionizowalam..... Poleciało mi coś w gatki 😱😱😱 Męż wpadł w panikę 🤣 a ja tylko spojrzałam na zegarek. "Zawiez mnie do rossmana po wkładki i jakieś gacie. Stamtąd pójdę pieszo do dentysty" (Bo obie dziś miałyśmy wizytę). No i tak zrobiłam. Nie było za bardzo innego wyjścia bo dentysty nie odwołam 😁 prędzej mu na fotelu urodzę 🤣
Wszystko skończyło się dobrze i szczęśliwie. Ale chłop taki spięty że po powrocie do domu i obiedzie - zasnął 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 17:20
Emka31, ma.rysia lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie tu nie bylo. Wow tyle się wydarzyło. Wszystkim rozpakowanym bardzo gratuluje, az milo na sercu się robi kiedy mówicie, że wszystko dobrze, a maleństwa już z wami🧡 cudownosci❤
U nas w piątek 38 tydz... takzesmy pieknie dotrwali. Mam ogromny strach przed porodem w tych ostatnich chwilach. Mały mniej sie dzisiaj rusza. No powiem wam zaczynam przybierać sobie głupoty do głowy, nie mogę wyzbyć się obaw i lęku. Zastanawiam się nad szybkim wykupieniem usługi prywatnej poloznej... jedni odradzają,drudzy mowia ze sami nie wiedzą czy to potrzebne. Będę tam sama, chciałabym ze tak powiem fachowej opieki, ale te opinie akurat o Ujastku w Krakowie sa strasznie różne... czesc zadowolona, część nie mimo, że zapłacili. No i mam też tam 40 min. W domu wszyscy przerazeni, ze nie dojadę:p kurde wiecie czuje się teraz jakbym siedziała na bombie. Tykajacej bombie, która nie wiadomo kiedy wybuchnie.
Jutro mamy 4 rocznicę ślubu i nawet nie mamy jak swietowac:p maz lawiruje pomiędzy swoja firma, a nasza budowa - ekipa zalewa płytę i robi dach. Pogoda masakryczna, jedyne co nas czeka to może kolacja o 20 wieczorem jak biedak zmęczony wroci po całym dniu. A i jutro imieniny Remigiusza, tak jak chcemy nazwać malego :pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 17:44
ma.rysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marysia gratulacje! Jaka duża dziewczynka.😀😀❤️ Jesteś super dzielna!
A ja się dowiedziałam że mi chcieli dziecko zagłodzić w szpitalu... 😳 Lekarka mówi, że nie dość, że mu zwiększyli porcje do 60 ml (ostatnio dawali mu po 45, wczoraj 50 ml, choć już kiedyś dostawał 50,ja niew iem co oni tam robią z tym jedzeniem) to teraz właściwie dostaje tyle ile będzie chciał i musieli go wcześniej karmić bo był już taki głodny, że chciał zjeść całą butelkę razem z ręką! No i dziwić się, że zapominał biduś oddychać jak już był taki głodny że pewnie myślał tylko o tym żeby się wreszcie najeść!😜
A właśnie, to co mówiłyście że Wam skóra ściemniała na dole, pod pachami i pępek... U mnie bylo to samo ale już wraca do normy także się nie martwcie. A i wargi sromowe też były takie jakby większe, ale też po porodzie szybko wróciły do siebie. 😉Misia78, Nadzieja27, ma.rysia lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyBaby, ale przygoda 🙈 Ja od dawna na wyjścia, zakładam wkładkę, a od dziś śpię na podkladzie. Żarty się skończyły 😂
Byłam na krótkiej wizycie przy okazji ktg i gin kazał mi rodzic... ale jak? Pytam się,jak mam to zrobić? 🙈 Młody waży około 3900, idealnie by akurat wyskoczył. Jutro wyszoruje fugi w łazience, może ruszy 😂
Freja, ile tego AFI wyszło?baby, Kicior lubią tę wiadomość
-
Freja u mnie teraz po urodzeniu poszerzenie układu kielichowego tylko w jednej nerce 16mm. Bez wodonercza.
Daj znać co powiedział Twój lekarz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 19:30
Freja000 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Freja proszę nie nastawiaj się źle. Na pewno wszystko będzie dobrze, a jaki poród - to sprawa drugorzędna. Naprawdę poród sn nie jest idealny. Ja np. dziś zmagam się po nim z nietrzymaniem moczu, a wiele kobiet ma po nim traumę. Nastawienie nastawieniem, ale jakby mi ktoś proponował cesarkę, to przyjmuję to z radością. Ja nie mam wskazań do cc i będę musiała rodzić sn, a co się stanie z moją pochwą i zwieraczem po, to już tylko ja będę wiedziała i się z tym męczyła.
Ale duży jest Twój synek! Ja urodziłam 2-kę dzieci o wadze 2900:)