Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Janek ma dziś 17 dni i juz odkładam na bok rozmiar 56. Dobrze że mi siostra przysłała w prezencie 62 i 68 kilka rzeczy bo pajacykow tych większych nie mam za dużo. No cóż -będę jechać na body i półśpiochy lub spodnie. Mam dwa fajne dresiki 👍 też od siostry. Ach te ciuszki w UK... Taki wybór i ceny bardziej przystępne
Rety jaki dzień dziś miałam... Nieodkladalnosc level 1000...
Dobrze że mąż kupił dziś fotel do karmienia bo przysypialam w nim 🙈😆 i plecy trochę odpoczely
Nie odpisze każdej - nie dam rady...
Napiszę tylko : Wowka 😁 pod wieloma względami jesteśmy podobne. Czasem jakbym o sobie czytała 😉Wowka lubi tę wiadomość
-
Jejku jakie te Wasze dzieci duże już
baby 17 dni i 68?2 już... a u mnie 6 tyg i dopiero 56 i to jeszcze te mniejsze tzn z pepco bo jak z hm to jeszcze 50 heh a mi już się wydaje że ona taka duza już jest
-
Mamaela masz rację że dopuero tydzień.na swiecie by była
ale ciesze się że jest z nami i że żadnych problemów nie było. Ale tak myślę że jak hy się w terminie urodzìla bo 3500 bo pewnie ważyła nie??
-
Pewnie tak 😁 Zosia moja na USG w 35 tygodniu ważyła 2100 a urodziła się 5 tyg później 3200 😊 Godzinę przed porodem USG pokazało 3300+- ale to na szybko na skurczach 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:53
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
U nas ubranka na 56 sa idealne, na 62 wisza nieco a Laura urodzila się 58cm.
Ja mam chyba tego baby bluesa.... Olacze od wczoraj jak glupia. Z kazdego powodu. Gadam sama do siebie, a moze do corki i tlumacze jej jaka ma matke wariatke. Wzrusza mnie nawet to ze patrze przez okno i wspominam sciezke ktora soacerowalam w ciąży...
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola, ja tez miałam baby blues. Też płakałam z każdego powodu. Wystarczyło, że spojrzałam na Małego i od razu płakać mi się chciało, bo miałam jakieś głupie myśli np. nie zasługuje na to, żeby być mamą takiego wspaniałego Malucha, albo że po prostu jest taki Malutki i nieporadny. Wszystko mnie drażniło. Cały dzień płakałałam po tym, jak mama powiedziała"mowisz, że on płacze a zobacz jak ze mną grzecznie śpi". Nie miała nic złego na myśli ale dla mnie tydzień po porodzie to był prawdziwy cios. Pierwsze dwa tygodnie były dla mnie bardzo trudne psychicznie. Pocieszające jest to, że to mija....
-
My jeszcze w 56, ale kupiłam przedłuzki do bodziaków. Nie wiem czy wyrasta czy to efekt suszenia w pralce...
Dziś nie wyszłam z łóżka. Ból jeszcze gorszy niż wczoraj. Wstałam teraz, bo zabrali małego na spacer, a powinnam zjeść...
Robiłam już wszystko i wodę utlenioną też. U mnie ten problem, że cokolwiek wysusza mi te zatoki, jednocześnie powoduje ból głowy... udało mi się umówić do osteo na poniedziałek. Kiedyś mi pomógł z zatokami i całą ciążę (na początku ciąży pomógł) miałam spokój. -
Freja, nie wiem - pewnie już słyszałaś o tej metodzie, bo jesteś w temacie, ale mi na zatoki bardzo pomagały okłady. Moja Ciocia zaszywała w bawełnianej chusteczce albo materiale sól. I to na kalarofyer, gdy się zagrzeje od razu na czoło.
Freja, mogłabyś mi polecić jakąś dobrą Wit C? Jakiej Ty używasz? Zwykła z apteki czy może jakaś specjalna? -
Jejku nie mam kiedy was czytc😩.
Czy wasze sutki przyzwyczaily sie juz do karmienia? Nie pamietam jak dlugo mnie bolaly przy dwojce poprzedniej ale wiem ze kiedys to przechodzilo. Natomiast teraz za kazdym razem jak Livka sie przysysa czuje bol, moze nie jakis straczny (nie mam ran jak przy poprzednich dzieciach) ale jest to nieprzyjemne. Dziwi mnie to bardzo. -
Marysia, dzięki za info, w moim pepco też nie ma małych czapek na teraz i zimowych.
Kotka, mnie też nie boli jak zasysa. I też bolało jak cholera na początku, miałam rany i podkurczałam palce u nóg z bólu.
Jola i Lena, przykro mi ze dopadł Was baby blues. Bądźcie dla siebie dobre, spróbujcie odpocząć. Oby Was szybko odpusciło, jesteście najlepszymi mamami dla Waszych dzieci i pamiętajcie o tym 😊 -
Kotka ja z brodawkami już zupełny luz. Też nie pamiętam jak to było z poprzednimi dziećmi. Nie pamiętam też jak długo krwawilam w połogu.
Zadziwia mnie też tempo zrzucania kilogramów po ciąży. Brzuszek jeszcze odstaje ale już jestem naprawdę niedaleko wagi z lutego. Może 1kg. Czas pójść na strych po dawne ciuchy 😊
Ciekawe czy można już trochę ćwiczyć? 🤨 choć na razie nie mam kiedy 🙈 -
nick nieaktualnyDziewczyny, czy któraś z Was jest na diecie bez białka mleka krowiego?
Ja jestem od 5 dni, polozna i pediatra mi doradziły, podejrzewają nietolerancję tylko przez to jej mocne ulewanie i refluks (mala męczy się po ulewaniu, widac, ze piecze ją przelyk). Ponoc moze nie będzie ją tak piekło na tej diecie.
W kazdym razie zamawiam catering i wiem, ze na pewno jest to dieta bez BMK, ale jest dużo zamienników weganskich, typu soja.
Dzisiaj mala zrobila zieloną kupkę i sie zastanawiam od czego i czy cos jej zaszkodziło...
Dodatkowo na buźce juz ze 3 tygodnie temu wyszedl jej trądzik niemowlęcy, ale ostatnio, tak z 4 dni temu takie czerwone krostki pojawiły się tez za uszami i pod szyjką. Zastanawiam się czy to dalej ten trądzik czy wysypka? Ale wysypka by była chyba na całym ciele, na brzuszku i w ogóle.
Juz sama nie wiem. -
nick nieaktualny
-
Baby super że waga już jak z przed 😊 u mnie niestety 10 kilo zostało ale ja 20 kilo byłam na plus . Ćwiczyć można już w sumie od 5 doby . Ale kto by miał czas przy tych obowiązkach 😊
Natalii współczuję problemów malutkiej , a te krostki co piszesz może to potówki po prostu. Może spróbuj octeniseptem popsikac .
Kotka mnie bolało na początku teraz już od tygodnia ok . Zosia nauczyła się lapac . Ważne żeby z sutkuem zassala też otoczkę . Jak otwiera buźkę najlepiej jej główkę przytknąć do piersi . Tak mi w szpitalu pokazały położne.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25