X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_syrenka, czy jest związek między spinaniem a brakiem porodu w danym momencie?
    Życzę Ci żeby to było jutro 😁

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie związek jest taki,że poród to mi się kojarzy,że jest skurcz, a nie jakieś spięcia i się wzmacnia. Więc skoro moja macica traci siły na spięcia, których prawie nie czuje, to nie szykuje się na nic grubszego. taka teoria;D Cieszę się,że nie mam tych bolesnych straszakow od jakiegoś czasu, bo jest mi tak dużo lżej.

Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość

• Menina Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie mam bolesne straszaki, które mi robią nadzieję. Wczoraj wieczorem znów myślałam, że się rozkręci, w nocy budziły mnie jakieś skurcze, no ale nic z tego nie ma.
    Syrenka, to ja biorę dziś, a Ty jutro, ok?
    W sumie to czemu by nie rodzić hurtowo, codziennie po dwie albo kilka, w zależności jaka się której data podoba. Nie ograniczajmy się 😁

elforia, Mala_syrenka, Praskovia lubią tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj u dentysty mała zaczęła tance w brzuchu - takie bolące… po powrocie fajnie brzuch bolał, wiec myśle sobie dzieje się… rozchodzę to wszystko… i co zrobiłam??? 3000 kroków w 2h sprzątając dom… ale jak już chciałam pomyć podłogi to się uspokoiło i mówię PIER***E TO! Dokończę jutro 😅🫣😜
    Mąż się śmieje, że przy drugim alarmie mogę się za garaż zabrać xD

Siadam do wykładów i ćwiczeń - zostały mi ostatnie 2 i projekt - Kropka może jeszcze zdążę przed porodem 🤭

Mała_syrenka - u nas w październiku dużo urodzin, wiec nie mam w czym wybierać 🤣 prawie codziennie do 16.10 trafiam komuś bliskiemu w urodzinki 🤷🏼‍♀️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina, ja biorę co leci, nawet jak mi się nie podoba jakoś szczególnie;D
    dzisiaj moja kuzynka, która słynie z przeczuć jak Kropka stwierdziła,że na pewno przenoszę.
    Wolałabym nie, ale oswajam się z tą myślą. 19 dni. to niewiele ponad 2 tygodnie.
    jak będę w nocy spala, to mogę nawet i 2 miesiące.
    Te bolesne straszaki to jest taki syf,że nie wiem. Współczuję.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia, ja tak samo. Pełno urodzin. i mogę się wstrzelic, nie przeszkadza mi to. Najważniejsze, że teść swoje już miał;D w każde inne mogę trafić;D

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziś mój mózg nie ma przeczuć. Ale ale dziewczyny zdecydujcie sie na jakieś góra dwa terminy 😛 a nie. Taki a może takie a taki 😛 zobaczcie ja i Praskovia zafiksowałysmu sie na konkretny dzień i bam 😛
    To ja rozdzielam. MalaSyrenka 10.10 to za tydzień bez jednego dnia. Wiec dasz radę wytrzymać. Wytrzymasz?. Elforia sobota albo niedziela? Ktory wolisz ? 😛 ja bym brała niedziele. Bo parzysta liczba i ciepło od 8 zawsze bije. 7 jest zimna liczba.. (tak odczuwam cieplo i zimno od liczb 🙈) ale możesz wybrać 😛 Menina ja ciagle czuje że Twoj termin nas zaskoczy. Ale mam nadzieję, że fajnie Cię zaskoczy 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 10:23

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Elforia, ja tak samo. Pełno urodzin. i mogę się wstrzelic, nie przeszkadza mi to. Najważniejsze, że teść swoje już miał;D w każde inne mogę trafić;D

Jeju ale rozumiem z teściem, tez bym nie chciała rodzić aninw teściowej ani w teścia urodziny.. bo to były by cyrki zawsze.. i tak jest zgrzyt już w dzień matki.. że ja chce sobie spędzać dzien matki po swojemu, bo sama jestem matka i mam swoja mame, a nie koniecznie musze z nią spędzać ten dzień... zawsze jest pretensja że mąż nie przyjechał... że jak to powinnien przyjechać do niej. To dzień matki ! No owszem i prawda.( w ogóle w większość przypadków zawsze u niej jest nawet na 5 minut) Ale niestety mamy kazdy swoje życie. I możemy też chcieć pojechać do mojej mamy 150 km np. A mogę ją spędzać ze swoimi dziećmi w jakis magiczny sposób. A im złożyć zyczenia telefoniecznie. Po za tym jak sie kocha swoich rodzicoe czu kogokolwiek, to zyczy mu sie ciagle wszystkiego dobrego i sie myśli. A niestety trzeba nauczyć sie juz dzielić, bo nie jesteśmy na wyłączność. Więc gdyby któraś córka miała urodziny w urodziny teściów to byłby dramat... bo zawsze jak są ich urodziny to musi być wielki obiad i impreza i nie można nikogo zabraknąć z dzieci. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 10:31

elforia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_syrenka 🤣 to już luzik!

Kropka ja to od początku 5-7.10 czuje.
    Na 9.10 to bym wolała być w domu, bo młoda ma 10 urodzinki 🤷🏼‍♀️ ale w planach mamy wizytę u znajomych w sobotę i rozchodzenie na górkach, wiec obym nie musiała tam jechać xD

Jedno jest pewne - coś się zmienia, bo od wczoraj jak już coś się dzieje to boli, a wczesniej tak nie było - tylko brzuch się spinał. Chociaż z córka miałam tak, że 8.10 rano było Ok, od południa regularne spięcia, ale bez wielkiego bólu, a od 19 już coraz mocniej i o 2 obudziły mnie bolące regularne skurcze i do 8 było regularnie, ale stabilnie z bólem… po 10:00 zaczęło się nasilać , o 11:20 bóle krzyżowe i 3 parte młoda o 12 była na świecie 😊

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Menina Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę dziś. I Kropka😁

U mnie z synem od razu były skurcze porodowe, więc teraz te dziwne bóle podbrzusza i straszaki są dla mnie czymś nowym i nie mam pojęcia, co oznaczają. A nie, w sumie wiem - oznaczają, że dziś się zacznie 🤣

elforia lubi tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho Menina, widzę metoda na Kropkę wjechała;D

• Menina Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Oho Menina, widzę metoda na Kropkę wjechała;D

To zupełnie nie w moim stylu, ale tak Kropce i Praskovi zazdroszczę, że też muszę spróbować 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 11:20

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 😁 proszę się zdecydować i do roboty!
    Ja czekam, ale generalnie jestem gotowa. Nic więcej do porodu nie mam ciśnienia zrobić. Wybory tez jakos ogarnę.
    W poniedziałek mam wizytę u gin ale morfologie trzasnę jutro rano jakby jednak miało się coś zacząć, chociaż ten tydzień pewnie jeszcze nie mój. Gdyby nie nocki bolesne i nieprzespane to na luzaku bym i miesiąc wytrzymała.

• Mju Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie na fb dziewczyny pisały, że na luzie można w szpitalu głosować z tego co kojarzę. Tylko nie jestem pewna, czy trzeba jakieś zaświadczenie z urzędu mieć, czy nie.

Jeny, ja już pojutrze 😬 cykam się trochę. Muszę jeszcze przepakować torbę do szpitala, mam wrażenie, że zupełnie nie umiem się spakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 12:28

age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Na grupie na fb dziewczyny pisały, że na luzie można w szpitalu głosować z tego co kojarzę. Tylko nie jestem pewna, czy trzeba jakieś zaświadczenie z urzędu mieć, czy nie.

Są dwie opcje. Jeśli przyjęli Cię dzień wcześniej głosujesz w szpitalu bo mają lokale wyborcze. Gorzej jeśli przyjmują Cię 15.10 bo wtedy nie ma Cię na liście uprawnionych i musisz mieć papier z gminy uprawniający do głosowania poza lokalem.
    Mój plan zakłada że jeśli się zacznie 15 to jadę najpierw głosować i wpychamy się w kolejkę krzycząc na miejscu że rodzę i muszą mnie wpuścić poza kolejnością 😁

elforia, Praskovia, Kropka6 lubią tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydumałam, że stresuje mnie, że u starego w robocie nagle jest kupa roboty i nie jest im na rękę, że będę rodzić. Co chwila go pytają od kiedy go nie będzie i czy np. będzie 17.10 albo kiedyś tam bo oni mają coś. Jakby to się dało przewidzieć. Nawet jeśli będzie 17.10 to zdalnie bo ktoś na tę porodówkę musi mnie zawieźć... Uświadomiłam sobie, że mnie to denerwuje i zmniejsza mój komfort. Pewnie wymyślam, ale chcę mieć maksymalnie wolną głowę

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, dzięki za informacje. Myślę,że to by musiał być pech, ale lepiej wiedziec,że jest szansa.
    Każdy głos ma znaczenie i nie chcialabym odpuścić. Myślę,że nawet w szpitalu przymkną oko jakby się na chwilę wyszło. mi by to zajęło pół godziny, nikt by nie zauważył właściwie.
    Wiem,że to nie forum o polityce, ale mnie ten rząd brzydzi, a niestety ma duże szanse na kontynuację i dlatego trzeba się spiac!
    Jeśli trzeba już koniecznie wybrać termin, to zostaje przy 10;) tak miało być od poczatku, więc to mój dzień.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, olej robotę starego. poradzą sobie bez niego, a nie ma sensu się tym stresować. Zawsze znajdzie się ktoś, komu termin nie będzie pasować, ale ma pasować Tobie;)

Eskalopka lubi tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 października 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Eskalopka, dzięki za informacje. Myślę,że to by musiał być pech, ale lepiej wiedziec,że jest szansa.
    Każdy głos ma znaczenie i nie chcialabym odpuścić. Myślę,że nawet w szpitalu przymkną oko jakby się na chwilę wyszło. mi by to zajęło pół godziny, nikt by nie zauważył właściwie.
    Wiem,że to nie forum o polityce, ale mnie ten rząd brzydzi, a niestety ma duże szanse na kontynuację i dlatego trzeba się spiac!
    Jeśli trzeba już koniecznie wybrać termin, to zostaje przy 10;) tak miało być od poczatku, więc to mój dzień.

Wiem. Też mam motywację i nadzieję, że będzie lepiej.
    Jeśli masz papier z gminy to możesz zagłosować w szpitalu nawet jak Cię przyjmą 15.10. chyba. Szpitale są lokalami wyborczymi dla pacjentów o ile mi wiadomo.

Ps. Właśnie miałam kontrolę z ZUS czy siedzę na D w domu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 12:53

• Asiek94 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki, żeby się i u mnie dziś rozkręciło🙈 w nocy zaczęły łapać mnie coraz mocniejsze skurcze, ale bardzo nieregularne, boli godzinę, już mam nadzieję i puszcza... od rana co ide do toalety, widzę kawałki czopu, mam biegunkę. Chyba sama się nakręcam już, ale naprawdę liczyłam na 4.10. 🙏

Eskalopka, elforia, Praskovia, Mala_syrenka lubią tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ