Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
wowka, w ogóle... u mnie jest zupełnie inaczej niż u Was.. on głównie śpi, a że na mnie to nie ma kładzenia go o konkretnej godzinie. Jak ja jestem śpiaca to oddaję go mężowi i idę się szykować do łóżka. Nietstey wtedy mały nie spi. Mam nadzieję, ze się nie przyzwyczai do czuwania ok 22... Rano ma czuwanie też dlatego, że oddaję go mężowi. Rano jeszcze zdarza się, ze śpi na mężu. Wstajemy 9-10. Od paru dni jeszcze z raz w ciągu dnia się wygapia, ale tak to śpi. Jedyna stała to spacer, w okolicach 14.
Znowu mamy przesikiwanie się nocne, bo pieluchy, które mam są za dużea sklep ni wysłał tych co pasują.
Obcinacie dzieciom paznokcie? Ja mam traumę po tym jak córkę zacięłam i do tej pory nie obcięłam małemu... -
Lena ja w nocy jak karmie na leżąco to nie podnoszę bo zasypia po chwili albo w trakcie. Natomiast w dzień staram się zawsze podnosić chociaż mój kręgosłup jest już w bardzo złej kondycji😢 tym bardziej ze Kuba wazy juz 5330g (na golaska wazony przedwczoraj 🙈).
Wowka, ja staram się ten rytm wypracować, w dzień średnio się da , ale Spacer ok. 10:30, do ok 12:30. Potem jedzenie zabawa krótkie drzemki. Noi wieczór jest ważny- staramy się kapać ok. 19-20tej potem chwila aktywności i o 21szej karmienie i spać 🤪
Freja ja w dzień powrotu ze szpitala obcięłam bo mój miał mega długie. I właściwie już ze 3 razy obcinałam u rąk i raz u dużych paluszków u nóg.
A czy wasze dzieci gapią się czasem na tv? Mój ma takie momenty🙈Mamaela86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agusia u mnie podobnie ze rytmem dnia. I też tv oglądać chce ale jej nie chcemy pokazywać na razie. Zaraz ja obracamy.
Freja tak obcinam . Boje się ale ona drapie buźkę i cyce więc wolę obciąć .
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Dziewczyny cos dziś dziwny dzień. Franio spi cały czas i nie możemy go dobudzić. Jadł 2 razy od 8, jak był noszony do odbicia to zasypiał. Nie byl jeszcze dziś wcale aktywny. Zwalać na pogodę, skok, czy coś innego w normie, czy się martwić...?
Dodam ze do tej pory on raczej z tych aktywnych w dzień. Aktywnych czyli męczących- bo był zawsze stękający i płaczący.
Goraczki nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 14:33
-
Misia mój Janek też czasami ma taki leniwy dzień. Śpi i śpi. Potem nadrabia wieczorem 🙈🙈🙈
A my zamiast się cieszyć i korzystać to rozkminiamy "co on tak śpi? " 😆😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 17:00
-
Jeśli chodzi o seks to jeszcze nic nie było. Czaje się póki co. Albo nie ma jak bo starsza nie śpi, noi zdalna szkoła, albo jak już śpi to młody ryczy a potem jestem tak zjechana ze myśle tylko o śnie🙈słabo.
Wczoraj była okazja bo córa była u koleżanki ale... No właśnie stary wydygal i uciekł do garażu. Po rozmowie okazało się ze się boi ze zajdziemy. Hihi muszę iść do gina i wkładkę założyć jak najszybciej. A Wy jak planujecie się zabezpieczyć?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyFreja polecam urofizjo, tłumaczyła mi ostatnio, ze po porodzie (tez cc) powstają napięcia mięśni i faktycznie w badaniu je czulam, fajnie mi wszystko porozluzniala. Nic nie bolalo na szczescie.
U nas jest juz rytm jako taki
Wstajemy ok 9, potem karmieniem chwilę rozmawiamy i sie bawimy i drzemka. Potem kolejne karmienie po 11 i albo idziemy na spacer, albo znowu drzemka. Pozniej karmienie i jedziemy po brata, najczęściej wtedy robimy dłuższy spacer do przedszkola. Wracamy, karmienie i tu sie zaczyna albo dluzsza aktywność- zabawa, noszenie, itp. Albo jest bardziej drażliwa, placząca i wtedy tylko noszenieok 19 mamy kąpiel lub mycie wacikami, jedzonko i kolo 21 drzemka. Pozniej 23 karmienie i zasypia na sen nocny tak miedzy 22 a 24. Ok 3-4 karmienie, potem ok 6-7.
W sumie jest fajnie, choc idealnie by było, jakby zasypiała po kąpieli na sen nocnya tak to od pol godziny ja bujam
-
Kurcze dziewczyny, szłam o 19.30 uspać starszą i przed chwilą mnie mój obudził dopiero że idzie się kłaść bo ma na rano a młodszą nie chce spać... A myślałam że coś sobie razem w tv podglądamy a ja padłam nawet nie wiem kiedy. Ale może w końcu się wyśpię, bo przez to spanie na raty już powoli nie daje rady.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Freja fajnie że córeczka zajmuje się Eryczkiem 😊 moje też by chciały ale jeszcze się boje im pozwalać . A te lekcje online też swoje robią , syn ma do 16 zawsze i w sumie nawet jak by chciał to później już Zosia tylko je i spi 😊
Sex na razie czeka , ale boje się właśnie że będzie boleć albo że już nie będzie tak jak kiedyś , jestem ciekawa czy nie jestem za " duża" po tych porodach .
Edytka mam nadzieję że odpoczelas 😉 też tak nie raz miałam że nie chciałam zasnąć usypiając i zasnęłam 😊
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Dziewczyny Franio odbił sobie wieczorem.
A zmiany jak pyta Freja- zaczął się uśmiechać i zrobił się bardzo uważny. Głowa mu lata na wszystkie strony.
Freja, już kiedyś pytałaś jak dziewczyny na małego. Otóż młodsza była od początku bardziej czuła i uważna na niego, starsza raczej popatrzeć, pogłaskać i uciec do pokoju. Teraz już starsza jakby lepiej na niego reaguje, przyzwyczaiła się. Któregoś dnia powiedziała mi ze ona nadal ma problem z tym żeby przyzwyczaić się ze on jest, ze my rodzice mamy dziecko. Już kiedyś wam pisałam ze my byliśmy taki team 2+2 ze swoimi utartymi schematami, ze może być dziewczynom ciężko. No i teraz widzę ze ciężej jest starszej. Niby idzie ku lepszemu ale powolutku.
Baby- ja tez nie widuje dzieci. Pozamykają się zawsze jak maly płacze i już nawet dobranoc nie chodzę im mówić bo jak się ogarnę z małym to one już śpią. Ach no mam nadzieje ze to za długo nie będzie trwało. Mały jest bardzo wrażliwy wieczorem, niby to nie kolka taka typowa, ale płacze i się pręży, puszcza bąki, poleży, zasypia i budzi się przez każdy ruch jelit. Czekamy na lepsze czasy, ciekawe kiedy mu się to ureguluje..Freja000 lubi tę wiadomość
-
Moja prawie-czterolatka zajmuje się siostrą w ten sposób że macha do niej grającymi zabawkami. I o dziwo Iza lubi patrzeć na te popisy i można ją tak zająć na parę minut. Dzięki temu mam dziś rozładowaną zmywarkę i wypitą kawę 😁
Jestem w tym tygodniu w domu z dwiema córkami, bo w naszym przedszkolu Covid u jeden z opiekunek 😒 Czekamy na jakieś info z sanepidu czy będzie kwarantanna. Tak czy inaczej zapowiada się dłuuuugi tydzień 🙄Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Moja dwulatka jak przyszłyśmy zeszpitala to przywiozła małej rowerek i powiedziała masz, jedz
Teraz dalej się zachwyca, nosi zabawki, i mówi że Ala jest jej i mamy:) albo jak coś głośniej powiemy to krzyczy cicho! Ala śpi!17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mamaela, moja córka w wieku Twojego syna
haha spojrzałam na datę i dzieli ich 1 dzień
ale jaja!
Natalia, o faktycznie, miałam przyjść po połogu. Byłam juz, ale krwawiłam, więc nie robiła nic wewnatrz.
Załamała mnie informacja o braku ferii dla dzieci i ich terminie. To oznacza miesiąc siedzenia dzieci w domu, bez szkoły i bez mozliwośći wyjazdu oraz wyjścia bez rodzicówpogrzało ich chyba!
Mamaela86 lubi tę wiadomość