PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
elforia wrote:Cześć!
Ile cudownych wieści! Wszystkim gratuluje ❤️
Jutro jadę na badania z krwi, a w poniedziałek rano na wizytę ❤️
Też mam stres, ale po wizycie z serduszkiem się uspokoiłam… No i nie na wszystko mam wpływ, wiec praktykuje pozytywne myślenie i staram się nie zamartwiać ☺️
Co do objawów to u mnie ogromne i bolące piersi (o 1 rozmiar urosły), mdłości raz po raz - mniej niż w pierwszej i drugiej ciąży, spadki energii, senność i muszę pilnować jedzenia, bo szybko skręca mnie z głodu 😂
Aktualnie biorę Witamin plus Mama z Olimpu
Jeju mnie też 🙈 nie zdążę zjeść a już jestem mega głodna. A dodatkowo muszę cukier kontrolować.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki i wizytę ❤️elforia lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Kto dziś na wizycie może pooglądać swoje maleństwo 😊?
Jak się czujecie ? Ja wciąż czekan na pierwszą wizytę, oby do poniedziałku 😅DorotaAnna lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
GrubAsia wrote:Kto dziś na wizycie może pooglądać swoje maleństwo 😊?
Jak się czujecie ? Ja wciąż czekan na pierwszą wizytę, oby do poniedziałku 😅
Też w poniedziałek dopieroOby dni szybko minęły!
Wszystko spoko, ale mdli mnie strasznie... a czasem czuję się całkiem normalnie. Zobaczymy co na to lekarz, a przede wszystkim co się pokaże na USG. Póki co prywatnie idę, ale jednak chyba trzeba będzie jakiegoś na NFZ też znaleźć. Wczoraj szukałam to terminy na listopad xD Jeszcze walczę o kontakt z położną w przychodni bo podobno w ten sposób udaje się wizyty w racjonalnym terminie uzyskać.
-
Ja mam serduszkową 7 marca i nie wiem jak wytrzymam 😅33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Cześć!
Ja już po badaniach i śniadanku ☺️ od 2 dni mam przypływ energii od rana 😂 jak w II trymestrze się czuje 😉 mdłości już sobie chyba poszły na dobre za to wyczulona jestem na zapach 🤷🏼♀️ lodówka pomimo, że czysta to i tak mnie odrzuca zapachem. I mam ogromna potrzebę na jedzenie białka… jogurty, białe sery,i kefir, skyr… przed ciąża z nabiału jadłam tylko sery pleśniowe, mozzarella i żółte - nie jadłam jogurtów, a teraz codziennie musi być w diecie 🤭
Moja wizyta w poniedziałek ☺️ to będzie już 9 tc (8+2)😍 ale czas ucieka odkąd zobaczyłam serduszko i się uspokoiłam. Chyba też trochę już przywykłam do tej myśli ☺️
Trzymam kciuki za kolejne wizyty i aby ten początek szybko i zdrowo przeleciał ❤️GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Eskalopka, GrubAsia ja mam wizytę 1 marca i tez już umieram z ciekawości a serduszka pewnie jeszcze nie będzie 🥹
Eskalopka teoretycznie jak będziesz miała potwierdzona ciąże (założona karte ciąży) to u specjalisty powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni- nie wiem czy u ginekologa to tez działa 🤔 ale może warto spróbować.
Ja wykupiłam pakiet PZU.
Euforia a na kiedy masz termin? Kurde 9 tydz to dla mnie taka granica potem już mam nadzieje ze będę czuła się bezpieczniej.
Ja znowu mam ochotę na świeże warzywa 😂😂😂
Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim/w pracy?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja dziś idę na wizytę!
Mam pakiet w PZU dość szeroki, więc jeśli nie będę musiała to nie dotrę nigdzie na NFZ, natomiast podobno ciężarówki mają pierwszeństwo i mają obowiązek umówić wizytę w ciągu iluś tam dni.DorotaAnna, GrubAsia, Agnuka, elforia lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim/w pracy?
Ja planuje poczekać w pracy do pierwszych prenatalnych, chyba, że nagle zacznę się mega źle czuć, to pójdę na L4 i nawet się nie będę zastanawiać
Rodzinie najchętniej powiedziałabym już, ale jednak się boję... więc może po tej wizycie za 2 tygodnie. M zarządził, że jak powiem mojej Mamie to mamy też powiedzieć jego Mamie, więc to mnie trochę stopuje hahaDorotaAnna lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Miu 🙏✊️ kciuki za wizytę !
Ja bardzo sie boje mówić i chciałabym pod koniec marca dopiero powiedzieć, jak będzie dobrze po sanco . Za to mąż już by powiedział tak się cieszy 😆 ja jednak ciągle licze te dni , tygodnie i odnoszę do ostatniego poronienia. No i jeszcze nie widziałam dzidziusia to jakoś do mnie nie dociera ,że się udało 🙈
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Ja właśnie też chciałabym poczekać do 1szych prenatalnych i testu Sanco. Czułabym się bezpieczniej.
Nie chcę, żeby w pracy wiedzieli do tego czasu. Z rodziną też chyba się wstrzymamy do tego czasu:) -
Dzięki za tip z kartą ciąży i kolejkowaniem się do specjalisty
Zdecydowanie może się przydać!
My moim rodzicom już powiedzieliśmy. Ciężko by było to ukryć. Jak się nie uda to też wolę, żeby wiedzieli. Kilka znajomych osób też wie... W pracy powiem niebawem, jeśli na USG wszystko będzie ok - muszę sobie poukładać umowy i takie tam sprawy techniczne, a im szybciej tym lepiej, bo ZUS się mniej przyczepi.
Coś czuję że reszta rodziny też się szybko dowie xD Najwyżej będę się tłumaczyć z tego co poszło nie tak. Uważam, że o poronieniach też warto mówić, bo dużo kobiet nie wie, że nie są same i innym też się to przytrafiło. Więc nie będę się ukrywać zbyt długo z tą ciążąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 11:43
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
A czym się kierujecie wybierając akurat Sanco? Jeszcze się to nie wczytywałam, żeby coś wybrać, pytam z ciekawości
W pracy chcę powiedzieć po prenatalnych. Zresztą w ciągu najbliższych tygodni ma być info o podwyżkach, więc nie chcę się skreślać w przedbiegach, bo aż tak nie ufam równouprawnieniu.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Freya, Czeremcha, wpisałam Was już na pierwszej stronie z terminami. ☺️ Pozostałe dziewczyny, jeśli macie wyznaczone już to to piszcie, dopiszę. Wiadomo, że to się będzie jeszcze zmieniać, ale będę korygować na bierząco. Jeśli któraś już pisała, a przeoczyłam, to przepraszam i proszę jeszcze raz.
Gratuluję wszystkich wizyt! Teraz będzie ich wysyp! 🥰
Ja się dziewczyny czuję tragicznie. Jestem w połowie 9 tygodnia i chyba mam apogeum objawów… A właściwie jednego objawu- masakrycznego zmęczenia. 😭 Nie bolą mnie piersi ani trochę (chociaż jeszcze karmię), nie mam wzdęć, zaparć, bóli, tylko leżę jak złożona chorobą. W pierwszej ciąży też tak miałam, ale wyparłam to widać, bo dopiero teraz dociera do mnie, że to AŻ TAK. Na szczęście jestem w odwiedzanych u mamy i może się trochę zająć wnukiem, bo bym serio nie dała rady… Podobno objawy osiągają szczyt w 10 tygodniu, a potem jest stopniowo coraz lepiej, odliczam czas!
Ale fajnie się czyta Wasze dobre wiadomości i fizyczna niemoc nie psuje mi humoru!Czeremcha, DorotaAnna, Freya21 lubią tę wiadomość
-
Eskalopka wrote:Dzięki za tip z kartą ciąży i kolejkowaniem się do specjalisty
My moim rodzicom już powiedzieliśmy. Ciężko by było to ukryć. Jak się nie uda to też wolę, żeby wiedzieli. Kilka znajomych osób też wie... W pracy powiem niebawem, jeśli na USG wszystko będzie ok - muszę sobie poukładać umowy i takie tam sprawy techniczne, a im szybciej tym lepiej, bo ZUS się mniej przyczepi.
Coś czuję że reszta rodziny też się szybko dowie xD Najwyżej będę się tłumaczyć z tego co poszło nie tak. Uważam, że o poronieniach też warto mówić, bo dużo kobiet nie wie, że nie są same i innym też się to przytrafiło. Więc nie będę się ukrywać zbyt długo z tą ciążą
Zgadzam się, że warto o tym mówić. Jednak chciałabym oszczędzić moim rodzicom stresu związanego z ewentualną stratą. Wystarczy, że my byśmy dostali po dupie po raz 3 😅
tfu tfu, tym razem ma być dobrze i będzieEskalopka lubi tę wiadomość
Eskalopka wrote:Dzięki za tip z kartą ciąży i kolejkowaniem się do specjalisty
Coś czuję że reszta rodziny też się szybko dowie xD Najwyżej będę się tłumaczyć z tego co poszło nie tak. Uważam, że o poronieniach też warto mówić, bo dużo kobiet nie wie, że nie są same i innym też się to przytrafiło. Więc nie będę się ukrywać zbyt długo z tą ciążą
Ja tez się boje ale masz racje. Tez nie chce czekać za długo, jak będzie biło serduszko to powiemy już rodzicom i najbliższej rodzinie.
W pracy.. tez bym powiedziała najchętniej, ale mam umowę do końca maja. Wiem ze w razie czego musi zostać przedłużona do dnia porodu, ale wolałabym podpisać normalna umowę bo to już będzie na czas nieokreślony.Eskalopka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Clausix wrote:Zgadzam się, że warto o tym mówić. Jednak chciałabym oszczędzić moim rodzicom stresu związanego z ewentualną stratą. Wystarczy, że my byśmy dostali po dupie po raz 3 😅
tfu tfu, tym razem ma być dobrze i będzie
Rozumiem co masz na myśli. W moim przypadku kto miałby mnie lepiej zrozumieć niż mama, która poroniła jakieś 8 razy zanim urodziła mnie. Zero problemów z zajściem w ciąże, za to z utrzymaniem ogromne. Finalnie znalazła lekarza, który wykrył problemy z ciałkiem żółtym i zapanował nad sytuacją. Dlatego właśnie mamie powiedzieliśmy pierwszej i jeśli coś się stanie też dowie się pierwsza. Każdy jednak ma inną sytuację i relację więc wybór momentu trzeba dostosować do siebieOby tym razem i u was i u nas poszło gładko
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
My powiedzieliśmy już najbliższej rodzinie. Nie chcemy tego ukrywać przed nimi. Reszta i cały świat dowie się dopiero po 12 tyg. Ja wizytę też mam dziś, ale że jest to 6+0 wiem, że może serduszka jeszcze nie być. I znów się będę denerwować 🙈
Dziewczyny, orientujecie się może czy kapsułki progesterone bensins podnoszą stężenie progesteronu we krwi? Zbadałam dziś progesteron i wynosi 12,60. Gdzie dwa tygodnie temu wynosił 21. I od tego czasu przyjmuję cały czas kapsułki 2x1 po 100 mgDorotaAnna lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:My powiedzieliśmy już najbliższej rodzinie. Nie chcemy tego ukrywać przed nimi. Reszta i cały świat dowie się dopiero po 12 tyg. Ja wizytę też mam dziś, ale że jest to 6+0 wiem, że może serduszka jeszcze nie być. I znów się będę denerwować 🙈
Dziewczyny, orientujecie się może czy kapsułki progesterone bensins podnoszą stężenie progesteronu we krwi? Zbadałam dziś progesteron i wynosi 12,60. Gdzie dwa tygodnie temu wynosił 21. I od tego czasu przyjmuję cały czas kapsułki 2x1 po 100 mg
Wg mnie podnosi, bo zawiera progesteron, tak samo jak Luteina. Natomiast Duphaston w krwi nie wychodzi, bo zawiera dydrogesteron.
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Butterfly23 wrote:My powiedzieliśmy już najbliższej rodzinie. Nie chcemy tego ukrywać przed nimi. Reszta i cały świat dowie się dopiero po 12 tyg. Ja wizytę też mam dziś, ale że jest to 6+0 wiem, że może serduszka jeszcze nie być. I znów się będę denerwować 🙈
Dziewczyny, orientujecie się może czy kapsułki progesterone bensins podnoszą stężenie progesteronu we krwi? Zbadałam dziś progesteron i wynosi 12,60. Gdzie dwa tygodnie temu wynosił 21. I od tego czasu przyjmuję cały czas kapsułki 2x1 po 100 mg
Na progesteronu się nie znam ale daj znać po wizycie! 🥰Butterfly23 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️