Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola, to normalne. Dziecio, ciągle coś wyskakuje.
btw wczoraj zjadłam sernik i nic się nietypowego nie wydarzyło
z typowych: od paru dni pierwsze 2h w łóżku (kładę się z nim ok 22) złości się i szarpie pierś... potem śpi. Nawet z ulewaniem lepiej.
Dziś mam wizyte u gina. Meza nie ma, wiec musze sama sie wyszykowac i małego zostawić mamie. Bedzie wyzwanie.
Sylwia, współczuję braku diagnozy, to strasznie frustrujace jak nie wiadomo jak pomóc.
Moim zdaniem coś w jelitach, skoro i biegunki i wymioty. A dostał antybiotyk?
Niezmiennie polecam dobrego homeopate lub naturopate.Moj syn mial straszna reakcje na antybiotyk i tylko leki izopatyczne pomogły...
Misia fajnie Cie widziecjak twoje córki na maluszka?
moja nadal nie wie co myslec. Mowi o nim "twoje dziecko".
a, czwarty smoczek wypluty, poddaje sieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:35
-
Maybelle jak karmisz tej pozycji? Na siedząco czy na leżąco? Chyba też muszę tak spróbować, może będzie wolniej małej lecieć mleko.
Lena ja chyba niepotrzebnie piłam przez jakiś czas inkę, bo wcześniej czułam że mi się piersi napełniają ale nie robiły się aż tak twarde. A teraz robią się jak kamień, aż się martwię. Nie wiem czy nie będę musiała się skontaktować z położną albo z CDL. Od razu skonsultowałabym to złoszczenie się małej przy piersi. Bo ja już sama nie wiem czy ona złości się że jej wolno leci czy za szybko. Złości się nie na począteku karmienia tylko zwykle prz końcu. Oj ciężko rozgryźć te maluchy.
Sylwia jak sytuacja? Wychodzicie dzis? -
Misia fajnie że się odezwałas 👍☺👶
Freja niezły tekst córa Twoja pociska 😁 "twoje dziecko" 😆 To powinno minąć 😉
Moi na razie z miłością ale i na dystans. Bo mały albo śpi i wtedy lepiej nie drażnić, albo krzyczy 😱 i wtedy wszyscy ewakuacja.
Oboje widzę że są ciepło ustosunkowani do braciszka ale ten jego krzyk jest taki przeraźliwy... I o nic.. Że od razu dają nogę. Zwlaszcza Julka. A młody pyta często: "ze mną też tak mieliście? Ja też taki byłem? ".... Nooo. Takk 🙈🙈❤👶Freja000, Wowka, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam od gina i zapomniałam o to zapytać
bzykac się mogę to może i prysznic...
A ciągle zapominam wam napisac swoje patenty na ból brzuszka, któe się u córki sprawdziły:
1, masaż shantala. na youtube mozna znaleźć. Mąż nawet teraz małemu robi, mimo, że propemów nie mamy.
2. asafoetidA. To jest hinduska przyprawa. Rozrabia się ciut z wodą i smaruje dziecku wokół pępka. 10 minut i dziecko zasypia. Przetestowanebaby, Wowka lubią tę wiadomość
-
Maybelle, tak jak pisałam mój osteo, którego bardzo cenię , jest przeciwny podcicnaniu, jeśli nie ma dramatu z karmieniem. Jego dziecko jadło parę minut, właśnie przez wędzidełko, ale jadło i przybierało, więc nie podcinał.
Maybelle, bebetka.b, baby lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Marysia, w tej pozycji karmię na pół leżąco. Trzeba się ułożyć wygodnie, położyć na sobie dziecko na wskroś brzuszkiem (jeśli karmię lewą piersią, to nóżki dziecka sięgają mojej prawej nogi). Główka dziecka spoczywa na moim ramieniu, i tą samą ręka otulam dziecko i trzymam dłonią za pupę. Widzę, że jest jej tak super wygodnie. Co najlepsze w tej pozycji nie muszę celować piersią do buzi dziecka, tylko dziecko samo znajduje sobie pierś i samo się przysysa
I w końcu się nie garbię przy karmieniu
A i jeśli dziecko złości się pod koniec karmienia, to może potrzebuje sobie odbić? Moja zawsze jest niespokojna i kręci głową na prawo i lewo kiedy potrzebuje beknąć. Chociaż też zauważyłam, że w tej pozycji jakoś sama zaczęła bekać i nie muszę jej brać pionowo na ręce. Może nacisk na brzuszek lepiej na to pozwala.
A i jak karmiłam klasycznie, to też miałam szybki wypływ pokarmu i mała często się ksztusila. Jak karmi się "pod górkę" , to nie ma tego problemu. Widzę, że u nas to działa. Bardzo się cieszę, że mogłam porozmawiać z CDL jeszcze raz i rozwiała moje wątpliwości i wprowadziła poprawkinie ma to jak ktoś spojrzy fachowym okiem
Super, że się u Ciebie to sprawdza, pewnie też spróbujemy bo może faktycznie nam też pomoże! Dzięki za wyjaśnienie 😊 -
Freja000 wrote:Jola, to normalne. Dziecio, ciągle coś wyskakuje.
btw wczoraj zjadłam sernik i nic się nietypowego nie wydarzyło
z typowych: od paru dni pierwsze 2h w łóżku (kładę się z nim ok 22) złości się i szarpie pierś... potem śpi. Nawet z ulewaniem lepiej.
Dziś mam wizyte u gina. Meza nie ma, wiec musze sama sie wyszykowac i małego zostawić mamie. Bedzie wyzwanie.
Sylwia, współczuję braku diagnozy, to strasznie frustrujace jak nie wiadomo jak pomóc.
Moim zdaniem coś w jelitach, skoro i biegunki i wymioty. A dostał antybiotyk?
Niezmiennie polecam dobrego homeopate lub naturopate.Moj syn mial straszna reakcje na antybiotyk i tylko leki izopatyczne pomogły...
Misia fajnie Cie widziecjak twoje córki na maluszka?
moja nadal nie wie co myslec. Mowi o nim "twoje dziecko".
a, czwarty smoczek wypluty, poddaje sieFreja000 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja dzięki za szczegółowy spis pieluch wielo 😍 zrobiłam screena i będę szukać na necie 🔎
Ja swojego karmie, odbijam, jeśli nie zaśnie przy piersi, to mąż go lula w rozku aż zaśnie, potem ląduje w naszym łóżku. Ten pierwszy sen jest fajny bo trwa tak ok 3 h.Freja000 lubi tę wiadomość
-
U nas coraz rzadziej usypia przy mleku, najczęściej usypia na rękach
Mam nadzieję że się nauczy z czasem sama zasypiać tak jak starsza, bo mi kręgosłup pęknie.
Dziewczyny jadę za godzinę na paznokcie, już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam, ale szał, wyrwę się na chwilę z domu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 15:33
Maybelle, Evoleth, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33