X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ,że też dzielicie się rozterkami, łatwiej jak wie się,ze to nie tylko ja. I jeszcze łatwiej jak piszecie ,że takie rozteki mijają (ale oczywiście pojawia się inne klopotki do rozmyślania) 😁
    Podsumowując- lepiej mi po przeczytaniu waszych wpisów 😉

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też pousuwałam z grup mamuskowych na fejsie. Takich jazd to bym się prędzej tu spodziewała. Tu jesteśmy wzglednie anonimowe, a tam się kobiety z nazwiska podpisują i piszą takie rzeczy,że głowa mała. Ostatnio jakaś babeczka w ciąży napisała,że będzie miała syna, a to ja przytłoczyło, bo zawsze marzyła o córeczce. 120 komentarzy, z tego 110,że jest pier.. I to takimi słowami. Że to nie sklep z zabawkami,ze sobie wybiera i ma się cieszyć,że zdrowe. Oczywiście! Ma być zdrowe i tak naprawdę nie ma znaczenia jaka plec. To jest najważniejsze. Ale mamy prawo do różnych emocji. Nawet do rozczarowania płcią. I to trzeba przepracować. Ale czuje się różne rzeczy.
    Jak mi się starsza urodziła, to mi się żyć nie chciało. Żałowałam,że ja mam. Spałam po 3 godziny dziennie I to na raty, ona ciągle płakała, byłam z tym sama, a jak próbowałam się komuś wyżalić, bo zwykle wsparcie by dużo dało, to słyszałam,że mam się cieszyć,że jest zdrowa, a kiedyś przestanie plakac. I że nie powinnam być nieszczęśliwa. A właśnie,że miałam do tego prawo. O ile hormony w ciąży to jakaś masakra, to połóg to przebija. Nie kazda, nie zawsze, ale to, co się w głowie potrafi zadziac, to się tego wyobrazić nie da.
    A ja na forum nic się nie boję napisać, nie spotkałam się,żeby ktoś mnie tu oceniał. Zawsze znajduje tu zrozumienie i wsparcie. Większe niż u najbliższych. To przykre, ale niestety tak jest.
    Jedziemy na jednym wózku. Teraz większość ma już powoli dość, bo ciaza takim cudownym stanem nie jest. A na końcu każda będzie chciała urodzić i będziemy bardzo dobrze rozumiały te wspomniane tu telefony czy to już u czy coś się dzieje. A potem większość będzie niewyspana i zmęczona.

Eskalopka, Praskovia, MinnieMe, Umka lubią tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wizyty to ja właśnie jestem po. Wszystko ok, mały glową w dół, szyjka ponad 4cm... Odetchnęłam! bo oczywiście ani pasków ani wkładek do sprawdzania płynu nie było na zadupiu nigdzie. W żadnej aprece, akwarystycznym itd. Wagę poznam za 2 tyg bo wtedy kolejna wizyta i usg prenatalne.

gabryśka, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka najważniejsze, że ciąża jest bezpieczna ❤️

Mala_syrenka o to to!
    A co do jazd w połogu to ja nie zapomnę, jak około tydzień po porodzie byłam w szpitalu z młodą, ona jeszcze w inkubatorze, a ja przez telefon wyłam mężowi, że nie mam zrobionych paznokci, że wyglądam jak potwór a mój brzuch to flak i że jak już mnie zdradzi to ma mi powiedzieć. Wmawiałam mu, że chce odczekać aż wrócę z małą do domu aby mnie zostawić 🫣😵
    Dziś mnie to śmieszy ale wtedy naprawdę nie było mi do śmiechu 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie , mój chłopczyk waży ok 1330g i położony jest nadal miednicowo - nie zapowiada się na obrót wiec za miesiąc planujemy termin cc , czyli dokladnie to samo co w pierwszej ciąży 😅
    Poza tym szyjka trzyma jak ze stali, wyniki ok, wszystko na swoim miejscu , pozować nie chciał😏🥰🥰

gabryśka, Sara30, Praskovia, Ania_1003 lubią tę wiadomość

age.png

Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    37+0 3300g
  • elforia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Gratuluje udanych wizyt i zamkniętych długich szyjek!
    Trzymam kciuki za zmiany diety i stabilny cukier - podziwiam Was 🥰

Witam się po 2 tyg nieobecności w III trymestrze 😜 Urlop najpierw nad morzem, a później w górach i odpoczynek od wszystkiego dobrze mi zrobił ♥️ po powrocie złapałam jakiegoś wirusa i na 5 dni wycięło mnie z życia, ale już jestem ☺️

Badanie III trymestru miałam w zeszłym tygodniu. Młoda pieknie rośnie (około 1200g), ustawiona główka w dół (tydzień wczesniej na zwykłej wizycie jeszcze była pośladków, wiec mi ulżyło). Ja czuje się dobrze, na plusie od początku ciąży tylko 5kg - od czerwca nic nie przytyłam 🤷🏼‍♀️ ale jak z tych co ćwiczą regularnie, zdrowo jedzą i dużo chodzą 😂

A teraz zaczynamy duży remont i kolekcjonowanie wyprawki 🤗

Czy któraś z Was korzystała z łóżeczka 7 w 1?

gabryśka, Praskovia lubią tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt 😘 i super że wsz u Was ok.

Ja też po dzisiejszej wizycie... Której bardzo się obawiałam bo miałam ost straszne bóle podbrzusza i w dzień i w nocy. Już byłam spanikowana.

Lekarz mówił że łożysko sie podniosło.. Szyjka ok.
    Mała obrócona główką w doł. Waży 1200 (28+4). Ogólnie wsz w porządku.

Chyba za bardzo ost szarżuje i stąd te bóle.. W sensie ciągle coś robię.. 😊 ostatnie dni to walczę z zaprawami na zimę...ogórki, buraczki itd . Ciągle gdzieś biegam.
    W przyszłym tygodniu zaczynamy malowanie i szykowanie pokoiku dla małej i wyprawki.
    Toż to zaraz sierpień dziewczyny 🙈

Praskovia lubi tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obawiam się, że mam za dużo ciuszków i nadal oglądam, ale już nie kupuje 😅 w sierpniu za zaczynam pranie i się okaże jak poszalałam, bo tak się zarzekałam, ze juz nie będę miała tak wielu ciuszków jak przy córce 😅

age.png

03.05.2022r 💔 10t.c.
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    37+0 3300g
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka, rozczarowanie płcią to jest absolutny temat tabu wśród mam, bo podejrzewam, że tatusiowie miedzy sobą się żalą. Ale matka nie ma prawa mieć preferencji, żadnych! A prawda jest taka, że to bardzo ludzkie, czasami wynika z naszych wyobrażeń o rodzinie, czasem niestety z traum, czasem ze wzorców jakie mieliśmy miedzy swoim rodzeństwem, a czasem… bo tak! Mam koleżankę, która marzyła o chłopcu i od początku ciąży oboje z mężem czuli, że to będzie właśnie chłopiec. Byli pewni. Totalnie pewni! Dziecko długo się zasłaniało, aż tu w 20 którymś tygodniu, bach! Dziewczynka. Na kolejnej wizycie u innego gina to samo. Dziewczynka. Była rozczarowana, widziałam, ale nie przyznawała się. Dyplomatycznie mówiła, że są z mężem zaskoczeni. I miała OGROMNĄ potrzebę podkreślania, że OCZYWIŚCIE się cieszą, OCZYWIŚCIE najważniejsze, że zdrowe i OCZYWIŚCIE, że już ją kochają. Tak jakby matka rozczarowana płcią musiała podkreślać, że będzie kochać swoje dziecko, bo jak nie to wyrodna. Maskara. 😔 Jakoś w okolicach 30 tygodnia dziewczynka okazała się jednak chłopcem, ale komentarze ciągnęły się długo.

Dopóki kobiety same nie zaczną przełamywać tego tabu i będą asekurować się tekstami, że „najważniejsze, że zdrowe”, to nic się nie zmieni. Podobnie jak z emocjami w połogu i miłością do dziecka, która czasem rodzi się w bólach. Dobrze, że o tym piszesz.

Ja dzisiaj miałam usg III trymestru, bobs waży 1600g z hakiem. Mam kolejne skierowanie na echo, bo wyszła jakaś niewielka niedomykalność zastawki, której poprzednio nie było. Dostałam też skierowanie do poradni patologii ciąży, ale to ze względu na przebytą ospę, lekarz po prostu uznał, że do szpitala z trzecim stopniem referencji lepiej nie iść rodzic z marszu, dobrze dać się wcześniej poznać, żeby znali przypadek i mieli plan działania na diagnostykę po porodzie. A dodatkowo teraz też pewnie przebadają na wszystkie strony po swojemu, a to zawsze lepiej zrobić niż nie zrobić.

Malutki bardzo się chował, nie chciał pokazać buźki. Ale z takich bardzo dobrych wiadomości, szyjka jest długa i zamknięta, a łożysko bez cech odklejenia. O to się martwiłam strasznie, bo trzy dni temu bardzo niefortunnie podniosłam synka i od tamtej pory miałam takie mocne ćmienie okresowe. Więc cieszę się, że wszystko ok! 🥰

Mala_syrenka, Fiolka85, Umka lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje za super wieści na wizytach ! Oby tak dalej i dla reszty, żeby były dobre wiadomości, które czekają na wizyty w najbliższym czasie 🥰
    Trzymajmy się razem !

Ja na wizytę czekam do 8 sierpnia 🫣 i już doczekać się nie mogę aby Michalinę podejrzeć. Szyjke sprawdzić i w ogóle.
    Ale za to mam problem z sutkiem jednym. Jest bardzoo bolesny i twardy i dwa razy wiekszy od drugiego. Jak nacisne, to chyba siara wyplywa, ale boje się kurcze czy to do jakiś skurczów nie doprowadzi, ale za to chwilową ulge daje. Sama pierś nie bolesna ani nic. A tylko ten sutek. I już nie wiem czy gdzies sie z tym udać sprawdzić czy to siara na pewno czy co.. 🤷🏻‍♀️

Elforia to piękne wakacje zaliczyliście przed narodzinami maluszka jeszcze, bo następne już w większym składzie 🥰

Praskovia ja mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach w ogóle macierzyństwo i ciąża to Wielkie wyzwanie dla kobiety. Gdzie wszyscy mają najwięcej do powiedzenia a nie sama matka /ciężarna. Ona powinna siedzieć cicho ze skulonym ogonem.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, właśnie!! Przy tym wszystkim to naprawdę zdrowie dziecka jest najważniejsze, ale na każdym etapie mamy prawo do emocji, tych negatywnych również. A nie, że ciezarna i świeżo upieczona matka mają tylko kwitnąć i cwierkac że szczęścia. Bo przecież są tacy, którzy bardzo chcą mieć dziecko i nie mogą albo mają chore. Więc przyklej usmiech na usta, bo inaczej nie doceniasz swojego szczęścia, marudzisz i w ogóle jesteś okropna osoba. A jednocześnie się nas straszy,że to i tak nic, bo zaraz kolki, zacznie się ząbkowanie, a takie co pyskują to w ogóle najgorsze.
    Nie wiedziałam,że jest to tak ogromny problem dopóki sama nie potrzebowałam zwykłego ojojania.
    Ale widzę,że powolutku zmierza to u nas w dobrym kierunku i może chociaż nasze dzieci będą miały pod tym względem łatwiej.
    A tak z innej beczki to kiedy najlepiej zrobić 3 prenatalne? Który tydzień lekarze najczęściej zalecają?

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja sie witam rowniez po dlugim urlopie, tyle tematow sie przeiwnelo, ze ciezko nadrobic ;)

Czuje ze jestem mocno w tyle tutaj przez to ze dzis dopiero dobilam do 26 tyg. Dzisiaj bylam rano na krzywje cukrowej, czekam niecierpliwie na wyniki.

W czwartek mam wizyte kontrolna ciekawa jestem jak sie sprawy maja bo na wakacjach sie nie oszczedzalam a i emocji bylo sporo niespodziewanych (m.in. nocna ewakuacja z namiotow z dziecmi bo spadl taki grad ze stracilismy dach nad glowa, jak pol kempingu ;)).

USG III trymestru mam za dwa tygodnie chyba i teraz sie zastanawiam czy to nie za wczesnie.

Z innych tematow - czy ktorejs z Was wyszly moze zylaki w ciazy? ja w pierwszej nie mialam tego problemu a teraz mam takie paskudztwo na nodze ktore mam wrazenie ze rosnie w oczach i jestem zalamana...

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, ja nie mam co prawda żylaków na nogach, ale mam lekkie żylaki sromu i pewnie wkrótce wyjdą mi hemoroidy. Miałam w poprzedniej ciąży i od razu po porodzie zniknęły same. Nie wiem,czy tak samo dzieje się z tymi na nodze.

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Malutki ma trochę ponad 1500g :) chyba nie zapowiada się być duży :) w sumie pierwsza córka 3080, a druga 3330. Zobaczymy :) już wiem czemu ciągle mam wrażenie jakby mi miał przez pochwe wylecieć 🤣 głową u góry, nogi na dole 🤣

MinnieMe, Praskovia, Mala_syrenka lubią tę wiadomość

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj to trzecie prenatalne trochę z zaskoczenia. Umawiałam się na zwykłą wizytę a wpisały w rejestracji prenatalne...
    U mnie 1238g i 1196g 🫣
    Jak na 28tc bliźniaczej to chyba sporo 🤣
    Reszta jest ok. Myślałam, że sprawdzimy szyjkę na wizycie, ale na prenatalnych robią tylko USG.
    Także muszę czekać do soboty za dwa tygodnie.
    Zostały dwa tygodnie odliczania do 30+0 które miałam spędzić w domu i liczę że się uda.
    Bez większych ekscesów.

Z synem mam problem bo 5 tydzień jest chory. Potwierdziło się znowu wysiękowe zapalenie ucha i wczoraj do tego zapalenie płuc... Od 5 tygodni gorączkuje i kaszle jak gruźlik... Teraz trzeci antybiotyk wszedł przez ten czas 😵‍💫 Psychicznie wysiadłam. Ostatni tydzień był tragiczny i bałam się o szyjkę a tu trzeba jeszcze czekać na sprawdzenie.

[age.png
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Ja miałam dzisiaj to trzecie prenatalne trochę z zaskoczenia. Umawiałam się na zwykłą wizytę a wpisały w rejestracji prenatalne...
    U mnie 1238g i 1196g 🫣
    Jak na 28tc bliźniaczej to chyba sporo 🤣
    Reszta jest ok. Myślałam, że sprawdzimy szyjkę na wizycie, ale na prenatalnych robią tylko USG.
    Także muszę czekać do soboty za dwa tygodnie.
    Zostały dwa tygodnie odliczania do 30+0 które miałam spędzić w domu i liczę że się uda.
    Bez większych ekscesów.

Z synem mam problem bo 5 tydzień jest chory. Potwierdziło się znowu wysiękowe zapalenie ucha i wczoraj do tego zapalenie płuc... Od 5 tygodni gorączkuje i kaszle jak gruźlik... Teraz trzeci antybiotyk wszedł przez ten czas 😵‍💫 Psychicznie wysiadłam. Ostatni tydzień był tragiczny i bałam się o szyjkę a tu trzeba jeszcze czekać na sprawdzenie.
    U mnie córka, miała non stop wysiekowe zapalenie ucha ale po wyciętym 3 migdalku(miała bezdechy) zrobiły się zrosty i musieliśmy ponownie czyścić i robi drenaż. Może warto do otolaryngologa i audiologa na badanie słuchu bo moja przy tym wysiekowe miała 40% niedosłuchu. Nie zawsze pewnie tak jest ale kurcze 5 tygodni musi się męczyć, a ty przy tym też. Oby szybko wyzdrowiał

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tympanometrie już miał kilka razy. Dlatego wiem o tym problemie i sprawdzamy co jakiś czas. Na razie jest płasko na wykresach, bo jest chory. Za 6 tygodni powtórka jak wydobrzeje.
    Na drenaż się nie kwalifikujemy. Migdały w normie. Co lepsze - zawsze... To już któreś zaostrzenie z tym uchem a migdały idealne, więc na wycięcie też nas nikt nie wysyła.
    Teraz chyba go nie puszczę do końca roku, bo chorej trójki w domu nie wytrzymam 🫣
    Od wczoraj po lekach jest teoretycznie lepiej. Druga doba bez temperatury.
    Atmosfera w domu się przez to też poprawiła, ale idzie zwariować z nim w domu tyle czasu a tu jeszcze wizja siedzenia pół roku w domu się szykuje 🤣

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt 😍 same dobre wieści 😍

Fiolka, jakie wymiary wyszły u młodego? Miałam USG w 30+2 i trochę mnie niepokoi dysproporcja między głową a brzuszkiem 🤔

Ania ja też pomyślałam o drenażu. To by mogło rozwiązać problem jeśli co chwilę nawraca.
    Mój młody czeka na operację migdałków. Ma podniebienne do korekty a gardłowy do usunięcia. Mieliśmy mieć zabieg w czerwcu ale wyszło tak, że nie wyszło i teraz cisnę doktorka o początek sierpnia 🙈 mam nadzieję, ze uda się to zrobić przed porodem bo największy problem jest z dopasowaniem terminu tak, abym miała z kim zostawić młodą.

MinnieMe najważniejsze, że nic wam się nie stało 😳❤️ jeśli chodzi o żylaki to ja nie mam tego problemu (od początku ciąży biorę acard więc raczej w drugą stronę - mam siniak na siniaku) ale mój doktor wypytuje o żylaki na każdej wizycie, chodzi o ryzyko zakrzepicy. Musisz to zgłosić swojemu lekarzowi.

A ja witam się w... 32 TC 😱
    Na wadze -4kg
    Ciekawe czy do porodu dobije do wagi sprzed ciąży 🤷🏻‍♀️
    Mój syndrom wicia gniazda trwa w najlepsze, pranie rzeczy w zasadzie już kończę 🙈 słoików z ogórkami przybywa, no żyć nie umierać 😁

No i troszkę się Wam pochwale ale kilka dni temu na Onecie był wywiad ze mną 🙈😁

Aktualizuje też brzuszek 😊
    20230725-113837-0000.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 06:06

Ania_1003, GrubAsia, Praskovia, MinnieMe, gabryśka, Umka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara u nas na razie drenaż jest mało prawdopodobny, bo te incydenty typowo z uchem są za rzadkie. Pomijając fakt, że ciągle coś łapie, ale tylko raz na pół roku idzie na uszy jak już jest naprawdę grubo. Zaliczyliśmy już 6 laryngologów i każdy mówi, że trzeba czekać, bo to minie z wiekiem a on nie choruje aż tak często. Więc trudno mi się kłócić i na siłę pchać się na zabiegi 🤷🏼‍♀️

Co do dysproporcji, to u mnie przy hipotrofii, były pomiary nieprawidłowe, ale w sensie że dzisiaj brzuch wychodzi na 30tc a jestem w 34tc. I na kolejnym USG się utrzymywało.
    Nie porównywali głowy do brzucha. Natomiast u nas młody miał i nadal ma małą głowę. W czapeczkach na pół roku chodził kolejne 1,5 roku. Teraz kupuję czapki na 2-3 lata a skończył 5. Od początku był problem z wielkością głowy jeżeli chodzi o rozmiar. Zawsze dużo mniejsze rozmiary muszę brać.

Jeżeli Cię to ciekawi, to sprawdziłam wczorajsze USG 28+0 i:
    ♂️
    głowa: 26,7cm
    brzuch: 24,1cm
    ♀️
    głowa: 25,9cm
    brzuch: 23,7cm

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Witam się po porannym treningu na rowerze i jodze 😁🫣 wstałam po 5, wiec już nie marnowałam czasu 🩷

Dziś mam kolejną wizytę u fizjo 💪🏻 zobaczymy jak moje biodra, bo już zaczynaja mnie bolec od leżenia na bokach 😅

MinieMe ja mam sromu bardzo duże, ale wszystko jest Ok - zalecenia ruch i odpoczynek z nogami do góry - dokuczają mi jak długo stoję i puchnie mi połowa sromu… a od tego ucisku (w poprzednich 2 ciążach tego nie miałam) popękały mi naczynka i wyszedł żylak. Znika to jak leżę, wiec pewnie po porodzie zniknie. Byłam u naczyniowca i flebologa, ale zalecicili tylko to.

Sara piekny brzus 😁 gratulacje!

Ania dużo zdrówka dla małego i sił dla Ciebie ♥️ a
    Młodzi pokaźni 😍

Miłego dnia ☀️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ