Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
White wrote:Cześć dziewczyny 😉😉
Też do Was dołączę. Termin mam na 3 października 🙂.
Od razu mam pytanko.
Brałyście może duphaston w ciąży??
Mi doktor zapisał 6 na dobę tak zapobiegawczo ze wzgledu na długie starania..
Do tego luteina 4 na dobę..
Czy to nie za dużo ??MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Ktoś pytał o plamienia. Ja plamię codziennie, ale też mam mdłości, czuję piersi. Za to przestalam mieć wzdęcia i brzuch jakiś mniejszy.
Mi na mdłości pomaga tylko jedzenie... no i cola, ale staram się jednak nie...
A z innej beczki: Odkąd jestem w ciąży mój mąż tak strasznie głośno jemam ochotę go udusić!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 12:34
-
edytkaa93 wrote:White ja mam teraz cztery na dobre duphaston.
Lilolu ja biorę tabletki na tarczycę i muszę później pół godziny odczekać aż zacznie działać i dopiero mogę coś zjeść;/
Ja tez biorę na tarczyce letrox 100, wiem ze to trzeba na czczo i odczekać, ale teraz wyjątkowo biorę popijam i muszę coś zjeść bo inaczej oddawałam z powrotem 🤪 -
fabcia wrote:Ja biorę duphaston ale tylko dlatego że przed zajściem brałam co cykl. Brałam i biorę 2 x1 dziennie. Jednak mój lekarz jest przeciwny braniu sztucznego progesteronu jeśli wszystko ok jest. Ale ja dla spokojnej głowy pobiorę do 12 tyg.
Dodam iz poprzednim razem brałam duphaston 3x1 plus lutinus 3x1 i się nie udało.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Też mam problem z letroxem na czczo...😉
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Cześć dziewczyny, bardzo chętnie do Was dołączę
Jestem w mojej pierwszej ciąży, od razu z przebojami, ale trochę na własne życzenie. Chociaż nie na własne życzenie trafiłam na konowała a nie na lekarza. Poszłam do niego zdecydowanie za szybko, dzień przed spodziewaną miesiączką, więc ciąży jeszcze nie było widać na usg. Było widać za to krwawienie, więc dał mi dwa tygodnie L4 i duphaston. Ja gdyby nie to usg to bym nawet tego krwawienia nie zauważyła, nic mi się na bieliźnie nie pojawiało. Ale już się stresowałam, co 5 minut mi się wydawało, że właśnie dostałam "okres". Trochę się uspokoiłam po jakiś trzech dniach, jak jeszcze zrobiłam test ciążowy kolejny i gruba krecha pojawiła się nim zdążyłam mrugnąć ;)poczekałam spokojnie do kolejnej wizyty, z moich obliczeń był to chyba 5t4d. Zrobił usg, ciąża była, ale uznał, że powinno już być tętno, a nie ma więc do usunięcia. I mi się pyta czy dać skierowanie od razu czy powtórzymy jeszcze za dwa dni. Ale generalnie nic z tego nie będzie. Jeszcze tego samego dnia poszłam do innego lekarza prywatnie, który stwierdził, że owszem tętna nie ma, ale na tym etapie ciąży to normalne i żeby nie histeryzować, przyjść za tydzień. Po tygodniu tętno jak ta lala :)usunęła bym zdrową ciążę przez głąba, chyba żeby ktoś w szpitalu się ogarnął... w każdym razie przeboje miałam. Teraz na szczęście jest spokój. Wróciłam do pracy,spać mi się chce niemiłosiernie popołudniami i trochę mnie mdli, ale dosyć dobrze działa na mnie właśnie woda z zaparzonym imbirem. Łykam tylko ten nieszczęsny duphaston 6 tabletek dziennie, ale ponoć nie szkodzi. W każdym razie a propos liczby usg to ja pod koniec 8 tygodnia miałam już ich chyba 6...
Lekarza nie chciałabym już zmieniać, bo nie wiem na kogo. Znowu mogę trafić na nieuka, ale płacenie za wszystkie badania mnie trochę trapi. A to pewnie dopiero początek. I zastanawiam się jak to obejść
Pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 12:45
-
Sylwia Sylwia wrote:A badałaś progesteron? Bo jeżeli jest dobry to nie ma sensu faszerować się. Ja biorę 3x1 progesteron besins i 2x2 Lutinus to w sumie 700mg progesteronu a mój wynik cały czas w granicach 20-30.
Ja brałam cały czas luteine i jak zbadałam progesteron to było 76.
Pomimo tego doktor i tak włączył duphaston..🙄🙄
Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale powiedział że mi nie zaszkodzi.. ehh -
Sylwia Sylwia wrote:A badałaś progesteron? Bo jeżeli jest dobry to nie ma sensu faszerować się. Ja biorę 3x1 progesteron besins i 2x2 Lutinus to w sumie 700mg progesteronu a mój wynik cały czas w granicach 20-30.11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
-
White wrote:Ja brałam cały czas luteine i jak zbadałam progesteron to było 76.
Pomimo tego doktor i tak włączył duphaston..🙄🙄
Nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale powiedział że mi nie zaszkodzi.. ehhWhite lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
fabcia wrote:Badałam dwa razy przy becie. Raz miałam 19 a za dwa dni już 23. Lekarz mówił że jedna utrzyma ciążę przy progesteronie 15 a inna poroni przy 50. Nie ma reguły.
fabcia lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Sylwia Sylwia wrote:Hmmm no to wyniki dobry. Duphaston na pewno nie zaszkodzi, więc może lepiej dmuchać na zimne
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Nimfadorka, bardzo współczuję niepotrzebnego stresu. Znam przypadek dziewczyny której przy krwawieniu w szpitalu powiedziano, że poroniła, rano miała mieć zabieg, inny lekarz sprawdził jeszcze raz i okazało się że dzidzia jest, a co więcej serduszko zaczęło bić. Dobrze, że sprawdziłaś co i jak z maluchem. U mnie na USG 6+1 rano nie było tętna, a w nocy tego samego dnia już się pojawiło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 13:16
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
fabcia wrote:Dlatego też biorę tylko dla spokojnej własnej głowy. 2x1 to lekka dawka ale ukoi moje nerwy 😁🥰
fabcia, Soldering94 lubią tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Sylwia Sylwia wrote:Nimfadorka, bardzo współczuję niepotrzebnego stresu. Znam przypadek dziewczyny której przy krwawieniu w szpitalu powiedziano, że poroniła, rano miała mieć zabieg, inny lekarz sprawdził jeszcze raz i okazało się że dzidzia jest, a co więcej serduszko zaczęło bić. Dobrze, że sprawdziłaś co i jak z maluchem. U mnie na USG 6+1 rano nie było tętna, a w nocy tego samego dnia już się pojawiło.
U mnie na pewno tez by zrobili jeszcze jedno usg przez zabiegiem, ale podejrzewam, że z dnia na dzień mogłoby się jeszcze tętno nie pokazać.
Moja koleżanka poszła do szpitala na operację na mięśniaki, a się okazało, że to nie mięśniaki tylko synwięc już mnie chyba nic nie zdziwi
-
Nimfadorka, ale historia... Mam nadzieję, że reszta Twojej ciąży będzie już spokojna i bez takich przygód. Szukaj dobrego lekarza, warto zerknąć na lokalne fora albo grupy dla mamusiek, tam dziewczyny sobie polecają najlepszych lekarzy. A przed tym Twoim to trzeba kobiety ostrzegać, serio.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️