X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Praskovia, przecież on jest słodki! Zupełnie niebrzydki.

Kropka, finalnie praski wygrał. Wysoko w rankingach, teraz nr 1 w Warszawie w „maluchy na brzuchy” chyba. O Karowej jakoś ostatnio coraz więcej negatywnych opinii, więc nawet spokojniejsza się robię jak je widzę, choć oczywiście nie życzę nikomu tych traum i stresów, które się pojawiają.

Najważniejsze że spokojniejsza jesteś. Myślę, że dobry wybór. Plus Twój lekarz tam jest. A wiesz spokojniej będzie też na oddziale. Bez tych tłumów. Bo tam na Karowej dużo rodzących z powikłaniami. Więc nie będziesz musiał oglądać tych widoków.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantell już wychodzicie? Matko to tylko ja tyle w szpitalu kiblowałam. No tak poród ekspresowy, to chociaż na oddziale polezalam, żeby nie było zbyt kolorowo 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina te 8cm to chyba każda zaskakują, jak nagle w sekundę się robi pełne 😂❤️
    To jest czas poza świadomością także podziwiam, że byłaś w stanie w ogóle dojść na te porodówke! Super, że udało się SN! Gratuluje Kruszynki!

Praskovia przecież to piękny bobinek jest!

A tu moja tygodniowa już perełka, chyba nie wygląda, jak Gollum, ale jestem totalnie zakochana, więc może to być syndrom matczynego zaślepienia 😂💞
    C16-BFA10-D4-F6-4-FF3-B875-5-F623-AA537-BC.jpg

elforia, Eskalopka, Mju, Kropka6, Agnuka, Ania_1003, Praskovia, MalgosiaKmK, gabryśka, Menina, MinnieMe, GrubAsia, Asiek94, Umka lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina, wow! Hardcore! Gratuluję! ♥️ Ciszę się, że udało Ci się tak jak chciałaś! Podziwiam opanowanie!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Też miałam pisać że on wcale brzydalek nie jest 😉 całkowicie normalny noworodek 🥰 a powiedz Praskovia czy on taki lysolek czy blondynek że nie widać włosków?
    Bo moja to czupryna że zaraz spinki będzie można wpinać a starsza do 1.5roku byla łysolkiem 😉

Łysolek. 🥰 A Misi to serio niedługo będzie trzeba spinać włoski! Niesamowite, jakie te dzieci są różne, i to nie mówię nawet o obcych dzieciach, ale właśnie między rodzeństwem czasami.

Agentka, śliczna Igusia! Zdecydowanie nie wyglada jak Gollum! 😅 Piękna cera jak na takiego malucha i taka wychillowana się wydaje na tym zdjęciu! 🥰

Chantel, o kurczę jak szybko! My jeszcze siedzimy, najprawdopodobniej do jutra, oby nie dłużej. Niby to dobrze, bo podeszli do diagnostyki po ospie mega poważnie, ale chciałoby się już do domu…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 15:38

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina jeju! Cudownie ♥️ super wyszło i cieszę się, że udało się SN!

Agentka ale cudo 🥹

Jeju ja już chce moją tulić w ramionach i wąchać te małe stopy 🥰

Kropka biorę biorę ☺️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka, śliczniutka 😊 Piękny pączunio!

Menina, serduszko mnie trochę boli, że lekarze mieli w nochalu Twoje życzenia i wszystko się udało dzięki fajnym położnym. Wspaniałe, że się tak ładnie i szybko udało.

Kropka, a widzisz jakąś opcję, że się uda przed 17? 😅 Bo mam dużo sprzecznych uczuć i mimo że się boję macierzyństwa to już bym się chciała ropakować. Czekanie mnie stresuje. Na lotnisku jestem zawsze 2.5h wcześniej i pierwsza sterczę w kolejce do boardingu 🙈 Tak więc wykończę się do połowy miesiąca.
    Piątek 13.10 brzmi wspaniale 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 16:07

elforia, Praskovia lubią tę wiadomość

• Mju Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Najważniejsze że spokojniejsza jesteś. Myślę, że dobry wybór. Plus Twój lekarz tam jest. A wiesz spokojniej będzie też na oddziale. Bez tych tłumów. Bo tam na Karowej dużo rodzących z powikłaniami. Więc nie będziesz musiał oglądać tych widoków.
    Muszę przyznać, że jak na razie bardzo pozytywnie. Sama jestem w sali, jeśli ktoś nagły dojdzie to do mnie dadzą, jak nie to mam dla siebie salę. Cisza i spokój, wszyscy mili, także faktycznie pozytywne wrażenie. 🤗

elforia, MalgosiaKmK, Praskovia, Agnuka, GrubAsia, GrubAsia lubią tę wiadomość

age.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia jaki on cudowny 🥰 taki idealny jak laleczka 😀 musiałam powiększyć zdjęcie bo w pierwszej chwili myślałam serio że to zdjęcie lalki 😀

Eskalopka, Praskovia lubią tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Muszę przyznać, że jak na razie bardzo pozytywnie. Sama jestem w sali, jeśli ktoś nagły dojdzie to do mnie dadzą, jak nie to mam dla siebie salę. Cisza i spokój, wszyscy mili, także faktycznie pozytywne wrażenie. 🤗

Powodzenia!!!

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie w środę cc a jutro jeszcze muszę zrobić badania bo mnie skóra swędzi i jak się okaże że coś tam wyjdzie to cc będzie szybciej.

Kropka6 lubi tę wiadomość

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam się pochwalić dziewczyny! Dziś popołudniu przyszła lekarka, żeby powiedzieć, że prawdopodobnie nas jutro wypuszczą, ale mam pilnować, żeby mały nie spadł z wagi więcej. Coś tam rzuciła o ewentualnym dokarmianiu. U mnie oczywiście milion myśli… Ja miałam olbrzymie problemy na początku karmienia pierwszego synka i od razu w głowie pojawiło się takie: „znowu?!”. Bo faktycznie- nowonarodzony zasypia przy karmieniu. Momentalnie. Ale jakies już tam doświadczenie mam i wiem co robić. Karmimy się na golaska, zmieniamy pozycje, zmieniamy pieluszkę przed lub w trakcie, słowem- staram się i myślałam, że dobrze mi idzie. No a ona zasugerowała mi, że waga leci i to sporo…

Przed chwilą pielęgniarka wzięła małego na badania i po powrocie spytała, czy karmię wyłącznie piersią. Myślałam, że znów poruszy temat tej wagi, więc odpowiedziałam trochę smutno: „tak, ale…”, a ona mi przerwała: „no, no, to pięknie! Maluszek przybrał 50g przez dobę, naprawdę pięknie!”. Kamień z serca! 😊 I jeszcze żółtaczka nas całkiem ominęła! 😊

Mju, super, że masz takie warunki! Powodzenia! ♥️

3 ciążą, w sumie jak to napisałaś, że wyglada jak laleczka, to też to teraz widzę i nie mogę odzobaczyć! 😅 Trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrze, niepotrzebny Ci już stres na końcówce, a do środy niedaleko! ☺️

Eskalopka, agentka93, elforia, Mala_syrenka, Mju, MinnieMe, Agnuka, Umka lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 5 października 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, Agentka śliczne te Wasze Maleństwa!

Menina gratulacje! 👶🏼❤️

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    agentka, śliczniutka 😊 Piękny pączunio!

Menina, serduszko mnie trochę boli, że lekarze mieli w nochalu Twoje życzenia i wszystko się udało dzięki fajnym położnym. Wspaniałe, że się tak ładnie i szybko udało.

Kropka, a widzisz jakąś opcję, że się uda przed 17? 😅 Bo mam dużo sprzecznych uczuć i mimo że się boję macierzyństwa to już bym się chciała ropakować. Czekanie mnie stresuje. Na lotnisku jestem zawsze 2.5h wcześniej i pierwsza sterczę w kolejce do boardingu 🙈 Tak więc wykończę się do połowy miesiąca.
    Piątek 13.10 brzmi wspaniale 😅

No powiemCi, że raczej nie. Bo nawet miałam pisać, że może 19 jeszcze wchodzi w grę. Ale chyba 17..
    Ale wiesz jeśli Ty masz przeczucie, że to bedzie wcześniej jak najbardziej idź rodzić 😛 wiesz normalane to są rozterki. Bo by już sie chciało, ale z drugiej strony lepiej jak sobie tam w środku posiedzi 😉

Jeju jak dobrze widzieć, że nie jest się samotnym w czyms takim. Ja nawet jak na zwykłą wizyte do lekarza idę. Tk kurna muszę być za wczesnie. Gdziekolwiek.. a z mężem jak gdzies sie wybieramy, to już w ogóle kosmos... bo on jeszcze bardziej.. 🙈 dlatego też zawsze wszystko musze mieć dopięte na ostatni guzik przed czasem. To samo tyczyło sie wyprawki. Już miałam miesiąc wcześniej przygotowana. Ja nawet szykuje ubrania wieczorem na rano, żeby juz były 😉

Eskalopka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, pozdrowienia od Anielki.

https://ibb.co/02FWkpJ

Zostawili ją wczoraj w inkubatorze, żeby dogrzać i podkarmić... Mam nadzieję, że dziś do mnie wróci. Jest taką słodką kruszynką (przynajmniej dla mnie 😉).

Dobrego dnia!

Mala_syrenka, elforia, MinnieMe, Kropka6, Praskovia, MalgosiaKmK, Umka lubią tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Czeremcha Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jednak nie doczekałam do 5 pazdz do godz 9. Zaczęło się o 23 . Bol koszmarny. Jedne skurcze się pisały i nie nie. Jeszcze problem bym w tętnem młodego bo na ktg było jednostajne. Podsumowując o 3 w nocy mnie kroili. Godzinę łatali. Okazało się że miałam endomedrioze macicy i ją w sensie endomedrioze usuwali. Ale to noe wszystko. Mlidy tak siectłukł w brzuchu że rozerwał mi mięsień podtrzymujący macice na pół. Zszyli go ale cudów nie ma podobno. Praskovia dopisz na liście Artur 05.10.2023 3230lg 54 cm

Kropka6, Praskovia, MalgosiaKmK, Umka lubią tę wiadomość

• Czeremcha Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dochodzę wolno do siebie i boli dość mocno

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 6 października 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeremcha, witamy na świecie Twoje Maleństwo ❤️
    Tobie życzę dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia. Czy te komplikacje spowodują ze potencjalnie zostaniecie dłużej w szpitalu?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina, śliczna dziewczynka 🥰🥰
    Czeremcha, nie wiedziałam,że takie coś się może przydarzyć. jak Tyle szycia, to nic dziwnego,że bardzo boli. Mam nadzieję,że szybko dojdziesz do siebie.
    Ja mam dzisiaj dość. Obudziłam się chyba z jakaś infekcja, szczypie mnie i swedzi, dobrze że w poniedziałek mam lekarza, bo nie wyobrażam sobie rodzic z takim czyms. Do tego stary narzeka na ból gardła, więc pewnie zaraz wszystkich rozlozy. Wolałabym do listopada spokój z chorobami. Także ten. Jak się rozwinie to nie rodzę do marca🤣🤣
    Spałam całą noc jak dziecko. Tyle dobrego.

• elforia Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeremcha Gratulacje Mamuśka ! Dużo zdrówka dla Ciebie i Artura ♥️ Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie szybko. Jesteś bardzo dzielna!

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ