X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 6 kg na plusie.
    Dziewczyny, zauważyłam coś niepokojącego u mojego Synka. Podczas snu bardzo odgina główkę do tyłu. Jakby wyginał się w łuk. Przestraszyłam się... Już się naczytałam w Internecie różnych rzeczy. Dajcie znać czy macie jakieś doświadczenia z tym związane...
    Postaram się znaleźć jakiegoś fizjoterapeutę ale trochę mnie ta wizja przeraża(biorąc pod uwagę covid, jeżdżenie gdziekolwiek z Maluchem to nie najlepszy pomysł...)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas się chyba jakies kolki zaczynają czy sama nie wiem o co chodzi... Mała po kąpieli wypiła mleko i od tego czasu nie chciała spać, płakała, niczym ją nie mogłam uspokoic, w końcu dałam Espumisan ale dalej był ryk, włączyłam biały szum na telefonie i jakoś usnęła ale i tak się przez sen kręci. A mnie uszy bolą od tego szumi... Ciekawa noc się nam zapowiada... W dodatku jestem z nią samą:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena mi jedynie do glowy powiekszone migdaly przychodza ale to chyba u wiekszych dzieci.

A u nas nielatwo. Mloda jakis tydzien temu zaczela wrzeszczec wieczorem i tak jej zostalo ze od okolo 18tej jest ryk i nieodkladalna jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tak jest czesto przy refluksie :/ Tosia tak robi czasem i pediatra mowila, ze to charakterystyczne, kiedy tresc podchodzi i ja podraznia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciazy. A idealnie byłoby zrzucić 10 kg 🙈
    Brzuch mam jak w 5 miesiącu, odstaje mi taka fałdka spora :/
    No i jeszcze mam dość poszerzone nie wiem, biodra? Miednicę?
    Mam problem z dopięciem kurtek :/
    Mam nadzieję, że to chodzi o te kości i one się zejdą niedlugo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 23:09

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, mamy podobny problem. Tj pisze Natalii, w naszym przypadku przyczyna tkwi w refluksie. Mamy mieć wizytę fizjo żeby skorygować trochę małego.

Natalii, ja jestem na bmk. Minęły biegunki i wymioty. Ulewania, refluks zostały. Trafiają nam się zielone kupy. W szpitalu mówili że może tak byc. Krostki też wyszły (na buzi i przy uszach), dlatego od jutra spróbuję jeszcze bj, zobaczymy co z tego wyjdzie.

U mnie 2 kg na plusie jeszcze, a przytyłam w ciazy 15 kg. Z tym, że po samym porodzie ubyło mi 10 kg. Brzuszek jeszcze odstaje, ale to nie flaczek. Raczej taki jak po Wigilii u babci 😉 za to obrączka nie przeciska się przez stawy...może jeszcze palce wrócą do pierwotnych rozmiarów. Jak nie to trzeba będzie fwybrac się do złotnika i powiększyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 23:34

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a po ajkim czasie na diecie zauwazylas efekty?

A tą wysypkę za uszami czujesz pod palcami, w sensie, że to takie krótkie, a nie plamki.na ciele?

Co do obrączki to u mnie jest tak samo. Sama jestem zdziwiona, ze tak długo jest obrzęk stawów. Niby nie widać, a jednak... Ja mam cicha nadzieję, że jeszcze zejdzie ;)

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataki nie wiem.czy poszerzona miediica czy biodra się zejdą. To raczwj uż zostanie.

A ja ro się boję qejść na wagę bo nie chcę zawaĺu doatać ile jwstwm w plecy i ile pasowałoby odrobić żeby wyglądać jak człowiek a nie jak śmierć.

A kojemu męzowi bardzo podobają się twraz moje piersi. Mówi żw takie super, że takie wielkie się zrobiły 🤣 eh pomarzyć może ale one się zmniejszą jak przestane karmić 😂

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g

Wysłany: 8 listopada 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Sylwia, a po ajkim czasie na diecie zauwazylas efekty?

A tą wysypkę za uszami czujesz pod palcami, w sensie, że to takie krótkie, a nie plamki.na ciele?

Co do obrączki to u mnie jest tak samo. Sama jestem zdziwiona, ze tak długo jest obrzęk stawów. Niby nie widać, a jednak... Ja mam cicha nadzieję, że jeszcze zejdzie ;)
    Wysypka taka odstająca. U mnie ciężko powiedzieć od kiedy są efekty diety. Ostatni raz w szpitalu byliśmy 6 dni. Pierwszego dnia zaczęłam dietę ostatniego mieliśmy tylko jedne wymioty. Nie wiem czy przez dietę cz leki i kroplówki. Mówili że efekty będą po ok 2 tyg, bo organizm dopiero się oczyści. Ulewania do tej pory nie minęły

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2020, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a powiedzcie jak usypianie swoje dzieci? Zasypiają same? Moja zasypia tylko na mnie. Najlepiej na piersi, ale zdarza się że zaśnie przy bujaniu. Ale mam wielką gimnastykę żeby ją odłożyć później... Macie jakieś pomysły?

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lalka poki co zasypia przy cycu albo jesli byla butla to jest noszona, nuce kolysanki i chodze po pokojach. Odlozona dzisiaj jakos wyjatkowi wzdryga sie, co troche unosi nerwo obie rece napinajac dlonie. Hmmm
    Co do mojej wagi.... Poki co dzisiaj dopiero (10doba)zobaczylam swoje kostki u stóp, opuchlizna chyba calkowicie zeszla, ufff.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.

Wysłany: 8 listopada 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale śpi dalej? Moja się budzi zazwyczaj i tak to trwa w nieskończoność

• gondi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero po tej ciąży, jestem w stanie wcisnąć obrączkę. W pierwszej ciąży bardzo szybko ją zdjęłam i nie mogłam założyć przez 3 lata ;)pierścionek zaręczynowy chyba powiększe bo jego to napewno nie wcisnę. Ja się obudziłam z bólem obu piersi, kości i temperatura 38,5. Jakże zwykle zapalenie piersi na weekend :(

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,u nas noc bardzo ciężka. Mały całą noc co usnie na 3 minuty to zrywa się z przeraźliwym płaczem... Nie jest głodny ale całą noc się męczy... Dosłownie 5 minut i wzdryga się z takim krzykiem jakby nie wiem co się działo. Do tego podwyższona temperatura. Ok 37,5 gdy płacze gdy się uspokoi ok 37,1. Nie wiem co robić. W naszym szpitalu jest covid, musiałbym sama z płaczącym dzieckiem jechać autem 50 km w jedną stronę... Może panikuje ... Ale jestem przerażona, już nie wiem co mu może być ☹️

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasypia albo przy cycu, ale wtedy czasami uda mi się ją odłożyć a czasami nie. Wtedy muszę lulać. Wcześniej częściej zdarzało się zasypianie bez lulania, teraz coraz mniej 🙈 a jakby nie patrzeć to waży coraz więcej.

Lena a nie masz możliwości zadzwonić gdzieś do lekarza i zapytać co robić? Stan podgorączkowy czy gorączka u takiego malucha wydaje mi się że musi być skontrolowana...

• gondi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bóle brzucha? ta temperatura raczej nie jest niepokojąca . Mój syn też ma ok 37 stp normalnie.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:18

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie brzuszek. Jest miekki, kupy są przy każdym przewijaniu, bąki puszcza już podczas karmienia... Bardziej Jakby był czegoś bardzo przestraszony... :(

Tysia33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie z tym noszeniem też nieciekawie bo to moje szczęście waży już prawie 5 kg 🤭

Lena dobrze dziewczyny mówią, taka temperatura u takiego dzieciaczka jest prawidłowa.

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    No u mnie właśnie z tym noszeniem też nieciekawie bo to moje szczęście waży już prawie 5 kg 🤭

Lena dobrze dziewczyny mówią, taka temperatura u takiego dzieciaczka jest prawidłowa.
    U nas już ponad 5 kg...ciężko go nosić, a najgorzej odłożyć do łóżeczka tak żeby się nie obudził 🙈 Zasypia najszybciej przy cycu, ale wybudza się przy odbiciu, wtedy najczęściej ladujebu taty na rękach i zasypia. Czasem też odkładamy go do łóżeczka i albo włączamy sxumisia albo składankę Mozarta na YT i sam zadypua.

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ