X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki. Współżyjecie? Ja się boję. I mimo chęci nie jestem w stanie się przełamać. Szczególnie przez to, że mam niski progesteron i boję się, że dojdzie do jakichś plamień
    Raz. Odkąd mam luteinę to nie bardzo chcę, bo tabletka cały czas mi tam syf robi :/ Poza tym czuję się jak wzdęta beczka i jakoś nie napawa mnie to chęcią

• Clausix Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć niskie libido obecnie, ale współżyjemy normalnie jak najdzie ochota :P fakt te tabletki dopochwowe z luteiną są słabe...

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Evelina93 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem czy dobrze dodałam suwak :)

Eskalopka, elforia, Clausix, DorotaAnna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina93 wrote:
    Niewiem czy dobrze dodałam suwak :)

Prawie :D Zamiast daty ostatniej @ chyba wpisałaś swoją datę urodzin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 14:52

• elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊 Wszystko Ok! Jestem spokojna ♥️ Dzieciątko ma już 2,4 cm serduszko 174 uderzeń/minutę - wiek ciąży zgadza się z OM 😊 nowy lekarz bardzo miły, wiec zostanę u niego.

my współżyjemy normalnie. Na początku się bałam, ale teraz już luz :)

Clausix, Evelina93, Eskalopka, Ania_1003, Kropka6, DorotaAnna, Butterfly23, Praskovia, GrubAsia lubią tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Evelina93 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Prawie :D Zamiast daty ostatniej @ chyba wpisałaś swoją datę urodzin :)
    Chyba teraz ok? :)

Eskalopka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Evelina93 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina93 wrote:
    Chyba teraz ok? :)
    A i zapomniałam powiedzieć, ostatnio jak bylam na wizycie to wyliczyła termin porodu na 13 październik a nie 17.
    Poproszę o zmianę:)

Eskalopka, DorotaAnna, elforia, Praskovia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas współżycie dopiero od kilku dni ale z prostej przyczyny - mąż pracuje w delegacjach i dopiero teraz przyjechał pierwszy raz odkąd zaszłam w ciążę :D

Aczkolwiek libido znacznie słabsze niż przed ciążą

DorotaAnna lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:
    Ja już po wizycie 😊 Wszystko Ok! Jestem spokojna ♥️ Dzieciątko ma już 2,4 cm serduszko 174 uderzeń/minutę - wiek ciąży zgadza się z OM 😊 nowy lekarz bardzo miły, wiec zostanę u niego.

To świetnie! Jeszcze Ania dzisiaj i ja wieczorem. Ania, napisz czy wszystko ok i czy tylko 2 się szykuje. Mam nadzieję, że wszystko ok 🤞

DorotaAnna, elforia lubią tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie celibat, ale dlatego, że jest mi tak niedobrze wieczorem i wymioty, że nawet ani mysle. Ale libido szaleje w górę i już nie mogę się doczekać kiedy mi te mdłości przejdą.

Co do budowy i remontu itp, to też wtracali się teściowie o wszsytko. Strasznie ciekawscy byli i próbowaliśmy wiele ukrywać, ale ile sie nasłuchaliśmy, a że zamiast wanny jestprysznic, a to po co u stolarza kuchnia jak można z marketu 🤦🏻‍♀️ więc teraz wszystkooo jest po cichu. A ile wydaliśmy, my byśmy o polowe taniej zrobili.. taa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 15:08

Eskalopka, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Kropka gdzie lecicie 😃 marzy mi się już trochę ciepełka 😄

Ania o Eforia 🤞 ,a wizyty, dajcie znać 💕

U mnie z objawów powrócił mocny bol piersi i senność oraz bezsenność wtedy kiedy nie trzeba - budzę się o 3 czy 4 i nie mogę zasnąć 🙄 no i te sny 😅....

My nadal nikomu więcej nie powiedzieliśmy (tylko mojej jednej przyjaciółce) rodzicom i rodzeństwu planujemy powiedzieć w święta, powinnam być już po prenatalnych.
    Nie mówimy ze strachu po ostatnim poronieniu. Akurat z dziecka będą się cieszyć, ale w innych kwestiach też mają bardzo dużo krytyki do powiedzenia - planujemy budowę i dosłownie wszystko co mówimy jest źle, bo przecież oni wiedzą lepiej i mają doświadczenie.
    A jak Wasze budowy I przeprowadzki , też dużo się nasluchaliscie na każdym etapie czy tylko na początku tk krytykują ?

Do Hiszpanii, i ma być 24-29 stopni 😛

DorotaAnna, elforia, GrubAsia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero na 17, chociaż już tylko 2h.
    Czekam jeszcze na M, bo jedzie z lotniska i do ginki mam godzinę jazdy.
    Zanim się ogarnę to będzie pewnie wieczór.
    Byłam już dzisiaj 5x w WC 😩 z nerwów. Muszę zapytać czy można brać Immodium i ile magnezu. W jednej saszetce mam 345g. Wydaje mi się że brałam 3x po 200g tabletki poprzednio. I liczę że nie zapomnę zapytać o to jak ostatnio ze stresu.

Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Eskalopka kciuki za wizytę ♥️ Czekamy na wieści 😍

Kropka przywieź do PL wiosnę ☺️ Udanych wakacji ☀️

U nas rodzice i teście są bardzo pomocni. Dają wolną rękę, nie wymuszają. Ogólnie od zawsze miałam tak, że rodzice akceptowali moje wybory. Złote rady czasami są, ale tak raczej miło.

GrubAsia lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko po wizycie.
    Są 2 ufff 🤣
    Serduszka ok.
    Mają prawie po 2cm i prawie o tydzień do przodu 😨 a to niemożliwe bo wiem dokładnie kiedy była owulacja.
    Tak czy siak wszystko ok. Jutro robię wyniki bo czas goni.
    Termin się przesunął na 17.10 ale kompletnie się go nie trzymam.
    Trzeciego nie widać. Ale kolejną wizytę mam 1.04 to czekam na psikusa 😂

DorotaAnna, Clausix, Evelina93, Eskalopka, Karolinaklaudia, elforia, Butterfly23, Praskovia, Sara30, GrubAsia, Kropka6, Umka lubią tę wiadomość

[age.png
  • Karolinaklaudia Znajoma

Wysłany: 9 marca 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !☺️
    Ja już po ,dzidzuś ma 2,66 ☺️
    Serduszko pięknie bije❤️
    Dziś 9tc3d
    Termin na 9.10 (proszę o wpisanie)
    Już dziś lekarz robił usg przez brzuch ☺️
    Morfologia ok, w moczu wyszły bakterie -jutro muszę dowieźć mocz jeszcze ☺️

elforia, Evelina93, Butterfly23, Clausix, Praskovia, Sara30, DorotaAnna, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie 🙂 Słyszałam serduszko 😁
    Bejbiś ma aż 1cm. Ciąża z wielkości młodsza o 3dni, ale pewnie jest margines błędu.
    I muszę sobie endokrynologa poszukać...

Praskovia, DorotaAnna, GrubAsia, Clausix, Butterfly23, Karolinaklaudia lubią tę wiadomość

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja się nie odzywałam bo mnie dosłownie zmiotło z planszy. Czuję się tragicznie, kilka dni temu mąż przejął większość moich obowiązków, bo ja ledwo żyję. Ale czytam Was i niezmiernie się cieszę ze wszystkich wizyt! ♥️

Udało mi się umówić do gina, ale patrząc po mojej ostatniej „wizycie”, to dopiero połowa sukcesu. Pytałyście jak się zakończyła tamta historia- otóż nie dodzwoniłam się tam aż do wieczora, przychodni nie znalazłam, a wiem, że ten lekarz miał iść na urlop, więc już olałam temat i umówiłam się gdzie indziej. Idę w ciemno w poniedziałek, nie mam pojęcia co to za lekarz, o tamtym też zresztą nie miałam wiele informacji, bo u nas w okolicy coś takiego jak grupki fb i wymiana doświadczeń w necie praktycznie nie funkcjonuje. Ale goni mnie czas, bo to już 11 tydzień, a ja nawet nie miałam jeszcze morfologii!

Umówiłam się też na prenatalne. Babeczka proponowała mi już 14.03, ale pomyślałam sobie, że może jednak za wcześnie i ostatecznie pójdę 24.03. To będzie 12+4.

DorotaAnna, GrubAsia lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Nadzieja, Mala_syrenka, Karolinaklaudia, Evelina- nadrobiłam zaległości i wpisałam Was na pierwszej stronie. ☺️ Czy o kimś zapomniałam? Dziewczyny, jeśli macie już termin, a nie ma Was na liście odzywajcie się koniecznie!

Evelina93, Karolinaklaudia lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z Waszych wizyt! I tak nie mogę się doczekać swojej…

Praskovia trzymam kciuki żeby się w końcu udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 20:59

Praskovia lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Aha, Nadzieja, Mala_syrenka, Karolinaklaudia, Evelina- nadrobiłam zaległości i wpisałam Was na pierwszej stronie. ☺️ Czy o kimś zapomniałam? Dziewczyny, jeśli macie już termin, a nie ma Was na liście odzywajcie się koniecznie!

mnie wpisz na 17.10

dziekuje

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ