X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    No ale wy jesteście juz trochę dalej. Ja zaczęłam dziś 9ty tc. Ale spoko. Już mnie muli koncertowo
    No to cieszę się w takim razie, że jest Ci niedobrze ;)

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, mi większość objawów przeszła już w 9tc :) najgorzej miałam 6-8tc

Maybelle lubi tę wiadomość

• agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez już mdłości przechodzą, tylko rano standardowo wymioty woda z nocy miałam. A właśnie wróciłam od endokrynologa, jutro mam zrobić tsh, przeciwciała i usg tarczycy. Noi najlepsze jestem za gruba haha, w ciągu dwóch tygodni dwa kilo przytyłam niby wina tarczycy, zobaczymy🙈

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle jakos w 14 tygodniu, wiec naprawde szybko. Ale bylam dużo szczuplejsza ;)

Maybelle lubi tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej mi dopiero w tyg minęły mdłości A u mnie 11 tydz już . Ale na zapachy jestem wrażliwa. Nawet nie wiem co mamy w lodowce bo nie zaglądam nie dam rady

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się dzisiaj zdenerowowalam, że mi się brzuch spina :(

A z innej beczki: muszę kupić spodnie ciążowe... nie jestem na to psychicznie gotowa, ale mam już tylko jedne w które wchodzę. Rano to jeszcze się wcisnę, ale popołudniu nie ma przebacz. ALe nigdzie nie ma zwykłych materiałowych. Same dżinsy albo legginsy :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

A z innej beczki: muszę kupić spodnie ciążowe... nie jestem na to psychicznie gotowa, ale mam już tylko jedne w które wchodzę. Rano to jeszcze się wcisnę, ale popołudniu nie ma przebacz. ALe nigdzie nie ma zwykłych materiałowych. Same dżinsy albo legginsy :/
    Są na Allegro, kiedyś widziałam w h&m. Ale jak nie znajdziesz tam to poszukaj u siebie w mieście sklepiku typowo z ciążową odzieżą, u mnie np. jest takich kilka.

psu3slr.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Ja od 6 tygodnia chodzę w legginsach bo w jeansach mi za ciasno już było :D i ostatecznie wczoraj zdecydowałam się zamówić w końcu spodnie z workiem :p ja mam ogromny już ten brzuch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Ja zamówiłam rozmiar większe rurki z HMu i się da, ale na chwile :) polecam Asos Maternity, choć i Reserved i Zara ma kolekcje Mom :) nie zerkałam jakoś szczegółowo (też psychicznie nie jestem gotowa) :) ale może coś się znajdzie :)

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne i dobre cenowo spodnie ciążowe ma też Lidl w sklepie online. Kupiłam dwupak legginsów i piżamę, naprawdę spoko. Muszę odkopać moje ciążowe dżinsy z poprzedniej ciąży. Ale z drugiej strony pamiętam, że nie bardzo je lubiłam, bo mi zjeżdżały pomimo tego pasa. Lepiej sprawdzały się legginsy i jegginsy. Wszystko wtedy kupowałam na allegro.

Eh, ja jeszcze nie widzę światełka w tunelu, jeśli chodzi o mdłości. Rano obowiązkowe żyganko, potem w ciągu dnia jest różnie, a wieczorem znowu gorzej. Nastawiam się na jeszcze parę tygodni tych przyjemności.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży objawy minęły mi jakoś w 8 tygodniu. Teraz w sumie też nie ma tragedii. Tylko przy karmieniu starszaka bolą mnie nadal sutki😖

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w Lidlu czasem rzucają ciążowe ciuszki, tylko uważajcie z rozmiarami bo zazwyczaj są zawyżone, ja w poprzedniej ciąży kupiłam właśnie ciążowe legginsy i były o dużo za duże:p
    Tak samo ubrania dla dzieci, też są szyte na grubsze dzieci i rozmiary zawyżone. Moja jest szczuplutka i te spodnie z Lidla jej z tyłka spadają: p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:08

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Freja, ja kupiłam w HM takie czarne z materiału, wlasciwie nie wiem co to jest, takie normalne spodnie, ale miekkie, a nie jeans. No i spoko wygladaja do koszuli przy dresscodzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie wstrzymywalam długo zakupem spodni ciązowych i dopiero we wtorek kupiłam, jejj, jaka ulga :D kupilam te z materiału, jeansy i legginsy i serio przestal mnie boleć brzuch, a pobolewal mnie wlasnie popołudniami, jak juz zmienialam spodnie na dresy.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam w H&M dzięki :)
    Niestety czeka mnie pare spotkań i muszę, a nie chcę nikomu mówić jeszcze...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez skocze jutro do h&m zobaczyć, od razu po badaniach.. no właśnie dziewczyny miałyście już badanie glukozy? Bo już nie pamietam (11 lat robi swoje) jak to jest pijemy ten roztwór i czekamy chyba godzinę tak? Tylko raz czy dwie godz?
    Chyba zwymiotuje, jak sobie z tym poradziłyście? Nie było Wam słabo?

psu3slr.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobierają krew, pije się glukozę, czeka godzinkę, znów pobierają, znów godzinka i ostatnie pobranie. Czyli siedzi się dwie godziny.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak nie ma wskazan to robi sie tylko zwykle badanie glukozy z krwi bez picia glukozy.
    Glukoze z piciem roztworu glukozy wykonuje sie dopiero po 24 tc.

• baby Autorytet

Wysłany: 12 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam dziś o spodniach ciążowych i w ogóle o ciuchach i zajrzałam na Zara MUM. Albo ze mną coś nie halo albo ... to prawie wszystko jest OKROPNE :/
    Spodnie niektóre ok. Ale te sukienki? bluzki? bleeeeee a może to kwestia modelki ze smutną twarzą? nie wiem
    No nie podobało mi się NIC

trzeba będzie kombinować

zajrzę jeszcze do HM

nie kupuję na razie ;) choć czasem ciasno mi w spodniach - szczególnie wieczorami

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ