X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth dziękuję :)
    Najlepsze oceny miał ten, do którego teraz chodzę, no ale on jak wspomniałam przyjmuje mnie prywatnie.
    A ten pierwszy to... nie rozumiem. Przez 30 lat praktyki, bo pewnie tyle może już mieć, to nawet laik by opanował prawidłowy przebieg ciąży i obraz usg. Bez jaj.

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    U mnie na pewno tez by zrobili jeszcze jedno usg przez zabiegiem, ale podejrzewam, że z dnia na dzień mogłoby się jeszcze tętno nie pokazać.
    Moja koleżanka poszła do szpitala na operację na mięśniaki, a się okazało, że to nie mięśniaki tylko syn :D więc już mnie chyba nic nie zdziwi
    ???? Ja pierdziele!!! To gdzie ten lekarz miał oczy ludzie 🙈🙈🙈

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Evoleth dziękuję :)
    Najlepsze oceny miał ten, do którego teraz chodzę, no ale on jak wspomniałam przyjmuje mnie prywatnie.
    A ten pierwszy to... nie rozumiem. Przez 30 lat praktyki, bo pewnie tyle może już mieć, to nawet laik by opanował prawidłowy przebieg ciąży i obraz usg. Bez jaj.
    Może już czas na emke dla tego lekarza, ja na Twoim miejscu bym to opisała obszernie na lokalnych forach jak się rozniesie to sam odejdzie z braku pacjentek i nie będzie krzywdził kobiet.

d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest tez na kiedy się można umówić do danego lekarza. Do mojej doktorki teraz umawiają dopiero na kwiecień i to prywatny gabinet, także to tez wiele mówi o lekarzu.

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadorka witaj. Niestety takie sytuacje zdarzają się często, ja w ciazy z synem tez poszłam do lekarza doąć wcześnie, tez w polowie 5 tygodnia. Nie było jeszcze widac serduszka i stwierdził, ze nic z tego nie będzie. Kazał przyjsc za tydzień, co ja sie wtedy naprzeżywałam, to moje. Na szczęście po tygodniu było wszystko super, a on zdziwiony powiedział "jednak cos tam jest" ehh. Niedouczony i pozbawiony kultury człowiek. Od razu zmieniłam lekarza, a to "coś co widział ma dzisiaj 3.5 roku i tyle energii, ze nie da się za nim nadążyć:)
    Takze moze wyczerpałaś juz limit zmartwień na tą ciążę i oby do porodu juz było nudno i książkowo ;)

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wpisać z terminem na 10.10.20r ❤️

Bluberry lubi tę wiadomość

66f2b88525.png

Wysłany: 4 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ważne jest tez na kiedy się można umówić do danego lekarza. Do mojej doktorki teraz umawiają dopiero na kwiecień i to prywatny gabinet, także to tez wiele mówi o lekarzu.

To prawda... do tego pierwszego jestem w stanie się umówić na ten sam dzień. Ale ja przeprowadziłam się z innego końca Polski i dopóki potrzebowałam tyko recept na tabletki to mi wiele nie było trzeba.
    Ale wszystkim jak leci mówię jak się nazywa ;)

agusiagim lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Nimfadorka witaj. Niestety takie sytuacje zdarzają się często, ja w ciazy z synem tez poszłam do lekarza doąć wcześnie, tez w polowie 5 tygodnia. Nie było jeszcze widac serduszka i stwierdził, ze nic z tego nie będzie. Kazał przyjsc za tydzień, co ja sie wtedy naprzeżywałam, to moje. Na szczęście po tygodniu było wszystko super, a on zdziwiony powiedział "jednak cos tam jest" ehh. Niedouczony i pozbawiony kultury człowiek. Od razu zmieniłam lekarza, a to "coś co widział ma dzisiaj 3.5 roku i tyle energii, ze nie da się za nim nadążyć:)
    Takze moze wyczerpałaś juz limit zmartwień na tą ciążę i oby do porodu juz było nudno i książkowo ;)

Rzeczywiście prawie identyczna historia :) Ehh dziękuję, tym bardziej, że dwie moje znajome też są w ciąży i obie ciąże mają poważne komplikacje, co nie nastraja optymistycznie.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:06

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dołączam do was również i ja:-)
    Mama 13 latka i 5 miesiecznej panny
    A brzuchu jeszcze nie wiadomo kto mieszka,ale ważne że zdrowe i serduszko bije:-)

Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    A wiecie dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami? W sensie ile one trwają? Mi się zaczęły w 6tc i były okropnie silne i całodniowe. Nie mogłam nic przełknąć. A teraz prawie wcale już ich nie mam. I co chwile jestem głodna. Słyszałam, że mdłości powinny zanikać po 1 trymestrze. Czy to możliwe żeby mi tak szybko przeszły?
    Ja tak mam. Pojawiły mi się jakos 5-6 tydzień i trwały max 2 tygodnie. Pozniej przeszły, teraz jak dlugo nie zjem to lekko mnie mdli, ale rzadko. Został za to bol piersi, choc tez juz nie taki, jak na początku, no i standardowo zmęczenie. Nie wiem, moje mdlosci były wtedy dość silne, ale nie wymiotowałam. Czułość na zapachy tez juz jest mniejsza,zalezy co poczuję ;)

Maybelle lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt to ja mam co miesiąc z możliwością usg

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    A wiecie dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami? W sensie ile one trwają? Mi się zaczęły w 6tc i były okropnie silne i całodniowe. Nie mogłam nic przełknąć. A teraz prawie wcale już ich nie mam. I co chwile jestem głodna. Słyszałam, że mdłości powinny zanikać po 1 trymestrze. Czy to możliwe żeby mi tak szybko przeszły?

Ja z córcia cała ciąże wymioty i mdłości miałam. Kilka moich koleżanek tylko na początku, niektóre wcale🤗nie ma reguły .

d8awm6v.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:06

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem zero dolegliwości, ta ciąża mnie położyła 😔 z rana okropne bole głowy a po południu do nocy straszne mdłości... i ciągle głodna 🙆‍♀️
    Wizyte mam 30.03 bedzie wtedy 12tydzien a moja lekarka nic mi nie wspominała zebu zapisac się na prenatalne😉

Można mnie wpisać na 16.10 ( jakies przeczucie mam, ze bedzie corka 😀)

Bluberry lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości miałam od 6-8tc. Już mi przeszły 🤷🏼‍♀️ Wiec widocznie tak bywa :) nie ma się czym martwić dziewczyny!

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej całą ciąże miałam nudności i wymioty, migrenowe bóle głowy plus wysokie ciśnienie. Mam nadzieję, że teraz będzie chociaż trochę lżej.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, ja tez najgorsze miałam 6-7 tc.
    A teraz to w ogóle jest tak, ze jak mnie brzuch boli to mam mniejsze mdłości. Dziwne.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zupa nie pomogła i teraz kaszel doszedł. Co na przeziębienie dziewczyny ?

d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello śpicie już?

d8awm6v.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ