X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Bo ja tylko widocznie u siebie potrafię 🤣 ale sobie ustrzeliłam idealnie 😍 jestem sama pod wrażeniem ! Jestem z siebie dumna 🤣
    Ale w ogóle jestem z siebie dumna, że tam wszystko szybko poszło, że tak jak zamierzałam wejść na sale porodową urodzić i wyjść, bez zbędnej zwłoki i tak też zrobiłam 😍 no nie wiem czy to psychika czy co. Ale mega jestem zadowolona z mojego porodu no i terminu.
    Kropka ja myślę że psychika ma wielkie znaczenie. Ja przy 1 porodzie tak podeszłam zadaniowo do porodu... i poszło Super. Teraz też mam takie nastawienie. Damy wszystkie radę.

Kropka6 lubi tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • elforia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Bo ja tylko widocznie u siebie potrafię 🤣 ale sobie ustrzeliłam idealnie 😍 jestem sama pod wrażeniem ! Jestem z siebie dumna 🤣
    Ale w ogóle jestem z siebie dumna, że tam wszystko szybko poszło, że tak jak zamierzałam wejść na sale porodową urodzić i wyjść, bez zbędnej zwłoki i tak też zrobiłam 😍 no nie wiem czy to psychika czy co. Ale mega jestem zadowolona z mojego porodu no i terminu.

Zdecydowanie nastawienie i wyobrażenia o tym co nas czeka i jak to będzie robią robotę :)

Ja teraz tez nastawiam się na szybki, magiczny i fajny poród 😍 do tego z zamiarem jadę - raz dwa rodzę i wracam xD i w to wierzę ♥️

Ja się dziś czuje jak w II trymestrze… energia mnie rozpiera - ciekawe czy to wynik nowej suplementacji 🤔 jutro badania krwi, wiec zobaczymy co dał syrop, buraki kiszone i laktoferyna 🤭

Praskovia ja w środę mam wizytę 🙂

Kropka6 lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się nie zgadzam z tym nastawieniem. To zdecydowanie podstawa. Ale można się super ekstra nastawic, a dziecko się nie chce ułożyć jak trzeba czy zwyczajnie budowa nie pozwala,żeby wszystko szło szybko i sprawnie.
    Ale jak nastawienie leży, to można się zblokować choćby warunki były idealne. Więc otaczajmy się samymi pozytywnymi myslami!;) już niedługo 🥰🥰

Eskalopka, Sara30, MalgosiaKmK, elforia lubią tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studzilam tu wszystkim zapały, a lekarz mi nadziei narobił, że może już się nie zobaczymy. Wizyta za 2 tygodnie, ale szyjka króciutka, bez rozwarcia. Przygotowana i widać,że skurcze coś robią. Młody 2800 , więc spoko. Jakby się zaczęło, to normalnie jak przy każdym porodzie, nieważne, że po cięciu, do szpitala nie muszę gonić.
    No i po takich słowach, to sie zaraz człowiek cieszy i nastawia na poród. I jak tu myśleć racjonalnie..
    Z drugą córka szyjka na tym etapie miała dalej 4 cm, więc może faktycznie coś się niedługo zadzieje. Chcialabym.. Poleciałam wysoko, upadek będzie bolesny;D

Eskalopka, agentka93 lubią tę wiadomość

• Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś badania robiłam. I na samej końcówce tsh strzeliło bo powyżej 4 a hemoglobina poleciała. Także zobaczymy jutro co na to lekarz

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Studzilam tu wszystkim zapały, a lekarz mi nadziei narobił, że może już się nie zobaczymy. Wizyta za 2 tygodnie, ale szyjka króciutka, bez rozwarcia. Przygotowana i widać,że skurcze coś robią. Młody 2800 , więc spoko. Jakby się zaczęło, to normalnie jak przy każdym porodzie, nieważne, że po cięciu, do szpitala nie muszę gonić.
    No i po takich słowach, to sie zaraz człowiek cieszy i nastawia na poród. I jak tu myśleć racjonalnie..
    Z drugą córka szyjka na tym etapie miała dalej 4 cm, więc może faktycznie coś się niedługo zadzieje. Chcialabym.. Poleciałam wysoko, upadek będzie bolesny;D

Ja w 37+2 miałam 2/3 cm rozwarcia 🤣 to mi narobiło takich nadziei i dupa 🙈
    Ale z drugiej strony, mnóstwo kobiet ma jednego dnia szyjkę długą i zamknięta a po kilku godzinach zaczyna się poród 🤷🏻‍♀️
    Więc to takie wróżenie z fusów trochę

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dokładnie. I ja to wiem. Mało tego, właściwie zauważyłam, że dziewczyny, którym lekarze wróżą szybki poród, bo wszystko gotowe, częściej rodzą blisko terminu. A z kolei jak nic się niby u jakiejś nie dzieje, ani pol skurczu, szyjka długa i w ogóle na nic się nie zapowiada, to nagle bum. Nikt się nie spodziewa, a tu niespodzianka.
    Ale tak bardzo chciałam usłyszeć,że się cokolwiek dzieje,że nie umiem wziąć tego na chłodno.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. U mnie była miekka.. krótka i rozwarta i poszło ekspresem i lekarz mówił , że będzie 37 😛 ale dobra, nie będę Ci robić nadziei już 😉 bo ja to ewenement wychodzi. Taki wyjątek potwierdzający regułę.
    A swoją drogą w niedzielę, już myślałam, że z pologiem sie żegnam, że dzis albo jutro przejde na wkładki bo tylko plamienia. A tu bum! Znowu większe krwawienie. Ale nie takie mocne, tylko że na podpasce trzeba dalej śmigać. A kurcze nie pamiętam jak długo ze straszą było krawienie, plamienia.. 🤔 ale na pewno wiem, że obfitsze było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 20:13

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie sobie nie radzę.
    Z każdej strony jak mam dwójkę.
    Jesteśmy dalej w szpitalu.
    Nawet nie mam siły opisywać.
    Nie wiem ile jeszcze...
    Psychicznie już dzisiaj dno.

W rozpaczy rano zrobiłam to:
    https://ibb.co/BPJq0r5
    Mam serdecznie dość bycia tutaj sama z doraźną
    tylko pomocą.

[age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel1 wrote:
    Ale powiem wam ze jak weszłam rano na forum i patrzę Sara coś pisała kolo 5 chyba myśle No w końcu.
    Urodziła. A tu dalej dupa😅 ciekawe jak Ania i fiolka -
    Odezwijcie się dziewczyny jak będziecie miały chwile

Ja za każdym razem jak widze wpis Sary, to tak mam. O może już 😛

Sara30 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Ja ogólnie sobie nie radzę.
    Z każdej strony jak mam dwójkę.
    Jesteśmy dalej w szpitalu.
    Nawet nie mam siły opisywać.
    Nie wiem ile jeszcze...
    Psychicznie już dzisiaj dno.

W rozpaczy rano zrobiłam to:
    https://ibb.co/BPJq0r5
    Mam serdecznie dość bycia tutaj sama z doraźną
    tylko pomocą.

Ania. Cudne maleństwa 🥰 pamiętaj dajesz sobie świetnie rade! Jesteś wspaniałą mamą!
    A czy jest możliwość spotkania z jakimś psychologiem? Może Warto umówić się?.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebuję psychologa.
    Nie mam problemu z sytuacją jak za pierwszym razem gdzie wszystko było nowe.
    Tutaj to kwestia tylko i wyłącznie pomocy położnych.
    Jedne bardziej pomogą, drugie mniej.
    I chodzi jedynie o pomoc przy karmieniu i przewijaniu.
    Nie potrafię tego zrobić dwójce jednocześnie.
    Dzisiaj na wkurwie (przepraszam) w końcu stanęłam na nogi.
    Ale tematu karmienia w jednym czasie dwójki nie przeskoczę sama bez pomocy.

[age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest. najpierw kryzys, bo chcemy, żeby wyszły, potem kryzys, bo jest ciężko, że są. Hormony dochodzą i jest dramat w głowie.
    Ty Ania jeszcze masz podwójnie. Na pewno sobie świetnie radzisz, uwierz w to! Wiadomo może kiedy będziecie mogli iść do domu? w domu zawsze lepiej. Jak się czujesz po cięciu?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, proszę Cię, Ty to naprawdę wyjątek! ;)
    Mimo wszystko dobrze się słyszy takie slowa i na pewno najblizszy tydzień będzie dla mnie łatwiejszy do zniesienia. Gorsze będą kolejne jak się okaże,że nic nie rusza;D
    dlatego ginekolodzy to się z takimi komentarzami powinni wstrzymać. Bo ja naprawdę jestem z tym rozsądna. A mój rozsądek trafił szlag.

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z cięciem to zabawna historia.
    Od momentu odpięcia kroplówki czekam na ten ból i nie przychodzi.
    Totalnie 0.
    Myślałam najpierw że to kroplówka ale przestali podpinać 3 dni temu.
    A tu dalej nic. Muszę tylko uważać, bo brzuch trochę jak torba z wodą.
    Ciąży. Ale to nie boli. Przelewa się flaczek przy przekręcaniu.

[age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę póki młoda śpi a on jest na opalaniu.
    W nocy było na odwrót i nieporównywalny komfort
    opieki nad jednym a dwójką.
    Z jednym bez problemu.
    Z dwójką w szpitalu niewykonalne... jeszcze bez pomocy...

[age.png
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i tak jesteś dzielna ze próbujesz blizniaki karmić. Oby jak najszybciej do domu, bo tam będzie poprpstu pomoc

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Aniu rozumiem teraz, źle odebrałam Twoje słowa na początku. No tak, położne w szpitalu to kwestia problematyczna. Ja po tygodniu też miałam dosyć. A byłam tylko z jednym dzieckiem. A one tylko człowiekowi jeszcze potrafiły dokopać... obyście szybko wyszli, w domu to już inny komfort będzie.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy mi przyjść i ogarnąć tylko jedno. Drugie w tym samym czasie zrobię sama.
    Jeżeli są synchronicznie, to nie ma innego wyjścia.
    Teraz się pewnie rozjadą przez moje kp co godzinę/ 1,5h i te naświetlania.

[age.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...
    Szacun!!!!
    Z jednym dzieckiem... mamy nie raz maxa.. A gdzie
    Ogarnąć dwójkę.
    Dużo sił dla ciebie i wytrwałości.
    Obyście jak najszybciej do domu wyszli.

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ