X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka kciuki za wizytę ;)

Ja też jeszcze nikomu z rodziny nie powiedziałam, poza jedną kuzynką, która niedawno urodziła swoje tęczowe dzieciątko ;) Poczekam może do Wielkanocy, zobaczymy. Z jednej strony już bym chciała powiedzieć, bo wiem, że wszyscy będą mega ucieszeni, z drugiej też nie chcę słuchać "nie jedz tego, nie rób tego, uważaj, nie chodź na treningi, śpij, jedz sałatę" :P No i bardzo się boję, że coś będzie nie tak jeszcze w tym pierwszym trymestrze i potem będę musiała im wszystkim złamać serce...

Eskalopka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jutro mam wizytę na NFZ. Ciekawa jestem ile maluszek urósł 🙂
    Widzę, że sporo z Was nie ma za wiele objawów. Pociesza mnie to niesamowicie. Mdłości pojawiają się jak zobaczę do jedzenia coś, za czym nie przepadam, a te takie codzienne minęły mi. Zgaga już również się nie pojawia. Jedyne objawy to zaparcia (wczoraj już włączyłam suszone owoce), ogromna senność. Zaczęły również cisnąć jeansy w dole brzucha, więc legginsy i dresy są najlepsze 🙈😂
    Dziś obudziłam się z bólem gardła i lekko zatkanym nosem. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie.

Życzę Wam przyjemnego dnia pomimo paskudnej pogody (czy macie też dość już tej pogody?) 🤗

Eskalopka, DorotaAnna lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔

11.2023 AMH 2,27

KIR - AA, brak implantacyjnych
    02.2025 kwalifikacja do ivf
    AMH 1,05
    Nasienie ✖️
    Kariotypy ❓️
    03.2025 rozpisanie stymulacji
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jutro mam wizytę na NFZ. Ciekawa jestem ile maluszek urósł 🙂
    Widzę, że sporo z Was nie ma za wiele objawów. Pociesza mnie to niesamowicie. Mdłości pojawiają się jak zobaczę do jedzenia coś, za czym nie przepadam, a te takie codzienne minęły mi. Zgaga już również się nie pojawia. Jedyne objawy to zaparcia (wczoraj już włączyłam suszone owoce), ogromna senność. Zaczęły również cisnąć jeansy w dole brzucha, więc legginsy i dresy są najlepsze 🙈😂
    Dziś obudziłam się z bólem gardła i lekko zatkanym nosem. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie.

Życzę Wam przyjemnego dnia pomimo paskudnej pogody (czy macie też dość już tej pogody?) 🤗
    Oj tak, odliczam do wiosny :P co do objawów, to u mnie tylko zaparcia właściwie i to już nie tak tragiczne jak na początku, na szczęście :P trochę mnie bolą czasem piersi, głównie w nocy jak się przekręcę :P

02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poinformowałam prawie wszystkich najbliższych. Zostali tesciowie, ale oni chciałabym,żeby dowiedzieli się 1.04. Chce zobaczyć ich minę, kiedy się zorientują,że to jednak nie zart;D dla nich jedyna prawidlowa liczba dzieci to 2. Więcej to już tylko patologia robi. Nawet się nie spodziewają i spadnie to na nich jak grom z jasnego nieba. Nawet brat męża spojrzal na nas jak na wariatów. Ogólnie większość się dziwi, bo widzą jak dziewczyny dają nam popalic, ile jest krzyku i chorób. Jak chodzimy jak ćmy, bo pomocy praktycznie nie mamy. I jak możemy swiadomie się dalej w to pakować. Ano mozemy;) krzyk się kiedyś skończy. Ja jestem jedynaczka, nie mam teraz nikogo. Wiem,że w rodzeństwie bywa różnie, ale chce dać dzieciom szanse,żeby kogoś miały.
    Jest mi przykro,że taka jest reakcja, że ludzie nie potrafią uszanować zdania innych. Że rodzice nie pozwalają dorosłym dzieciom żyć jak same chcą i cieszyć się ich szczęściem.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie codziennie bardzo boli brzuch, mam zawroty głowy. W poprzednich ciążach ogromne mdlosci i wymioty, teraz lekko mnie muli. Nie powiedziałabym,że jestem w ciąży.
    Za to właściwie od II jestem na coś chora, obecnie ostre zapalenie ucha z perforacja błony bębenkowej i antybiotyk. Może nie czuje innych objawów, bo te od chorób są zbyt mocne i je zagłuszają. I bardzo się boję,że te wieczne gorączki i infekcje zaszkodzą fasolce. Czekam na każde usg i się koszmarnie boję.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 rodzeństwa. Jest różnie, wiadomo, bo każdy jest inny. Ale wiemy, że w każdej sytuacji możemy na siebie liczyć. A święta? Magia 😍 jest taki charmider, każdy gada z każdym, dzieci się bawią, krzyczą. Jest mega super. I kurczę nawet w kwestii ilości dzieci ludziom sie nie dogodzi. Nie masz dziecka albo masz tylko jedno? Zle. Masz więcej niż dwójkę- też niedobrze 🙈

Ja aktualnie kończę 6 tydzień i zaczynam mieć mdłości, okropnie boli mnie głowa, brzuch cały czas pobolewa.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Ja idę za tydzień podejrzeć co tam słychać u bejbisia 🥰

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas będzie euforia, bo teściowie to im wiecej tym lepiej. A najbardziej teść. Tylko że pomocy to juz od niego nie uświadczysz przy dziecku. Tak Mała syrenka, to jest okropne, że rodzice nie dają nam żyć jak chcemy.. w dodatku tesciowie są mega tradycjonalistami konserwatywni w swoich pogladach i to my z rodzeństwa męża 'powinnismy' a raczej musimy spełniać wszystkie wymogi, slub koscielny. Gromadka dzieci, chrzty itp..

Co do objawów to ja jestem mega senna, gdybym mogła,to bym spała ciągle. No i na wieczor mam wymioty. Mdłości po południu sie pojawiają. A no i na wakacje muszę dziś kupić ciążowe spodnie. Jutro lecimy, a ja sie nie mogę dopiąć w ulubione jeansy 🙈

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy mnie naszły przemyślenia i tak sobie myślałam że ta moja mama to po prostu nie umi okazywać emocji myślałam że ona wie że chcemy mieć bardzo 3 dziecko ale może nie wiedziała albo zapomniała może tak zareagowała z troski może się martwi bo sama urodziła dziecko w wieku 41 lat. Mam brata który jest niepełnosprawny nie chodzi jest na wózku ja w tym roku kończę 38 lat może myśli że stara już jestem na dziecko no nie wiem....
    A dziś moja mama chciała mi nawet zapakować mleko do bagażnika żebym nie dźwigała 😃

Z mojego doświadczenia tak jest że najpierw ktoś się dziwi "po co ci tyle dzieci" "Taka mała różnica wieku" "Jak ty to ogarniesz " A później jak już dzieci są starsze to mowią wiesz ja ci zazdroszczę twoje dzieci się tak dogadują tak się pięknie razem bawią

A wiecie co jeszcze powiedziałam moim dziewczynkom że ja sobie je wymodliłam że bardzo marzyłam o dzieciach i tak się mocno modliłam i mam i teraz moja straszą córka mówi że była na rekolekcjach i ksiądz powiedział żeby się modlili o coś czego pragną i ona się pomodliłam o siostrzyczkę.
    Jeszcze dzieciom nie powiedziałam bo się boję pewnie poczekam do 12 tc

Ps. Dziękuję wam za miłe słowa jesteście kochane.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to już prawie wszyscy wiedzą. Oprócz rodziny M 😂 Im to można nie mówić bo i tak to nic nie zmieni. 0 zainteresowania. Syna nawet na urodziny nie odwiedzą. W święta mam spokój 😂 Nie ma żadnej pomocy.

Mi ciężko ukrywać, bo ja od stycznia siedzę w domu. Rodzice mi pomagają z synem. M wszystko robi na razie. Ja tylko leżę 😁 Ale zaraz wyleci na 3-4 miesiące i zostaną mi tylko rodzice.
    Przed nami przeprowadzka, zmiana auta 😱
    Mam nadzieję że się od ostatniego USG nic nie zmieniło i dalej są dwa ❤️❤️ a trzeciego nie znajdzie.
    Dzisiaj się przekonam. Brzuch mi się spina i mam mega stresa. Z synem to był pierwszy objaw skracającej się szyjki 😓

Eskalopka lubi tę wiadomość

[age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 kciuki za wizytę <3

Ania_1003 lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z objawów najbardziej dokucza ból brzucha i kręgosłupa. Ale tego nie przeskocze 🤷
    Mdłości, zmęczenie już odchodzą z czego się bardzo cieszę :)

Dzieciom już powiedzieliśmy o ciąży w 11 tygodniu :) starsi się bardzo ucieszyli choć to póki co abstrakcja dla nich :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Trzymam kciuki za wizyty!
    Ja właśnie czekam na swoją (musiałam wymienić termin i zmienić lekarza w Medicover, bo ten poprzedni przyjmuje tylko we wtorki i czwartki, a mi to koliduje teraz z pracą.

Rodzince mówimy w ten weekend. Zobaczymy jaka będzie reakcja. Ja mam dzieci z poprzedniego małżeństwa, wiec to nasze 3, ale wspólne 1 dziecko… wystarane i wymodlone przez 5 lat.

Pewnie wszyscy się bardzo ucieszą ☺️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawów to u mnie bol piersi - bardzo duży… leki mnie gdzieś ciągnie w dole brzucha czy w pachwinach, ale tak „normalnie” No j ogromne mdłości… chyba dziś pierwszy dzień gdzie jest lepiej… ale wiem, że to tez duża zasługa zmiany leku na niedoczynność tarczycy…

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mamy w naszym gronie księgowa lub kadrowa chciałabym się poradzić w kwestii chorobowego bo jestem na wychowawczym.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gdzie lecicie 😃 marzy mi się już trochę ciepełka 😄

Ania o Eforia 🤞 ,a wizyty, dajcie znać 💕

U mnie z objawów powrócił mocny bol piersi i senność oraz bezsenność wtedy kiedy nie trzeba - budzę się o 3 czy 4 i nie mogę zasnąć 🙄 no i te sny 😅....

My nadal nikomu więcej nie powiedzieliśmy (tylko mojej jednej przyjaciółce) rodzicom i rodzeństwu planujemy powiedzieć w święta, powinnam być już po prenatalnych.
    Nie mówimy ze strachu po ostatnim poronieniu. Akurat z dziecka będą się cieszyć, ale w innych kwestiach też mają bardzo dużo krytyki do powiedzenia - planujemy budowę i dosłownie wszystko co mówimy jest źle, bo przecież oni wiedzą lepiej i mają doświadczenie.
    A jak Wasze budowy I przeprowadzki , też dużo się nasluchaliscie na każdym etapie czy tylko na początku tk krytykują ?

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie dziewczyny znać po wizytach! Ja kolejna 28.03 czyli równo po 3 tygodniach.

Eskalopka lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia ja mam zasadę prosta - nie spowiadam się. Gdybym to robiła, rodzice chcieliby decydować za nas od wyboru samochodu po wybór dywanu 🙄
    Na szczęście znają mnie na tyle, by wiedzieć, że ja i tak zrobię po swojemu i nie podejmuje decyzji niezgodnych ze sobą 🤷

Powodzenia na wizytach :)

Eskalopka, GrubAsia lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:

My nadal nikomu więcej nie powiedzieliśmy (tylko mojej jednej przyjaciółce) rodzicom i rodzeństwu planujemy powiedzieć w święta, powinnam być już po prenatalnych.
    Nie mówimy ze strachu po ostatnim poronieniu. Akurat z dziecka będą się cieszyć, ale w innych kwestiach też mają bardzo dużo krytyki do powiedzenia - planujemy budowę i dosłownie wszystko co mówimy jest źle, bo przecież oni wiedzą lepiej i mają doświadczenie.
    A jak Wasze budowy I przeprowadzki , też dużo się nasluchaliscie na każdym etapie czy tylko na początku tk krytykują ?

Dacie radę! Dobry kierownik budowy, youtube i poradzicie sobie ze wszystkim :D My budowaliśmy 2 sezony (od maja 2021 do września 2022) i jakoś się udało mimo, że nic wcześniej nie wiedzieliśmy. Nikt nie miał nic do gadania, bo decydowaliśmy sami co, gdzie, jak i z czego ma być. Jedno jest pewne - jak to dobrze, że ciąża przydarzyła się dopiero PO budowie. Dużo robiliśmy sami, a ja figę bym zrobiła w tym momencie.

GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wiedza tylko dwie koleżanki i kuzynka rodzinie powiemy po tej środowej wizycie jak wszystko będzie Ok. Po poronieniu wolałam na razie wszystko zachować dla siebie.

Jeśli chodzi o budowy/przeprowadzki - w końcu koncza się te uwagi 😅 jednym uchem trzeba wpuszczają drugim wypuszczać jak ze wszystkim- bo jednak nikt za nas życia nie przeżyje ❤️

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki. Współżyjecie? Ja się boję. I mimo chęci nie jestem w stanie się przełamać. Szczególnie przez to, że mam niski progesteron i boję się, że dojdzie do jakichś plamień

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ