X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to musze się pochwalić..... Misia trafila do grona dzieci które spadły z łóżka. 🤦‍♀️🤦‍♀️ W nocy jak spałyśmy razem. Zawsze spała po srodku nas, ale tym razme mąż poszedk do Marcelinki bo go zawołała i tak zaległ do rana. A Misia nawet nie zauważyłam keidy chyc hyc bliżej krawędzi. I w nocy usłyszała tylko łubudu 🫣 no ale na szczęście nic sie nie stało i w mgnieniu oka się uspokoiła. Nawet w sumie nie przestraszyła mocno (bardziej ja) tylmo że się rozbudziła i od 3 do 4:50 zabawa była 😜 takze tak jestem w tym gronie ktore nie upilnowalo dziecka..
    A zmiana łóżka na Marceline podziała świetnie. Albo przesypia noc. Albo ktores z nas woła w połowie nocy i tam juz spimy z nią wygodnie i kazdy jest wyspany. Pod tym wzgledem. Jeszcze pozostaje kwestia Michalinki ale to obstawiam na wiosnę, bo wtedy chce cycka zabrać. I może sie polepszy.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ups. Ale teraz to już duża dziewczyna i pewnie wszystko dobrze mimo Twojego strachu. Nasz Ptyś też dziś wywędrował na krawędź, ale się zorientowałam jakoś, że dziecka nie ma. O ile ostatnie noce mieliśmy lepsze bo z 2 pobudkami to dziś jakiś sajgon. Koleżka budził się co chwila i myk na mamę spać. Nie było innej opcji. To żebyśmy się nie rozbestwili z wysypianiem. Teraz też plackiem na mnie leży a ja trzymam, żeby się dziecko wyspało 🤦‍♀️
    Kropka, to co? W tym roku już mandarynki? Jak widzę to mi się przypomina dziadek wasz.

Syrenka, Praskovia,Mju.... Żyjecie? Dajcie znać co u was.

• Mju Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy barierki wokół łóżka od wiosny, ale ja też sobie Marcelinę czasem przerzucam na brzeg, żeby bok zmienić, więc to ułatwia, zwłaszcza, że ostatnio często śpi w poprzek między nami.

U nas co chwilę choroby, żłobkowe plagi egipskie na całego. Aktualnie zapalenie gardła i uszu, więc znów antybiotyk. Zmęczona tym jestem, ale cóż, chyba każdy musi przejść. Dobrze, że pracujemy zdalnie i jakoś udaje się to wszystko kleić, zwłaszcza, że za każdym razem obrywamy rykoszetem i chorujemy wszyscy.
    W sumie powrót do dorosłych dobrze mi zrobił jak na razie. Myślałam, że będzie gorzej, a jest nieźle, choć głowa faktycznie nie ta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia, 00:05

age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie nadrobię wątku bo ostatnio zupełnie nie miałam czasu nawet wziąć telefonu do ręki :( ale mam do Was pytanie bo już odchodzę od zmysłów. Moze któraś z Was spotkała się z czymś takim. Więc, od listopada jesteśmy w Polsce pod koniec listopada Sara dostała szczepionkę Priorix a dwa tygodnie później Prevenar 13 i Nimenrix. Po mniej więcej tygodniu od ostatnich szczepień dostała biegunki, do 8 kup na dzień ze śluzem i co gorsze niteczkami krwi. Poszłam do lekarza juz na drugi dzień ale kazała czekać, że to za szybko na leczenie że jakby nie bylo poprawy to wrócić w poniedziałek, kazała podawac probiotyk i pilnować picia. Żadnej diety nie stosować. Ja jednak zaczęłam podawac kleik ryżowy z gotowanym jabłkiem, kaszkę jaglana, banana, gotowanego zmianiaczka i tyle przez dzień i wczoraj już było super 4 kupy czyli u nas norma normalne bez śluzu i krwi więc podałam na noc gotowanego kurczaka z marchewką i ziemniakami zamiast kleiku ryżowego i od dzisiaj rana powtórka już mamy 4 kupy Plus śluz i krew, może tej krwi nie jakieś duże ilości ale taki śluz podbarwiony krwią albo taka niteczka. Dziecko normalnie je i pije, nie ma gorączki bawi się, normalnie idzie na drzemkę w nocy śpi tyle ile zazwyczaj z przerwami na poszukiwania smoczka itp. Idą nam też na pewno dwie dolne 4 i chyba dwa górne kły 🫤🫤🫤 dziewczyny co robić czy jechac na sor czy czekać do jutra na wizytę. Z nerwów to ja już muszę latać do kibelka.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska i jak? Byłaś na Sorze? Czy przeczekalas?

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze na święta! Zdrowia, aby te nasze kochane istoty rosły zdrowo i my sami. Swieta były spędzone w rodzinnej i spokojnej atomosferze !

Praskovia, Gauss lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt! To nasze drugie wspólne 🎄

Praskovia, Gauss lubią tę wiadomość

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po Wigilii. W tym roku u teściów, ale udało się w miarę spokojnie. Ale ile dzieciaki dostały prezentów, to nawet nie chcę pisać… 😫 Jakbym miała na to jakikolwiek wpływ, to nigdy by do czegoś takiego nie doszło. 😂

Jestem teraz w apogeum masakry ciążowej. Mam zadyszkę nawet podczas czytania dzieciakom książki, cały czas mam wrażenie, że zaraz padnę. Dostaję palpitacji serca podczas obracania się z boku na bok w nocy. 😩 Rzygam, dyszę, mdleję i jest o-kro-pnie! Nogi jak z waty i drżące ręce. Mój sąsiad odstawił alkohol w adwencie i miał delirkę, trzęśliśmy się bardzo podobnie. Nawet przybyliśmy sobie drżącą piątkę. 🥲 Pomimo trudności udało się ukryć ciążę podczas Wigilii, choć teściowa chyba powoli dodaje dwa do dwóch, bo pytała czy mi taki brzuszek jeszcze po Mietku został. Tak, tak. Wywaliło mi już bebzun, zawsze mi wywala na samym początku. 😂

Mitka się zrobił fantastyczny. Pomimo nocy, bo do spania jest dalej tragiczny. Naśladuje brata we wszystkim, najbardziej mnie rozczula jak Bolo skacze i on też próbuje. Nie wiem czy Wasze zaczęły też skakać, ale która ma starsze dziecko to wie o czym mówię, to jest po prostu przeurocze. 😂♥️ A jak Bolo szczególnie wysoko podskoczy, to Miet robi dokładnie to:

surprised-happy.gif

Mame, czy ty to widziałaś?! Jak on to robi?! 😂

Wszystkiego dobrego dziewczyny! 🌟🎄🕯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia, 21:08

zmija, Gauss lubią tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia oj biedna Ty... Ale spokojnie jeszcze tak 30 tyg i bedzie z górki 🤭🤣

Ah co to za tekst orzy Wigili czy Ci brzuch został 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

No u mnie dziewczyny tez szał prezentów.. no ale Marcelina zachwycona ze swojej wymarzonej kury pluszowej. Och szczęście po prostu. Misia tez z kroliczka z tiny love zachwovona. Nawet zaczęła po nim powtarzać kichanie 🤭 choć lekko przy głośny dla mnie ... Ale ogóle fajny jest.

U nas Misia przylepa noszeniak. Ida czwórki.. no nie pamiętam jaka kolejność zębów jest. Ale wyglada jakbu 4? Że jest przerwa miedzy 2.. coś mi się obiło o uszy, że moze tak być że 3 po 4.. ale nie pamiątam u Marceliny jK było. No i Wigilia była dla Michalinki nie przyjemna z tego faktu..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • zmija Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny!🎄

Życie pochłonęło mnie totalnie, nie przypuszczałam, że powrót do pracy i organizacja życia na nowo to będzie taki hardkor. Na szczęście trafiłyśmy na super żłobek, chociaż pod względem chorób to drugie Wuhan, aktualnie przerabiamy zapalenie ucha, w ubiegłym tygodniu jelitówka zmiotła nas (rodziców) z planszy jak buldożer😂

Ale, jak to mówią… Jak trwoga to na forum… i ja w tej trwodze dzisiaj do Was przybywam. Praskovia, wygląda na to, że zbijamy pionę… Jak do tego doszło NIE WIEM 😂 a zaczęło się od tego, że kupiliśmy nowy młynek do kawy. Ale po tej kawie z nowego młynka robi mi się niedobrze, myślę sobie - dziwna sprawa, może kwestia zmielenia? Że się uwalnia więcej kofeiny, że kawa mocniejsza… Ale z dniem spodziewanej miesiączki (wczoraj) i kolejnym kapciem w ustach uznałam, że chyba trzeba to sprawdzić. Także dziś rano dojrzałam dwie kreski, druga bladziutka, po świętach jeszcze to powtórzę, ale wszystko mi mówi, że TO TO 😂

A jeszcze tydzień temu rozmawialiśmy ze mieliśmy taki szalony rok, przeprowadzka, remont, że może 2025 będzie spokojniejszy… takiego xD

Kropka6, Gauss lubią tę wiadomość

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje Zmija! Wrzesniowy to bedzie bobas? Czy jeszcze sierpniowy ? 🤭
    To na kogo teraz czekamy?.😜

zmija lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych i spokojnych Świąt dla Wszystkich 🎄 Kropka zostałam w domu bo udało mi się skonsumować z pediatrą a w poniedziałek wszystko przeszło. To był albo wirus ale nikt w domu nie zaraził się albo jednak NOP, najważniejsze że przeszło. Zmija gratuluje, niech maluch rośnie zdrowo 🤗

zmija lubi tę wiadomość

• Mju Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija, u mnie w żłobku ta sama jelitówka chyba była, aż śmiechłam na Twoją relację na insta - u nas zmiotło nawet kierowniczkę żłobka, psycholog i ciocie. Teraz zapalenie gardła i uszu, które zeszło na płuca 🤡 ale wszyscy mówią, że to dobrze i że niezależnie kiedy poślemy najpierw trzeba odchorować swoje 🤷🏻‍♀️ szkoda tylko, że za każdym razem minimum jedno z nas choruje.
    Gratulacje! To chyba sierpień wypada?

U nas Marcelina się zepsuła, jakby mi ktoś dziecko podmienił… nie chce sama chodzić, ledwo co je. Już się czuje na tyle dobrze, że nie mogę tego na chorobę zrzucać, zresztą zaczęło się przed. Mam wrażenie, że to raczej coś w klimacie skoku rozwojowego 🫠

zmija lubi tę wiadomość

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żmija, gratulacje!;) aż się rano przerazilam, bo niedobrze mi było i się bałam, że i u mnie coś na rzeczy, ale chyba po prostu przestawiam się na nasze żarcie, bo i biegunka mnie dopadła. uff;D
    ja już więcej dzieci nie chce. Gdyby moja środkowa była jak Olaf, to by trzeciego nie było. Jak on się drze, masakra. Ciągle rączki, ciągle wrzask. Mam dość. Na urlopie to samo.
    Tak na krótko Wam napisze,że mimo to, było zajebiście. Dzieci dawały czadu, ale i tak nic nie zepsuło nam humoru, Tajlandia to mały raj dla mnie, pyszne żarcie, mili ludzie, łatwy kraj do zwiedzania. I te ceny.. Człowiek czuje się jak milioner;D
    Naprawdę fajne miejsce i jakbyście szukały ciepłego kraju zima na wygrzanie to naprawdę do dobry kierunek. A lot nie taki straszny. Podróż prawie cały dzień, ale na spokojnie do przeżycia bez traumy. Wrocilismy w Wigilię, mamy mega laga teraz, dzieci też i chodzimy do tyłu;D
    Nie wiem jak to zrobimy, ale za rok znowu muszę tam jechać 😂😂

Kropka6, zmija lubią tę wiadomość

• zmija Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    No to gratulacje Zmija! Wrzesniowy to bedzie bobas? Czy jeszcze sierpniowy ? 🤭
    To na kogo teraz czekamy?.😜

Wychodzi przełom sierpnia i września, ale jeszcze do staram nie ekscytować za mocno, jakaś mizerna ta kreska była, chociaż McDonalds dzisiaj wjechał jak zło, a to też dosyć znamienne…

Mju, powiem tylko tyle, że to był pogrom, na szczęście (!!!) rozchorowaliśmy się w 24 godzinnym odstępie i miał kto ogarnąć dziecko, nie wiem jak to by się inaczej potoczyło 😂

Syrenka podziwiam Was na maksa za taką determinację i ogar! I mega się cieszę że Wam się podobało, Azja w ogóle to moje marzenie, szczególnie Wietnam, ale w świetle najnowszych okoliczności jeszcze trochę będziemy musieli poczekać 😂 nie wiem dlaczego nie wyświetlały mi się Wasze relacje na insta ale właśnie nadrabiam 🌴

age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmija, u nas tak samo było! Chociaż w ogóle ja nie miałam objawów jelitowych tylko wszystko mnie bolało, nawet otwieranie oczu. Bobaska nam spała 2 dni całe praktycznie tylko 😬

Syrenka, straszny optymizm z Ciebie bije, aż normalnie człowiek chce się spakować i jechać.

age.png
‹‹ 465 466 467 468 469
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ