Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia👐👐👐👐 trzymaj się , kurcze to takie przykre, oby jak najszybciej pomogli .
Marysia ja też właśnie mam Wit d z humany i ta pipeta mnie wkurza bo nabiera więcej niż 4 krople i muszę i tak po jednej i trzymać buźkę.
Piersi mają różne objętości , każda pierś produkuje inaczej . Więc normalne jest u nas że jedna więcej druga mniej . U mnie też lewa "lepsza" 😊
Sucha skóra u nas powoli znika , już tylko łuszczy się na stopkach i rączkach. Smaruje ja po kąpieli naftaliną. Położna poleciła . Tani , nie pachnie w ogóle , ale pomaga.Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Marysia, Natali przepajać woda zalecila mi pediatra, poniewaz karmie mieszanie. Zaleca sie przeoajanie przy mm. Posłuchałam się i tak robię.
A wode morska do noska 1x dziennie bo malutka ma sapkę, poza tym sezon grzewczy. Charczy i gra w nosku, natomiast zadne suche ani mokre glutki nie wychodza.
Mamaela i ja mam wit d z humany, trzymasz ja w lodówce? Odmierzam pepitka i wkraplam do butki z mlekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 18:06
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jolu nie trzymam witaminy w lodówce , ale szczerze to nie czytałam czy trzeba 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 18:14
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Sylwia współczuję ci ogromnie, trudno sobie wyobrazic siebie na twoim miejscu. Zycze zdrowka i szybko wracajcie domu. Niech maluszek nie cierpi.
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Powiem Wam, że ja już nie mam siły...widzę jak maluch cierpi i aż coś mi się robi bo nie mogę mu pomóc...jestem tak bezsilna...a najgorsze że w szpitalu wszyscy rozkładają ręce bo nie wiedzą co jest grane. Ja sama szukam w internecie diagnozy. A przecież nie możemy co tydzień lądować w szpitalu.
Tym razem doszła nam jakaś dziwna wysypka na buzi i reszcie główki.🤷
Znowu muszę odwołać fizjoterapeutę i USG bioderek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:40
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia, to jest przerazajace ze lekarze "nie wiedza", mysle ze cedza diagnozy, bo to malenstwo jest i obserwacja najwazniejsza.
Duzo sil ci zycze. Jestes dzielna! Maluszek wyzdrowieje!Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Lena955 wrote:Freja, nie wiem - pewnie już słyszałaś o tej metodzie, bo jesteś w temacie, ale mi na zatoki bardzo pomagały okłady. Moja Ciocia zaszywała w bawełnianej chusteczce albo materiale sól. I to na kalarofyer, gdy się zagrzeje od razu na czoło.
Freja, mogłabyś mi polecić jakąś dobrą Wit C? Jakiej Ty używasz? Zwykła z apteki czy może jakaś specjalna?
Byłam dziś u osteo, bardzo mądry facet. Już wiem co robić a co nie i akurat mam absolutnie nie rozgrzewać.
Wit c kupuję z formeds.
Kotka, mnie jeszcze boli czasem zasysanie, zwłaszcza jak jest ze 2h przerwy.
JOla, tak, sucha skórka norma. Możesz dolać olejku do kapieli.
U nas dramat z ulewaniem... dramat... chyba zpaiszę go do pediatry. Wczoraj w nocy 5x przebierałam jego i siebie. Mój syn rano jak wszedł do pokoju to go zmaurowało, bo na środku strerta ubrań i podkładów... tetra mi "wyszła".
W dodatku kolejny problem. Mały się przesikuje leżąc na boku. Non stop!
i się obudził. REsztę doczytam jutro
a, smoka nie chce, help!!!!! -
Natalii wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest na diecie bez białka mleka krowiego?
Ja jestem od 5 dni, polozna i pediatra mi doradziły, podejrzewają nietolerancję tylko przez to jej mocne ulewanie i refluks (mala męczy się po ulewaniu, widac, ze piecze ją przelyk). Ponoc moze nie będzie ją tak piekło na tej diecie.
Teoretycznie ja, bo jem 2-3 krówki dziennieale serów, mleka nie.
-
Freja a próbowałaś kilka dni razy smoka ? Za którymś razem może zaciągnie . Na początku pewnie zdziwiony i odruch wymioty.
Jaki rozmiar pieluchy masz ? Może za luźno zapinasz ? Mi Zosia się też dwa razy przesikala, za pierwszym razem krzywo zapielam a za drugim za lekko.
Trzymam kciuki żeby ci w końcu przeszły te zatoki.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Tak
Ja tez jestem zaskoczona tym ze chłopcy przesikują pieluchę.. notorycznie. Ja staram się siusiaka kierować na dół i mocno zapinać pieluchę, a i tak zdarzają się wpadki. Przy córce nie było z tym problemu. I jeszcze fontanna siuskow przy przewijaniu, obsikuje wszystko dokolola włącznie ze sobą... w tym konkretnym przypadku prościej mieć dziewczynkę
Sylwia 😔😔dawaj znać jak nocka u was? Ciekawe skąd te wymioty, tak bardzo mi przykro ze macie tak pod górkę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 06:34
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Czytam, ale w locie.
Sylwia, trzymajcie się. To na pewno musi być bardzo trudne, co tydzień do szpitala, a lekarze nic nie mówią konkretnego. Biedne maleństwo, tyle musi znieść 😔
U nas skończyła się sielanka. Mała za kazdym razem przy piersi pręży się i krzyczy. Kontaktowałam się z cdl, prawdopodobnie chodzi o zbyt szybko wypływ mleka. Ale nie może do nas przyjechać, bo chora. Odciagam mleko pierwszej fazy laktatorem, nie zmieniam piersi w czasie karmienia, cuduję z pozycjami. Raz jest trochę lepiej, później znowu tak samo. Julka je teraz dosłownie kilka minut, nie wiem czy to nie za mało. Sika normalnie, w pozostałym czasie jest spokojna lub idzie spać. Nie chce ssać cycka bezproduktywnie, do zaśniecia woli smoczek. Pewnie dlatego, że z niego nie leci. Nie wiem co jeszcze zrobić, ten płacz i moja nieumiejętność pomocy sprawia ze i ja mam jakiegos opóźnionego baby bluesa, wpadam e paranoję. Chciałabym dać jej to najlepsze, a za każdym razem mam wrażenie ze wyrządzam jej krzywdę... 😭 -
Co Wy gadacie? Mój syn nigdy mi pieluchy nie przesikał. Zdarzało się na poczatku że przy przewijaniu mnie osikał ok ale później już dzoszłm do wprawy i jak gonprzewijałam a siusiaczek stał to zakrywałam bo wiedzialam że zaraz siknie. Po chwili już było po wszystkim i spokojnie moglam zmienić pieluszkę. Pierwsze pieluchy które przesikuje to dopiero teraz i to jak za duzo wypije na raz albo po nocy a ma półtora roku 🤣 ale u niego chyba poprostu błąd że wzięłam te z lidla bo były w promo bo wcześniej dady używaliśmy i nie zdarzylo.sie żehy przrsikał. Przesikiwać zaczął te lidlowskie. No i chyba te zostawie już dla Zosi a jemu muszę rozmiar większe kupić albo przynajmniej na noc zakladać wieksze bo w dxień to wiadomo że często sie zaglada i zmienia
Zosia też jeszcze mi nie przesikała pampersa. Ale ogólnie to muszę pieluchy zmienić i kupować z pampersa chyba. Z synem na poczatku używalam tylko pampersa i nigdy mi soę nie zdarzyło żeby była przyklejona do pópki a u małej czesto sie zdarza jak używam tych rossmanowskich. -
Co tam sikanie, mnie dzisiaj mała osrała.. przewijałam ją i jak strzeliła kupą to mojej piżamie i całej ręce się oberwało, cała byłam w żółte kropki, nie wiedziałam czy mam najpierw dziecko ogarniać czy iść się umyć i przebrać:p
bebetka.b lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka mojej też się zdarzyło że mnie osrała. Aż się z mężem śmialiśmy że takie cuda jak osranie rodzica podczas przewijania lub kupka we wodzie to tylko dziewczynkinpotrafią bo syn nigdy nic takiego jie zrobił. Siku w kapieli ok ale kupka?? 🤣🤣🤣
-
Edytka to przeslas chrzest 😉
Moja lalka dzisiaj w nocy przespala pelne 3 godziny - to jest szok!
A rano po drzemce ulala twarozkiem.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Ja przy córce (11lat temu) używałam pampersow Pampers i były super. Teraz przeświadczona tym ze to najlepszy wybór, kupiłam zwykle i care. Te zielone to jakaś masakra, cienkie badziewie, u nas się nie sprawdziły. Care - są dobre, ale zdarzyło nam się jyz kilka razy ze pupka się do nich przykleiła. Kupiłam na próbę lupilu, babydream, dada złote i pampersy miałam już . Noi po testowaniu stwierdzam ze najlepsze dla mojego synka są dady, potem pampers care, a na końcu są lupilu i babydream. Wiec kupuje tylko te dwie pierwsze pozycje.
Ja tez często jestem olana sikiem prostym przez synka🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 10:19
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Sylwia, dziś dopiero doczytałam, kciuki!
Mamaela86 wrote:Freja a próbowałaś kilka dni razy smoka ? Za którymś razem może zaciągnie . Na początku pewnie zdziwiony i odruch wymioty.
Jaki rozmiar pieluchy masz ? Może za luźno zapinasz ? Mi Zosia się też dwa razy przesikala, za pierwszym razem krzywo zapielam a za drugim za lekko.
Trzymam kciuki żeby ci w końcu przeszły te zatoki.
Pieluchy cały czas te same, ale prbowałam też innych i to samo. Dziś na szczęscie tylko raz przesikał w nocy.
SMoka próbowałam parę razy, ale właśnie odruch wymiotny. Kupiłam jeszcze dwa inne, idą do mnie, bo mam wrażenie, że ten jakiś duży...
edytkaa93 wrote:Co tam sikanie, mnie dzisiaj mała osrała.. przewijałam ją i jak strzeliła kupą to mojej piżamie i całej ręce się oberwało, cała byłam w żółte kropki, nie wiedziałam czy mam najpierw dziecko ogarniać czy iść się umyć i przebrać:p
Mój ma czasem strzelające kupy, więc wywaliliśmy dywan z sypialni.
Raz strzelił na dwa metry! Pół pokoju w kupie, mąż cały obsrany. Było co sprzątać...
wit d nie daję, ja biorę duże dawki.
Przytulam wszystkie płaczące. Dla mnie przy poprzednich dzieciach początki to był horror. Taki psychiczny.
Teraz zupełnie inaczej. Gdyby nie refluks i nieodkładalność byłaby bajka (odpukać!).
I tak mi się wydaje, że on dzielny jest, bo nie płacze tylko się wierci i sapie, stęka.
Coś mniej przybrał... poprzedni tydzień 380 w 8 dni. Teraz 170 w 6 dni... Martwię się