X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no właśnie miałam USG w 30+2
    I głowa 284 mm więc 32+0 wg opisu (no ale u mnie wszystkie dzieci mają duże głowy 🤷🏻‍♀️) ale brzuszek tylko 242 a więc 28+3. Więc prawie 2 tygodnie do tyłu 🙄

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Hej hej :)

Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt 😍 same dobre wieści 😍

Fiolka, jakie wymiary wyszły u młodego? Miałam USG w 30+2 i trochę mnie niepokoi dysproporcja między głową a brzuszkiem 🤔

Ania ja też pomyślałam o drenażu. To by mogło rozwiązać problem jeśli co chwilę nawraca.
    Mój młody czeka na operację migdałków. Ma podniebienne do korekty a gardłowy do usunięcia. Mieliśmy mieć zabieg w czerwcu ale wyszło tak, że nie wyszło i teraz cisnę doktorka o początek sierpnia 🙈 mam nadzieję, ze uda się to zrobić przed porodem bo największy problem jest z dopasowaniem terminu tak, abym miała z kim zostawić młodą.

MinnieMe najważniejsze, że nic wam się nie stało 😳❤️ jeśli chodzi o żylaki to ja nie mam tego problemu (od początku ciąży biorę acard więc raczej w drugą stronę - mam siniak na siniaku) ale mój doktor wypytuje o żylaki na każdej wizycie, chodzi o ryzyko zakrzepicy. Musisz to zgłosić swojemu lekarzowi.

A ja witam się w... 32 TC 😱
    Na wadze -4kg
    Ciekawe czy do porodu dobije do wagi sprzed ciąży 🤷🏻‍♀️
    Mój syndrom wicia gniazda trwa w najlepsze, pranie rzeczy w zasadzie już kończę 🙈 słoików z ogórkami przybywa, no żyć nie umierać 😁

No i troszkę się Wam pochwale ale kilka dni temu na Onecie był wywiad ze mną 🙈😁

Aktualizuje też brzuszek 😊
    20230725-113837-0000.png
    Gratulacje ! Podeślij link z wywiadem 😃! Brzuszek piękny!

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Gratulacje ! Podeślij link z wywiadem 😃! Brzuszek piękny!

https://www.onet.pl/informacje/narenciepl/rozmowa-z-paula-sarara-mama-toli-z-coffin-siris/q6vgf4e,30bc1058?fbclid=IwAR0_qhnYJgek5ZvmTQNWgqCBgxc0rB-QAuBcQuSS5kNtge_iHSl-AAJEcfE

Bardzo proszę :)

MinnieMe, elforia, GrubAsia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Hej hej :)

Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt 😍 same dobre wieści 😍

Fiolka, jakie wymiary wyszły u młodego? Miałam USG w 30+2 i trochę mnie niepokoi dysproporcja między głową a brzuszkiem 🤔

Ania ja też pomyślałam o drenażu. To by mogło rozwiązać problem jeśli co chwilę nawraca.
    Mój młody czeka na operację migdałków. Ma podniebienne do korekty a gardłowy do usunięcia. Mieliśmy mieć zabieg w czerwcu ale wyszło tak, że nie wyszło i teraz cisnę doktorka o początek sierpnia 🙈 mam nadzieję, ze uda się to zrobić przed porodem bo największy problem jest z dopasowaniem terminu tak, abym miała z kim zostawić młodą.

MinnieMe najważniejsze, że nic wam się nie stało 😳❤️ jeśli chodzi o żylaki to ja nie mam tego problemu (od początku ciąży biorę acard więc raczej w drugą stronę - mam siniak na siniaku) ale mój doktor wypytuje o żylaki na każdej wizycie, chodzi o ryzyko zakrzepicy. Musisz to zgłosić swojemu lekarzowi.

Na wadze -4kg
    Ciekawe czy do porodu dobije do wagi sprzed ciąży 🤷🏻‍♀️
    Mój syndrom wicia gniazda trwa w najlepsze, pranie rzeczy w zasadzie już kończę 🙈 słoików z ogórkami przybywa, no żyć nie umierać 😁

No i troszkę się Wam pochwale ale kilka dni temu na Onecie był wywiad ze mną 🙈😁

Aktualizuje też brzuszek 😊
    20230725-113837-0000.png

Sara nie robil mi pomiarów, sprawdzał ułożenie, pomiar główki i uda standardowy i waga. Tyle wiem, że jestem wyzamykana tylko rozpulchniona bo mam nacisk na naczynia i temu puchnie mi noga i mam tam na dole zastuj limfy itd ale to normalne temu teraz każde badanie gin trochę bolesne jest dla mnie.
    Ogólnie na usg jak patrzyłam wychodzi prawie tydzień starsza ciąża ale nic mi nie mówił. Jak tak patrzyłam na wagi dzieci dziewczyn na fb to wydaje się mi, że mój będzie nie za wielki :) ale do końca jeszcze 6 tyg więc może dobije :)
    Ja przytyłam jakieś 12kg od początku, w porównaniu do poprzednich ciąż to całkiem nieźle :) ale już się tym nie przejmuje, będę walczyć po :)

Kurcze no ja 31 tc i już mam przygotowana 1 partie ciuszek 56 i pieluszki do prania, ale pogoda się skichala a chciałam na polu suszyć :( więc poczekam. Zresztą jeszcze brakuje mi sporo ubranek na 62 i 68. Póki co zapas tylko robię do 68,a wy dziewczyny?

Mam zamiar torbę zacząć pakować w przyszłym tyg 32 tc ale powiem wam, że nie mam kompletnie weny :/

Jakie kupujecie kosmetyki do pielęgnacji? Ja dawniej, czytajcie 13 i 11 lat temu 🤦 - mydełka bambino i Oliwka, a teraz słyszę, że kiepski skład itd, że lepiej z hipp kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 09:28

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka ja do 68 mam zapas taki na full ale mam też sporo 74 i 80 bo jednak sporo wyrwałam w SH więc brałam 😅
    Torbę też zamierzam spakować jakos ok 33-34 TC i niech stoi czeka 🫣

Co do kosmetyków to ja używam jedynie płynu/pianki do kąpieli, kremu ochronnego na mróz/słońce i ewentualnie w razie zaczerwienienia na pupę bepanthen a w skrajnych sytuacjach stary poczciwy sudocrem (ale takie sytuacje są mega sporadyczne). Jeśli chodzi o wspomniany płyn i krem to kupiłam z Linomag

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u mnie też jest spora dysproporcja w wymiarach, ale jest to spowodowane tym, że córka będzie prawdopodobnie maluszkiem. Nie ma mnie w domu, więc nie podam dokładnych wymiarów, pamiętam tylko te ogólne na tygodnie. Na wizycie byłam w 28 TC (27+5 jak dobrze pamiętam) i głowa była na 29 TC, kość udowa na 30 TC, a brzuszek na 26 TC 🤦🏻‍♀️i na tej ostatniej wizycie lekarz mi tłumaczył, co jak dlaczego 😁
    wg niego najłatwiej przewidzieć wielkość dziecka właśnie po tych obwodach brzuszka, ponieważ tutaj jest najwięcej tkanki tłuszczowej, która pokazuje jak przyrasta dziecko, czy będzie koksem czy nie, bo wiadomo, że końcową wagę wylicza komputer uśredniając wszystkie wymiary, stąd wychodzą późniejsze kwiatki przy porodzie z różnicą wagi (u mnie przy przyjęciu było 3327 g, a urodziła się 2850g🤷🏻‍♀️). I tak w moim przypadku zawyża wszystko kość udowa, która zawsze jest do przodu, głowa troszkę też, zaś brzuch zawsze po 2 tygodnie w plecy i de facto na to trzeba patrzeć. Różnica spora, bo noga głowa 29-30 TC vs brzuch 26... 🙄
    Ale nie stresuję się tym mocno, bo nie ma nagłych spadków itp (wtedy trzeba sprawdzić dlaczego), tylko jest tak cały czas od połówkowych, przepływy też są dobre.
    Podobnie było ze starszą, która była na granicy hipotrofii, dlatego teraz czekam na 10 sierpnia na USG III trymestru, wtedy dokładnie sprawdzą mi Niunie pod tym kątem. Starsza utrzymywała się na 13 percentylu, a teraz zobaczymy

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia ogólnie zaczęła przyspieszać bo z 14 percentyla na polowkowych już jest ponad 50. Ale u Nas ta głowa jest duża.
    No nic, pozostaje zaufac lekarzowi 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ania no właśnie miałam USG w 30+2
    I głowa 284 mm więc 32+0 wg opisu (no ale u mnie wszystkie dzieci mają duże głowy 🤷🏻‍♀️) ale brzuszek tylko 242 a więc 28+3. Więc prawie 2 tygodnie do tyłu 🙄

W szpitalu w którym byłam, czekaliby tydzień na kolejne USG żeby porównać czy rośnie. Głowa czy ruszyła i osobno brzuch. Do 3, no max 4 tygodni mogło być różnicy. Takiej zdrowej o ile na kolejnym USG wymiary poszczególnych części były większe niż tydzień temu.

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    W szpitalu w którym byłam, czekaliby tydzień na kolejne USG żeby porównać czy rośnie. Głowa czy ruszyła i osobno brzuch. Do 3, no max 4 tygodni mogło być różnicy. Takiej zdrowej o ile na kolejnym USG wymiary poszczególnych części były większe niż tydzień temu.

To u mnie od samego początku brzuszek jest w plecy. On rośnie z badania na badanie tylko że cały czas jest mniejszy

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    To u mnie od samego początku brzuszek jest w plecy. On rośnie z badania na badanie tylko że cały czas jest mniejszy
    To dokładnie tak jak u mnie i wg prowadzącego narazie okej, bo wzrost jest jednostajny względem poprzednich. Póki nie ma od tego odchyleń i przepływy są w porządku, to jesteśmy spokojni, zwłaszcza, że analogiczna sytuacja była ze starszą i łożysko było wydolne do samego końca.

I muszę się pochwalić, bo od wczoraj oficjalnie ruszyłam z wyprawką 🥳 nie za wiele, ale zawsze coś, rozkręcam się 🤣 oczywiście w dalszym ciągu nie przegladnelam kartonów z ubraniami po Misi, czekam na wenę 🙄 ale wczoraj przegrzebalam Vinted i od 4 osób zamówiłam po kilka ubrań 50, skompletowałam zestawy i już do mnie idą, jutro będzie unboxing 😀
    Od rozmiaru 56 powinnam mieć po Starszej, bo tylko z tymi najmniejszymi miałam jakiś przebłysk i je sprzedałam, jak na złość 🙈
    Najbardziej czekam jednak na wenę odnośnie szukania wózka, już zaczyna mi się śnić po nocach, że jestem nieogarnięta 🙃 jeszcze jakbym kupowała nowy wózek, to ok, wybiorę zamówię i z głowy, a ja chcę polować na jakąś fajną używkę, więc już nie ma za wiele czasu na poszukiwania perełki 😁
    Jeżeli chodzi o wyprawkę kosmetyczną, to tutaj akurat minimalizm. Z kupieniem poczekam jeszcze z 3 tygodnie, bo nie mam w domu nic ogarnięte i będę się wkurzać na nierozpakowane pudełka. Do mycia używałam samą wodę na zmianę z wodą+kilka kropli olejku ze słodkich migdałów i co kilka myć +/- co 1,5-2 tygodnie żel do mycia z HiPPa, później przeszłam już na niego. Do pupy linomag zielony, a jak była parząca kupa i pupa zrobiła się czerwona, to okazjonalnie tormentalum (nie tormentiol) i moczenie pupy w glutku z mąki ziemniaczanej. I w sumie tyle. A wiem, sól fizjologiczna do przemywania oczu, do buźki na mróz z Weledy, bo Misia była ze stycznia, więc ochronnie na spacer i co jakiś czas jak czułam, że stopy są przesuszone, to balsam Atoderm z Biodermy, ale to naprawdę rzadko 🤷🏻‍♀️ ogólnie niewiele rzeczy stosowałam 🤔

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    MinnieMe najważniejsze, że nic wam się nie stało 😳❤️ jeśli chodzi o żylaki to ja nie mam tego problemu (od początku
    ciąży biorę acard więc raczej w drugą stronę - mam siniak na siniaku) ale mój doktor wypytuje o żylaki na każdej wizycie, chodzi o ryzyko zakrzepicy. Musisz to zgłosić swojemu lekarzowi.

Na wadze -4kg

Dzieki Sara! Jutro o 8 mam wizyte i zglosze to lekarzowi, zobaczymy co powie, czy mam isc do flebologa czy nie bo oczywiscie pekaja mi naczynka juz w innym miejscach niz ten nieszczesny zylak i to na obu nogach ;/ a to jeszcze 3 miesiace...
    No i zazdro z ta waga ;) ja mam juz jakies 6,5 na plusie.

Co do kosmetykow to ja wielu chyba tez nie uzywalam poprzednio, do kapieli malenstwa cos nietlustego mialam bo te olejki zapychaja rury a corka nie miala problemow ze skora wiec nie musielismy jej natluszczac. Chociaz oczywiscie kilka roznych mydelek/plynow poszlo w kosz bo okazywalo sie ze miala po nich jakies czerwone plamy np pod paszkami.
    Na pupe najelpszy u nas bepanthen, linomag i maka ziemniaczana. Sudocrem tez stosowalam jakis czas ale nie pomagal jakos spektakularnie.
    Agnuka wrote:
    I muszę się pochwalić, bo od wczoraj oficjalnie ruszyłam z wyprawką 🥳 nie za wiele, ale zawsze coś, rozkręcam się 🤣 oczywiście w dalszym ciągu nie przegladnelam kartonów z ubraniami po Misi, czekam na wenę 🙄
    Gratki! Ja wciaz czekam na niewiadomoco :D tak samo weny na spr rzeczy po corce mi brak i przez to nie kupuje nic wiecej. Niby czasem na cos zerkne - jak posciel bo to akurat i tak musze kupic, ale nic nie zamowilam jeszcze.
    Co do wozka to bylam poogladac z corka raz wozki w sklepie bo wiedzialam ze jej sie spodoba taka atrakcja. Troche mnie ceny przyznam zdziwily bo mocno poszly w gore od mojego ostatniego rozgladania sie za wozkami pare lat temu i mam dylemat wlasnie jak ustawic granice, przy ktorej cena ma sens.

• galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    Hej! ja sie witam rowniez po dlugim urlopie, tyle tematow sie przeiwnelo, ze ciezko nadrobic ;)

Czuje ze jestem mocno w tyle tutaj przez to ze dzis dopiero dobilam do 26 tyg. Dzisiaj bylam rano na krzywje cukrowej, czekam niecierpliwie na wyniki.

W czwartek mam wizyte kontrolna ciekawa jestem jak sie sprawy maja bo na wakacjach sie nie oszczedzalam a i emocji bylo sporo niespodziewanych (m.in. nocna ewakuacja z namiotow z dziecmi bo spadl taki grad ze stracilismy dach nad glowa, jak pol kempingu ;)).

USG III trymestru mam za dwa tygodnie chyba i teraz sie zastanawiam czy to nie za wczesnie.

Z innych tematow - czy ktorejs z Was wyszly moze zylaki w ciazy? ja w pierwszej nie mialam tego problemu a teraz mam takie paskudztwo na nodze ktore mam wrazenie ze rosnie w oczach i jestem zalamana...

MinnieMe, ja żylaki miałam już przed ciążą, takie geny w rodzinie, a teraz w ciąży żylaki jeszcze się powiększyły i wyglądają, delikatnie mówiąc, nie za ładnie.
    Mój lekarz oglądał i powiedział, że nie za wiele da się z tym zrobić, zalecił Lioton1000 i rajstopy uciskowe, jedynkę. Kupiłam sobie tańszy zamiennik Heparin, siostra farmaceutka powiedziała że te kremy raczej szału nie zrobią, ale zawsze lepiej używać niż nie, jest jakiś cień szansy że coś tam pomogą 😅
    Z kwestiami estetycznymi raczej muszę się pogodzić, ale jakiś czas po ciąży i tak zamierzam się wybrać do flebologa, bo jednak takie żylaki trochę niebezpieczne, zawsze ryzyko jakichś większych zastojów i zakrzepów 😕

MinnieMe lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, przeczytałam wywiad i jestem pod wrażeniem. Jesteś niesamowicie silna kobieta. Mega bohaterka.
    Ja bym się chyba z tego nie dźwignęła, a na pewno nie ogarnialabym tak dobrze jak Ty. Widać,że naprawdę świetnie sobie radzicie w całej sytuacji, a nie jest ona łatwa.
    Naprawdę, jestem pełna podziwu, robisz cudowna robotę!!!

Sara30 lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Sara, przeczytałam wywiad i jestem pod wrażeniem. Jesteś niesamowicie silna kobieta. Mega bohaterka.
    Ja bym się chyba z tego nie dźwignęła, a na pewno nie ogarnialabym tak dobrze jak Ty. Widać,że naprawdę świetnie sobie radzicie w całej sytuacji, a nie jest ona łatwa.
    Naprawdę, jestem pełna podziwu, robisz cudowna robotę!!!

Dziękuję 😚

Ja dzisiaj już wyprałam kołyskę w salonie 😍 wieczorem wyprasuje baldachim i już może czekać 😍

Mam jeszcze ambitny plan zrobienia pedicure ale mam pewne wątpliwości czy podołam 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast robiłam przymiarkę do kącika Olka 😍 co prawda już pochowane, ale obiecałam Pani, która szyła nam wyprawkę o zdjęcia 😍
    20230726-122727.jpg
    Mam jeszcze zestaw taki sam do gondoli i otulacz do fotelika, ale wózek i fotelik póki. O w kartonach schowane do września :)
    Przygotowałam sobie pierwsza partie ubranek do prania i co... Siedzi w koszu na pranie bo leje u nas strasznie i nie zapowiada się w tym tyg na lepsze :/

Sara30, Ania_1003, gabryśka, elforia lubią tę wiadomość

2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fotel jak pasuje kolorystycznie 😊 ślicznie

Ja też musiałam przymierzyć bo przecież bym nie wytrzymała 😅
    Jest też pasujący kokon, prześcieradło na przewijak ale nie zakładałam :)

Po raz pierwszy w życiu odleciałam w róż

IMG20230628204646.jpg

IMG20230719115348.jpg

Fiolka85, Ania_1003, gabryśka, elforia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ale pięknie 😍 dla mnie odmiana totalna po dwóch córkach 🫣 chociaż fotel i komplet kupiony zanim poznaliśmy płeć coś koło 20 tc :) bo stwierdziliśmy, że dziewczynce w razie w też będzie pasować 🤣a fotel brałam pod przyszły salon 🤣 chyba, że się coś odwidzi 🤣

O widzisz teraz zauważyłam różowy kosz, sama się zastanawiam czy nie wziąć na brudne ubranka, niby łazienka niedaleko, ale może odrębnie będę póki co małego ubranka trzymać. Planuję do 3 miesiąca prac w bambino, a później powoli przechodzi na ten w którym my pierzemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 19:35

2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka85 wrote:
    Sara ale pięknie 😍 dla mnie odmiana totalna po dwóch córkach 🫣 chociaż fotel i komplet kupiony zanim poznaliśmy płeć coś koło 20 tc :) bo stwierdziliśmy, że dziewczynce w razie w też będzie pasować 🤣a fotel brałam pod przyszły salon 🤣 chyba, że się coś odwidzi 🤣

O widzisz teraz zauważyłam różowy kosz, sama się zastanawiam czy nie wziąć na brudne ubranka, niby łazienka niedaleko, ale może odrębnie będę póki co małego ubranka trzymać. Planuję do 3 miesiąca prac w bambino, a później powoli przechodzi na ten w którym my pierzemy :)

Tak, kupiłam aby ciuszki do prania trzymac osobno :) a potem ten kosz wypiore i będzie jak znalazł na zabawki, pluszaki etc :)

Fiolka85 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie już coś i widać że będzie bobo w domu 😍
    U mnie totalnie 0...
    Wchodzisz do domu i widzisz tylko syf po starszaku, bo wszędzie roznosi zabawki.
    Nic nie zapowiada podwójnego armagedonu.
    Już dawno myślałam o koszulce z wymowną grafiką że jest dwójka w środku, bo potem pewnie będą pytania skąd to drugie dziecko 🤣🤣🤣
    Prania na balkonie też nikt nie widzi, bo ciągle popaduje. A sąsiady chociażby się może domyślili, że i niebieskie suszę i różowe to coś chyba podwójnego będzie 🤣
    Na razie to incognito wszystko jest. Starego nie widać, mnie też bo wychodzę tylko do lekarza a potem nagle zobaczą nas z podwójnym wózkiem. To dopiero się zaczną pytania.

Ale po wczorajszym USG mam pierwsze zdjęcia dziewczynki, bo w końcu się pokazała. Ulżyło mi bo na buzi nie widać żadnych defektów.
    Syna widziałam za każdym razem a wczoraj obrażony wklejony w łożysko i ciężko było zrobić zdjęcie.
    Polish-20230726-164133955.jpg

Fiolka85, gabryśka, elforia, Umka lubią tę wiadomość

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania co za słodkości 😍😍😍
    Przepiękne fotki 😍

A u mnie kołyska wyprana na swoim miejscu 😍
    Oczywiście musiałam przymierzyć otulacz czy pasuje kolorystycznie 😊

IMG20230726215425.jpg
    IMG20230726215439.jpg
    flaga polski gif

Wrzuciłam też komplet do gondoli 😁 w zimie możliwe, będzie używany w kołysce gdy w wózku będzie śpiwór. Też pasuje :D (oczywiście różowe i białe prześcieradła też zamówiłam 😅)
    IMG20230726215607.jpg

Ania_1003, gabryśka, Fiolka85, elforia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ