X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum u wrześniówek to normalnie w czasie rzeczywistym rodzą! 🙈 Dzieje się!!! Ciekawe, czy nas też tak listopadówki podczytują z wypiekami na twarzy? 😅

Sara30, Palcia lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja i tak Ci życzę, żeby bol Cie oszczędził. Już się w ratach rozłożył na kilka tygodni i wystarczy. I mam to samo z planowaniem. Też lubię wszystko po swojemu, jak sytuacji nie da się przewidzieć, to ja już mam stres. A w ciąży nic się nie da przewidzieć od początku i tak do samego końca. Może pomyślę o jakiś medytacjach na koniec miesiąca, bo inaczej coś czuję, że się porządnie zblokuje i będzie dupa nie porod;)
    U wrzesniowek się dzieje, ruszyło z kopyta i lecą jedna za drugą. U nas póki co nudno, ale myślę,że nas listopad podgląda. Pozdrawiamy;) U nas też emocje już tuz tuz;)
    Myślę,że u nas się kilka sn wkrótce posypie, później planowe cesarki i kolejne spontaniczne akcje. No, najbardziej emocjonujący czas;D

Praskovia, Palcia lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, zastój w nerce mam w każdej ciąży. W tej wyjątkowo mnie oszczędza. W ogóle pod kątem dolegliwości najlepsza moja ciaza, a najbardziej mam jej dosc;D
    Mi nie pomaga nic jak mam bol. Lekko jedynie. Teoretycznie powinno się położyć na drugim boku, żeby zelzal ucisk dziecka, a mi pomaga jak się kładę na bolącym boku. No i termoforek i grzanie nereczki trochę daje. Ale tak naprawdę to pomoże poród.
    A dlaczego tak lekarz każe te kilka dni cofnąć? Są jakieś wytyczne,że ciążę bliźniacze trzeba rozwiązać w 37 tc? Pytam, bo właśnie u znajomej czekali do 38.. Ale to pewnie od ciąży zależy, od szpitala i innych rzeczy.

Ania_1003 lubi tę wiadomość

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu i muszę przetrwać z 4h bez atrakcji (bo nie ma nikogo 😵‍💫).
    Któraś pytała o plamienia - przebierałam się do badania i akurat na podpasce patrzę a tam brązowo...
    Jak szyjka na fotelu to nie wiem bo pobrał w sumie tylko GBS. Patyczek wiedziałam był brązowy delikatnie. Ale ponoć mam się nie martwić. 🙄
    Na USG szyjka 1-1,2cm. Był zdziwiony że jeszcze trzyma 🤣
    Dzieci niby rosną, ale czuję że się zatrzymały. Nie ma takich przyrostów jak wcześniej.
    Dalej te 2100 po tygodniu już od przyjęcia do szpitala jest. Wtedy też tyle było.
    Przypuszczam że kwestia miejsca. Ostatnio widziałam że jest spadek z ponad 50 centyla na ledwo 10. Tylko że przy bliźniaczej jeszcze trudniej to oszacować poprawnie i trochę trzeba przymknąć oko. Nie ma różnicy między nimi bo są identyczni i to bardzo dobrze. Nastawiam się i tak na +/- 2kg po prostu.
    On też mnie już nie chce widzieć u siebie tylko w szpitalu 🤣 A ja kufa wracam jak bumerang.
    Dostałam skierowanie do szpitala tylko w sumie nie wiem po co bo chyba to nie jest takie na CC.
    Mówi że jeszcze tydzień i powinnam się zgłosić. Jutro z USG wychodzi 35+0. Nie chciałby żebym dłużej czekała. A ja mam jeszcze wizytę u niego za tydzień 🤣 Pogoni mnie od razu pewnie. Muszę to najpierw przetrawić co i kiedy zrobię i czy dożyję przyszłego tygodnia.

Na koniec pożaliłam się na ten dzisiejszy ból. Opukał mi plecy i myślałam że urodzę z bólu jak mnie rypnął w tym miejscu. Zaraz USG i jest w tej prawej nerce czarna plama o średnicy 3cm.
    Zaraz poczytam co mogę zrobić ale powiedział że zostaje tylko kroplówka z nospy w razie czego...
    Nie mogę uwierzyć że człowiek może mieć tak pod górę. Przecież już mnie kroili z kamieniami w woreczku żółciowym w ciąży... teraz jeszcze to 😩 A tylko się rano przewróciłam na prawy bok i się zaczęło. Wczoraj dużo piłam bo mocz dzisiaj badałam i jest super idealny. Totalnie przeciwieństwo tego ze szpitala. Wygibasy niezbyt mi zalecane są bo ja nieruchomo dalej w łóżku. I tak nie wiem jak z tym walczyć.

Na razie tyle. I tak wyszedł elaborat ale myślałam dzisiaj że rodzę 🤢 Na bank bym skończyła w szpitalu gdyby nie ta wizyta. Chociaż wiem z czym mam walczyć w razie czego.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka wszyscy mnie prowadzą zgodnie z terminem USG 17.10.
    Dzieci były zwykle tydzień do przodu i akurat się wtedy zgadzało.
    Tak mam wpisywane w kartę, robione badania itd.

Szpital sobie liczy z OM 21.10, bo się mieszczę w różnicy 7 dni między USG a OM...
    Pytali o miesiączki, miałam co 28dni regularnie itd.
    I z tego co widziałam, to jeśli któraś ma problemy w ciąży, to proszą o stawienie się w 37tc
    w szpitalu. Potem decydują co dalej robić. A że bliźniacza to nie jest fizjologiczna ciąża, zwykle kończą w okolicy 37-38tc. Inaczej też jak jest sn a inaczej zapowiedziane CC.

[age.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 11 września 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Na forum u wrześniówek to normalnie w czasie rzeczywistym rodzą! 🙈 Dzieje się!!! Ciekawe, czy nas też tak listopadówki podczytują z wypiekami na twarzy? 😅

Podczytują z dużym entuzjazm 😉 Szczególnie, że moja intuicja mówi, że to będzie koniec października. Ja bardzo nie lubię listopada.
    Trzymam kciuki za Was i życzę szybkich i łatwych porodów ❤️

Mju, Praskovia, Asiek94, Kropka6, elforia, Mala_syrenka, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • zmija Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:

Weszłam i szybko wyszłam, za dużo emocji 😂 a jak sobie pomyślę, że zaraz tak będzie u nas 🫣🫣🫣

Pogoda nie oszczędza, wczoraj nad morzem 31 stopni, do środy jeszcze zapowiadają upały, jeść się nie chce (a trzeba), dzisiaj to już nawet pranie wieszałam na siedząco, dramat.

Jutro jadę się zaszczepić (krztusiec plus grypa), nigdy nie miałam żadnych powikłań po szczepionkach i mam nadzieję, że tak będzie i tym razem…

I mam też pytanie do doświadczonych mam - czy takie kłujące bóle w podbrzuszu jak miesiączkowe, to mogą być bóle przepowiadające? W środę zapytam lekarza ale jakoś od soboty raz na jakiś czas zakłuje mnie w podbrzuszu, typowo jak przed okresem, brzuch mam mocno napiety w sumie cały czas, bardziej u góry ale obstawiam, że to przez ułożenie dziecka. Jak to było u Was?

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:

Haha dokładnie tak jest Praskovia! Ja Was podczytuję regularnie jako listopadówka i czekam razem z Wami na kolejny poród na grupie ✊

Kropka6, Eskalopka, GrubAsia, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zaraz się zaczną spokojnie 😛
    Ja w głowie na środę się nastawiam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 21:34

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija, ojej, musisz poczekać na inne dziewczyny. Bo ja akurat z tych co nic nie boli.. jedynie kłucia mam w pochowie..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Hehe zaraz się zaczną spokojnie 😛
    Ja w głowie na środę się nastawiam 🤣
    W środę rodzić idziesz?! 😂

Jeju, dzisiaj zupełnie nie mój dzień. Jeszcze na noc gości mieliśmy, a gościni używa perfum typowych dla starszych pań i dużo ich na siebie wylewa, nie mogę się pozbyć tego zapachu z kanapy 😵‍💫

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żmija u mnie bóle przepowiadajace to skurcz (czyli twardnienie) i jednoczesny ból jak na okres + uczucie ciągnięcia w pochwie i takie uczucie ściskania tyłka 🙈 Takie ukłucia w podbrzuszu to u mnie po prostu ruchy małej gdy coś uderzy / uciśknie. Ale podejrzewam, że u każdej może być troszkę inaczej

zmija lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    W środę rodzić idziesz?! 😂

Jeju, dzisiaj zupełnie nie mój dzień. Jeszcze na noc gości mieliśmy, a gościni używa perfum typowych dla starszych pań i dużo ich na siebie wylewa, nie mogę się pozbyć tego zapachu z kanapy 😵‍💫

Tak się smieje do wszystkich jak mnie pytają jak sie trzymam i kiedy rodzę, bo juz tyle czasu jestem w ciąży 😛 bo sobie kiedyś umyslilam tą datę i tak wszystkimi odpowiadam ciekawskim 🤣

O fuj nie lubię tego..! Jeszcze teraz pewnie zmysły Twoje szaleją..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopadówki podglądają bo czas tak leci że zaraz u Was się zacznie , a potem my 😉 Wszystkiego dobrego i szczęśliwych rozwiazań 😊

GrubAsia, Kropka6, Praskovia, Asiek94 lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepowiadające odczuwam podobnie jak Sara. Jak mnie tylko okresowo boli, to raczej po prostu młody się wyciąga. A te bóle czuje cały dzień. I dzisiaj pół dnia naprawdę bolesne skurcze. I w ogóle byłam nie do życia.
    Dziewczynek mi moich szkoda. Bo one chca się bawić, potrzebują mamy, a ja nie mam sił, tylko leżę i stękam,że boli. I warcze na nie, bo tu podejdzie, tam uderzy, naciśnie. Już do tego doszło, że one same mówią, że je też boli brzuch i plecy. Wiec ja sobie jednak rezerwuje koniec miesiąca na poród, bo mój stan błogosławiony odbija się negatywnie na mojej rodzince;D biorę każdy dzień września po 26.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych boleści opitililam całe opakowanie rafaello zamiast kolacji. Będę w nocy cierpiec, ale przynajmniej będę wiedziała po czym;D i że było warto😋😋

Eskalopka, Praskovia, zmija lubią tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Ja przepowiadające odczuwam podobnie jak Sara. Jak mnie tylko okresowo boli, to raczej po prostu młody się wyciąga. A te bóle czuje cały dzień. I dzisiaj pół dnia naprawdę bolesne skurcze. I w ogóle byłam nie do życia.
    Dziewczynek mi moich szkoda. Bo one chca się bawić, potrzebują mamy, a ja nie mam sił, tylko leżę i stękam,że boli. I warcze na nie, bo tu podejdzie, tam uderzy, naciśnie. Już do tego doszło, że one same mówią, że je też boli brzuch i plecy. Wiec ja sobie jednak rezerwuje koniec miesiąca na poród, bo mój stan błogosławiony odbija się negatywnie na mojej rodzince;D biorę każdy dzień września po 26.

Nasz żandarm się wyłamuje 😛

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Znów tak będziemy mówić, że każda rodzi? Nie ma opcji! Proszę grzecznie do terminu czekać 🤪

U mnie dziś jakieś pierwsze bóle. Zupełnie nie jak na okres. Bardziej jak krwiak... Okres mnie tak ćmi albo nawala po całości brzucha, ale w konkretny sączący się sposó , a tu inne uczucie jednak. Możliwe, że panicz coś uciska albo za bardzo się rozpycha bo to w miejscu w którym ma głowę i plecy. Zwłaszcza, że dziś nieźle się rozciąga i kręci. Póki nic ze mnie nie leci uznaję to za normalne miesiąc przed porodem.

zmija lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka zobacz, że w sumie wrzesniowki ida galopem, ale prawie w terminie. Tam raptem 4 w tą, 4 dni w drugą stronę. Więc one trzymają statystyki 🤣

Eskalopka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • zmija Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    I co? Znów tak będziemy mówić, że każda rodzi? Nie ma opcji! Proszę grzecznie do terminu czekać 🤪

U mnie dziś jakieś pierwsze bóle. Zupełnie nie jak na okres. Bardziej jak krwiak... Okres mnie tak ćmi albo nawala po całości brzucha, ale w konkretny sączący się sposó , a tu inne uczucie jednak. Możliwe, że panicz coś uciska albo za bardzo się rozpycha bo to w miejscu w którym ma głowę i plecy. Zwłaszcza, że dziś nieźle się rozciąga i kręci. Póki nic ze mnie nie leci uznaję to za normalne miesiąc przed porodem.

Jakby spojrzeć na nasze terminy to bóle zaczęły nam się dokładnie w tym samym czasie (mi w sobotę, Tobie dzisiaj), zobaczymy jak będzie dalej 😂

Sara, Mała Syrenka, a kiedy się to u Was zaczelo?

age.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ