Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby, oby pomogło 😊 niemiecki i relaksacja, to dla mnie też się wyklucza, moze Janek był zdziwiony i dlatego się uspokoił? 😄
MamaEla, ja suszę wszystko. Nawet kołdry z puchem. Swetry welniane. Koszule męża do pracy. Cykl zależy jaki, ok 2-3h. Jedno suszenie kosztuje ok 1,5zł, mąż wczoraj liczył, bo dostaliśmy duży rachunek (winowajcą była pompa jednak). Pranie jest mięciutkie i pachnące 😊 -
Wowka dzięki za link! 😉
Dziewczyny u waszych maluchów te krosteczki trądziku pojawiają się też za uszkami? Bo moja ma czerwone krosteczki głównie na skroniach i pojawiły się też właśnie za uszami. I nie wiem czy to może być trądzik czy jednak coś innego. -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie suszarki 😊
Marysia u nas to samo , w ogóle codziennie gdzie indziej wyskakują. Znikają i pojawiają się następne .
Kurde też może hormony w mleku tak działają ?Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Mamaela no to u nas to samo. Znikają po jednym dniu nawet ale pojawiają się kolejne. No nic to w takim razie pewnie trzeba przeczekać. Ja przecieram przegotowaną wodą i smaruje odrobinę moim mlekiem. A smarujecie na co dzień czymś buźkę maluszków? Jest w ogóle taka potrzeba?
Lena mam wrażenie, że moja bardziej ulewa jak karmię na leżąco więc rzadko to robię. Ale ja ogólnie nie odbijam po każdym karmieniu. A jeśli odbijam to po jednej piersi a potem przewijam. Po drugiej nie odbijam bo najczęściej zasypia.Lena955 lubi tę wiadomość
-
U nas do północy był krzyk ale potem Mały chyba padł ze zmęczenia i spaliśmy do 10. Potem karmienie i śpi już 3 godzinę... Zrobiłam obiad, pranie, nawet ciasto wstawiłam . Mąż siedzi i trzyma go na rękach jak śpi bo byśmy nic nie ogarnęli. Oby dzisiaj wieczorem było lepiej, bo zawsze na wieczór się zaczyna... Maybelle, masz rację trzeba przetrwać...
-
Tez piorę no stop... bez suszarki sobie w ogóle nie wyobrażam życie, nie wiem jak to robicie i podziwiam. Poza tym wszystko jest milsze.
Wczoraj byłam u pediatry, która jednocześnie jest ...lekarzem medycyny estetycznej...
Nie wiem co o tym myśleć
Sylwia, pomyślałam dziś o Tobie po przeczytaniu pewnej wypowiedzi... nie jestem pewna czy dobrze robię pisząc, bo nie chcę wyjść na antyszczepiokowca, ale miałam wrażenie, że t o Was.
Do brzegu: był watek o powikłaniach po szczepieniach w szpitalu. I z ponad setki wypowiedzi w jednej mama napisała, że: dziecko nie chciało jeść, traciło na wadze, bóle brzucha, zaburzenia jelit, wymioty, brak ssania, silny refluks. Byli w szitalach, miał gastroskopię. -
Zwazylam młodego metodą ja+mama 😉 i wyszło mi że waży, co prawda w pieluszce 😁 5,4kg 🥺😖😆 Rety. Co będzie dalej.... W poniedziałek zważy go położna na tej wadze na której był ważony to zobaczymy przyrost po 2 tygodniach. Już się boję....
Odebraliśmy dziś zawiesine z apteki - tę robioną na zlecenie od dermatologa. Od wczoraj smaruje clotrimazolem za uszami i vitella ictamo na buzi. Zobaczymy jakie i czy będą efekty. Trzymajcie kciuki -
Ja w nocy karmię na leżąco i nie biorę małej do odbicia io zazwyczaj tak długo je że zasypiam zresztą ona też 🙂
Edytka już @?? Wow ja nie pamietam co to okres. W środę mam gina dopiero po połogu i niech mi daje antyki. Żehy tylko okazało się tam wszystko ok.
Kurcze ja spać nie mogę. Czuję jakbym m8ała coś w gardle...
A w ogóle to moje dzieci po szczepieniu super. Zero temperatury ani nic. Wręcz wydaje mi się że Zosia się mniej płacząca zrobiła.
Ale jakoś soę martwić zaczęłam bo nie zauważyłam żeby ona się uśmiechała no i jak jej macham jakąś zabawką to jak by nie widziałatak samo palce do oczu wsadza i jak by jej to nie przeszkadzało. Czy to może oznaczać że ona nie widzi?? 😭😭😭
-
Jagoda, mój tez wkłada niechcący palce do oczu. Wtedy szybko mu wyciągam. Ja mam wrażenie ze jemu to nie przeszkadza, (dzieci tak małe maja chyba przesunięty próg bólu??hmm) choć dzisiaj niechcący poduszka go przejechałam po lewym oczku🥴i aż mu łzy poszły, skrzywił się ale nie ryczał. Może dlatego ze od rana ryczy😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 08:45
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagoda najlepiej pokazuj małej kontrastowe rzeczy, czarno-białe. Na takich powinna skupiać już wzrok. Na kolorowych zabawkach niekoniecznie.
A moja Łucja dziś zaszalała. Zasnęła o 22,obudzila się dopiero po 4,5h o 2.30,a potem o 6. Normalnie dała się mamie wyspać, szaleństwo 🙈baby lubi tę wiadomość
-
Marysia witaj w klubie 😁 moja też o 22 jadła a wstala o 5 😬 aż się przestraszyłam , nie wiem może jej wcześniej nie usłyszałam 😬
baby lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Marysia, u nas bardzo podobnie, tylko z przesunięciem o godzinę. Mała padła o 23, była pobudka o 3:30 i o 7:30. Gdyby nie to, że mieliśmy gości i poszłam późno spać to też byłabym wyspana 😄
Edit. O tej 7:30 byłam w strachu, bo najpierw ja otworzyłam oczy i zbudzona z głębokiego snu nie wiedziałam gdzie szukać dziecka 😄 pamiętałam że ją karmiłam na dużym lozku, a później mąż ją musiał przenieść, bo spala u siebie. Nie lubię tego strachu 😒
A zauważacie już pewien rytm u Maluszków? Tzn stabilizuje Wam się harmonogram dnia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 09:25
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
No na mnie czasami na chwilę skupia wzrok. Także chyba jest ok. Mąż mówi że do niego się czasami uśmiechnie a do mnie cipciocha mała nie chce 🤣