Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle wrote:Baby, dostałaś jakieś rekomendacje od dermatolog co do trądziku niemowlęcego? Gabrysia też teraz dostała. Najpierw byly pojedyncze krostki, ale teraz jest ich zdecydowanie więcej. Nieciekawie to wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:43
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam jeszcze dodać o kąpielach-mozna robić wodę z fioletem, w krochmalu lub szare mydło zamiennie. Absolutnie nie kąpać w żadnych emolientach ponieważ zapychają pory bo mają w sobie oleje i trądzik się nasili co potwierdzam bo na początku jak nie wiedziałam co to jest, to wykąpałam małego w emolium i pogorszyłam sprawę bo wysypało go strasznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:59
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Moj ma stwierdzony przez położną trądzik ale jest drobniutki i bez ropki. Ja myślałam ze to skaza. Byłam wręcz przekonana. Położna ledwo go zobaczyła to powiedziała że to trądzik.
Czy wasze dzieci wyłysiały? Mój zupełnie wyłysiał od czoła po czubek głowy. Ma włoski na bokach i z tylu. Typowe owłosienie dziadka, śmiesznie wyglada.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Moj ma stwierdzony przez położną trądzik ale jest drobniutki i bez ropki. Ja myślałam ze to skaza. Byłam wręcz przekonana. Położna ledwo go zobaczyła to powiedziała że to trądzik.
Czy wasze dzieci wyłysiały? Mój zupełnie wyłysiał od czoła po czubek głowy. Ma włoski na bokach i z tylu. Typowe owłosienie dziadka, śmiesznie wyglada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 13:34
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Zosi na czolku nie schodzi , a obok buźki takie lekko czerwone tylko . Wczoraj smarowalam tak jak Monika pisała octeniseptem, i rumiankiem przemywalam. Ale zobaczymy co na szczepieniu za 3 tygodnie lekarz powie .
Misia Zosia łysieje z tyłu i po bokach 😁
Jola mu trudno bez nabiału żyć bo głównie na nim opieram dietę. Nie wiem co ja bym jadła wtedy hehe ale jak trzeba będzie to jakoś dam radę .Misia78 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
My dziś już po szczepieniu.
Mała ma lekkie wnm mamy ćwiczyć
Wysypka doktor stwierdziła że od czegoś co ja zjadłam.
A jeśli chodzi o ulewanie to najpierw chciala nam wypisać jakiś syrop dla dzieci z refluksem ale później stwierdziła że wstrzymamy sie bo mała super przybiera na wadze i nie wygląda na dziecko z refluksem i doktórce wydaje się że to od nadmiaru pokarmu są te ulewania. Więc na chwile obecna mam się wstrzymać jeszcze ze 2tyg.
Ale żeby tego było mało to mala ma za niską hemoglobinę i mam jej podawać żelazo.
Teraz pytanie czy któraś z Was podawała dziecku Atciferol fe w saszetkach? Jakie macie opinie?
Wykupiłam ale w domu okazało się że mam innfer baby w płynie i teraz nie wiem co jej podawać -
Mamaela ja to samo, moje zycie to sery. I generalnie nabial.... Jak to fb ajnie w ciazy bylo mozna objadac sie wszystkim 😉 No nic ja do niedzieli daje sobie na wstrzymanie jesli chodzi o prod.mleczne. Jak to cos nie zniknie obstawiam tradzik. I wracam do normalnego jedzenia.
Jagoda... Ufff masz za soba szczepienia.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyJola, zeby ocenić czy dieta bez nabiału dziala to niestety minimum dwa tygodnie muszą minąć
tak mi mowila lekarka i polozna i wyczytałam w necie.
Rozumiem Cię, bo ja kocham nabial 😂
A kończę 3 tydzien diety, widzę niewielką poprawę, takze trzymam dalej, w przyszlym tygodniu mamy szczepienie, wiec się okaże, czy zostaję na diecie.Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jola ja to dalej jak wciazy się czuję tak w 5 miesiącu 😁 i cały czas bym jadła. Waga stoi zamiast lecieć przez to 😬.
Super Jagoda że wszystko ok na szczepieniu 😁😊 a co to jest to wnm ?
Freja nie wiedziałam że takie problemy są jak nie szczepisz .Mam znajomą która też nie szczepi i już 3 ma też dzieci.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Jej ja tez uwielbiam nabiał, nie wiem co bym jadła 🤷♀️ Na samych owocach nie polecę szczególnie o tej porze roku🙈
Tez się zastanawiam czy mój nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego - wnm, No zobaczymy na wizycie.
Wiecie ze u mnie nie było położnej, nawet nikt nie zadzwonił... wiec ja sama postanowiłam się upomnieć ze jesteśmy na tym świecie i chcemy się zaszczepić. Pani która mnie zapisywała wkleiła się mocno jak powiedziałam ze położna się ze mną nie kontaktowała. W sumie ja nad tym nie ubolewam. No nic. Szczepienie w poniedziałek, bioderka w środę.
Ja tez jestem wiecznie głodna masakra jakaś...zapychamy się wodą jak mogę żeby nie żreć 😜🥴[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
W ogóle Zosia zaczęła trzymać głowę wysoko i nie chce leżeć na brzuszku za bardzo długo bo jak się zmęczy to już się wkurza 😁
Jagoda już wiem wzmożone napięcie mięśniowe 😁 a jak to się objawia u Zosi ?Evoleth, Misia78, Lena955, Maybelle, agusiagim_, Jagodazdw92, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Agusia ja też dużo hleje wody i herbaty ziołowych ale to i tak mi nic nie daje 😬😁 tyle tylko że dobrze to robi na laktację 😁
W ogóle pochwaliłam chyba Zosię za bardzo że je i spi bo od dziś już tak nie jest 😬 . Chyba jakiś skok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 16:57
-
Dziewczyny wiem, że temat się przewijał nie raz ale powiedzcie... Jak u Waszych Maluchów sytuacja z kupami? U nas od tygodnia przeważają groszkowo zielonkawe. Czasem z doomieszką żółtego ale głównie zielonkawe z grudkami. Nie są śmierdzące, pojawiają się regularnie. Ostatnio zauważyłam że czasem też poleci jakby woda? Miała któraś taką sytuację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 17:50
-
Mamaela czytając wujka google na temat wzmożonego napięcia mięśniowego to wydaje mi się że ooja Zosia tego nie ma. Ale doktórka stwierdziła tak po tym że Zosia bardziej się kladzie na prawą stronę (tzn jej lewą) i przy tym w gabinecie mocno do tyłu się zaczęła wyginać a na wadze jak ją położyłam to nóżkami tak sie zaparła że pupke podniosła do góry jak by chciała zrobic moatek. Byłam w szoku bo pierwszy raz to u niej widziałam. Więc nie wiem co sądzić na temat tego wnm.
A no i zapomniałam Wam się pochwalić ale od jakiegoś xzasu już mnie nie boli lewa pierś przy karmieniujestem mega szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 18:56
-
Dziewczyny od kiedy dzieciaczki zaczną się uśmiechać a właściwie nawet śmiać? Ja się nie mogę tego doczekać, a już w niedziele minie 6 tydzień i na razie jakiś mały grymas na buzi zauważyłam ale czy to świadome..
Od kilku dni używamy maty edukacyjnej i z dnia na dzień bardziej go interesuje.