X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Mju Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe, a jak sytuacja z mężem finalnie? I jak po USG?

Gauss, my w sumie przez ostatnie lata byliśmy uziemieni przez psy i babcię, więc myślę, że to z tym ma związek. Zobaczymy, faktycznie jest jeszcze czas na decyzję, po prostu ja sobie lubię przeanalizować i działać.

Elforia, podniósł mnie Twój wpis na duchu, bo bliska kuzynka jest po 40. i dalej walczy, mega trzymam kciuki za nią jak chyba za nikogo w życiu w tym temacie. W zeszłym roku pierwszy raz doszła do etapu, że usłyszała serduszko, a po tygodniu już nie biło… bardzo bym chciała, żeby doświadczyła całej ciąży i macierzyństwa.

Zmija, cofam, że nie musicie myć, jednak polecam wcześniej szczoteczkę wprowadzić, bo walczę z językiem ostatnio. 😅

Taka cisza u nas, co tam u Was dziewczyny? Jak się miewacie Wy i młodzież?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 12:22

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to wiosna i każda z nas zwiewa na zewnątrz kiedy tylko się da. A i dzieciaczki mają taki etap że już nie zmieniają się z dnia na dzień i stąd cisza.

U nas póki co różnie ze snem, z jedzeniem, ze wszystkim... Raz ulewa jak opętany a raz wcale. Raz śpi a potem parę nocy zarwanych. Raz w dzień przykima 5h a czasem tylko 30min. System i rutyna się rozjechały 🤷‍♀️ Za to dużo więcej chodzimy na spacery i to jest super. Dużo powietrza, czas szybciej mija...
    Ja się tymczasem obkupiłam na vinted na zimę. Przed sezonem wszystko będzie przetrzepanie, a teraz ludzie fajne rzeczy tanio sprzedają. Grażyna ze mnie wylazła 😆
    Przejrzałam też to co mamy z kolejnych rozmiarów i piorę i segreguję żeby mieć ogarnięte wory w szafie bo mi młody z 68 prawie wyrósł. Stach się bać jak szybko te ciuchy się kurczą 🙈
    Btw używacie bezrękawników? Sezon się zmienia i już nie wiem w co ubierać. Myślałam nad bezrekawnikiem puchowym i kocyk na nogi. Śpiwór już za ciepły a w milion warstw nie lubię.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze z okazji dnia kobiet! Żebyśmy były nie tylko matkami ale właśnie kobietami 🌷🌷

Ja mało sie odzywam, bo starsza mam w domu i zaczynam podejrzewać Bostonke 🫣 oby nie..

Kurcze ja bezrękawnik dla starszej. Ale dla małej też kompletnie nie wiem jak ubrać 🫣 bo starasza się rodziła wiosną wiec jak sie zimą zaczynała, to była starsza niz teraz Michasia i nie wiem jak do tematu podejść wiosny tym razme 😆 bo nie chodzi.. u nas nadal w gondoli jezdzi, jak zasnie to spoko ale później jest gorzej, bo jak w śpiwór wsadze. To nie wyjme. A te kombinezony to i ja i ona nie cierpimy. . Wiec spacery u nas krotko dystansowe i czasowo obecnie. Czekam na taka wiosne wiosne, że kurteczka lekka wystarczy.
    Pisałam że Misia z rozszerzanjem diety chyba nie gotowa . No i myliłam się. Ona jest gotowa ale na kawałki a nie jakis papki słoiczki. Dziś wyrwała mi awokado z talerza i tak ssała memlala go (jeśli jej nie uciekał bo śliskie 😆) później jabłko starsza kwaśne jadla to tez jej pasowało i jaka radosna przy tym była. Także moje dzieci preferuja z grubej rury jedzenie a nie te papki 🫣
    Eskalopka aaa u nas też jakos ulewa wiecej. W sumie nie ulewała większość czasu az do teraz. Ale mam pewna teorie. Że jednak bardziej zaczynmy ja trzymac w siadzie i może miesnie brzucha inaczej pracują.

Mju to sisotra męża ma 40 lat i dalej sie starają. I jako naczelna wróżka (oni nie wiedzą o tym) wywróżyłam im że beda mieć chłopca. Także czekam kiedy to nastąpi. A może pi prostu lepiej mi z tą myślą. I w sumie bym chciała, żeby moje dziewczynki miały rodzeństwo cioteczne. . Bo na razie są same z kazdej strony. A u mnie przez to że sisotra za granicą, to raczej tez wielkiego kontaktu nie beda mieć.. ja mam bardzo fajne relacje z rodzeństwem ciotecznym, to inny wymiar niż własną siostra i fajnie jakby moje dziewczyny miały też.

Eskalopka, Praskovia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:

Kropka, fizjo urogin mi opowiadała o pacjentce, która urodziła przed południowym. Może i u Ciebie by się skończyło porodem w samochodzie albo przed szpitalem 😂
    .

O nie 🫣 moja psychika by tego nie zniosła. Mimo dwoch porodów ktos by musiał mnie poinstruować 😆

Ah a mąż. To powiem z perspektywy moich znajomych, koleżanka mówiła wiecej dzieci nie chce i nie chce, bo to ciezka harówka, a maz zawsze mówił za plecami bla bla bla beda będą będą. Minął rok macierzyńskiego ona poszła do pracy a on z racji elastycznego grafiku wiwcej z dzieckiem zaczął przebywać. I kto teraz mówi, że dzieci nie chce mieć a ona chce 🫣

Eskalopka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, bo dzieci to ciężka praca i nie zawsze chłopy to czują 😆
    Do nas w weekend wpadli tacy bliscy znajomi. Dawno się nie widzieliśmy bo nam się nie składało. Oni bez dzieci, w naszym wieku i czasem troszkę im zazdrościłam w ostatnich miesiącach jak miałam kryzys. No i przyszli zobaczyć Ptysia i im opowiadam że lekko nie jest i czasem myślę czy 10 kotów albo mopsów nie byłoby lepszym rozwiązaniem, że noce zawalone, że chata żygiem pośmiarduje... i że im te 10 mopsów polecam. A oni na to "za późno" 😂. Maja termin na lato. Także nie mamy już bezdzietnych znajomych. Za to mamy silną ekipę świeżo upieczonych 40letnich rodziców 🥳

elforia, Gauss, Mala_syrenka, Praskovia, agentka93 lubią tę wiadomość

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Kropka, bo dzieci to ciężka praca i nie zawsze chłopy to czują 😆
    Do nas w weekend wpadli tacy bliscy znajomi. Dawno się nie widzieliśmy bo nam się nie składało. Oni bez dzieci, w naszym wieku i czasem troszkę im zazdrościłam w ostatnich miesiącach jak miałam kryzys. No i przyszli zobaczyć Ptysia i im opowiadam że lekko nie jest i czasem myślę czy 10 kotów albo mopsów nie byłoby lepszym rozwiązaniem, że noce zawalone, że chata żygiem pośmiarduje... i że im te 10 mopsów polecam. A oni na to "za późno" 😂. Maja termin na lato. Także nie mamy już bezdzietnych znajomych. Za to mamy silną ekipę świeżo upieczonych 40letnich rodziców 🥳

Eskalopka, ale fajnie! Jakoś mnie rozczuliło to 😅🥰

Ja się nie odzywam, bo zaangażowałam się w pewien secret project i zajmuje mi to cały wolny czas, a przecież i tak nie ma go wiele. 😅

Ja bym chciała kolejne bobo, a nawet jeszcze dwa, ale tym razem z różnicą wieku o pół roku większą niż teraz między chłopakami. Jakoś strasznie mi szkoda tego czasu „zmarnowanego” na ciążę w momencie kiedy mój starszy synek był najsłodszy na świecie. Wolałabym być w ciąży teraz, bo już dużo więcej kuma i znajduje wielką przyjemność w takich rozrywkach jak czytanie, czy po prostu rozmowa, więc w razie niedyspozycji czy zmęczenia łatwiej byłoby mi sprostać jego potrzebom mimo wszystko…
    Elforia, ja w trakcie pierwszego porodu też myślałam o kolejnym dziecku przy partych. 😂 Położna pytała jak synek będzi mieć na imię, a ja po odpowiedzi dodałam: „a drugi będzie Mietek”. Śmiały się, że jeszcze pierwszego nie urodziłam, a już mam zaplanowanego następnego. 🫣🤣

U nas wjechało ewidentne zainteresowanie jedzeniem. Jak chcę mieć chwilę spokoju, kładę małego naprzeciwko jedzącego starszaka i on gapi się na niego, przeżuwając powietrze jak bezzębny dziadek w barze mlecznym. 😂 Zaczął się też czołgać. Byliśmy u fizjo, bo odniosłam wrażenie, że żebro z jednej strony ma bardziej wystające, ale okazało się, że to efekt lekkiej asymetrii, z którą właściwie mamy robić tyle, żeby go motywować do zabawy na boczkach. No i fakt- on cały czas na brzuchu, bo lubi. Więc nad tym będziemy pracować.

elforia lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My korzystamy z wiosny. a ja ograniczam telefon, bo chce jak najwięcej czasu z dziećmi spędzać.
    Dzisiaj Olaf zaliczył nurka na basenie. myślałam,że to będzie później, a to już na 3 zajęciach. Dał nura jak zawodowiec i się nawet nie skrzywił!;)
    Eskalopka, fajnie, będziecie mogli wspólnie ponarzekać i powspominać chwile przed;D Nie wiem,czy Cię to pocieszy, ale jakbym miała jedno, to jakby skończyło 4-5 lat to już dom wróciłby do normy. Bunt dwulatka jak minął i potem jeszcze nauka regulacji emocji i jest luz. No ale że w domu 2 kolejne szkodniki, to u nas chaos i nieporządek;D

Praskovia, Eskalopka, elforia lubią tę wiadomość

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja ostatnio kupiłam uroczy bezrękawnik na wyprzedaży w C&A za 24 złote ❤️🌸
    Idealny na wiosnę!
    A teraz ubieram bardzo różnie do wózka, bo ta temperatura się na maxa waha. Raz ciepła kurteczka, raz kombinezon dresowy, innym razem bluza z misiem.
    Śpiworek miałam w sumie tylko na mrozy takie po -10, a tak to kocyk.
    Ale ja mam wrażenie, że dość cienko ubieram.

Praskovia czyli w jakim wieku był najsłodszy? Bo ja co miesiąc mam fazę, że „teraz jest najsłodsza” 😂

Wow Syrenka super odważny Olaf :O My jutro druga lekcja. Tym razem ja wchodzę do wody 😅

Kontynuujemy rd, ziemniak dziś mega nie podrasował. Ani w papce ani do rączki (no tylko zgniatanie było ciekawe).
    Reszta jak dotąd ze smakiem☺️ Ale w krzesełku siedzi beznadziejnie także zostajemy póki co przy kolanach.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Praskovia czyli w jakim wieku był najsłodszy? Bo ja co miesiąc mam fazę, że „teraz jest najsłodsza” 😂

W sumie racja, coś w tym jest! 😂 Ja mam na myśli ten czas 16-21 miesięcy, kiedy dziecko staje się już rozumne i super współpracujące, a jeszcze jest taką fajtłapą. Po prostu z bobasa zamienia się w dziecko, to jest absolutnie fascynujące! I pomimo że byłam przy tym, to przez ciążę nie przeżyłam z nim tego tak, jak bym chciała. ☹️

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, bo u Ciebie prawie rowno 2 lata różnicy, a u mnie rowne 2.5 bez 10 dni;) i uważam, że właśnie te pół roku dla mnie było mega na plus! Bo córeczka kolosalną przemiane przeszla przez pół roku. A jak ogladam zdjęcia teraz córki z początku mojej ciąży, to juz w ogóle. I co prawda nie mam porównania jakby było, ale uważam że dobrze się stało, że wcześniej nie zaszłam w ciąże. Bo ten czas teraz był idealny dla córki. Te pół roku wcześniej myślę że nie byłaby gotowa na rodzeństwo.. i mi ciężko ogarnąć ją, bo ona jednak bardzo wymagajaca jest (no w porównaniu do Misi),bo wiem że są jeszcze bardziej wymagające dzieci.

Wow to tak szybko Olaf nura zrobił 🫣jak my chodziliśmy na grupowe zajecia, to chyba pod koniec tych 10 zajęć były nurki.

Agentja a ja dałam drugi raz awocado i juz nie szło tak dobrze. W ogóle nie wiem albo za późno się zabrałam za rd albo za wcześnie. Bo jak słyszę jak wasze palaszuja łyżeczki, to jak moja czubeczek skrobnie to sukces. I jeszcze żeby nie robiła miny jakby sie dławiła 🫣 juz nie pamietam jak było ze starsza,.ale raczej wszystko i od razu jej szło.

Eskalopka, to zrobiliście reklamę im 🤣🫣 ale widocznie byli tego świadomi ;)

Gauss lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2024, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    MinnieMe, a jak sytuacja z mężem finalnie? I jak po USG?

Na USG wszystko OK. W ogóle super lekarz. Aż sprawdzałam po wizycie czy przyjmuje gdzieś na NFZ lub w luxmedzie bo tam mam pakiet ale niestety nie.
    Zalecił zrobienie badan na bakterie itd wiec dziś zawiozłam i będę czekała na wyniki. Co najważniejsze dla mnie to powiedział żeby nie odstawiać mm póki nie mamy pewności ze to nie infekcja. Wiec młody dostaje dalej mm. Krew póki co nie pojawiła się w pieluszce ponownie. Wczoraj nawet była tylko jedna kupa wiec myślałam ze mamy temat z głowy ale dzisiaj znowu 5… a i kupiłam kaszkę bez cukru i tez wcina wiec spoko. Zastanawiam się czy nie dac mu teraz jakiegoś warzywka ale chyba poczekam aż się z tymi kupkami uspokoi.

A Mąż złożył dzisiaj wnioski o urlop rodzicielski i ojcowski także 8 kwietnia wracam do roboty ;)

Mała Syrenka super ze już nury w wodzie i bez marudzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 16:12

Gauss, elforia lubią tę wiadomość

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka u nas też dziś nury do wody były 🙈 Ja jestem na to mniej gotowa niż Iga 😆 Jej nic nie jest straszne.

Jak widzieliśmy się z teściami ostatnio to im mówiłam dlaczego nie powinno się korzystać z chodzików. Zgadnijcie co kupili -.- Ciśnienie mi się podniosło momentalnie. Obrazili się, że go nie chcemy…🤦🏻‍♀️

MinnieMe to kciuki za męża 👌🍀 Oby się poukładało po Waszej myśli!

Praskovia ciekawa perspektywa 😁 bo jak dotąd słyszałam, że to straszny okres dziecka. I w sumie mam dość tego straszenia każdym jednym etapem, miło słyszeć takie pozytywne opinie.

Kropka myślę, że Misia zwyczajnie potrzebuje czasu ☺️
    Na 100% nie jest za późno, a jak na razie to są cały czas maluszki.

Gauss, elforia, MinnieMe lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że młody zaliczył pierwszy przewrót na warcie starego. Definitywnie nie książkowy, ale to już jakiś postęp. Wygiął się w łuk i niechcący mu wyszło trochę i potem nie wiedział co z rękami zrobić, ale i tak liczę to jako krok w dobrym kierunku.
    Zastanawiamy się czy mu zęby nie idza bo gryzie jak oszalały i do tego jest marudny. Po buzi nie potrafię tego ocenić.

Praskovia, w takim razie czekam aż nasz dojdzie do tego etapu 🙂 Jest fajnym chłopcem, ale będzie jeszcze lepiej.

agentka, nie dziwię się że się wkurzyłaś. Skoro o tym mówiłaś to po co? Słuchali Cię w ogóle?

MinnieMe, to dużo zmian wam się szykuje. Oby poszło gładko i po waszej myśli niezależnie co zdecydujecie.

Kropka, jakbyś mi dała awokado to też bym nie jadła 🤮😆 Może smaczek nie podszedł 😁

MinnieMe lubi tę wiadomość

• elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Praskovia to widzę, że nie jestem sama z tymi myślami 😅 już się zastanawiałam o co mi chodzi… a młoda mi się wtedy główkę pokazywała, więc do były dla mnie najgorsze skurcze XD

Eskalopka, ale super! Fajnie, że Wam się tak zgrało wszystko ♥️

Mała_strenka, Agentka - ciekawe kiedy my będziemy nurkować 😅 może na 3 zajęciach ☺️

MinnieMe witaj w klubie! Wtedy Twój mąż będzie z Gabim cały czas? Czy zdalnie będzie pracować?

U nas po brokule weszła dynia - młoda chyba zakumała już, bo rzuca się na łyżeczkę. Mamy za sobą 3 dni z brokułem - wchodził, ale tak sobie i teraz 2 dni z dynią i tutaj widać, że jej smakuje. Zaraz podamy marchewkę, ziemniaczki i chyba już po tym pokażemy owoce… sama nie wiem 🤷🏼‍♀️ kiedy zaczynacie podawać owoce?

Kropką jak studia?

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia ja dałam jabłko po marchwi, brokule i dyni.

Eskalopka no właśnie chyba wcale nie słuchali 😠 to niestety nie jest pierwsza tego typu sytuacja, gdzie ja coś uprzedzam, sama tłumaczę, a oni nie słuchają i później udają zdziwionych… a ja się później dziwię, że mój mąż jest kiepski w słuchaniu 🤦🏻‍♀️ widać nie miał od kogo się nauczyć -.- Nie cierpię takich sytuacji, zwłaszcza, że prosiliśmy, aby nic nie kupowali.

elforia lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• elforia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Elforia ja dałam jabłko po marchwi, brokule i dyni.

Eskalopka no właśnie chyba wcale nie słuchali 😠 to niestety nie jest pierwsza tego typu sytuacja, gdzie ja coś uprzedzam, sama tłumaczę, a oni nie słuchają i później udają zdziwionych… a ja się później dziwię, że mój mąż jest kiepski w słuchaniu 🤦🏻‍♀️ widać nie miał od kogo się nauczyć -.- Nie cierpię takich sytuacji, zwłaszcza, że prosiliśmy, aby nic nie kupowali.

Agentka współczuję… ktoś jeszcze je produkuje i sprzedaje? 😳🤦🏼‍♀️

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia a studia I semestr zaliczony 💪
    Teraz wkracza już bardziej o testowaniu niz teoria programowania, ale i tak srednio na razie to czaje 🫣 na co ja sie podawałam. Jednak po 30 główka juz tak nie pracuje jak za studexkich czasów, że jednym uchem wpadło i człowiek zakumał 🫣

MinnieMe jak to mówią nie m tego złego co by na dobre nie wyszło. Także ułoży sie myślę korzystnie dla Was.

Agnetka o nie... Chodzik.. przecież teraz to wszedzie trąbi się, że to zło.. po xa tym a po co 😱 ah to sluchanie teściów, ja też miałam wrażenie przy starszej że sciana mnie lepiej słucha 🤣

Eskalopka awokado jest super 😛. W ogóle dzis sloiczek z brokułami otworzyłam i tak to śmierdziało... W sensie lubie brokula ale zapach takiego ze sloicza blee, ale o dziwo Miśka załapała. Także po woli po woli i się rozkręci. Musze tylko na tą batalie się ubrać i kuchnie w skafandry 🫣

Aa tam z tym straszeniem, to przesada. U nas buntu dwu latka nie było w ogóle! I tez mysle że to nasze podejscie było, że to nie zaden bunt tylko odrywanie własnego ja i decyzyjności i to że wiedzielismy jak reagować na te dzieciece uczucia i przebrnwlismy gladko przez to. Teraz też są gorsze momenty kiedy chce wyjsc z siebie j stanąć obok, ale wiem że i jej jest ciężko.

A co do tych myśli o kolejny dziecku, to ja przy pierwszym porodzie pomyślałam o matko i ja chcę mieć kolejne? No ale przeżyje 🤣 teraz przez 9 minut na porodowce mówiłam, fabryka zamknieta 😛 a teraz stałam przed lustrem i myślę kurde chodzę na te fitnessy jakieś strechingi plaskie brzuchy, a on okrągły. Co prawda jem słodycze i tak nagle myślę a jak to nie odslodyczy? 😱 Czy zaliczyliśmy wpadkę jak nastolatki 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na fizjomommy filmik z super komentarzem- jest babcia prowadząca dziecko do chodzenia za rączki i mama z zaleceniami od fizjoterapeuty i komentarz „jak babcia tak robi to pytam czy jest gotowa płacić za kolejne wizyty” 🤣🤣🤣 Wykorzystam przy kolejnych tego typu akcjach ❤️

Mamy kolejne postępy- Iga robi wysoki podpór i obroty na plecki zgodnie ze sztuką 🍀 Próbuje pełzać, ale to jeszcze nie ten etap i jest mega sfrustrowana;) Także z tego wkurzenia może niedługo zacznie.

Kropka, no brokuł ugotowany ogólnie śmierdzi ;d
    Ja mam ciuchy specjalne do karmienia- czarne leginsy i koszulkę i siadam z nią na macie :p bo łatwiej ogarnąć

Eskalopka lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Mju Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zagajałam rozmowę, nie trzeba się tłumaczyć, spokojnie 🙈

Eskalopka, super że znajomymi! Jednym słowem za późno im te mopsy poleciłaś 😂

Kropka, a rodzeństwo cioteczne nie ma dzieci? Może dziewczyny będą miały fajne relacje z kuzynostwem?

Agentka, gratulacje sukcesów! Moja teściowa niestety też nie słucha, całe szczęście, że jest obrażona, bo miałam dość słuchania o poszukiwaniach grającego nocnika i że mamy na nocnik sadzać jak pół roku skończy. 🫠

My próbowaliśmy marchewki w sobotę, słupki do rączki i breja na dwie łyżeczki, nic nie podeszło, ale w sumie się nie spinamy, raczej z ciekawości spróbowaliśmy. Pewnie w sobotę znowu czegoś spróbujemy jeśli nie będziemy mieli gości.
    Za to byliśmy dziś w poradni rehabilitacyjnej na NFZ, nasza prywatna fizjo ma w tym miejscu koleżankę, więc poprosiła, żeby nas wzięła pod swoje skrzydła. W sumie po wizycie w rejestracji poczuliśmy się jak vipy, bo już wiedziały kto i do kogo, pierwsze zajęcia w środę. Jakoś strasznie dużo tego, 3x w tygodniu po 30min. przez 1,5 miesiąca. Jutro kontrola bioderek, a ja też się wzięłam za siebie, więc w środę mam fizjo urogin a w czwartek proktologa, bo niestety hemoroidy mi nie poznikały. Jeszcze chcę ogarnąć gastrologa i przegląd stomatologiczny, a za miesiąc okulistę i wymienić okulary, bo czuję jak mi się wzrok pogorszył po ciąży. Intensywny czas przed nami, ale mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże nam wyrównać asymetrię i cieszę się, że się za siebie wzięłam w końcu. Jeszcze mam do zrobienia krzywą cukrową, ale przy obecnych pobudkach co chwilę nie mam nawet z czego ściągnąć mleka, żeby pojechać do laboratorium. 🤷🏻‍♀️

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju rodzeństwo cioteczne ma dużo dzieci. I mam go mnóstwo. Także kuzynostwa ma na pęczki i nawet sie z nimi widujemy i bawi. Ale takie spotkania jak wigilia, Wielkanoc imieniny urodziny dziadków, to już nie ma innych dzieci.

A u nas wczoraj weszla kaszka (jakaś 5 zborz) i wchodziła jak złoto. Jutro blw wkracza ;) ogólnie zaczęła tak dużo cyca jeść i stwierdziłam, że chyba za mało jedzenia jest i dlatego yaka nie łakoma 🤣 i od 6 msc zaleca sie rozszerzenie diety.
    My dziś mamy bioderka.

Mju to macie intenswyny czas rehabilitacyjny, wiedzy nabędziesz;)

Ja dziś jestem megaaa nie wyspana. Moja dziewczyny chcą mnie dobić 🫣 Michalina o 5 rano zechciała ćwiczyć chwytanie stópek 🫣
    A teraz niestety jestem taka nieżywa, że oglądam ze starsza bajke chicco bon bon i ciągle słyszę piosenke z czołówki..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ