X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podczytalam praskovie na lipcówkach 🤣

Praskovia czy jeśli dobrze licze że paseczek ma ustawiony na 7ti5d to masz na 24.07. ale lekarz Ci powiedzial, ze masz 7 i2. Czyli wychodzu termin na 27.07? 😜

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nie Kropka, u mnie wczoraj jak to pisałam było 7+4, więc TEORETYCZNIE z tego wczorajszego usg wychodzi 26.07. 😊 Ale to naprawdę teoretycznie, bo mój gin to taki wioskowy lekarz na nfz z przedpotopowym sprzętem, więc tam się machnąć milimetr w tę czy tamtą stronę to typówka. Przypominam, że on mi tydzień przed porodem wymierzył Mitkę na 3200g, ja się martwiłam, że tyle mniejszy od brata, a urodził się prawie 3800g.

U nas wszystko w porządku, serduszko bije, widziałam na ekranie. Ciekawa jestem co to tam siedzi. 😅 A wiecie, że teraz badania prenatalne są za darmo dla wszystkich? Ja nie mam telewizora ani radia i nie miałam o tym pojęcia! Tym samym to będzie pierwsza ciąża w której zrobię pappę. Wcześniej nie robiłam, bo uważałam, że to badanie nie jest w ogóle miarodajne i tylko wprowadza niepotrzebny stres, a tak naprawdę usg I trymestru u dobrego lekarza jest kluczowym badaniem w ciąży. No ale za darmo to i ocet słodki, więc zrobię. 😂

Umka lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, szczepienie na krztusiec też za darmo dali! Czyli jedno serduszko na szczęście. Rany, jakoś się bardzo ciesze ta Twoja ciąża 😅

Praskovia, zmija lubią tę wiadomość

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, to że bedzie jedno to juz moja intuicja wiedziała. Teraz czekam żeby ten 3 siusiak był 🫣🤭
    Ale dobrze, ze wszystko w porządku. Ha z tymi badaniami tez się dowiedziałam od koleżanki. Bo tak samao mam, że telewizji nie mam. Radia nie słucham. A jedynie internet źródło informacji, a jakos nie za dużo w nim grzebie ostatnimi czasy 🫣

Syrenka, super że w raju jesteś! Fajne macie wakacje. Dobrze, że jestescie tam szczęśliwi ;) a może przeprowadzka ? Tam chorób sezonowych chyba nie ma jak j nas o tej porze 🤭

Ja mam dziś dwa gile w domu na pokładzie. Właśnie obydwie śpią. Misia az za długo, az zaraz ide zerknąć do pokoju do niej.. 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny bedzie inny temat .. która juz ma miesiączkę? Bardzo Wam się zmieniły?

Bo mnie właśnie starach obleciał... Że może jakas chora jestem.. pod koniec maja dostałam pierwsza miesiączkę po porodzie i od tego czasu miałam je 6. Co okolo 40 dni.. no jedna, druga myślę ok. Karmie. Pierwsza druga i trzecia po porodzie. Normalne że takie nie regularne. Ale dziś mnie przeraziła. Bo mam takie mocno krwaiwenia że az spodnie pobrudziłam.. chba pierwszy raz od 20 mi się coś takigo zdarzyło. Normlanie jak po porodzie w pierwszej dobie. I o ile jakoś wcześniej za mocno nie denerwowałam sie tymi miesiączkami. Bo i tak w grudniu miałam się zapisać. Bo to rok od ostatniej wizyty. Tak właśnie mnie stach obleciał, że coś jest powaznie nie tak a ja zbagatelizowałam.. bo jednak po przednich ciążach, po trzeciej miesiączce juz bylo normlanie i zawsze mialam 26-28 dni cykle. A nie 40 .. no i to krwawienie.. no boje sie dziś że łóżko zaleje jak nic.. jutro dzwonie do swojego ginekologa zapisać sie na wizytę. A miałam to zrobić w listopadzie...

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak, Kropka, umówiłaś się? Ja nie pomogę, bo po każdym porodzie dostałam okres po dwóch miesiącach i od razu były regularne, a obfite tylko pierwsze 2-3, potem już normalne. Pamietam, że moja mama miała bardzo obfite miesiączki, musiała spać na kilku ręcznikach i okazało się, że ma mięśniaki. Ale ją za każdym razem potwornie bolało, czasem słaniała się z bólu. Myślę, że jeśli u Ciebie to jest tylko kwestia obfitości to nie ma się co martwić na zapas. Ale oczywiście dobrze sprawdzić.

Ja mam rzyga na wszystko. 🤢 Nie mam już pojęcia co jeść. Aż tu nagle… przed chwilą przypomniałam sobie taką uzbecką przekąskę- kulki za suszonego i solonego zsiadłego mleka, trudno to wytłumaczyć. 😅 I siedzę teraz na ruskich stronach, czytam jak to zrobić, bo normalnie dałabym się teraz pokroić za to. 😂

elforia lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nie pomogę bo nie mam nadal. Karmię ok 2 razy w nocy i 2x w dzień przed drzemkami i póki co ani widu...

Praskovia, brzmi dziwnie 😅 Może lepiej blok czekoladowy? Suszone mleko jeno nie zsiadłe 😁

Praskovia lubi tę wiadomość

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, o nie! 🤢🤢🤢 To zupełnie nie to! 😂 To jest słono-kwaskowate, jak gdyby trochę ajran w kulce. 🫣 Niestety wygląda na to, że potrzebuję ciepłego, przewiewnego miejsca, żeby suszyć te kulki ze trzy dni. Ciepłe mam, ale przewiewnego nie. Więc chyba poczekam sobie na te pyszności do wiosny. ☹️

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszamy, że się nie odniosę do wszystkiego, ale życie mnie pochłonęło… byle do następnego piątku i 2,5 tyg urlop, a później 2 tygodnie i tydzień ferii 🤭 w tym roku zaczynamy szybko, bo zaraz po przerwie świątecznej.

Kropka ja mam - odstawiłam małą i w ten dzień byłam na usg. Wszystko spało. Po 4 tyg dostałam pierwszą miesiączkę. Długo była mocna, bo aż do 5 dnia i nagle z chwili na chwilę się skończyła. Za tydzień powinna być kolejna. Objawy cyklu się zgadzają.
    Jestem z tych co miewa bolące i obfite miesiączki, a uspokoić to pomogła mi kiedyś suplementacja jodu i teraz też do tego wracam. Brałam iodice + multiwitaminę bo on potrzebuje selen, cynk, d3, witC i omega jak dobrze pamiętam. Polecam, po 3 miesiącach nie wiedziałam co to obfita i boląca miesiączka. Skróciły mi się z 7 do 5 dni :)

Praskovia ajran uwielbiam, ale to brzmi jak suszone ryby xD tak mi się skojarzyło. Ale mogłoby być dobre 😃 Gratuluję udanej wizyty!
    A co do książek to insta - ono już jest jedną wielką platformą sprzedażową. Myślę, że tam byś otworzyła sobie drzwi do niejednego wydawnictwa. Są różne osoby foniczną jak prowadzić profile aby szybko rosły. Może warto to przemyśleć? Ciężko teraz zaistnieć bez insta, tiktoka i innych pierdół…

Syrenka Wasz wyjazd to prawdziwy sztos! Zazdroszczę odwagi i podziwiam :) Miło się Was ogląda :)

Eskalopka jakie Lego kupujecie? Chce coś kupić Wandzi i się zastanawiam co 🙄 myślałam jeszcze o takiej dżdżownicy co dziecko ja za sobą ciągnie na sznurku jak już chodzi-biega. Za dużo tego wszystkiego.
    U nas na szczęście rodzinka się składa na pomocnik kuchenny dla młodej, arkę Noego z Dumla i dokładają się do spacerówki małej, zwinnej, lekkiej i poręcznej :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia, mamy lego duplo z cyferkami j z biobazarkiem
    https://allegro.pl/oferta/zestaw-klocki-lego-duplo-10983-ryneczek-bio-17015287681
    A jeśli chodzi o zabawki do ciągania to nasz nie chodzi tak pięknie jak Twoja gwiazda, bo dopiero zaczyna, ale i tak ma kaczkę z brio i bardzo mu się podoba (mnie te bo jest ładna i drewniana). Ciąga ją na czwórka, ale i tak zachwycony.

elforia lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. No zapisałam sie na połowę stycznia. Lepiej skontrolować. Niby wiem że wahania przy karmieniu to norma. Mnie od pierwszeen straconej ciąży w ogóle brzuch nie boli. Ale to zalanie mnie przeraziło a że i tak powonam sie zgłosić to większą motywacja.

Praskovia to okropnie brzmi ta zachcianka smakowa 🫣 nie moje klimaty.

My z fajnych rzeczy yo ten króliczek tiny love. Ona ma faze na przytulanie, na akuku i w chowanego wiec będzie myślę idealna .

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duplo mam te co eskalopka i do kapieli ten największy zestaw z miska. W kapieli się już nimi bawi, te zwykłe raczej rozkłada i rozwala po chacie. Czasem coś złoży, ale to rzadkość. ;D do kąpieli miało być na święta od mojej mamy, ale jakoś nam jej szkoda w chorobie było i wyciągnęliśmy już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 13:39

Eskalopka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My x Duplo mamy po marcelinie. Dzień w przedszkolu/zlobku, ciuchce z cyferkami ten wielki dom i takie mini zestaey zygzaka macqueena i ciężarówkę x tej bajki i zestaw startowy. To klocki w ciąglum uzycie przez obydwie. Najwcześniej Misia burzy Marceliny budowle 🫣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko weszłam i przeczytałam ile błędów narobiłam pisząc poprzedni post 🤦‍♀️

A w ogóle to moja Michalinka juz ma 15 miesięcy skończone.. 😱 kiedy to zleciało.. ? To juz takie fajne małe kumate się robi. Szczególnie jak mówię idziemy zmienić pieluszke a ona tył zwrot i dyla ucieka 😜🤣

Umka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja błędów nie widzę 😆 Ani swoich ani cudzych 😅
    15 miesięcy! Niesamowite jak to leci. Faktycznie stwory bardzo są już rozumne. Nasz ryczy i spazmuje jak tylko usłyszy "nie dam" lub "nie można". I jak na wszystko mówi krótko i stanowczo ŃJIE! Śmieszne to jest 😄
    Ostatnio ulubiona zabawa to głaskanie... łapką maskotki małpki maskotkę kotka, mamy, siebie oraz przymierzanie czapek na maskotki oraz siebie i oglądanie w lustrze. Ale jestem mega dumna bo młody ma też fazy sprzątania np. książeczki wkłada na półkę. Dziś też sprzątnął kupkę blokad do szuflady z Ikei króre przyniósł kurier - wsadził w kąt wszystkie i przywalił butami starego 😅

Kropka6, elforia, Umka lubią tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka to u nas Misia wyciera recznikiem podłogę 🫣 o u nas NIE/ NE tez najczęstsze słowo . A wczoraj biła się z Marcelina o pluszaka do żłobka 😜

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Antonina33 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jeśli mogę przyłącze się do wątku 1 synek 09.10.2023
    Niby wcześniak 3 tygodnie wcześniej gdyż miałam termin na 1 listopada
    3280
    57 cm
    10 pkt
    Teraz staramy się o 2 jest ciężko stresujące nerwowo

Umka lubi tę wiadomość

• elforia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka dzięki za polecenie kaczki 😍 świetna jest! Kupiłam jej kaczkę, lego duplo pociąg z cyferkami (u nas w Carrefourze są mega wyprzedaże 59zl zapłaciłam), dostała helper i od dziś go użytkujemy - coś wspaniałego! Dostanie jeszcze Arkę z dumla od mojego męża rodziny i od chrzestnej pierwszą hulajnogę jakąś dla maluszków.

U nas główne słowo to AM… chce jeść tylko to samo co my mamy, pic z kubka i jeść przy stole, a nie na tacce od krzesełka. Chodzimy na godzinki 2x w tyg, bo uwielbia muzykę. Nawet instruktorki są pod wrażeniem. Wracamy też od stycznia na basen, bo od września nie było gdzie go wcisnąć w grafik :(

Kropka 15 miesięcy! Jeju a rok temu takie małe kurczaki… tylko jeść, spać, popatrzeć w punkt 🫣🤣

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia, cieszę się że zabawki przypasowały wam. Duplo też w promce kupiłam 😊
    Wczoraj byliśmy u hematologa i w przychodni była dziewczyna z dwoma maluteńkimi bliźniętami. Aż mnie stres złapał jak je zobaczyłam. Jak to dobrze, że nasze już podrosły. Tamte takie koty maleńkie i płakały też jak koty. Jednak większe dzieciory, trochę kontaktowe są dużo śmieszniejsze i łatwiej się z nimi dogadać. Praskovia, wiem, że Ciebie to jeszcze czeka, ale dasz radę :) Potem maluch będzie już podrosniety i cała banda będzie biegać razem 😁

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia jak żyjesz?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 465 466 467 468 469
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ