Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Części dziewczyny, ja już po wizycie. Serduszko jest!! ❤️Tak ogromnie się cieszę, ale niestety ciąża młodsza o tydzień. Nie wiem co będzie i czemu taka rozbieżność z terminem miesiączki. No i dodatkowo torbiel na jajniku zamiar zmniejszać się to się powiększyła. Strasznie się boje ze będzie rosnąć i trzeba będzie usuwać chirurgicznie. Ech miała któraś tak? myślałam ze mięśniak to najgorsze co może być a tu jednak nie.
Termin porodu na 17.10. Ale na prenatalnych może się zmienić bo ciąża młodsza.
Gratuluje wszystkim wizytującym serduszek!! Współczuje mdłości ciążowych i dolegliwosci.
Kciuki za kolejne wizyty, kic ty jutro? 🙂
Annie nie mam słów by cię jakoś pocieszyć, szczerze współczuje straty. Trzymaj się, powodzenia w kolejnych cyklach!Nina83, Natalii, inessa lubią tę wiadomość
-
bebetka.b wrote:Części dziewczyny, ja już po wizycie. Serduszko jest!! ❤️Tak ogromnie się cieszę, ale niestety ciąża młodsza o tydzień. Nie wiem co będzie i czemu taka rozbieżność z terminem miesiączki. No i dodatkowo torbiel na jajniku zamiar zmniejszać się to się powiększyła. Strasznie się boje ze będzie rosnąć i trzeba będzie usuwać chirurgicznie. Ech miała któraś tak? myślałam ze mięśniak to najgorsze co może być a tu jednak nie.
Termin porodu na 17.10. Ale na prenatalnych może się zmienić bo ciąża młodsza.
Gratuluje wszystkim wizytującym serduszek!! Współczuje mdłości ciążowych i dolegliwosci.
Kciuki za kolejne wizyty, kic ty jutro? 🙂
Annie nie mam słów by cię jakoś pocieszyć, szczerze współczuje straty. Trzymaj się, powodzenia w kolejnych cyklach!bebetka.b lubi tę wiadomość
11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
agusiagim wrote:Mi zupa nie pomogła i teraz kaszel doszedł. Co na przeziębienie dziewczyny ?11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
-
nick nieaktualnyBebetka super że jest serduszko, zobaczysz następna wizyta i wiek ciąży będzie się wyrównywać. A na torbiel coś lekarz przepisał czy tylko czekać aż samo będzie się zmniejszać. Oby się obyło bez operacji 🥺
Maybelle mi mdłości też już zmalały teraz pojawiają się tylko jak głód zaczyna się odzywać i też ile bym nie zjadła zaraz i tak głodna jestem a brzuch wieczorami taki wzdęty 😔Maybelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagusiagim wrote:Mi zupa nie pomogła i teraz kaszel doszedł. Co na przeziębienie dziewczyny ?
Poczytaj Pana Tabletkę ma fajne przepisy na domowe syropy, ja ostatnio leczyłam kaszel syropem cytrynowo-miodowy-imbirowym z czosnkiem co prawda kilka dni ale całkowicie pomógł i bez chemii, naturalnie 😉agusiagim lubi tę wiadomość
-
Bluberry tak mam duphaston i luteinę. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Muszę być dobrej myśli.
Fabcia dzięki za odpowiedz. U mnie tez prawy, torbiel ma już 5 cm. Jak zażywasz duphaston? Mi lekarz kazał 3x1. Nie powiększa się ? Milas ja przed ciąża? Ja jej nie miałam.. na pierwszym usg ciążowym wyszła ok 3 cm, a teraz większa. -
bebetka.b wrote:Bluberry tak mam duphaston i luteinę. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Muszę być dobrej myśli.
Fabcia dzięki za odpowiedz. U mnie tez prawy, torbiel ma już 5 cm. Jak zażywasz duphaston? Mi lekarz kazał 3x1. Nie powiększa się ? Milas ja przed ciąża? Ja jej nie miałam.. na pierwszym usg ciążowym wyszła ok 3 cm, a teraz większa.11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
nick nieaktualnyKurczę, pisałam i zniknął mi post. To jeszcze raz.
Na przeziębienie polecam herbatę z sokiem malinowym takim prawdziwym, swoiskim lub z dobrego zdrodla.
Czosnek, duzo wody i imbir, robilam napar z imbiru przy bólu gardła i kaszlu i czulam się lepiej.
Jesli chodzi o wzdęcia to ja naprawdę bardzo Wam polecam picie rano na czczo szklanki wody z sokiem z polowy cytryny na ciepło. Mi to pomogło i praktycznie wcale juz nie mam wzdęc, a męczyłam się bardzo, były bardzo bolesne. Takze dzielnie piję dalej. A przeczytałam o tym chyba na steonie Anny Lewandowskiej. Tzn.patent na tę wodę znałam, ale nie wiedziałam, ze pomaga na wzdęcia w ciążyagusiagim lubi tę wiadomość
-
U mnie mdłości zaczęły się ok. 7 tygodnia. Nie są bardzo upierdliwe i prawdę mówiąc gorzej się czuję popołudniami jak rankiem. Ale mam już strasznie duży brzuch 🙈 Chodzę cały czas w legginsach, bo jeansy mnie gniotą i zastanawiam się czy już sobie nie kupić jeansów ciążowych
-
nimfadorka wrote:U mnie mdłości zaczęły się ok. 7 tygodnia. Nie są bardzo upierdliwe i prawdę mówiąc gorzej się czuję popołudniami jak rankiem. Ale mam już strasznie duży brzuch 🙈 Chodzę cały czas w legginsach, bo jeansy mnie gniotą i zastanawiam się czy już sobie nie kupić jeansów ciążowych
Dziewczyny jak u was z pracą??
Bo ja pracuje w nowej pracy dopiero 4 mce i chce niedługo iść na zwolnienie tzn mnie wyganiaja wszyscy łącznie z szefem 🥰ale mam obawy o kontrolę z urzędu i wyjaśnienia.
U mnie w pracy cieszą się z mojej ciąży jakby to była ich osobista ciąża 😄wszyscy wyściskali wycałowali i nie każą nic robić 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 07:17
inessa lubi tę wiadomość
11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Ja mam dobrą sytuację w pracy. Budżetówka 😉 Wszyscy podchodzą do mojej ciąży raczej pozytywnie. Teraz jestem na L4 ze względu na mdłości i wymioty, ale za parę tygodni chciałabym wrócić i jeszcze popracować. W poprzedniej ciąży pracowałam cały drugi trymestr i to dla wszystkich było ok.
U mnie dziś przypływ sił, bo moja trzylatka przespała noc! A to się rzadko zdarza 😉 Są jakieś wizyty dzisiaj? Ja mam jutro.
Dobrego dnia🌞Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
U mnie w pracy też ok. Najlepsze, że ja jeszcze przed ciążą się zastanawiałam kiedy powinnam im powiedzieć, itd. a od razu "na dzień dobry" poszłam na L4 na miesiąc, więc i tak się wszyscy domyślili... ale ode mnie wie tylko mój bezpośredni przełożony. Ale jest ok.
-
nick nieaktualnyMi tez sie wydaje, ze widac u mnie juz brzuch. Nie jakos bardzo, odkad poradzilam sobie ze wzdęciami. Ale ze spodniami mam problem, jak zakładam zwykle to mnie lekko juz uciskaja i po pewnym czasie zaczyna bolec brzuch
Juz tak ciągle myślę o zamowieniu ciążowych, ale wolałabym przymierzyc.