X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Bo ja tylko widocznie u siebie potrafię 🤣 ale sobie ustrzeliłam idealnie 😍 jestem sama pod wrażeniem ! Jestem z siebie dumna 🤣
    Ale w ogóle jestem z siebie dumna, że tam wszystko szybko poszło, że tak jak zamierzałam wejść na sale porodową urodzić i wyjść, bez zbędnej zwłoki i tak też zrobiłam 😍 no nie wiem czy to psychika czy co. Ale mega jestem zadowolona z mojego porodu no i terminu.
    Kropka ja myślę że psychika ma wielkie znaczenie. Ja przy 1 porodzie tak podeszłam zadaniowo do porodu... i poszło Super. Teraz też mam takie nastawienie. Damy wszystkie radę.

Kropka6 lubi tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • elforia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Bo ja tylko widocznie u siebie potrafię 🤣 ale sobie ustrzeliłam idealnie 😍 jestem sama pod wrażeniem ! Jestem z siebie dumna 🤣
    Ale w ogóle jestem z siebie dumna, że tam wszystko szybko poszło, że tak jak zamierzałam wejść na sale porodową urodzić i wyjść, bez zbędnej zwłoki i tak też zrobiłam 😍 no nie wiem czy to psychika czy co. Ale mega jestem zadowolona z mojego porodu no i terminu.

Zdecydowanie nastawienie i wyobrażenia o tym co nas czeka i jak to będzie robią robotę :)

Ja teraz tez nastawiam się na szybki, magiczny i fajny poród 😍 do tego z zamiarem jadę - raz dwa rodzę i wracam xD i w to wierzę ♥️

Ja się dziś czuje jak w II trymestrze… energia mnie rozpiera - ciekawe czy to wynik nowej suplementacji 🤔 jutro badania krwi, wiec zobaczymy co dał syrop, buraki kiszone i laktoferyna 🤭

Praskovia ja w środę mam wizytę 🙂

Kropka6 lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się nie zgadzam z tym nastawieniem. To zdecydowanie podstawa. Ale można się super ekstra nastawic, a dziecko się nie chce ułożyć jak trzeba czy zwyczajnie budowa nie pozwala,żeby wszystko szło szybko i sprawnie.
    Ale jak nastawienie leży, to można się zblokować choćby warunki były idealne. Więc otaczajmy się samymi pozytywnymi myslami!;) już niedługo 🥰🥰

Eskalopka, Sara30, MalgosiaKmK, elforia lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studzilam tu wszystkim zapały, a lekarz mi nadziei narobił, że może już się nie zobaczymy. Wizyta za 2 tygodnie, ale szyjka króciutka, bez rozwarcia. Przygotowana i widać,że skurcze coś robią. Młody 2800 , więc spoko. Jakby się zaczęło, to normalnie jak przy każdym porodzie, nieważne, że po cięciu, do szpitala nie muszę gonić.
    No i po takich słowach, to sie zaraz człowiek cieszy i nastawia na poród. I jak tu myśleć racjonalnie..
    Z drugą córka szyjka na tym etapie miała dalej 4 cm, więc może faktycznie coś się niedługo zadzieje. Chcialabym.. Poleciałam wysoko, upadek będzie bolesny;D

Eskalopka, agentka93 lubią tę wiadomość

• Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś badania robiłam. I na samej końcówce tsh strzeliło bo powyżej 4 a hemoglobina poleciała. Także zobaczymy jutro co na to lekarz

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Studzilam tu wszystkim zapały, a lekarz mi nadziei narobił, że może już się nie zobaczymy. Wizyta za 2 tygodnie, ale szyjka króciutka, bez rozwarcia. Przygotowana i widać,że skurcze coś robią. Młody 2800 , więc spoko. Jakby się zaczęło, to normalnie jak przy każdym porodzie, nieważne, że po cięciu, do szpitala nie muszę gonić.
    No i po takich słowach, to sie zaraz człowiek cieszy i nastawia na poród. I jak tu myśleć racjonalnie..
    Z drugą córka szyjka na tym etapie miała dalej 4 cm, więc może faktycznie coś się niedługo zadzieje. Chcialabym.. Poleciałam wysoko, upadek będzie bolesny;D

Ja w 37+2 miałam 2/3 cm rozwarcia 🤣 to mi narobiło takich nadziei i dupa 🙈
    Ale z drugiej strony, mnóstwo kobiet ma jednego dnia szyjkę długą i zamknięta a po kilku godzinach zaczyna się poród 🤷🏻‍♀️
    Więc to takie wróżenie z fusów trochę

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dokładnie. I ja to wiem. Mało tego, właściwie zauważyłam, że dziewczyny, którym lekarze wróżą szybki poród, bo wszystko gotowe, częściej rodzą blisko terminu. A z kolei jak nic się niby u jakiejś nie dzieje, ani pol skurczu, szyjka długa i w ogóle na nic się nie zapowiada, to nagle bum. Nikt się nie spodziewa, a tu niespodzianka.
    Ale tak bardzo chciałam usłyszeć,że się cokolwiek dzieje,że nie umiem wziąć tego na chłodno.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. U mnie była miekka.. krótka i rozwarta i poszło ekspresem i lekarz mówił , że będzie 37 😛 ale dobra, nie będę Ci robić nadziei już 😉 bo ja to ewenement wychodzi. Taki wyjątek potwierdzający regułę.
    A swoją drogą w niedzielę, już myślałam, że z pologiem sie żegnam, że dzis albo jutro przejde na wkładki bo tylko plamienia. A tu bum! Znowu większe krwawienie. Ale nie takie mocne, tylko że na podpasce trzeba dalej śmigać. A kurcze nie pamiętam jak długo ze straszą było krawienie, plamienia.. 🤔 ale na pewno wiem, że obfitsze było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 20:13

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie sobie nie radzę.
    Z każdej strony jak mam dwójkę.
    Jesteśmy dalej w szpitalu.
    Nawet nie mam siły opisywać.
    Nie wiem ile jeszcze...
    Psychicznie już dzisiaj dno.

W rozpaczy rano zrobiłam to:
    https://ibb.co/BPJq0r5
    Mam serdecznie dość bycia tutaj sama z doraźną
    tylko pomocą.

[age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel1 wrote:
    Ale powiem wam ze jak weszłam rano na forum i patrzę Sara coś pisała kolo 5 chyba myśle No w końcu.
    Urodziła. A tu dalej dupa😅 ciekawe jak Ania i fiolka -
    Odezwijcie się dziewczyny jak będziecie miały chwile

Ja za każdym razem jak widze wpis Sary, to tak mam. O może już 😛

Sara30 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Ja ogólnie sobie nie radzę.
    Z każdej strony jak mam dwójkę.
    Jesteśmy dalej w szpitalu.
    Nawet nie mam siły opisywać.
    Nie wiem ile jeszcze...
    Psychicznie już dzisiaj dno.

W rozpaczy rano zrobiłam to:
    https://ibb.co/BPJq0r5
    Mam serdecznie dość bycia tutaj sama z doraźną
    tylko pomocą.

Ania. Cudne maleństwa 🥰 pamiętaj dajesz sobie świetnie rade! Jesteś wspaniałą mamą!
    A czy jest możliwość spotkania z jakimś psychologiem? Może Warto umówić się?.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebuję psychologa.
    Nie mam problemu z sytuacją jak za pierwszym razem gdzie wszystko było nowe.
    Tutaj to kwestia tylko i wyłącznie pomocy położnych.
    Jedne bardziej pomogą, drugie mniej.
    I chodzi jedynie o pomoc przy karmieniu i przewijaniu.
    Nie potrafię tego zrobić dwójce jednocześnie.
    Dzisiaj na wkurwie (przepraszam) w końcu stanęłam na nogi.
    Ale tematu karmienia w jednym czasie dwójki nie przeskoczę sama bez pomocy.

[age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest. najpierw kryzys, bo chcemy, żeby wyszły, potem kryzys, bo jest ciężko, że są. Hormony dochodzą i jest dramat w głowie.
    Ty Ania jeszcze masz podwójnie. Na pewno sobie świetnie radzisz, uwierz w to! Wiadomo może kiedy będziecie mogli iść do domu? w domu zawsze lepiej. Jak się czujesz po cięciu?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, proszę Cię, Ty to naprawdę wyjątek! ;)
    Mimo wszystko dobrze się słyszy takie slowa i na pewno najblizszy tydzień będzie dla mnie łatwiejszy do zniesienia. Gorsze będą kolejne jak się okaże,że nic nie rusza;D
    dlatego ginekolodzy to się z takimi komentarzami powinni wstrzymać. Bo ja naprawdę jestem z tym rozsądna. A mój rozsądek trafił szlag.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z cięciem to zabawna historia.
    Od momentu odpięcia kroplówki czekam na ten ból i nie przychodzi.
    Totalnie 0.
    Myślałam najpierw że to kroplówka ale przestali podpinać 3 dni temu.
    A tu dalej nic. Muszę tylko uważać, bo brzuch trochę jak torba z wodą.
    Ciąży. Ale to nie boli. Przelewa się flaczek przy przekręcaniu.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę póki młoda śpi a on jest na opalaniu.
    W nocy było na odwrót i nieporównywalny komfort
    opieki nad jednym a dwójką.
    Z jednym bez problemu.
    Z dwójką w szpitalu niewykonalne... jeszcze bez pomocy...

[age.png
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i tak jesteś dzielna ze próbujesz blizniaki karmić. Oby jak najszybciej do domu, bo tam będzie poprpstu pomoc

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Aniu rozumiem teraz, źle odebrałam Twoje słowa na początku. No tak, położne w szpitalu to kwestia problematyczna. Ja po tygodniu też miałam dosyć. A byłam tylko z jednym dzieckiem. A one tylko człowiekowi jeszcze potrafiły dokopać... obyście szybko wyszli, w domu to już inny komfort będzie.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy mi przyjść i ogarnąć tylko jedno. Drugie w tym samym czasie zrobię sama.
    Jeżeli są synchronicznie, to nie ma innego wyjścia.
    Teraz się pewnie rozjadą przez moje kp co godzinę/ 1,5h i te naświetlania.

[age.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...
    Szacun!!!!
    Z jednym dzieckiem... mamy nie raz maxa.. A gdzie
    Ogarnąć dwójkę.
    Dużo sił dla ciebie i wytrwałości.
    Obyście jak najszybciej do domu wyszli.

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ