X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • zmija Koleżanka

Wysłany: 1 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj jestem w rozsypce - przy okazji rutynowej wizyty u gina okazało się, że serduszko nie bije (a już je widziałam ostatnio…) a zarodek zatrzymał się jakieś 1,5 tygodnia temu. W poniedziałek robię drugą betę i mam kolejną wizytę, jeśli nic się samo nie zacznie, dostanę pewnie skierowanie do szpitala. Poczucie straty jest obezwładniające, od wczoraj w zasadzie nic innego nie robię tylko płaczę i zastanawiam się, co mogłam zrobić źle że tak to się skończyło. Jest ciężko. Nie spotkało mnie to wcześniej i próbuje jakoś zebrać się w garść ale to nieosiągalne. Być może coś przeczuwałam, skoro nikomu nie powiedzieliśmy, a przy poprzedniej ciąży w ogóle nie mieliśmy takich rozterek. Nie wiem.

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija, tak mi przykro! 💔 Wiem, że nic co bym napisała nie pocieszy Cię w żaden sposób, ale pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie! Nie zastanawiaj się proszę czy coś zrobiłaś źle, wiesz że nie! Bardzo mocno Cię przytulam!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija bardzo mi przykro! Ściskam Cie mocno❤️ wiem co czujesz, bo prawie 6 lat temu miałam podobną sytuację. I nie ma się co obwiniać, bo nie ma sensu i nie miałas na to wpływu.. ale moge Ci powiedzieć, że płacz sobie ile możesz. Pozwalaj sobie na te emocje, bo masz do tego prawo. Ja przez rowne dwa tygodnie zwolnienia płakałam codziennie po kilkanaście razy, później musiałam wrócić do pracy. Ale pozwol sobie to przeżyć. Nic wiecej nie jestem wstanie Cię pocieszyć, bo chyba nie ma złotego środka. Wiedz że Cie sciskamy tutaj i z Tobą jesteśmy. I możesz tutaj pisać o swoich obawach, emocjach.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Menina Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija, tak mi przykro...

Przeszłam przez to samo i do tej pory mam ścisk w żołądku na myśl o słowach lekarza z informacją, że serduszko przestało bić. I zawsze z tamtym doświadczeniem kojarzy mi się piosenka "Niebo było różowe", której wersy tak mocno mnie poruszały:

"Nikt nie mówił że może tak boleć
    Gdzieś daleko wysoko Mars
    Ciężko jest uwierzyć że tak
    Tak pięknie może być gdy się kończy świat
    Nasz mały mały świat
    Był przecież tyle wart".

Pozwól sobie na przeżycie tej straty, na opłakanie jej. To cholernie trudny moment...

I absolutnie nic nie zrobiłaś nie tak. To nie Twoja wina. To natura decyduje w takich przypadkach, zazwyczaj gdy po prostu coś jest nie tak...

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dorzucę od siebie, że mi pomagało to że wybrałam imię. Nie wiem czy Menina tak miałaś. Ale jakos instynktownie (bo jeszcze w ogóle na tym etapie nie mieliśmy wybranego imienia ani zadnych typów, bo nawet płci nie znaliśmy) ale instynktownie wybrałam że to dziewczynka. Że łatwiej mi było sie pożegnać.
    I nie daj sobie wmówić, że to przecież początek był. Przeżywaj to na własny sposób.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
‹‹ 469 470 471 472 473
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ