X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 12 września 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka85 - w rossmannie sa (tylko takie wieksze butelki 200 ml), w aptekach moga byc takie mniejsze 70-90 ml to na poczatek i tak za duzo zazwyczaj a otwartego nie mozna dlugo trzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 09:42

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba otwarte może stać w lodówce maks 6 godzin. Jakoś tak.. nie pamiętam dokładnie.

Ale w każdym rossmanie i każdej aptece powinno z reguły być

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara okna umyte? 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak Praskovia, ja w tym tygodniu we czwartek wizytuje 🙂

Chwilowo na forum jestem bardziej z doskoku i nadrabiam wtedy hurtowo 😁 cisnę te wszystkie rzeczy wyprawkowe i powiem Wam, że nawet nieźle mi to poszło 😎 Najważniejsze rzeczy zrobione zgodnie z moją check list 🤪 zostały kwestie organizacyjne, różne udoskonalenia i wizualne typu kącik itp, ale da się bez tego żyć jakby co, bo meble poprzenoszone do sypialni, ubrania też już w środku, nie mam jeszcze tylko ozdób dziecięcych, naklejek na ścianę itp itd, ale tak jak mówię, to już zwykła kosmetyka, nie rzeczy niezbędne.

Właśnie wróciłam z laboratorium, kończę śniadanie i idziemy montować dalej listwy przypodłogowe, mąż wziął wolne w pracy, także działamy. Jeszcze o 16 mam zebranie u Misi w przedszkolu 🙈 jak na złość dzisiaj, no ale nic, kilka godzin jest.

Wyniki badań będę mieć popołudniu, ale myślę, że tutaj wszystko okej jak dotychczas, bo czuję się dobrze. Pomijając oczywiście twardnienia brzucha, okropne rwanie w kroczu, niemiłe wygibasy Młodej itp, ale to standard, więc nie zwracam uwagi 🤪 z minusów tym razem mam dodatniego gbs 😤

Ciekawe co u Galadrieli, trzymam kciuki za nią dzisiaj 🤞

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dodatni Gbs w przypadku cc to coś groźnego ??

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedź :)

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka miałam wieczorem jeszcze raz.
    Już ryczałam że jedziemy do szpitala.
    Poszłam do łazienki postać pod prysznicem i pomogło.
    Przez noc było ok.
    Spałam tylko na lewym boku 🤢
    Więcej picia w nocy, sikania.
    Poczytałam trochę ale w moim przypadku już raczej nic nie pomoże.
    Są jakieś pessary podnoszące.
    Ewentualnie antybiotyk. Tylko że mocz wyszedł idealnie wczoraj.
    Czekam na posiew.
    Muszę się wyciszyć trochę bo za dużo się dzieje.
    A jeszcze jak wczoraj gin powiedział że za tydzień - max. 1,5 chce mnie
    widzieć w szpitalu i żeby tego nie przeciągać już, to stres wszedł.
    Muszę sobie wszystko poukładać w głowie tylko boję się tych
    ataków teraz i nic nie planuję.

[age.png
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleko w buteleczkach kupowałam w aptece internetowej gemini - i brałam właśnie te mniejsze

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jak mi się spać chce, próbuje przeczytać Was i oczy same mi lecą..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    O matko jak mi się spać chce, próbuje przeczytać Was i oczy same mi lecą..

Miałam to samo i musiałam po prostu odespać to co w nocy przesiedziałam na warcie. Już mi trochę lepiej po 1h drzemce 😊

Ania, dobrze że przeszło trochę. Jeśli o termin chodzi to trzymałaś kciuki żeby do 30tc wytrzymać, potem do 32... 36 to będzie super wynik, więc może nie ma się czym stresować bo już jest ogromny sukces. Masz dużą pewność, że już końcoweczka

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Nie :) bakteria kolonizuje się w okolicach krocza więc przy CC dziecko nie ma styczności :)

Kropka wczoraj pomyłam 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Też miałam dodatni GBS w drugiej ciąży i podali mi antybiotyk. Teraz lekarz nie kazał robić GBS-u tylko przynieść na następną wizytę stary wynik. Ale też coś wspominał że przy cesarce i tak się podaje antybiotyk bez względu na wynik. Więc nie martwiłabym się tym wynikiem.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka mm ja nie kupuje.
    Mam nadzieję że nie będzie potrzebne.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka widzę że Twój plan intensywny co i kiedy będziesz robić, działa w stu procentach 😉 puki są siły rób. Ja jestem dętka..

Sara no jak nic jak okna umyte to można rodzić 😛

Ja też już wszystko co mogłam porobiłam nawet dziś dwa pranka wstawiałam, żeby czasem ubranek dla córki ulubionych starczyło jak mnie nie będzie 😛 i jakoś nie rusza 🤣 chyba rzeczywiście czekam na jutro 😛

Ania, też twierdzę jak Eskalopka. Już tyle wytrzymałaś, jest sukces i jesteś dzielna! Dzieciaczki już na prawdę sa super. Juz ponad 5 tygodni dłużej siedzą niż myślałaś, że będą!
    Moze wiesz zaraz jakis mały fikołek zrobią i ucisk zelzeje.. kto wie..

Eskalopka. No musiałam oko przymknąć i zapomniałam o poraniu w pralce 😛🤦🏻‍♀️ czy tylko ja mam takiego lenia?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Eskalopka. No musiałam oko przymknąć i zapomniałam o poraniu w pralce 😛🤦🏻‍♀️ czy tylko ja mam takiego lenia?

😱🙈 Pranie! Zapomniałam przełożyć do suszarki!
    Dzięki 😁

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać, forum pomaga też w pamięci 😛🤣

Praskovia torba spakowana wreszcie? 😛

Praskovia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cc umówiona na 10.10, czyli 3 dni przed terminem. Dziwnie działają, bo kwalifikacja jest tego samego dnia, czyli teoretycznie mogą mnie odrzucić, a ja zostaję z problemem 🤔 z drugiej strony jeśli odrzucą to chyba założenie jest, że dam radę urodzić SN?

Napisałam do mojego lekarza, żeby wiedział jak sytuacja i czekam aż coś odpowie, bo jakaś zmartwiona się zrobiłam przez ten termin, chociaż data ładna.

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Jak widać, forum pomaga też w pamięci 😛🤣

Praskovia torba spakowana wreszcie? 😛

Nope, ale poczyniłam pierwszy krok- zniosłam ze strychu pudło „do porodu” i sprawdziłam czy moje zapachowe pakieciki bezpieczeństwa nie wywietrzały. 🤣 Wczoraj miałam spotkanie z położną i spytała mnie: „to co, torba pewnie już dawno spakowana?”, a ja: „PRAWIE”. 🤣 I przypomniało mi się jak na studiach jeden chłopak zawsze w odpowiedzi na to jak mu idzie pisanie pracy, odpowiadał, że „już gładzi”. Wszyscy myśleli, że nanosi jakieś ostateczne poprawki, a okazało się, że nawet nie zaczął jej pisać. 🙈 Tak więc można powiedzieć, że ja też już gładzę. 🤪

I wczoraj też zapomniałam o praniu, wywieszałam na podwórku po ciemku, przed północą. Fajnie było, już zapomniałam jak to przyjemnie sobie odetchnąć po zmroku, posłuchać szmeru liści, jakiś przemykających zwierząt w krzakach… Mam takie drzewo przed domem, którego liście we wrześniu wydają dźwięk jak delikatny deszczyk. Może jutro zabiorę się za pranie ciuszków noworodkowych i też sobie „zapomnę” wywiesić w dzień. ☺️

Eskalopka lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz wiem dlaczego tak mi sie nie chce i leżę dziś tylko. Przecież ja zbieram siły na poród 13 września 🤣🤣🤣 no tak jak mogłam zapomnieć 😛

Jaja będą jak faktycznie urodzę jutro 🤣

Nie no Praskovia ja już bym oszalała z tego prawie 😛 ja nawet codziennie wstając i szykując mała do żłobka. Albo wieczorem, Ogarniam chałupę tak, że jakby przyszło żeby teściowa wpadła do nas do mieszkania małą sie opiekować czy coś, to żeby było ogarniete i nie musiała mi zaglądać po kątach 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z planowanymi cc. Jakie macie wskazania?
    Są szpitale, gdzie lubią kroić i są szpitale, gdzie się wszystko podważa, co się da.

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ