PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka25 wrote:A ja wprowadziłam mm pd początku. Wiem ile mnie kosztowało psychicznie karmienie piersią i uwiązanie. Dlatego teraz mieszam. Dzisiaj przespałam noc bo mąż podawal młodej mm. W dzień daje cyca troche odciagam jak nie chce a mam przepełnione. Potem podaje moje z butelki. Różnie. Nie chce tylko kp, bo potem ruszyć się nie można. A wczoraj sobie wyszłam na legalu do sklepu potem odebrałam zdjęcia z sesji zdjęciowej. Od razu głowa przewietrzona lepiej znosi połóg. Siedzenie w tych pieluszkach i kp dobiło mnie przy starszej. Otarłam się p depresje. Teraz jest dużo lepiej.
Poziomka ja chciałam ze względu bardziej na starsza trochę butlą dokarmiać. Ale na razie 3 butelki i nie chce. A zamówiłam w zeszłym tygodniu sobie przez internet tą butelkę MAM. Bardzo tutaj ktores z Was chwaliły ale nadal nie doszło.. 🤦🏻♀️ i tak czekam.
Uf dziś mąż powiedział, że może jakoś uda się wybrać na ta wystawę impresjonistów ! Będzie najwyżej pod drzwimi stać z młodą 🤣
A koncert Enrico Morricone. Johne Williams i Hans Zimmer, to już chyba zbyt pięknie byłoby. A są jeszcze pojedyncze bilety w Warszawie 🙈
No ogólnie my to mobilni że z dziećmi wszędzie wiec i tak nie siedzimy w domu na tyłku że małe dzieci i coś tam.. ale wlansie mi jakos teraz brakuje tych takich wydarzeń kulturalnych na ktore sama bym mogła pójść..
3 ciążą myślę, że do terminu cc dotrwasz. A Asiek stawiam na poniedziałek 😛 także dziewczyny jeszcze chwila 😉
Praskovia. Rzeczywiście wszystkie plagi egipskie... ale wiesz lepiej niech przebadają w spzitalu na wszystko.. niz masz dostać skierowanie i bujać sie sama.. plus nie wiem jak u Ciebie ale u nas w mieście jest problem np pobrać krew niemowlakowi. Nie wszystkie przychodnie udzielają taka usługę (nawet te na nfz) a jak jakas jest. To np tylko w piątki jest pielęgniarka która pobiera..Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
Praskovia dużo sił! Myśle, że lepiej jak przebadają wszystko w szpitalu i nie będziesz musiała się później bujać po badaniach i specjalistach… jednak głowa będzie zawsze spokojniejsza 🤗 chociaż rozumiem, że tęsknota za synkiem dobija… może jutro się uda?
Poziomka super podejście… leczyłam się na depresje, wiec teraz też mam taki plan - jeśli tylko będzie mnie coś dobijać to nie będę robić nic na siłę.
Mała syrenka u mnie dlatego lekarz kładzie taki nacisk na badanie krwi i podbijanie hematokrytu, hemoglobiny i przyjmowanie witamin. Tłumaczyła mi, że wg najnowszych badań te zaniedbania przez prowadzących dokładają kobietą po porodzie, a często i przed, ponieważ utrata krwi pogłębia zaniedbana anemię + po porodzie często już niktvtej krwi nie sprawdza i kobieta z anemią i burza hormonów, pologiem i nową sytuacją radzi sobie gorzej + oczywiście predyspozycje danej osoby.
3ciąża, Asiek - trzymajcie się! U mnie to samo tylko mi czop nie odchodzi za to zalewa mnie co mała bardziej się wierci… ale odpuściłam i staram się relaksować, aby psychicznie się nie blokować 🤭 już mało czasu zostało czy się to naszym dzieciakom podoba czy nie ☺️ -
Kropka6 wrote:Praskovia. Rzeczywiście wszystkie plagi egipskie... ale wiesz lepiej niech przebadają w spzitalu na wszystko.. niz masz dostać skierowanie i bujać sie sama.. plus nie wiem jak u Ciebie ale u nas w mieście jest problem np pobrać krew niemowlakowi. Nie wszystkie przychodnie udzielają taka usługę (nawet te na nfz) a jak jakas jest. To np tylko w piątki jest pielęgniarka która pobiera..
O tak! To zdecydowanie!!! Faktycznie, najbliższe miejsce gdzie my możemy pobrać noworodkowi krew jest 30km od domu. A najbliższe przychodnie specjalistyczne… dokładnie tu gdzie teraz jestem. Czyli prawie 80km. 😱 Więc oczywiście jest to dobra decyzja- po co mam dziś jechać do domu, żeby wracać za kilka dni z małym tam i z powrotem i to pewnie nie raz? Wytrzymam, tylko czuję się jakaś taka… zainfekowana. 🫣😅 Strasznie dużo tego.
Elforia, Asiek, 3 ciążą, mnie to się wydaje, że Wy wszystkie trzy już siedzicie na bombie! 🤣🥰 Żeby tylko do tego planowego cc wytrzymać, a pozostałe mogą rodzić! Elforia pewnie będziesz kolejna co sobie datę umyśliła i wtedy urodzi. To już jutro!elforia lubi tę wiadomość
-
Uwaga uwaga ciocia Kropka miałam przypływ mocy wróżbiarskixh 🤪 i uwaga:
+Elforia 7/8.10
+Asiek 9.10
+MalaSyrenk 10.10 a może 9? 😛
+3 ciążą raczej w terminie cc będzie. Choć tutaj mam mały przypływ energi.
+Eskalopka miedzy 17 a 19.10 moj szklana kula nie chce sie zdecydować 🤣
+Agnuka 20.10 chyba bedziesz po terminie. Ale jakis późny ten termin mi wyszedł.. muszę pomyśleć jeszcze 😛
+zmija 23.10
+MinnieMe 28.10
+Małgosia kmk tez 28.10 🤣
Oczywiście dziewczyny prosze nie brać tego na serio. Bo wróżka ze mnie jak z koziej doopki trąbka. Ale tak dla zabawy dla relaksu 😛
+Praskovia, Eskalopka, elforia, Menina, zmija, MinnieMe lubią tę wiadomość
-
Kropka komu jak komu ale tobie trzeba wierzyć 😁
Już mi lepiej po Twoich wrożbach 😀
Mówię do męża że mam dziewczyny na forum co mają idetyczną sytuację jak ja a on do mnie mówi "to patrz na forum jak one pojadą rodzic to my też jedziemy" 😁😂Menina, zmija, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość
-
Kropka, rozsądek mi podpowiada, że to niemożliwe, ale już mu nie ufam w Twoim przypadku. Ja też czuje ten 10. i 9 też mi chodzi po głowie. Bo właśnie ta szwagierka ma urodziny. I z jednej strony bym chciała, bo by było śmiesznie, a z drugiej niech młody ma swój dzień. Nastawiam się na ten 10. Programuje;D
Ale tak nieśmiało, bo się boje, że to takie niedorzeczne i nie chce mieć znowu zjazdu psychicznego. Chociaż i tak będzie, bo końcówka taka wredna jest, że wystarczy bzdura. -
Jeju tak czytam swoje posty i ile człowiek robi błędów jak przy cycu pisze 😉
Wrociłyśmy ze spaceru i myślałam czy nie za grubo ubrałam córki, ale patrząc na inne dzieci, to jednak nie 😛 a tamte mamy pewnie myślą ojej czy nie za lekko ubrałam swoje dziecko i patrząc na moje myślą, że nie 🤪 -
Tyle dobrego, że nie oraja mnie cały czas. Mam wzloty i upadki. Najgorsze są dla mnie dni, kiedy mi się data podoba i nie rodzę ale teraz najbliższy taki to 10. Jak nie urodze, to przeboleje i myślę,że do końca ogarnę.
Chciałabym szybciej, bo kupiliśmy jednak te bilety na Cypr i bym chciała tam pojechać. A 4 tygodnie po porodzie to i za szybko dla malucha i dla mnie.
Jeszcze maluch to pół biedy. Po prostu nie stać przy ludziach na lotnisku, potem chwila w samolocie i później same spacery, więc spoko. ale ja muszę mieć na to siłę. Fajnie by było. Początek grudnia, a około 20 st, słońce. Może by dziewczyny jeszcze w morzu się popluskaly. Na tym chyba najbardziej mi zależy. -
Kropka6 wrote:Uwaga uwaga ciocia Kropka miałam przypływ mocy wróżbiarskixh 🤪 i uwaga:
+Elforia 7/8.10
+Asiek 9.10
+Agnuka 20.10 chyba bedziesz po terminie. Ale jakis późny ten termin mi wyszedł.. muszę pomyśleć jeszcze 😛
+zmija 23.10
+MinnieMe 28.10
Oczywiście dziewczyny prosze nie brać tego na serio. Bo wróżka ze mnie jak z koziej doopki trąbka. Ale tak dla zabawy dla relaksu 😛
+
U mnie póki co cisza i spokój, ale jednak mimo wszystko mam nadzieję, że uda się wcelować w Wagę 😂 zadziwia mnie mój własny spokoj, chociaż z ostatnich wkrętek to sobie wyobrażam, że się nie skumam, jak się zacznie 😂 chociaż z drugiej strony większość Bobasów jakoś się chętnie i szybko wybiera na świat, więc kto wie… byleby udało się zagłosować, w poniedziałek jadę po zaświadczenie, fajnie, że ktoś tutaj o tym wspomniał!
-
A ja po wizycie, miałam USG. Młody coś przystopował ze wzrostem i wiek ciąży wychodzi 34+6. Mam nadzieje ze to tylko błąd pomiarów z tego co widze to FL (kość udowa) tak zaniża średnia całości.
Kropka mówisz ze 28.10 mi wróżysz - dzizas nie wiem czy dotrwam z tymi skurczami 😂 jak mnie tak dalej wszystko będzie bolało dzień w dzień to od 17/10 robię wszystko co się da żeby młody się ze światem przywitał -
Jeju jak tak Was czytam. To sama bym chyba nie wytrzymała do terminu 🙈 przecież gdyby w terminie, to moja mała mialaby dopiero 4 dni 🙈 a tak juz 23 😃
MinnieMe pewnie jakis zły pomiar. W dodatku ktoś tu wspomnial, że z brzuszka bardziej wiarygodne jest niz noga, bo ludzie różni sa jedni wieksi drudzy mniejsi. I to nie oznacza że rozwój jakis zahamowany. Jak ja patrze na swoją i pierwsza stronę jakie wymiary mają inne maluszkiw w podobnym czasie rodzone a nawet i wcześniej. To moja kurczak przy wszystkich jest.. także nie masz xzym się stresować jak przepływy są dobre i łożysko wydolne.
Mala syrenka o na Cypr. Chyba lekko zazdraszczam 🤪 ale w pozytywnym znaczeniu 😃
Zmija jeszcze trochę moja szklana kula Cie wróży 😃 ale dobrze, że masz wenwetrzny spokój. To może łatwiej wytrwasz w oczekiwaniu
-
Praskovia, na pewno trudno przyjąć, gdy obiecany wypis się przesuwa... Ale sprawdzą wszystko i wyjdziesz spokojna. Bardzo rozumiem też tęsknotę za starszakiem i tęsknotę starszaka. Też mnie to właśnie najbardziej boli w kontekście dłuższego pobytu..
Kropka, podziwiam mobilność z małymi dziećmi i to, że myślisz teraz o wystawach i koncertach. Mi się przy maluszku włącza potrzeba rytmu, stabilności i bycia u siebie. Pewnie minie trochę miesięcy zanim pomyślę o jakiejś wystawie czy koncercie. Podziwiam naprawdę.
Chociaż... dostałam od męża na urodziny bilety na koncert Kaśki Sochackiej 31.01, więc jakaś perspektywa jest 😁10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Mnie ta ciąża jakoś tak przeorała psychicznie pod kątem tych wszystkich wizyt, badań, stresu z cukrzycą, ciśnieniem, rozkmin porodowych, że jak tu w szpitalu widzę kobiety z brzuszkiem z patologii albo czekające przed IP to czuję taką ogromną ulgę, że to już za mną. A jak wczoraj usłyszałam dźwięk ktg, to aż mi się żołądek ścisnął ze stresu...
Także dziewczyny, które jeszcze jesteście w dwupaku, ogromne kciuki za Was. Za te ostatnie badania, wizyty i rozterki, czy to już poród, czy jeszcze nie... Niedługo będziecie miały to za sobą, a koło siebie Wasze maluszki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 15:20
MinnieMe lubi tę wiadomość
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Kropka6 wrote:Uwaga uwaga ciocia Kropka miałam przypływ mocy wróżbiarskixh 🤪 i uwaga:
+Elforia 7/8.10
+Asiek 9.10
+zmija 23.10
+MinnieMe 28.10
+ -
Praskovia ogólnie znam ten stan przedłużającego się pobytu na oddziale.. ja tam codziennie ryczałam 🙈 teraz jak ostygły emocje myślę sobie po co ja głupia płakałam. Ale wiem że to tez były hormony i bardzo za starszą tęskniłam.. nigdy wcześniej nawet na jeden dzień nie miałam z nią rozłąki. Ale teraz jak patrzę, to bylo mi potrzebne takie nabranie dystansu. Córka z tatą sie jeszcze bardziej zintegrowała a ja miałam czas odpocząć w takim sensie, że nie myśleć o gotowaniu praniu i przebyć ten czas największego krwawienia i bólu krocza tylko z małą.
Menina bo ze starszą nie wychodziłam na żadne 'eventy' jak była malutka. Chociaz jak miała 3 msc bylismy na wystawie Ryszarda Kai 😛 no ale pandemia itp to tylko ze znajomymi rodzina spotkania. Przez pierwsze pół roku. I teraz wiem, że jednak potrzeba takich wyjść kulturalnych jest potrzebna. Ogólnie tez za czesto na takie nie chodze. Ale jak jest cos co mnie interesuje podoba się. To później szkoda mi, że mnie ominęło..