X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, dobrze wiedziec. Tez pewnie bylabym zestresowana i bala sie co dalej, ale wierze ze jestescie pod dobra opieka zarowno Ty jak i malenstwo.

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Co do pralkosuszarek nie mam doświadczenia, ale widzę że Praskovia napisała co i jak. Osobna suszarka suszy w dużo wyższej temperaturze, ale wody nie pobiera. Wydaje mi się, że jeśli masz spoko pralkę i miejsce na suszarkę to kup oddzielną. Koszt o połowę mniejszy niż dobre 2w1.

Tak, ja się z tym zgodzę! U nas żywcem nie ma miejsca na oddzielną suszarkę, bo łazienkę mamy dużą, ale kompletnie nieustawną- nad pralką jest okno, więc ustawienie w pionie też odpada. Jeśli i u Ciebie nie ma miejsca to z całego serca polecam taką pralkosuszarkę z pompą ciepła, ale jeśli coś tam jeszcze wciśniesz, to raczej kup dobrą oddzielną suszarkę. Wyjdzie dużo taniej. 😊

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • elforia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Gabrysia dużo sił! 😘

My mamy osobno pralkę i osobno suszarkę, ale tylko dlatego, że suszarkę kupiliśmy rok później i nie wyobrażam sobie bez 😍 oczywiście z pompa ciepła.

Co do szczepień to osobiście szczepię i jestem za, ale np mój syn z powodu jeszcze wtedy niezauważonego autyzmu po śwince, odrze i różyczce miał silny NOP, cofną się w rozwoju i zaczęła się jazda - do dziś neurolog, pediatra, fizjoterapeuta i pielęgniarki nie chcą go zaszczepić… właśnie niedługo idziemy do neurologa na badanie i po decyzje czy szczepimy czy nie.

Z tego powodu u córki odraczali szczepienia i np. świnkę, odrę i różyczkę miała przed pójściem do przedszkola (z babcią była do niespełna 3 lat)

Syna szczepiłam darmowymi z powodu braku kasy wtedy… pielęgniarki robiły mi wyrzuty sumienia… to było straszne…, ale okazało się po konsultacjach z wieloma lekarzami, że lepsze, bo te 5w1 i 6w1 nie są dobre dla dzieci z obciążeniami. Córkę tez szczepie podstawowymi. Pamietam, że siostra (rodziłyśmy tak samo) szczepiła tymi 5w1, a koleżanka 6w1 i co chwilkę żyły w stresie, bo były jakieś partie wycofane… No i mojej siostry syn po jednej takiej miał NOPa - był szczepiony w nóżkę i ona spuchła 2x… a później już została większa… miał wtedy coś około roku… i rehabilitacje nogi przez 7 lat…

Teraz będziemy szczepić tez pojedynczymi plus dobierzemy jakieś dodatkowe :)

Dziewczyny jaki laktator wybrałyście? Ja nigdy nie miałam problemów z laktacją i się zastanawiam czy inwestować. Kupiłam te kolektory tylko 🤷🏼‍♀️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już dziś, nadrabiam Was. Mam nadzieje nic nie zapomnieć..

Zacznę od Gabrysi, trzymaj się tam! Też jestem zdzwiona że do 3 tygodni można bez wód. Byłam przekonana, że to kwestia 2 dni .. ale dobrze, ze anthbiotyk już wdrożyli na wszelki wypadek. Więc jakas ochrona dla Ciebie i maleństwa jest. A rzeczywiście jeśli mówią, że chcą chociaż kilka dni, bo są na wagę złota, to i wytrzymasz te parę dni. Nie będę pisać postaraj sie wyluzować. Bo wiem że się nie da!
    Tak jeśli chodzi o ilość wód, to jak mi odeszły, to przez godzinę z lazienki nie mogłam wyjść bo leciały i leciały..

Mi sie uszy od jakiś 2 tyg zatykają i już byłam przerażona, że może jakis poród sie szukuje. Bo jak rodziłam córkę to przez cisnienie wytwarzane w przeponie bekałam jak żul spod sklepu i nie mogłam tego zahamować, przęsło z ostatnim skurczem 😛

Ja będę kupować suszarke oddzielnie. Bo po remoncie będzie tyleeee miejsca, że nie mogę się zdecydować gdzie bedzie stać 🤦🏻‍♀️

Ja jestem po fizjoterapii i jakos nie potrafie się wypowiedzieć na temat szczepień, bo uważam że to nie moja działka. Osobiście wiem że jestem za szczepieniami. I córkę szczepiłam po konsultacji z neurologiem. Po w szpitalu sugerowali jeśli w pierwszym dniu 37 tyg to warto żeby sprawdził ją neurolog. Ale tyle wiem, że jak jest wzmożone lub obniżone napięcie powinno sie odroczyć. Tez słyszałam teorię że wtedy lepiej nie skojarzonymi. Ale nie znam sie. Nie jestem epidemiologiem, wirusologiem i etc... I mam dylemat, bo córka super przeszła szczepienia 5w1. A teraz.. nie wiem ktore wybrać 🤷🏻‍♀️

Moja Michalina dziś za to jakby śpi aż sie boję czy wszystko wporządku u niej. Zważywszy że w nocy bolał mnie brzuch. Aż miałam pietra czy to już 😛 ogolnie duzo wydzielin u mnie ale raczej mocz przecieka.. bo ona tam mi gmyra ostroo na dole..

Nad lakatatorem też sie mocno zastanawiam bo przy corce nie był potrzebny, ale kurde nie wiadomo jak to będzie z Michaliną, bo to różnie bywa.. ale cycki już mi sie twarde od 2 dni robią i mrowia. Także coś tam sie tli. A tez nie wjem czy kupować.bo to koszt okolo 200 zl na start a może być w ogóle nie potrzebny.. ale z drugiej strony jakos dziwnie myślę, że sie wczensiej urodzi i bede musiała rozkręcać laktacje. Jakieś schizy mam 🤦🏻‍♀️

A co do przekąsek, ja kupiłam migdały i batony proteinowe bez cukru. Ze względu na cukrzycę. Bo czytałam. Żebu nie było wysokiego skoku jednak cukru. Bo zaraz przhjdzie oslabienie i na dziecko źle wpłynie też.

A i pochwale sie, że dziś oficjalnie powiedziałam treściwej, że nie chce odwiedzin w szpitalu. To ma być tylko mój czas na regeneracje i męża.

Chyba wszystko 😛

elforia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i dzisiaj nie mam super wieści. Tak się ostatnio ucieszyłam po USG III trymestru, że z wagą okej, że ruszyła i dupa 🥺 dzisiaj jest 34+0, a z USG wychodziło jak nic 32... Dzisiaj waga tylko 2001 g, czyli o 335 g więcej od ostatniej wizyty, która była 3 tygodnie temu ;< prowadzący mierzył mi Niunie kilka razy i zawsze wychodziło w okolicach tych 2 kg, za żadne skarby świata nie chciało być więcej, a zanim zaczynaliśmy badanie to mówił, że pewnie będzie +/- 2400-2500 😐 przepływy sprawdzone, wszystko z nimi dobrze, ale do kontroli za 2 tygodnie, żeby mieć rękę na pulsie, bo przyrosty hamują. I kwestia co wyjdzie, jeżeli będzie progres, to ok, a jeżeli nadal przyrosty nie będą się podobały lekarzowi, to będę zostawała w szpitalu na obserwacji
    Jeżeli chodzi o klimat porodowy, to u mnie spokojnie, jedynie rozwarcie zewnętrzne na opuszek, nic więcej się nie dzieje.
    I powiem Wam, że jest mi dzisiaj przykro. Nie wiem czy to zmęczenie chorobą starszej i tryb czuwania, czy padający deszcz od rana, combo, czy o co chodzi, ale po usłyszeniu dzisiejszych wieści na wizycie i wizji szpitala na karku to zamiast stresu, zmartwienia czy czegokolwiek takiego to czuję smutek, jest mi po prostu cholernie przykro i płakać mi się chce 🥺🤦🏻‍♀️

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, będzie dobrze! Mała silna dziewczynka więc będzie dobrze, zobaczycie za te dwa tygodnie. I myślę, że po prostu bedzie kruszynką..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, a Misia jaka była? Nie każdy musi rodzic kolosa. Ale to,że taki mały przyrost w ciągu 3 tygodni to trochę niepokojące. Chociaż może poprzedni pomiar był zawyzony?
    Ile powinny dzieci teraz tak średnio przybierać tygodniowo?
    Te ostatnie tygodnie to koło 200-300g chyba? A między 30, a 35tc?

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia była mała i wisiała nad nią cały czas wizja hipotrofii i przy porodzie w terminie 2850 g.

Mam świadomość, że tutaj może być podobnie, mniejszej dziecko itp, dlatego od początku cały czas obserwowałam tę wagę, ale było trochę lepiej. Misia rosła na 13 percentylu, a Niunia na 20-21, więc było okej, na USG III trymestru w dodatku powiedzieli, że podrosła, skoczyła na 27, ja uspokoiłam się, w siódmym niebie, że teraz będzie ok, a tu dzisiaj plaskacz w twarz.
    I okej jeżeli cały czas byłaby malutka, a tutaj było, że mała, ale bez stresu rośnie fajnie, a w tym momencie ewidentnie coś zaczyna szwankować i spadać wzrostowo. Na poprzednich USG była wstecz po kilka dni 4-5 max, a teraz dwa tygodnie, to jest już duża różnica i przede wszystkim nie rośnie już swoim tempem. To najbardziej mnie martwi.
    Po 30 tc tygodniowe wzrosty to chyba 150-200 g, więc nawet tutaj się nie łapie 😐
    Zobaczymy co będzie za te 2 tygodnie, ale już wiem, że będę siedziala jak na szpilkach do następnej wizyty, eh

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, bedzie dobrze, zobaczysz!

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka pociesze cię że u mojej bratowej było dokładnie tak samo też była pod kontrolą co 2 tygodnie skończyło się wszystko dobrze córeczkę urodziła w terminie z wagą około 3 kg.

Gabryska ja myślę że w twojej sytuacji to kwestia max kilku dni i pewnie lekarze podejmą decyzję o porodzie. Najważniejsze że jesteś w szpitalu pod opieką zobaczysz że będzie wszystko dobrze.

Ja dziś jestem po wizycie szyjka mi się skróciła ma 28 mm ja mam założony szew więc myślałam że szyjka się nie będzie skracać ale lekarz mówił że nie ma się czym martwić.

25.09 idę do szpitala ściągnąć szew
    11.10 mam ustalony termin cesarki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 17:35

elforia lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnulka ściskam Cię mocno! Może to tez różnica sprzętu w usg… ja jak byłam na III trymestru, a później u mojej gin to wyszły rozbieżności, bo ona ma gorszy sprzęt niż ten do usg prenatalnego/połówkowego i nie kazała się martwić. Porównała do swoich badań po tyg - u nas było zmartwienie, bo ja nie tyłam ani grama, ale młoda rośnie chociaż mniej. Poprzednią 2 rodziłam 4250 i 3800, a teraz przewidują jej wage na 3000-3300

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • galadriela Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapowiadałam rano, że Was zasypię pytaniami, no i mam kolejne...
    Niepokoję się, bo dzisiaj cały dzień na nogach, dopiero teraz wieczorem trochę się klapnęłam i zaczęło się. Ból w samych stopach promieniujący do kostek, ale taki rwący i przeszywający, że nie wiadomo co ze sobą zrobić, odczuwam wewnętrzny przymus żeby tymi stopami ruszać, ale po poruszeniu jest jeszcze gorzej.
    Żadnych obrzęków, opuchlizny nie mam, jedynie żylaki podudzi i wkręcam sobie oczywiście, że to jakieś zakrzepy się porobiły i stąd ten ból.
    Któraś z Was miała podobnie? Jest powód do niepokoju, czy to po prostu normalny objaw związany z ciążą?

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galadriela myślę, że jeśli to byłby skrzep, to na pewno w któryms miejscu było zasinienie bądź i opuchlizna. Także to coś innego. Bardziej coś z nerwami.

A ja powiem Wam dziś mała tak mało aktywna, że aż zaczynam sie martwić czy wszystko wporządku.. ale za to GBS juz przyszedł ujemny!

Gabrysia a jak z odczuciami ruchów po odpłynięciu wód? Lekarze niebawem wszystko ustalą i będzie dobrze.. trzymaj się tam.

Agnuka czyli jak sama opiszesz i dziewcyzny, to znaczy że będzie dobrze. Tylko teraz czekać na ta wizyte z przyrostami. Ale wiem łatwo mówić nie denerwuj się. Jak ja sama dziś już mam jakies wizje, że z moim bobo coś nie tak, bo sie mało rusza.. 🤷🏻‍♀️

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która dziś ze mną na warcie? 😳😳👀

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Która dziś ze mną na warcie? 😳😳👀
    Oczywiście ja 😄

Kropka6 lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia to ja szczepie na wszystko co zalecane i wszystko co da siee dodatkowo (meningo, ospa, grypa).

Zgłaszam się jako świeża posiadaczka suszarki bębnowej, mam od tygodnia i jestem zachwycona ! Dodatkowo jestem zszokowana ile kłaczków/kurzu wyłapuje🫣

Gabrysia duo siły w najbliższym czasie Ci życzę 💪

Dziewczyny mamy już wrzesień 😃

Eskalopka, elforia, Praskovia lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja już tez się nie mogę doczekać suszarki. Miałam nadzieje ze zdążymy przed porodem ale chyba się nie zapowiada bo remont łazienki jest dopiero na etapie projektu a wlasciwie czekam na namiary do dwóch wykonawców którzy mogliby to ogarnąć wiec marne szanse ze zdążymy chociaż teoretycznie to jeszcze 8 tyg. Ale już tak bardzo chciałabym mieć te mięciutkie ręczniki :D i brak konieczności prasowania ubranek i pieluch🤭

Galadriela ja mam podobne bóle w nogach, nawet nie wiem jak je określić bo to jakby wnętrze nóg bolało i nie wiadomo czy to mięśnie czy żyły czy kości… no dramat. Jak reumatyzm. Co ciekawe na początku ciąży jak jeszcze nawet nie byłam pewna czy ciąża jest bo za wcześnie na test było, tez mnie tak bolało tylko mocniej i nawet byłam z tym u dwóch lekarzy bo normalnie płakałam z bólu wieczorami (a nie chciałam brać nic przeciwbólowego bo spodziewałam się ze może jakieś maleństwo już jest ze mną). W jednym badaniu z krwi wyszło ze mam jakiś czynnik reumatoidalny podwyższony ale jak poszłam z tym do reumatologa i zlecił dodatkowe badania to nic a nic nie wyszło i reumatolog powiedział ze ciąża może właśnie zakłamywać wyniki (chodziło o to pierwsze badanie) i ze nie ma się czym martwić. Później jakoś przeszło a teraz mam wrażenie ze wraca. tylko wtedy bolały mnie tez rece a teraz tylko nogi.

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) jak ja się cieszę, że jest ochłodzenie 😁
    Wiecie, że wczoraj chciałam dzieciaki dziś posłać na rozpoczęcie roku 🤣gdyby nie starsza córka to bym je zawiozła 🤣🤣🤣
    No ale cóż 🤣
    Nie mogę doczekać się wtorku, aż lekarz sprawdzi wagę małego (mam nadzieję, że przybrał więcej bo ostatnio ciut ponad 2100g, a tu zostały 23 dni 😱) choć wolałabym jak przy dziewczynach w skończonym 38tc. Strasznie się stresuje niedzielnym wyjazdem męża do pracy bo ma wrócić przed terminem planowanego CC, a jak mnie złapie wcześniej to nie zdąży dojechać 😔
    Wczoraj jeszcze prałam zestaw do kołyski i rozek, choć miałam tego nie robić ale czytam na fb, że większość pierze 🤔 też przerzecie nowe otulacz, zestawy do gondoli itd.?

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Jeśli chodzi o szczepienia to ja szczepie na wszystko co zalecane i wszystko co da siee dodatkowo (meningo, ospa, grypa).

Zgłaszam się jako świeża posiadaczka suszarki bębnowej, mam od tygodnia i jestem zachwycona ! Dodatkowo jestem zszokowana ile kłaczków/kurzu wyłapuje🫣

Gabrysia duo siły w najbliższym czasie Ci życzę 💪

Dziewczyny mamy już wrzesień 😃

O matko to ja tym bardziej nie mogę sie doczekać końca remontu i suszarki. A jaką kupiliście jeśli mogę zapytać? Bo ja sje przymierzam do Samsunga 9k pompa ciepła.

No wrzesień i można rodzić zaraz po woli 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka. Ja część rzeczy prałam a część tylko parownicą odświeżyłam. Zależy o co konkretnie. Rożek uprałam. Kokonu nie miałam i nie mam. W wózku wyprałam prześcieradło. Ale wyściółkę parownicą. Spiworki etc. Prane. Kocyk merino nie prałam. Otulacz parownica deliktanie. Bambusowy prałam na 40 stopni i suszyłam na słońcu na płasko.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ