Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nimfadorka wrote:Sylwia Zielona i wodnista jest normalna przy kp. Jak jest jakaś bardziej wodnista i pojawia się częściej to może być biegunka.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dziewczyny odnośnie kladzenia dziecka to mi w szpitalu mówili że dziecko ma leżeć na pleckach i głowkę ukladać na boki a położna mówiła że raz na jeden bok ran na drugi z tym że tak godzinę od jedzenia żeby kłaść główkę prosto. A jak nie chce dziecko trzymać i głowka leci na bok to pieluszkami obłożyć z jednej i drugiej strony. Moja Zosia własnie musi więej leżeć z głowką prosto bo aa batdzo w tył poszlo a po bokach jest ladna symetryczna. No i na brzuszku z godzinę żeby leżała. W sumie to staram sie na brzuszku ją klaść przed każdym karmieniem na trochę no z wyjątkiem nocek. Zobaczymy jak to będzie. Bo syn jak miał 2 miesiace to miał asymetrie lekką i musoalam wiecej na lewy bok bo prawy sobie upodobał. Na szczęście lubił spać na brzuszku i wtedy lewą stroną glowy leżał na poduszeczce. Ale oczywiście męczylam go żeby przewracał głowę bo później mógł uyć problem żeby patrzył w lewą stronę a dziś zdrowiutki chlopczyk. Z przychodni dzwonili mówili że na szczepienie 19listopada a ze mam z mala w inn3j przuchodni to powiedzieli zeby synka tez tam.przepisac to z dwojka na raz pójdę bo w sumie tonjedna przychodnia tylko różne budynki w różnych częściach miasta. Synek ogólnie już ma wszystkie szczepienia tylko jeszcze jedna dawkę na meongokoki musi dostać no i właśnie po 15 mi przyszedł sms z kodem recepty. Nie wiem jak oni to robią ale podoba mi sie to
-
Mamaela wracając jeszcze do witaminy D, to moja ma podziałkę na pipecie 0,5 ml i tyle powinna mieć jedna dawka. Tyle że ja mam Wit d z dha, może sama Wit d ma inaczej.
My mamy szczepienie w przyszłą środę, a bioderka w poniedziałek. Stresujący tydzień przed nami. Jakimi będziecie szczepić? -
Marysia to ja mam bez podziałki i pisze 4 krople żeby podawać. Jak się skończy to kupie z psikaczem bo wkurza mnie to😁
My szczepienie mamy mieć około 8 grudnia i ta 6 w 1
będę kupować.
Zosia zauważyłam że ciałko w literę C układa na prawą stronę . Jak będzie wizyta 16tego to zapytam co robić , bo nie pamiętam czy któreś z dzieci moich tak miało .
W ogóle dziś w nocy coś mi się z palcami lewej ręki stało tak jak chyba u bebetki że drętwienie i mrowienie czuję . Chyba mój kręgosłup szyjny się odezwal:-/
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
U nas szczepienie pewnie za około dwa tygodnie, muszę dzwonić nas umówić, receptę już dostałam i muszę jechać wykupić szczepionki. Ja szczepie 6 w 2, rotarix i pneumokoki na NFZ
Wiecie że ja już wyciagnelam i poprałam body na 68, 62 nosi od kilku dni i już jej się robią za krótkie!! Spodenki 62 są akurat.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka ja też już wyciągnęłam 68, bodziaki na 62 coraz trudniej naciągnąć, w pajacach nóżki lekko przykurczone no i stópki się nie mieszczą...młody ma ogromne stopy 🙈 zastanawiam się czy nie obciąć pajacy i spiochow w stopkach a zakładać małemu skarpetki.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
O rany a ja wciąż ubieram 56, w 62 nozki sie topia, trzeba skarpetkami umocować stopki.
Ja dalej z malym stresem o ulewanie. Potrafi jej sie ulac np po godzinie snu, i spi dalej, ale ja nie moge oka przymknąć ze strachu ze sie zachlysnie.
Dzis w planie lezenie chwile na brzuszku, bo pepunio odpadl.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Mi pępek wklęsł ale ja mam dużo tłuszczu więc mógł . Myślę że nie masz się czym martwić Maybelle😊
A propo pepkow. Czy jeszcze którejś dziecinie nie odpadł kikut ?
U nas dalej jest , i nie że wisi ale się mocno trzyma 😬 Położna wczoraj przepisała roztwór z gencjany 2% na spirytusie a unas w żadnej aptece nie ma . Na necie też .
Trochę się zaczynam martwić. Miala gruba pępowinę ale już ponad 2 tygodnie się trzyma i nie widać końca .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Mamaela nam przy grubej pępowinie odpadł 19 dnia. Dzień wcześniej położyłam małego na brzuszku i trochę zawadzilam o pępek no i następnego dnia odpadł. Przy grubej pępowinie może spokojnie 3 tygodnie się trzymac- tak mi w szpitalu mowili.
Jola u nas prawie miesiąc różnicy w wieku więc nie ma co się dziwic, że Twoja kruszynka nosi 56 🙂 My akurat 56 nosiliśmy ok 1 tyg i tylko dlatego że chciałam mieć czyste sumienia ubrać dziecko w tę ubranka chociaż raz. Udało się założyć kaftaniki i bodziaki ale spodenki za krótkie były. Nic dziwnego skoro mały urodził się i miał 59 cm.
My dopiero byliśmy na 2 spacerach...przeszkadzają nam szpitale no i samej ciężko mi to zorganizowac wyjście z wózkiem...co prawda mamy windę, ale i tak musimy zejść na półpiętro, a wózek i mały trochę ważą...
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Moja dopiero zaczyna chodzić w 56. Ale cóż 50 za małe a 56 w niektórych pływa ale nic nie poradze
My na spacwry chodzimy jak mąż ma wolne. Ale niestety dzis lipa ze spaceru starszy dopiero wstal z drzemki a maż jeszcze obiadu nie zjadl i ma jakies nerwy. Jak zwykle jak chce dzieci wziac na powietrze. No sorry ale sama nie dam rady -
Mój chodzi codziennie, ale tylko dlatego, że moja mama z nim chodzi, a chce chodzić dla zdrowia swojego.
Dziś mąż spanikował, ze zimno i włozył go w śpiworek.
Mam za to panikuje, ze on śpi z otwartą buzią. To chyba faktycznie kiepsko na powietrzu, nie?...
Cały czas się martwię, ze z 380 na 8 dni nagle przybrał tylko 170 w 6 dni... a je przecież no stop. Może tak być?
a, umówiłam nas na sesję świąteczną. Mam nadzieję, ze Eryk nie zakupka i nie poulewaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 18:13