X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dziewczyny, u mnie nie najlepiej… MARZĘ o tym, żeby odstawić Mietka. Jestem już tak zmęczona nocnym karmieniem. W dzień nie karmię już od dawna, za to w nocy… Szkoda gadać. W ogóle młody ma regres snu chyba. On to ogólnie zawsze tragicznie śpi, a teraz to już jest armagedon. Budzi się chyba co 15 minut. A ja go zatykam cyckiem, bo nie mam siły lulać na rękach w zamian.

Miałam nadzieję, że ciążowe dolegliwości będą powoli mijać, a tu nic z tego. Rzygam codziennie. W żadnej z poprzednich ciąż nie wymiotowałam tyle co w tej. Do tego to niewyobrażalne zmęczenie i kołatanie serca. A mąż potrafi przywalić tekstem, że miliony kobiet jest w ciąży i jakoś żyją. 😟 Na ostatniej wizycie wyszło mi za niskie tsh, dostałam skierowanie do endokrynologa i mam nadzieję, że to jest przyczyna i uda się to naprostować lekami.

Za tydzien mam prenatalne, a potem jadę do Krakowa na tydzień. Pamietam jak pisałam Meninie, że może następnym razem czas będzie łaskawszy i uda się spotkać. 😂 No nie jest łaskawszy nic a nic! 😂 Ale kto wie?

A jutro przyjeżdża do nas na rozmowę dziewczyna, która w założeniu miałaby mieszkać z nami jak mąż pojedzie i pomagać w razie potrzeby. Ja wiążę ogromne nadzieję z tym spotkaniem i mam nadzieję, że okaże się fantastyczna. 😅 Ciekawe tylko czy nie przestraszy jej mieszkanie w leśnej chacie jak z ubiegłego stulecia. 😂 Bo my nawet nie mamy zamka w drzwiach wejściowych, po prostu zamykamy na klamkę i tyle. 🤪

Menina lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jak to zamka?.a jak wyjezdzacie gdzieś? No ja tez na codzien to na klamke i potrafimy wyjsc na spacer w tym naszym lesie. No ale na noc. I jak wychdozimu do pracy, to na zamek koniecznie. W dodatku do nas ludzie jednak przychodzą..

Współczuję.. ale az mi przeszło przez myśl, ze może to dziewczynka jak tak wymiotujsze.. ale nie bedzie trzeci chłopak 🤭 no ja zasze łudziłam sie do 13 tyg, że wymioty przyjdą a tak na prawde około 18 przechodzily..

No mąż klasa z tekstem.. eh.. on widze jak mowisz o deficytach i teściowej, to widać że wychodzą w różnych ekstremalnych warunkach..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, w ogóle nie zamykamy. 😂 Ja nie mam kompletnie przywiązania do rzeczy, mąż miał na początku potrzebę zamontowania zamka, ale po dwóch latach powtarzania „trzeba w końcu zamontować zamek”, też mu widać przeszło. 🤪 Mam taką śmieszną historię związaną z tymi drzwiami. Maż był za granicą, a do mnie przyjechała mama, to był jeden z jej pierwszych razów tutaj. Byłam wtedy w pierwszej ciąży, a na granicy z Białorusią zaczęły się kilka miesięcy wcześniej przekroczenia imigrantów. To ogólnie wyglądało dużo groźniej jak się czytało o tym, niż jak faktycznie tutaj się żyło. Ci ludzie rzeczywiście kryli się po lasach, ale jak wchodzili w kontakt z ludnością to prosili o jedzenie i tyle. Ale moja mama miala schizy, że nie ma zamka w drzwiach. Ja już byłam tak przyzwyczajona do tego, że nawet mi przez myśl nie przeszło, że to jest problem. 🙈 A przed jej przyjazdem siedziałam wtedy dwa tygodnie całkiem sama. W końca dałam mojej mamie siekierę, żeby sobie położyła przy łóżku. 😂 A w nocy budzi mnie jakieś szuranie przy drzwiach wejściowych. Myślę: „No nie! Czyżby mama miała rację? A tak ją zapewniałam, że nikt tu nie łazi”. Idę do tych drzwi, a tam mama próbuje je zabarykadować deską podłogową (byliśmy po remoncie i kilka desek zostało luzem w domu). Normalnie trzymetrowa decha, a ta bidusia próbowała ją bezgłośnie zaklinować między drzwiami a ścianą. 😂 Od tamtej pory, dopóki nie pojechała, zastawiałam te drzwi tą dechą dla świetego spokoju. ♥️😅

A co do płci, to ja też czuję, że będzie trzeci chłopak. Nie mam z tym problemu, ale ostatnio tak sobie pomyślałam, że nigdy nie będzie mi dane wybierać imienia dla dziewczynki i trochę mi się zrobiło żal. Samego tego procesu wybierania imienia. Bo mąż mówi, że z imieniem poczekamy jak będzie wiadomo jaka płeć. 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 23:28

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
‹‹ 467 468 469 470 471
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ