X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz, tak jak i ze starszą córką, mam jedno w szpitalu i potem jeszcze dwa USG
    Następne mamy 22 stycznia

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kontrolę bioder po 6 tygodniach, czyli 23 grudnia. Może to dlatego że Izie prawe biodro idzie lekko do środka, nie wiem. Ale pamiętam że ze starszą chodziliśmy 3 razy, choć zawsze wszystko było dobrze.

Mamaela, nie było łatwo przekonać córkę, żeby nie przychodziła do naszego łóżka🙄 Ona jest charakterna, lubi robić po swojemu. Jak nie było Izy, to ja do niej chodziłam w nocy, ona śpi na materacu 90x200cm, więc nie raz pół nocy tam spędziłam. Ale od kiedy zaszłam w ciążę, Ala bardzo zbliżyła się z tatą, on ją kąpię i usypia, no i w nocy teraz on wędruje😉
    Dziś obie dziewczyny dały nam w kość i co któraś noc jest właśnie taka. Gdybym miała ogarniać obie, to chyba w ogóle bym nie spała.

Aa, pislayscie o uśmiechach. Moje dziewczę już od ok 2 tyg uśmiecha się do nas. Bardzo fajne to jest, taki pierwszy kontakt z nowym człowiekiem☺️ A śmianie się w głos to dopiero po kilku miesiącach, 4-5 miesiąc chyba.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie śpicie karmiąc? Tzn na siedząco karmicie? .

Ja śpię i tylko boki zmieniam, dzięki czemu jestem wyspana.

Usg główki nie miał. Bioderek nie każą powtarzać...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem tak robię, karmię na leżąco. Młoda zasypia i nie trzeba jej odkładać. Ale mi jest wtedy niewygodnie, cały czas jestem czujna, czy aby się nie zsunie pod kołdrę, albo nie zaryje nosem w pościel tak, że nie będzie mogła oddychać. Moja śpi przeważnie w tuliku, więc jak już się zgdześ zsunie to tak zostanie. Ale przeważnie właśnie na leżąco usypiam ją na noc i jak już mocno zaśnie na dużym łóżku, przenoszę do dostawki. Wolę jak jest w dostawce, wtedy jest bezpieczniej.

No dziś mam praktycznie nieodkładalne dziecko, to chyba po tym szczepieniu. Jeszcze w piżamie siedzę🙄 Tyle że zjadłam śniadanie i wstawiłam pranie. Ale to tylko dlatego że mi już zajmowało pół łazienki😉
    Też nie nadążacie z praniem? Matko, codziennie wstawiam a i tak nigdy nie widzę dna kosza na bieliznę. To przez Izy ulewanie ciągle zmieniamy ciuchy.

Alicja marzec 2017 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:21

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveloth 😁 to tak jak nasze , charakter twardy , nieugodowy innowacyjny. Więc jeszcze większe ukłony że wam się udało 😊.
    Próbowałam u niej zasypiać z nią ale ona cwana . A najlepsze że śpi na dole piętrowego . Na górze ma Sarę więc sama w sumie nie śpi . Ale nic z tego 😉

Freja ja na siedząco , jak już pisałam nie mamy w łóżku miejsca 😁

Pranie !!!! U nas już 6 osób 😊 Zosi zawsze osobno , białe kolor ciemne 😁 i tak na zmianę , pół suszarki zajmuje bielizna wszystkich 😁 także ten 😊 pranie codziennie i teraz najgorzej schnie . Mieszkamy w kamienicy i w ogóle wilgoć duża w domu . Suszę w kuchni przy oknie i grzejniku ale i tak długo . Myślimy nad suszarka bębnowa ale to już drugorzędne potrzeby jak na razie . Bo mamy w planie meblowanie dla dziewczyn teraz pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 14:07

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam okres. Czułam to od wczoraj

Ps dzisiaj ostatni dzień połogu,dzisiaj moja mała ma 6 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 16:19

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaela, wyobrażam sobie ile jest prania przy tak dużej rodzinie! Ja też nie mam suszarki. I mimo wszystko nie marzy mi się. Pewnie jestem dziwna, ale lubię rozwieszać pranie, to mnie relaksuje. Tylko teraz jest tego tak dużo, że ledwo nadążam😉

Edytka, no proszę, jak szybko. Ale przynajmniej wiesz na czym stoisz.

Alicja marzec 2017 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prania też góra, ale na bieżąco ogarniam. Mam suszarkę 😉 kocham od pierwszego użycia, od zawsze wkurzało mnie to rozwieszanie i czekanie 😄

Z prac domowych lubię tylko gotować i piec 😉

baby lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od 5 godzin jazda bez trzymanki.... Krzyki, wrzaski w niebo głosy... Cycki wycmoktane na maksa... I dalej szuka i krzyczy.... Już nie wiem co robić. Uspokaja się tylko przy piersi. Leży 40 minut i cmokta ale tylko tak nie płacze... Od razu po odstawieniu płacz... Zachowuje się jakby był głodny(szuka, wkłada palce) ale nie mam mało pokarmu. Nawet jak leżał długo i po 50 minutach znowu kapało... Już nie wiem co robić. Suszarka, tulik, szumiś-. Nic nie pomaga :( ciekawa noc sie zapowiada. Nie wiem czy podawać butelkę z MM bo szuka czy przeczekać...

• Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak masz pokarm to nie widzę sensu MM . Współczuje męki małego.

bhywdf9hjfmjqipp.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że mam. Jak go odstawiam to Mały jest cały pozalewany mlekiem... Tylko go odstawię to płacz jak nie wiem co i wpychanie rąk i kręcenie na wszystkie strony... A przy piersi zasypia i cmokta tak, że bolą już... Bo ile można... :(

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:21

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro skończy 5 tygodni, więc może rzeczywiście jakiś skok... Trzymajcie kciuki bo już dwa razy ryczałam z nim. Z bezsilności...

• baby Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie mają jeszcze suszarki bebnowej - nie zastanawiać się tylko kupować 😁👍 dla mnie już teraz to taki niezbędnik jak zmywarka czy odkurzacz. Można całe pranie machnąć w jeden dzień bez myślenia gdzie co rozwiesić

Lena czytam o twoich kłopotach z usypianiem. U mnie bywa tak samo. Wczoraj na przykład. Mam czasem wrażenie że on tylko ssie pierś. I wkurza mnie mąż który w tym czasie ogląda sobie coś na kompie albo czyta (jak mi brakuje czytania..... Ja pierniczę... Aż czuję jak się bez tego odmóżdżam...) chyba zacznę na siłę czytać 😆😆 podczas karmienia na przykład.

Wczoraj od 15.30 do północy z małą przerwą na prysznic ( bo go tatuś ponosil) był ze mną. Albo na rękach. Albo pierś. Albo kupa. Trochę się wycisza podczas kąpieli ale potem się rozkręca na nowo.

Płakać mi się chce że starszych dzieci prawie nie widzę wieczorami. Po zamykani w swoich pokojach 😞 bo mały krzyczy wnieboglosy

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby współczuję i tulę 😊
    Mam to samo z czytaniem 😊 brakuje mi tego , mam książkę która zaczęłam przed porodem , już miałam w tedy problemy z koncentracją , milili mi się bohaterowie z poprzednią książka 😊, wzięłam ją nawet do szpitala , czytałam chyba jedna stronę i to bez zrozumienia bo co chwilę coś i od tego czasu koniec , leży . Będę ją od początku czytać tylko jeszcze nie wiem kiedy zacznę 😉
    A jak karmię to albo muszę uważać bo młoda się krztusi bo za dużo leci albo sobie czytam na telefonie forum 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 08:12

bhywdf9hjfmjqipp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja też nie widzę sensu mm. Skoro leci, to produkcja jest. Trzymaj się, postaraj się zadbać o siebie. Ktoś Ci może pomóc, trochę ponosić? Może zastosuje jakieś inne pomysły i zadziała. Ja też rozpłakałam się z bezradnosci, jak nie wiedziałam czym, są spowodowane ryki przy piersi. Dużo siły, pamiętaj że to minie.

Baby, czytam, że u Was też hardcore. Współczuję 😔 a próbowałaś może chusty? Da wolne ręce, będzie miejsce na książkę 😉 i być może da możliwość bycia w calą reszta rodziny 😊

MamaEla, mam tak samo 😄 zaczęłam czytać przed porodem ale nie ogarniałam 😄 a w szpitalu czytałam ulubione książki, które znam na pamięć, tak dla zabicia czasu. No i dla poprawy hunoru 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 08:15

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję chusty. Umówiłam się że szwagierka. Pożyczy. Poinstruuje. Zobaczymy.. Może akurat

Bo ten "maluszek okruszek" Waży już pewnie 5 kg... A mój kręgosłup na 43 lata 😆😆🙈

Próbuję prawie wszystkiego. Szumu, noszenie, tulenie, pierś, światełko żeby nie było za mocno, muzyka relaksacyjna

Ooo właśnie 😁😆 wczoraj zasłuchał się z kwadrans w pani co po niemiecku jakaś relaksacje prowadziła 😆 Niemiecki i relaks - co za potworne zestawienie... Ale małemu się podobało. Wskoczyło nam na spotify losowo i jaka niespodzianka 😁

Wowka, Mamaela86 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do suszarki , to jak ona sobie radzi z pościelą i lekkimi kocami ? Albo bluzami i dresami takimi grubszymi ? I dużo prądu idzie ? Wiem że to głupie pytanie bo trudno porównywać . I jak długo cykle trwają ?

I jeszcze z innej beczki 😊 bierze któraś z was euthyrox? Bo w ciąży miałam zwiększona dawkę z 75 na 100 później na 150 teraz biorę znowu 100 ale nie wiem czy dobrze zrobiłam .

bhywdf9hjfmjqipp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel susze. Koce też. Ręczniki to bajka bo takie miłe i miękkie są po suszarce. Nie suszę delikatnej bielizny (mojej 😉) i koszulowych bluzek. Rożki młodego suszę tradycyjnie. Aaa i czasem skarpetki się kurczą troche. Trzeba wyczuć co i jak.

Cykl trwa mniej więcej tyle co pranie. Czasem mniej. Zależy. Akurat jedno susze i piore kolejne

Prąd to pewnie zależy od modelu. Trudno mi powiedzieć ale nie wzrosły te rachunki jakoś drastycznie

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ