Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia, wyszliśmy wczoraj. Nie było sensu ryzykować zakażeniem jakaś bakterią szpitalną tylko dla obserwacji. Już z mężem szukamy dobrego gastrologa, no i jest, ale w Białymstoku..ponad 400 km od nas. Zobaczymy czy profesor w ogóle nas weźmie pod swoją opiekę. Niewiele badań może nam zlecić bo Adaś na większość jest jeszcze za mały. Dzisiaj mamy mu przesłać dok.medyczna i dowiemy się wtedy czy uda nam się dostać do niego na konsultacje.
Edytka u mnie 6 tydzień minął 2 dni temu a ja nadal plamię, nie dużo ale jednak. Trochę to irytujące bo przez 3 tygodnie miałam baaardzo obfite krwawienia...nie raz zakładałam 2 podkłady jednocześnie.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
No właśnie moja też zawsze usypiała przy piersi. Teraz jest z tym ciężko bo bardzo wierzga. A że inaczej jej uśpić nie umiem to jest dramat.
Maybelle a jak potem odkładasz dziecię jak zaśnie? 😅
Sylwia trzymam kciuki żeby szybko znaleziono przyczynę i wyleczono Adasia. Musi być dobrze ♥️ -
Ja usypiam w łóżeczku (oczywiście chodzi o to spanie już nocne). Tj ok 21-22. Karmie Kubę na leżąco na moim łóżku, odbijam i kładę do jego łóżeczka. Włączam szumisia, w pokoju swieci się tylko małe delikatne światełko. Zazwyczaj zasypia po chwili. A jeśli nie zasypia i się zaczyna awantura to daje smoka na chwile. Zazwyczaj działa i śpi potem ok 3-4h. Było tez tak ze budził się po 1h, ale to dlatego ze za mało zjadł, wiec obudził się na dodatkową kolacyjkę.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
No ja jeszcze u gina nie byłam. Wizytę mam w środę za tydzień także zobaczymy co tam słychać. Może będzie.kożna się już poprzytulać z mężem bo jak narazie to jakoś się boję. Chociaż on bardzo chce. No i odrazu poprosze o antyki. Co do wanny to qydaje mi się że jesli nie plamicie to już spokojnie można sobie pozwolić na leżakowanie. Ja jużpróbowałam i wszytsko jest ok
No i stało się. Przestalam zapisywać godizny karmienia i z ktorej piersi gdyż Zosia zaczęła zjadać z dwóch. Tzn karmie z jednej. Po paru minutach płacz więc przewijam i karmię z drugiej. Także już tak nie musze wiedzieć z której karmiłam. Jedynie w nocy je z jednej ale to zawsze wiem z ktorej bo przy karmieniu zasypiam i jak mnie budzi na kolejne to cyca mam na wierzchu wiec tego ubieram a rozbieram drugiego 🤣 -
Znowu biegnę za Wami, dnia mi brakuje.
Bebetka, jak się czujesz? Już lepiej czy coś Cię rozłożyło? 😊
Edytka, moja czasem używa smoczka. Zazwyczaj na spacerze lub w foteliku. Mamy z chicco i lovi, lovi zdecydowanie nie pasuje.
Gratuluję ładnych przyrostow wagi Jankowi Baby, Zosi MamyEli i Gabrysi Maybelle😊
Marysia, cieszę się z dobrego wyniku USG bioderek. Co do laktacji to moja, jak wiadomo szaleje. Ale dochodzę do ładu. Jeśli chcesz to mam zapisaną stronę, gdzie było o nadmiernym wypływie, wszystko to opisane tam pokrywało się z wskazówkami od cdl. W razie czego polecam też konsultację z cdl, jedne z lepiej ostatnio wydanych pieniędzy 😊 co do złości przy karmieniu, to Julia się wkurzała po kilku minutach i automatycznie oznaczało to koniec jedzenia. To tak, jakby ktoś nam lał z otwartej butelki-troche damy radę się napić, a później mamy dosc.
Misia, miło że wpadłas. Poprosimy częściej 😉
Maybelle, a nam właśnie nie idzie "pod górkę". Dobrze ze Wam ta pozycja pasuje. Ja na szybki wyplyw znalazłam taką pomiędzy siedzeniem a lezeniem, że zgietymi kolanami. Brzmi to niewygodnie, ale tak nam pasuje 😉
Baby, ja nie byłam u gina, ale jak nie mam krwawienia to kąpie się w wannie. Czasem. Ale tylko z powodu braku czasu wybieram prysznic 😉
Sylwia, oby wszystko się jak najszybciej wyjaśniło. Bardzo Ci współczuję stresu, tych ciągłych szpitali. Mam nadzieję, że ten profesor coś zaradzi, w takich chwilach odległość schodzi na dalszy plan. Trzymaj się, i Ty i Adaś, bardzo to przykre, że macie taki poczatek.
Nimfadorka, ja tez usypiam na cycku. Raz dziennie w wózku na spacerze. Podczas strajku cyckowego szedł w ruch smoczek i noszenie. Uśnięte głęboko dziecko zawijam w kocyk i z tym kocykiem przekładam. Ale trzeba wyczuć moment. Za wcześnie odłozona zaraz się obudzi. Odłozona bez ugrzanego kocyka też się obudzi. W tej kwestii trzeba jak saper 😉
Żyje w paskudnym niedoczasie. Też tak macie, że dzień strasznie szybko Wam leci? Mi czas przelatuje przez palce, nawet nie wiem kiedy.
Poprosimy jutro o kciuki, jedziemy na bioderka😊
Edit. Jeszcze zapamiętałam sernik. Nie wiem która jadła, ale teraz mam ma niego chęć, taka straszną 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 21:37
Mamaela86, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Kurcze a ja nie wiem o co chodzi dzisiaj, co lekko zaśnie to zaraz się rozbudza jakby się czegoś wystraszyła, nie może głęboko zasnąć, a widać że chce jej się spać. Może teraz jednak mamy skok rozwojowy bo ma tak cały dzień, w wózku dzisiaj też nie mogła zasnąć, musiałam cały czas bujać.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moje piersi od dłuższego czasu dziś w nocy zrobiły się twarde jak kamienie. O 1 karmiłam i teraz o 4 znowu były mega twarde. Jestem w szoku co się dzieje. Już zapomniałam jak wygląda twarda pierś jak podawałam Zosi to aż chwycić nie miała jak a ja nie byłam w stanie nacisnąć żebý ją spłaszczyć. Na szczęście Zosia sobie świetnie radzi
-
Moja mała dzisiaj spała z nami i tak oto wylądowaliśmy w czwórkę w łóżku. Inaczej stękała jęczała, a ze mną była spokojna. Starsza tradycyjnie też przyszła. Mała miałam z przodu a starsza spała mi na plecach, teraz jestem cała połamana bo sie nawet ruszyć nie mogłam:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Agusiagim i Baby nie przejmujcie się. Podobno kocne mleczko jestnajcenniejsze i najbardziej pobudza laktacje tak coś słyszałam że w nocy jest najwięcej prolaktyny produkowanej. Nie wiem dokladnie jak to szło ale coś takiego słyszałam.
Edytka przykro mi że jesteś połamana. Mój starszy na szczęście iie przychodzi do nas bo ma zamknięte dŕzwi. Zresztą od początku był przyzwyczajany do spania osobnoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 08:35
-
Jagoda super że twój synuś sam śpi . Nasza Sylwia niestety nie chce sama dalej spać , ma 3,5 roku i zasypia wtulona we mnie i później mąż ja przenosi a o 3-4 wraca jak bumerang a jak ma maz nocki to śpi ze mną . Nie wiem kiedy nauczy się sama zasypiać i spać cała noc . To samo z sikaniem nocnym. Nie czuję przez sen że jej się chce i pampers co rano mokry. Ona waży już ponad 16 kilo i już te pampersy co mamy są największe i zaczynają być za małe.
W dzień normalnie wola , przed snem też ja wysadzamy , nie pije przed snem i takie buty y z nią mamy 😁.
Z karmieniem nocnym to prawda , najlepsze mleko i pobudza laktację .
U nas zazwyczaj 3 karmienia .
Na razie daje redę , przebieram , karmie , odkładam do łóżeczka i idę spać. Zosia sama zasypia jak na razie .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Maybelle super, że wystarczyła zmiana pozycji i takie korzyści dla Was obu. Wczoraj próbowałam tak małą karmić ale raz mi marudziła. Tyle że wtedy marudziła w każdej pozycji. Drugi raz w nocy było lepiej. Będę pewnie jeszcze próbować.
Edytka moja jest też bezsmoczkoea a czasami by się przydał. Mam zamiar kupić jeszcze bibsa spróbować.
Wowka cieszę się że powoli dochodzisz do ładu z laktacją. Jak możesz to podeślij link do tej strony. Chociaż ja już sama nie wiem czemu moja się złości przy piersi. Wczoraj to były chyba krzyki przez to że kupa jakoś nie mogła pójść chwilę. Może to jednak nie szybki wypływ bo w nocy jadła ładnie chociaż piersi były pełne. Jak będę mieć dalej problem to skontaktuje się z CDL, tyle że ona miała teraz koronawirusa więc nie wiem czy już skończyła kwarantanne.
Jagoda chyba mamy podobne PR. oblemy z piersiami w takim razie. Mam nadzieje że się to szybko ustabilizuje.
U nas czasami mała zasypia przy piersi ale zdarza się, że jak odkładam do rozka to mi się wybudzi Oj wtedy trzeba na rączkach ululac. Widzę, że część maluchów sama zasypia w łóżeczku bez noszenia. Kurcze może niepotrzebnie ją nauczyliśmy na rękach 🤔 jakoś tak wyszło. Problem w tym że smoczka nie bierze więc uspokoją się w zamian za to na rękach. Nieraz jest tak że u męża nie zaśnie tylko dopiero u mnie jak mnie poczuje.
Ehh skomplikowane te dzieci 😀
Edytka trzymam kciuki za to żeby Was ten profesoe skonsultował 🤞
Trzymajcie dziś za nas kciuki bo mamy szczepienie. Zdecydowaliśmy się w końcu na 5w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 09:35
Maybelle, Wowka lubią tę wiadomość
-
Marysia trzymam kciuki, ja tez mysle o 5w1, daj znac pozniej jak i co.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
wowka, ja jadłam
dziś pizza będzie
Powiedzcie mi prosze, czy ropiejące oczy nagle, traz, po 6 tygodniach mogą być z zakażenia? tzn że ktoś go dotknął i zakaził? No bo skąd?? Lekarza nadal nie mam
Dziś biodeka i nefrolog. Trzymajcie kciuki, żeby nie było strzlającej kupy przy biopderkach hehehe -
Marysiu moja też bezsooczkowa i też czasami by sie przydał. Kurcze jeszcze ona nie ma tak że najrdzona to odpycha pierś. Jak płacze ją przystawiam i za kazdym razem ciągnie aż w końcu ulewa tak że ja zalana i ona . Masakra poprostu. Teraz w bujaczku zasnęła ale jak wyłaczyłam bujanie to sie obudziła. Normalnie masakra.
Ja jutro mam szzepienie z Zosią 5w1 (mamy darmowe z racji wcześniactwa) i z Kacperkiem ostatnia dawkę bexsero na meingokoki (prawie 400 zł ale jak się zdecydowaliśmy to i teraz trzeba powtórzyć trzeci raz) córke też mąż chce szczepić na meingokoki.
Freja no to kciuki. My bioderka za tydzień w czwartek mamyi też się boje o strzelającą kupkę 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:04
-
nick nieaktualnyMaybelle chyba wypróbuję tez takiej pozycji bo u nas czesto popołudniami jest rzucanie przy piersi.
Co do wędzidełka to jeśli jest krótkie to moim zdaniem warto podcinać (dolne), bo to ma wpływ nie tylko na sposób jedzenia, ale także na mowę. A im dziecko młodsze tym latwiej z podcięciem. Ale to oczywiście zalezy od tego, na ile jest krótkie, wiec warto pokazac lekarzowi. Tak naprawdę dopóki nie zacznie mowic to nie wiadomo, czy wpłynie to na złą realizację glosek.
A ja muszę się pochwalić, bo pierwszy raz Antosia przespała cala noc 🙈 zasnela po kąpieli i jedzonku o 20 30, o 23 30 zabralam ją na górę i tam nakarmilam na śpiocha, potem wstala o 3 30 i spala do 8 😊 Szok, ale byłabym szczęśliwa, jakby tak zostalo 😀Maybelle, Wowka lubią tę wiadomość