X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth dziękuję :)
    Najlepsze oceny miał ten, do którego teraz chodzę, no ale on jak wspomniałam przyjmuje mnie prywatnie.
    A ten pierwszy to... nie rozumiem. Przez 30 lat praktyki, bo pewnie tyle może już mieć, to nawet laik by opanował prawidłowy przebieg ciąży i obraz usg. Bez jaj.

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    U mnie na pewno tez by zrobili jeszcze jedno usg przez zabiegiem, ale podejrzewam, że z dnia na dzień mogłoby się jeszcze tętno nie pokazać.
    Moja koleżanka poszła do szpitala na operację na mięśniaki, a się okazało, że to nie mięśniaki tylko syn :D więc już mnie chyba nic nie zdziwi
    ???? Ja pierdziele!!! To gdzie ten lekarz miał oczy ludzie 🙈🙈🙈

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Evoleth dziękuję :)
    Najlepsze oceny miał ten, do którego teraz chodzę, no ale on jak wspomniałam przyjmuje mnie prywatnie.
    A ten pierwszy to... nie rozumiem. Przez 30 lat praktyki, bo pewnie tyle może już mieć, to nawet laik by opanował prawidłowy przebieg ciąży i obraz usg. Bez jaj.
    Może już czas na emke dla tego lekarza, ja na Twoim miejscu bym to opisała obszernie na lokalnych forach jak się rozniesie to sam odejdzie z braku pacjentek i nie będzie krzywdził kobiet.

d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest tez na kiedy się można umówić do danego lekarza. Do mojej doktorki teraz umawiają dopiero na kwiecień i to prywatny gabinet, także to tez wiele mówi o lekarzu.

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nimfadorka witaj. Niestety takie sytuacje zdarzają się często, ja w ciazy z synem tez poszłam do lekarza doąć wcześnie, tez w polowie 5 tygodnia. Nie było jeszcze widac serduszka i stwierdził, ze nic z tego nie będzie. Kazał przyjsc za tydzień, co ja sie wtedy naprzeżywałam, to moje. Na szczęście po tygodniu było wszystko super, a on zdziwiony powiedział "jednak cos tam jest" ehh. Niedouczony i pozbawiony kultury człowiek. Od razu zmieniłam lekarza, a to "coś co widział ma dzisiaj 3.5 roku i tyle energii, ze nie da się za nim nadążyć:)
    Takze moze wyczerpałaś juz limit zmartwień na tą ciążę i oby do porodu juz było nudno i książkowo ;)

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wpisać z terminem na 10.10.20r ❤️

Bluberry lubi tę wiadomość

66f2b88525.png

Wysłany: 4 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ważne jest tez na kiedy się można umówić do danego lekarza. Do mojej doktorki teraz umawiają dopiero na kwiecień i to prywatny gabinet, także to tez wiele mówi o lekarzu.

To prawda... do tego pierwszego jestem w stanie się umówić na ten sam dzień. Ale ja przeprowadziłam się z innego końca Polski i dopóki potrzebowałam tyko recept na tabletki to mi wiele nie było trzeba.
    Ale wszystkim jak leci mówię jak się nazywa ;)

agusiagim lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Nimfadorka witaj. Niestety takie sytuacje zdarzają się często, ja w ciazy z synem tez poszłam do lekarza doąć wcześnie, tez w polowie 5 tygodnia. Nie było jeszcze widac serduszka i stwierdził, ze nic z tego nie będzie. Kazał przyjsc za tydzień, co ja sie wtedy naprzeżywałam, to moje. Na szczęście po tygodniu było wszystko super, a on zdziwiony powiedział "jednak cos tam jest" ehh. Niedouczony i pozbawiony kultury człowiek. Od razu zmieniłam lekarza, a to "coś co widział ma dzisiaj 3.5 roku i tyle energii, ze nie da się za nim nadążyć:)
    Takze moze wyczerpałaś juz limit zmartwień na tą ciążę i oby do porodu juz było nudno i książkowo ;)

Rzeczywiście prawie identyczna historia :) Ehh dziękuję, tym bardziej, że dwie moje znajome też są w ciąży i obie ciąże mają poważne komplikacje, co nie nastraja optymistycznie.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:06

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dołączam do was również i ja:-)
    Mama 13 latka i 5 miesiecznej panny
    A brzuchu jeszcze nie wiadomo kto mieszka,ale ważne że zdrowe i serduszko bije:-)

Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    A wiecie dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami? W sensie ile one trwają? Mi się zaczęły w 6tc i były okropnie silne i całodniowe. Nie mogłam nic przełknąć. A teraz prawie wcale już ich nie mam. I co chwile jestem głodna. Słyszałam, że mdłości powinny zanikać po 1 trymestrze. Czy to możliwe żeby mi tak szybko przeszły?
    Ja tak mam. Pojawiły mi się jakos 5-6 tydzień i trwały max 2 tygodnie. Pozniej przeszły, teraz jak dlugo nie zjem to lekko mnie mdli, ale rzadko. Został za to bol piersi, choc tez juz nie taki, jak na początku, no i standardowo zmęczenie. Nie wiem, moje mdlosci były wtedy dość silne, ale nie wymiotowałam. Czułość na zapachy tez juz jest mniejsza,zalezy co poczuję ;)

Maybelle lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt to ja mam co miesiąc z możliwością usg

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    A wiecie dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami? W sensie ile one trwają? Mi się zaczęły w 6tc i były okropnie silne i całodniowe. Nie mogłam nic przełknąć. A teraz prawie wcale już ich nie mam. I co chwile jestem głodna. Słyszałam, że mdłości powinny zanikać po 1 trymestrze. Czy to możliwe żeby mi tak szybko przeszły?

Ja z córcia cała ciąże wymioty i mdłości miałam. Kilka moich koleżanek tylko na początku, niektóre wcale🤗nie ma reguły .

d8awm6v.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:06

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem zero dolegliwości, ta ciąża mnie położyła 😔 z rana okropne bole głowy a po południu do nocy straszne mdłości... i ciągle głodna 🙆‍♀️
    Wizyte mam 30.03 bedzie wtedy 12tydzien a moja lekarka nic mi nie wspominała zebu zapisac się na prenatalne😉

Można mnie wpisać na 16.10 ( jakies przeczucie mam, ze bedzie corka 😀)

Bluberry lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości miałam od 6-8tc. Już mi przeszły 🤷🏼‍♀️ Wiec widocznie tak bywa :) nie ma się czym martwić dziewczyny!

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej całą ciąże miałam nudności i wymioty, migrenowe bóle głowy plus wysokie ciśnienie. Mam nadzieję, że teraz będzie chociaż trochę lżej.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, ja tez najgorsze miałam 6-7 tc.
    A teraz to w ogóle jest tak, ze jak mnie brzuch boli to mam mniejsze mdłości. Dziwne.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zupa nie pomogła i teraz kaszel doszedł. Co na przeziębienie dziewczyny ?

d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello śpicie już?

d8awm6v.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ