Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też łysy.
Misia, Eryk uśmiecha się już drugi tydzień.
MamaEla tak BTW napięcia wzmożonego to Zosia może ma... Bo za wcześnie na takie trzymanie głowy moim zdaniem...
Kupy zielone też mamy od paru dni...
A mleko na oczy zdziałało cuda... W szoku jestem. Dobrze, że wystarczą 2 krople, bo nie dałam rady więcej ściągnąć...
-
Freja też troszkę tak się zmartwiłam , ale na patronazu u lekarki też podniosła głowę i lekarka powiedziała że ok jest i że jest silna ( to było w poniedziałek). Nie tak wysoko jak dziś bo to z dnia na dzień wyżej bo się zaciekawia otoczeniem, ale króciutkie są te momenty , akurat mi się udało ujęcie zrobić .
Poza tym to co już w google przeczytalam to nie robi nic z objawów.Freja000 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Dzień dobry o tak pięknej porze 😊
Marysia, proszę bardzo. To link o którym rozmawiałyśmy. https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/doswiadczenia-matki/mleko-matki-intensywna-laktacja. Doczytałam wagę Łucji, o wow, brawo 😄
Maybelle, robią mi się takie bolesne guzki. Nagrzewam wtedy termofor z pestkami wiśni i przykładam. Na szczęście, jeśli zareaguje szybko to samo spłynie. Robię tak pomiędzy karmieniami.
Widziałam obydwie Zosie, jedna i druga śliczna 🥰
Co do trądziku, czy innych kostek nie pomogę. Nie miał syn, nie ma Mała. Nie musiałam też trzymać diety.
Evoleth, jak szczepienie? Iza była dzielna? 😚
Misia, moja się uśmiecha i śmieje bezgłośnego gdzieś tak od tygodnia/dwóch. Śmiech głośny to gdzieś w czwartym miesiącu 😊
Dobrze, że poruszyłyście temat łysienia. Moja ma ładne włosy, równomiernie na glowie. Tak ładne że mogłyby się już nie wytrzeć 😄
Edytka, kciuki za bioderka 😊.
My byłyśmy wczoraj na USG. I w główce, i z bioderkami wszystko ok.
Ja już się cieszyłam, że jest lepiej z tym nadmiernym wypływem, a tu znowu gorzej. Blokowałam karmienia i odciągałam pokarm do wtorku, pomogło na kilka dni i od nowa zaczyna się zalewanie i płacz przy piersi. Wczoraj poplamiłam mlekiem nawet spodnie na udzie 🤪 ciężko mi z tą walką, ale próbuje się nie zrażać. Przecież kiedyś będzie lepiej, Julka podrośnie i będzie jej łatwiej przełykać większe ilości. Będzie lepiej, prawda?
A tymczasem, dobranoc. Mam nadzieję, że noc spokojna dla wszystkich 😊
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
A my dostaliśmy się 🙈😆😉 do dermatologa. Piszę z przymrużeniem oka bo wizyta przez telefon. Najpierw rozmowa, potem zdjęcia na WhatsApp i wstępna diagnoza. Łojotokowe zapalenie skóry plus trochę trądzikowych zmian. Dostaniemy jakąś maść cynkowa na receptę, bez recepty Vitella ictamo i clotrimazolum gsk. Nie używać emolientow do kąpieli czy smarowania ale tego nie robię. Wizyta na razie nie jest konieczna. No dobre i to - w tych dziwnych czasach...
A tak przy okazji: piszę do Was na trzecim karmieniu 🙈🙈🙈 jeszcze pewnie jedno lub dwa do rana -
Misia Janek też ma zakola a tył i boki porosniete 😁 Taka moda widocznie
I też się jeszcze nie uśmiecha ale on młodszy od Franka. Nie przejmuj się. W końcu będzie i uśmiech i włosy ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 04:13
-
Moja też się jeszcze nie uśmiecha świadomie, przynajmniej te uśmiechy co są to nie wydają mi się świadome.
Od 1 do 2 w nocy ja próbowałam uspać, no masakra jakaś, czy jak pinć złotych i ona spac nie będzie. Ale jakoś dałam radę k tak oto znów śpimy w czwórkę. Teraz się przebudziła, dałam jej mleko w łóżku nawet jej nie podnosiłam żeby jej tylko nie rozbudzić, za godzinę już będziemy się zbierać na te bioderka.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Wowka 😊 fajnie że Julcia już się tak śmieje 😁 ja się tego doczekać nie mogę 😊 my ogólnie taka śmieciowa rodzina 😉
A z laktacja trzymam kciuki , będzie dobrze.
Baby super wizyta 😊 o takiej jeszcze nie słyszałam że na watsappa zdjęcia 😁
Oby mascie specyfiki pomogły .
No i siły dużo ci życzę . Janek nie da pospać mamusi.
U nas drugie karmienie o 7 pewnie 3 będzie.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
nick nieaktualnyWowka, mieliście usg główki, tak? Z jakichs konkretnych wskazan?
Pytam, bo już któraś osoba pisze, że była na usg bioderek i główki i sie zaczelam zastanawiać, czy teraz się to rutynowo robi, czy przypadek
My byliśmy z synkiem 4 lata temu, ale właśnie mial wskazania, a teraz nikt mi nie mówił, zsby zrobić. -
U mnie już 4 karmienie. Wychodzi tak co 1,5-2h bo zasnęłam po północy więc tych do północy nie liczę 🙈
Co do usg to mnie doktórka pytała na szczepieniu czy mieliśmy okuliste lub usg przezciemieniowe z tytułu wcześniactwa Zosi i się zdziwiła że żadnych takich zaleceń nie mieliśmy przy.wypiaie ze szpitala -
U nas też było teraz tylko USG bioderek. Natomiast jeszcze w szpitalu robili wszystkim dzieciakom USG narządów wewnętrznych i właśnie główki. To były takie rutynowe badania przed wypisem.
Jesteśmy już po szczepieniu💪 Tym razem bezproblemowo. Iza oczywiście płakała przy tych wkluciach, bo to bolesne. Ale szybko ją uspokoiłam na rękach. Wieczór po szczepieniu był ok, potem przed snem podałam apap, bo widziałam że bolą ja te miejsca po wkluciach przy dotykaniu. No i wieczorem ładnie pospała kilka godzin, ale potem zaczęły się cyrki. Prężenie, stękanie, charczenie i absolutna nieodkładalność. Dużo bączków i kupa, tak sobie myślę że może to po Rotarixie? Nie wiem, bardzo mało spałam😔 Teraz właśnie młoda usypia przy piersi, mąż i córka wyprawieni z domu, może uda nam się trochę odespać...Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Edytka, spanie we czwórkę, znam to😁 Jedna córka przy piersi a druga na placach... Mamy za sobą kilka takich nocy, nikt się nie wysypiał. W końcu zabroniliśmy starszej przychodzić do naszego łóżka, chyba że jest weekend. Teraz Ala woła tatę w nocy i tata idzie ją uśpić. Dziś w nocy dwa razy był. Kochany
❤️Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
MamaEla, dzięki za słowa pocoeszenia 😊
Baby, dobrze chociaż tak. Oby te maści pomogły Jankowi. 😊
Ja "byłam" przedwczoraj u chirurga. Telewizyta. Ale byłam zadowolona z formy, bo wiem co mi jest, a chciałam się dowiedzieć jak mogę sobie teraz pomóc. Ogólnie nie mogę, ale przynajmniej usłyszałam to przez telefon, a nie musiałam jechać i kombinować opiekę nad dziećmi.
Natalii, nie mieliśmy wskazań do usg przeciemiączkowego. U nas chyba w standardzie robią, syn dwa lata temu też miał.
A jak wychodzi dobrze wszystko z bioderkami to macie ponowną kontrolę? My byliśmy z synem trzy razy, teraz też lekarz kazał nam się pokazać za trzy/cztery miesiące, a później jak stanie na nogi.
A szwagierka w innym miejscu była i zrobili usg samych bioderek i nie zalecili kontroli...
My też wszyscy razem w łóżku. To nie pierwszy raz, wiekszosc nocy tak się u nas kończy 😄 ale ja lubię spać z dziećmi, mąż też nie ma nic przeciwko że i jedno, i drugie teleportuje się w nocy 😄Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
U nas miejsca nie ma na spanie z dziećmi 😉 Mamy wersalkę wąska 😊 gdzieś 120 cm . A mąż należy do tych postawnych no i ja też gruba i jak przychodzi Sylwia to już miejsca brak 😁
Eveloth fajnie że was tak "starsza" słucha, nasza nie w ząb . Jakie ona bajki wymyśla żeby sama nie spać 😉
Jeśli chodzi o USG to też w szpitalu robili zestaw cały .
Na bioderka idziemy 25 .
Jak pamiętam z Sylwia też miała 3 USG. Na pół roczku i jak zacznie chodzić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 08:07
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
nick nieaktualnyEvoleth wrote:Edytka, spanie we czwórkę, znam to😁 Jedna córka przy piersi a druga na placach... Mamy za sobą kilka takich nocy, nikt się nie wysypiał. W końcu zabroniliśmy starszej przychodzić do naszego łóżka, chyba że jest weekend. Teraz Ala woła tatę w nocy i tata idzie ją uśpić. Dziś w nocy dwa razy był. Kochany
❤️
Tez zabroniliśmy młodemu przychodzić, chyba ze w weekend nad ranemNo i woła tatę 😂 a mąz juz sobie w jego pokoju zostawil maly materac i czasem po prostu tam spi. Myslalam, że 4 latek juz na spokojnie bedzie spal sam, a on nas ciagle zaskakuje 😉
-
nick nieaktualnyWowka, to u nas nie robią tego usg.
Vo do kontroli bioderek to z synem 4 lata temu bylismy raz, bylo ok i spokoj.
A teraz idziemy za tydzien i pediatra mi powiedziała, że jak bedzie wszystko ok to mamy nie chodzic wiecej do kontroli, nawet jak tak zalecą. Ponoc teraz wszystkim każą niepotrzebnie kontrolować, a ona się tym irytuje, bo blokujemy miejsca osobom, które naprawdę musza szubko sie dostac. Wiec sama nie wiem, co o tym myśleć, zobaczymy, co nam powiedzą, ale z tego co czytam tu i u wrzesniowek to się pozmieniało i rzeczywiście sa co najmniej 2-3 kontrole.