Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy wasze maluchy mają smoczki? Ja bym chciała żeby moja miała bo przy pierwszej nie raz nam uratował sytuację i uspokoił dziecko, ale mała rzadko kiedy chce, czasem jej naciąga, mam lovi bo uważam że są najlepsze.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
baby wrote:Żadna z was nie pisze o trądziku noworodkowym /niemowlecym. Tylko mój Janek ma? Jutro mamy pierwszą wizytę patronazową - ciekawe czy coś pani dr poradzi czy "minie" 😉 Położna kazala tylko przemywać wodą przegotowana. Rozsiewa się coraz bardziej : policzki czoło broda teraz nawet główka 😞
Mój starszy syn też to miał ale nie pamiętam czy aż tyle i jak długo...
Borykamy się też z ropką w oczach. Od początku samego. Czasem jedno oko. Czasem dwa. Przeplukuje solą fizjologiczną i jalowymi gazikami. Ale na razie bez zmian. Pewnie będzie antybiotyk w kroplach -
Ja piernicze ale akcję młody uskutecznił. Kolki. Ale jazda od 18 do 22.30. Wszystkie chwyty stosowane. No i dupa. Trzeba przetrwać... Serio mam już dwoje dzieci i oni też mieli kolki? 😆😆 nie pamiętam tego tak samo jak bólu porodowego 😉
-
A u nas... Czyżby właśnie powitanie z kolka?
Mala wykapana o 20, przystawiona do cyca... I zaczelo sie, olacz, wrzaska, napinanie, prykanie, kupy, karmienie, tulenie, suszarka, termoforek, masowanie, noszenie, wszysyko w kolko po iles razy.... Do 1 w nocy zbudzilaby armię. Mnie rozbolala glowa, chyba nadsl jestem w szoku.
Z 2 strony mysle czy to nienwina tego mleka comfort. Ono jest dla kolkowcow ale tez dla dzieci z zaparciami. Laura zaparc nie miala, kupki ladne 4 do 5 na dobe.
A po tym wprowadzaniu nowego mleka z wczorsjszej doby mamy 9 kupek. Moze to powoduje ze mala jest ciegle w napieciu.... Nie moze pospac dluzej bo jelita co trochę szykują sie do wyproznienia.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jejku jak ja się dziś przestraszyłam. Karmiłam małą na leżąco i ta mi tak ulała, że aż chlusnelo i musiała się gdzieś zakrztusić bo aż czerwona się zrobiła. Przewróciłam ją brzuszkiem do dołu, poklepałam po pleckach o powoli przeszło ale to było straszne... Chyba już nie odważę karmić się na leżąco...
-
Baby u nas też był problem z ropoką w oczach, od urodzenia. Głównie w prawym ale w lewym też się czasem pojawiała. Teraz w szpitalu zrobił się małemu Siniec pod okiem (chyba za mocno docisnelam wacik z solą fizjologiczna- przemywałam tj ty). Dopiero wtedy nie usłyszałam że "to minie", czy "tak się zdarza u maluchów" i mały dostał antybiotyk. Tera nie ma rolek a i wreszcie oczka są tego samego rozmiaru, bo tak to jedno było trochę mniejsze bo przymknięte i podpuchnięte.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
bebetka.b wrote:Freja poproszę!! Napisz mi które twoim zdaniem są najlepsze, i jaki rozmiar kupić na początek?
A ty już zaczęłaś wielo? Mi się teraz wydaje trochę za wcześnie bo za każdym razem przy przewijaniu kipa.
Sylwia obyście wyszli w poniedziałek..
Tak, już dawno (dawno).
Mam: kiesoznki, formowanki i aio. Najbardziej lubię kieszonki i aio, formowanki w ogóle mnie nie przekonują jako forma.
Jedyne któe wywalam pieluszki to magabi aio. Po praniu są jakieś takie pokurczone w środku i ogólnie małe.
Mam:
ze sklepu aio shop: thirsties, blueberry, smart bottos, lighthouse kids. Tylko thirsties używam, bo reszta jest ose size i za duża jeszcze.
Little birds: aio heavy mos, ale dopiero idą.
ekomanufaktura: kieosznki mos i aio mos idą dopiero.
mamazen: pupus aio, też idą
kokosi: kieszonki OS i MOS. i formowanki
Myślę, że teraz NB już nie ma sensu i najlepiej MOS (mini one size).
Fajne są te kieszonki KOkosi, nie mam uwag. Będę chciała jeszcze nappi me próbowac, ale nie mają MOS.
Sylwia Sylwia wrote:Byliśmy tydzień na oddziale gastroenterologicznym. Robili standardowo morfologię, mocz, gazometrie, wirusy, bakterie, USG brzuszka (chyba z 8 razy na pustym i pełnym żołądku), USG główki. Na diecie bmk jestem od 3 tygodni, teraz zaczęłam bez jaj itp choć mówią mi tu że to bez sensu i mam jeść nabiał. Nie wiem już czego się chwycić...dzisiaj mały jadł tylko po 5 min co 2 -3 h od północy... Czuje że wieczorem trafi pod kroplówke. Znowu ominie nas wizyta u fizjo i USG bioderek..a do tego mamy szczepienia w przyszłym tygodniu.
Tu też mam zagwostke na co i czym szczepić. Podobno rotawirusy nie są wskazane przy refluksie
No to faktycznie jest przebadany porządnie... a jak dawałaś butlę to przybierał dobrze, czy to nie ma znaczenia?
Ja bym nie szczepiła przed znalezieniem przyczyny... no ale to ja...
Baby, mój też ma trądzik.
edytkaa93 wrote:Dziewczyny a czy wasze maluchy mają smoczki? Ja bym chciała żeby moja miała bo przy pierwszej nie raz nam uratował sytuację i uspokoił dziecko, ale mała rzadko kiedy chce, czasem jej naciąga, mam lovi bo uważam że są najlepsze.
mój nie chce ;( już trzy próbowałam. Dziś przyszły lovi właśnie i będę testować, ale marne szanse...
My po wczorajszej sesji. Mały wytrzymał zdjęcia rodzinne, ale sam ze mną już nie dał rady. Pani próbowała metod noszenia i szyszania, ale na mojego syna nic oprócz cycka nie działa
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Jaki termometr macie i polecacie?
Ja miałam visiofocus, ale chyba mi się zepsuł. Na mnie, mężu, czy na dziecku pokazuje ciągle 35.6 stopni. Coś jest nie tak. Będę musiała chyba kupić inny, tylko nie wiem jaki będzie dobry
Braun, do ucha. Pani u której mieliśmy szkołę rodzenia powiedziała, ze pracuje w szpitalu i te bezdotykowe są do kitu. Najlepszy do ucha.Maybelle lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dziękuje za odpowiedź, rozumiem że dziecko było zdrowe? Czy po porodzie faktycznie jak zmierzyli dziecko to była taka różnica czy jednak błąd w pomiarach na usg?
Przepraszam, że tak męczę ale strasznie się stresujeInga28 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam visiofocus, ale chyba mi się zepsuł. Na mnie, mężu, czy na dziecku pokazuje ciągle 35.6 stopni. Coś jest nie tak. Będę musiała chyba kupić inny, tylko nie wiem jaki będzie dobry
ja też mam Braun do ucha. Fajny, ma tryby na małe dziecko, większe i osobę dorosłą, zmieniane nakładki higieniczne. Niezły. Kupowałam gdzieś przez net. Był w promocji za jakieś 120-150 zł
Janek dziś miał wizytę patronażową - przybrał w tydzień ponad 400g chociaż ważony na innej wadze wiec jakis tam błąd pomiaru może być. Ale to i tak dużo - a ja mam schizy że mam mało pokarmu ostatnio bo on tylko tak troszkę possie i zaraz wypuszcza i pierś pusta i miękka. A to tylko takie wrażenie. Chyba że podjada potajemniehihi
DOstalismy jednak skierowanie do dermatologa bo ten trądzik ma nasilony - i teraz siedzę i próbuje się dodzwonić do przychodni ..... wrrrrrrr
Wowka lubi tę wiadomość
-
Braun bezdotykowy/dotykowy. Sprawdzony już, bo była gorączka. Działa ok. Trochę drogi bo ok 250 zł. No ale po naszych perypetiach z zakażeniem które zaczęło sie właśnie gorączka odzalowalam.
-
Dziewczyny u nas jakoś leci- 5 tygodni na karku, oczywiście są kolki. Mały jest małym pierdzioszkiem. Każdy pierdek okupuje stękaniem. Wyłysiał już
potrafi utrzymać już łepek jak leży na brzuszku, porafi sobie wyjąc świadomie smoczek z buzi jak go wnerwia:) Karmiony jest mieszanie, nie najadal się moim mlekiem. Wyjadł z 2 piersi i płakał. Zaczęliśmy go dokarmiać wlansie po karmieniu. Dopada butelkę i wypija jeszcze spokojnie 90 -100ml. Od razu zaczął się robić okraglutki, bo już położna alarmowała ze za mało przybiera. zauważyłam tez ze odkąd dokarmiamy to lepiej spi i te kolki lepiej znosi. Co pełny brzuszek to pełny brzuszek!
I tak z piersią się będziemy żegnać za ok miesiąc bo ja muszę podjąć leczenie. Dobrze ze on lubi wszytko, nic mu nie robi różnicy- smoczek, cycek, butelka - żaden problem.
Łóżeczka w ogóle nie używamy nad czym akurat ubolewam. Spi ze mną, maz na kanapie 😂
Dziś zaliczyliśmy usg bioderek i wszystko ok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 19:35
baby lubi tę wiadomość
-
Moja co karmoenie to ulewa i to dużo. Czasami wymiotuje bo wręcz jej chlusta ale częsciej obficie ulewa. Nie wiem co robić. Jest płacząca, wymaga noszenia. Nie mam już siły.
-
Freja,na butli przybierał, ale wmuszalismy mu siła,nie zjadał tyle ile powinien a jedno karmienie trwało nawet 1,5 h. Przez pierwsze dni na piersi też ładnie przybierał między 30 a 50 g dziennie. Szpital nam popsuł wszystko, bo od tego dnia kiedy trafiliśmy zaczął krócej jeść i słabo przybierać. Mleko widzę że mam teraz, mały nie opróżnia piersi, poprostu zasypia , zamyka budzie i już mu sie nic nie wciśnie. Mamy kontrolę karmień i wychodzi z niej tak jakby raz zjadła 130 ml a raz 50 🤷 nie mam już pomysłu co robić żeby jednak dłużej ssał...robiłam już wszystko co cdl mowila. Żeby chociaż jadł krótko a często a on ma już zakodowany posiłek co 2-3 h
Znalezienie przyczyny może u nas trwać miesiącami...ale z rota chyba jednak zrezygnuję na wszelki wypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 20:21
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
A moje dziecko się non stop drze. Albo śpi albo się drze. Jak już zaśnie to śpi ładnie nie powiem. Ale jak nie śpi to się drze... Max pół godziny gdzie się porozglada, pogrucha, a potem jazgot. Nie rozumiem. Noszenie nie pomaga, bujanie nie pomaga, owijanie nie pomaga, pierś nie pomaga... Mam wrażenie że jest zmęczona i nie może zasnąć, ale ja nie mam pomysłu jak ją uspokoić. Tylko się w końcu na nią denerwuje, a potem płacze razem z nią bo przecież to nie jej wina i jej jest jeszcze ciężej i co że mnie za matka... Kupiłam nosidełko jakieś wypasione za kupę kasy, żeby ją nosić bo raz że nie mam siły a dwa że nie mogę sobie nawet kanapek zrobić. Ale podejrzewam że w tym też się będzie drzec.
Od nagrania suszarki to już boje się że w końcu ogluchnie bo chodzi bez przerwy. -
Dziewczyny współczuję płaczu waszych maleństw. Mam nadzieję że szybko ten czas minie i będzie już tylko lepiej.
U nas już 3 tygodnie i jak na razie wszystko ok. Odpukac.
Wczoraj byliśmy na wizycie patronazowej . Zosia znów ładnie przybrała już 3905. W sumie od szpitala prawie kilo . Widać codziennie że jest większa .
Unosi główkę , fajnie już patrzy za nami . I nawet nie raz się uśmiechnie . Ale głównie śpi .
Jedyne co jest to pępek . Doktor dała jeszcze 10 dni jak nie odpadnie to skierowanie do chirurga .
Jeśli chodzi o karuzele to Mikołaj przyniesie b- kids z projektorem . W ogóle teraz Mikołaj musi strasznie dużo przynieść 😁 w sumie 4 plus 2 naszych chrześniaków.
U nas dzieci dalej piszą listy mimo już dużego wieku . Ale ja się cieszę , to takie cudowne zrobić radość dzieciom 🥰 Oczywiście im starsze tym prezenty droższe 😁
My robimy tak że Mikołaj przynosi wypas a pod choinkę już takie drobne mile przezenty nawzajem każdy robi.
Marysia super że chrzciny się udały 😊
My mamy problem z chrzestną moja siostra czeka że ślubem i nasi znajomi bliscy też niby w styczniu. Mąż u nich jest chrzestnym więc zobaczymy kto pierwszy ślub przed ołtarzem weźmie . Bo już przy 4 dziecku trudno w tych czasach o chrzestnego spełniającego wymagania .
I też na razie restauracje zamknięte a w domu nie chcemy robić .
Witaj Misia 😊 fajnie że w końcu się odezwałaś 🌷😘 dużo zdrówka dla Was 😊
Sylwia dużo siły ci życzę . Tyle musisz przeżyć . Oby już wszystko szło w dobrym kierunku.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
My po wczorajszej wizycie u lekarza. Bioderka idealne, serce jak dzwon tylko w główce wyszła jakas cysta ale lekarz póki co nie kazał się nią przejmować tylko skontrolować za 3-4 miesiące. Może się wchłonąć albo zostać taka jak jest. Byle się nie powiększala. Przy badaniu była mega grzeczna ale w drodze powrotnej nam trochę plakala u pewnie nałykała się powietrza i w domu były płacze. W ogóle mam wrażenie że szybko leci mi mleko z piersi i ona strasznie dużo zjada. Dlatego nieraz też tak duzo uleje. Mi po 2 godzinach piersi robią się twarde jak kamień... A wydawało mi się że już powinna się chyba laktacja stabilizować. Już jutro minie 7 tygodni.
Wowka lubi tę wiadomość
-
U nas pojutrze strzelą 3 tygodnie. Poknai co od wczoraj czolo,nad noskiem i powieki w drobnych krostkach, taka kaszka, w kolorze cery.
Czyzby bialko krowie? 🤔🤔Na śniadanie jeszcze zjadlam ser ale chyba odstawie nabiał.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.