PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Eskalopka, u mnie to chyba też kwestia tego, że wcześniej miałam lęk przed nieznanym, a teraz powrót do starej grupy i generalnie wiem co i jak. No i wtedy nigdy z nikim innym nie została poza rehabilitantką jak musiałam do łazienki, a teraz czasem moja mama bierze w weekend na kilka godzin, więc też jestem oswojona, że ktoś inny się moim dzieckiem zajmuje.
Daj znać jak Ptyś dzisiaj koniecznie!
Praskovia, w monieckie jeździmy, okolice Jaświłjeszcze pewnie będziemy jeśli to Twoje rewiry! Ogólnie załamka, bo były podlaskie bony turystyczne i się nie załapałam tym razem, a wymyśliłam, że jak Marcelina będzie chora znowu to się pakujemy i jedziemy.
Ty zawsze jak napiszesz to ja z jednej strony jestem pełna podziwu jak ogarniasz, a z drugiej piszesz w taki sposób, że człowieka to i tak pozytywnie nastraja, nawet jak Twoja opowieść przerasta. Jak to nie jest talent to nie wiem. Ale generalnie ściskam Cię mocno, a Twojemu staremu najchętniej bym kopa sprzedała za jego nieogarnięcie.
Mam nadzieję, że osteopata pomoże, a jak nie to dawaj do szamanki, my się chłopakami zajmiemy 🤪
Jeszcze co do jedzenia to kupiliśmy jakiś czas temu już odkurzacz myjący i to jest totalne złoto, z krzesełka na podłogę zgarniam, szurum burum i poza buzią do umycia nie ma śladu, że jedzone było. W sumie u nas też poziom czystości w jedzeniu zależy od stopnia głodu.
Od razu na fali spytam - macie już jakieś pomysły na prezenty na urodziny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 08:17
Praskovia lubi tę wiadomość
-
O cie Florian! W ogóle jeszcze o urodzinach nie pomyślałam 😅 Też chętnie przyjmę jakieś pomysły.
Odstawiłam dziś Panicza o 7.30 żeby się nie skumulować w szatni ze wszystkimi płaczącymi dziećmi przychodzącymi bliżej 8. Poleciał i nawet nie zakumał, że wychodzę. Odebrałam po 11.30 to wyjść nie chciał i się rozpłakał, ale też częściowo dlatego, że już był padnięty bo nasza zwykła drzemka jest bardziej o 10.30. Usnął w aucie, przełozyłam i kima w domu. Jak tak będzie nadal to myślę, że zostawię go na dłużej jeszcze we wrześniu.
Praskovia, Mju ma rację! Jak się umówisz z szamanką to dawaj znała - najwyżej przetrzymamy Ci chłopaków w jakiejś sali zabaw. Współczuję refluksu. Wiem co to znaczy bo sami się bujaliśmy z mega odrzutem mlecznym do... sama nie pamiętam do kiedy, ale długo! Dobra wiadomość jest taka, że to minie.
Jesteś mistrzynią ogarniania i każde pójście na skróty i ułatwienie to nie porażka tylko strategi skutecznego przetrwania. I bardzo dobrze, że sobie ułatwiasz! Byłoby super gdybyś miała na stałe kogoś do pomocy i bardzo trzymam kciuki aby ktoś taki spadł wam z nieba.Praskovia lubi tę wiadomość
-
Praskvia może i mi by się udało wybrać jakbys do szamanki do Wawra jechała 🫣
O mamo my tez kupiliśmy odkurzacz od razu mopujacy i zachwycona jestem. Rozleje . Wysypie ? Nie ma problemu "Robercik" zaraz wciagnie i wymyje 🫣 kocham technologie!
oj z dziećmi sobie trzeba ułatwiać. W dodatku, że Twoje bez bajkowe to w ogóle! Bo zawsze byś miała te 30 mintu spokoju. Choć u nas np Misia w ogóle nie ogląda bajek. Nie kręcą jej. Marcelina tylko ogląda w soboty i niedziele.
A my mamy urodziny za 1,5 tyg! Panienka konczy 2 latka ! I mamy prezent juz
Od nas dostaje taki fotel kanapę dziecięca. Bo maja z babysteps fotel jedno osobowy ale jest walka o niego 😜 to był na roczek fotel dla Marcelinki i w sumie w tym momencie objela go Michalinka.. i dostanie od znajomych tez głośniczek od Alilo, bo lubi muzykę i mowi "totiki" i trzeba jej puszczać 🫣 -
Hej,
My też zaczęliśmy żłobek, Mąż robi adaptację od poniedziałku. Dziś Lila była sama na 1h i dała radę. Pewnie wytrzymałaby dłużej, ale byli na ogrodzie z drugą grupą gdzie się adaptowało 7 ok. rocznych Bobasów, które rozpaczały no i pod koniec Lili też się udzieliło... Jutro ja z nią jadę i ma zostać na 2h - zobaczymy jak będzie 😏...
A z Bobo nr 2 póki co wszystko ok, jesteśmy po I prenatalnych, ryzyka niskie. Mówiąc szczerze tyle się dzieje (adaptacja w żłobku, ja już szkoła), że czasami zapominam, że jestem w ciąży 😅😅 w pierwszej to myślałam o tym non stop.
Super, że u reszty młodzieży żłobek fajnie, mam nadzieję, że u nas też nadal będzie szło w dobrym kierunku.
Praskovia, super pomysł z tymi ułatwieniami, ja też różne w domu stosuje (nasz niejadek uwielbia parówki) i się nie przejmuje, że tak wiele osób kręci na to nosem.Mju, Praskovia lubią tę wiadomość
-
A wiecie, że ja od razu pomyślałam o szamance i spotkaniu z Wami? 😅 Ale musiałabym tam jakoś dotrzeć z trójką dzieci, samochód odpada, bo mała nie lubi długo jeździć, więc zostałby (oczywiście!) jak zwykle pociąg. Czy dałabym radę z nimi sama? Kurde, no nie wiem… W sumie radzę sobie całkiem nieźle, więc może nie jest to niemożliwe… Ryśka w chustę i hajda. 😂 Tak czy siak, zobaczymy za trochę ponad tydzień co powie ta osteopatka z naszych okolic.
Jeśli chodzi o prezent, to miałam zupełnie inny plan, ale wyglada na to, że będzie trzeba młodemu kupić traktor Woopie. Starszy ma koparkę tej firmy i jeszcze tydzień temu młodemu nogi nie dosięgały do pedałów, a nagle- jak wreszcie dosięgły- to zaczął śmigać na tym jak szalony. No i cały czas chce podsiadać starszego, a ten się denerwuje bo to przecież jego, a Mietka rowerki są dla niego za małe. I są kłótnie. Więc będę musiała kupić, ale wynika to tak naprawdę ze względów praktycznych. Ale ogólnie polecam! Tę koparę Bolo też dostał na drugie urodziny i służy mu fantastycznie! To jest naprawdę świetna jakość! On na tym zasuwa już drugie lato, przez całą zimę stało na zewnątrz i tylko naklejki poschodziły.
Ta przyczepka jest dokupiona osobno (tej samej firmy) i ma podobno udźwig do 30kg. Bolo w niej wozi młodego bezproblemowo. Na żywca go wozi w tym, wyglada to przekomicznie. 🙈
Nie jestem fanką drogich prezentów, ale dla rodzeństwa to super opcja i doskonale uczy pedałować, więc razem z rowerkiem biegowym tworzy solidne przygotowanie do zwykłego roweru.
Ach, Mju, to od nas w tamte rejony jest jakieś 50km. My jesteśmy jeszcze bardziej na końcu świata, do muru na granicy mam kilka kilometrów.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:08
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Dziewczyny, jak fajnie ze jeszcze piszecie między sobą ☺. Gratulacje dla nowych mamusiek 😘 i przyszłych mam ☺.
Moja córcia pierwsza się urodziła w utworzonej naszej grupie. Wcześniaczek z 31 sierpnia....skończyła 2 latka. Kiedy to zleciało, nie wiem ☺. Chodzi do żłobka, dużo mówi. Jest cudowna. Pozdrawiamy wszystkich serdecznie.
https://zapodaj.net/plik-sIszVptHYr❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -