X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Menina Autorytet

Wysłany: 19 września, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, przeczytałam wczoraj i ciągle o Tobie myślę. Musi być jakaś inna przyczyna tego - zmęczenie, może coś jeszcze, ale nie takiego poważnego. Ale stres, który musisz przechodzić na myśl o tym, że to mógłby być Alzheimer i to, że jesteś z tym sama, a do tego z dziećmi, no po prostu totalnie ściska mnie za serce. Aż by się chciało pojechać do Ciebie, przytulić, jakoś pomóc. No i wstrząsnąć tym Twoim mężem, że cholera tak nie można (jak wspomniałaś o tym jego urlopie u mamy, to aż mnie zatrzęsło). Kurczę, Praskovia... Jak Ci pomóc? I jeszcze to uczucie upokorzenia po wizycie. Chcę myśleć, że to z troski, tak jak Kropka napisała, ale rozumiem, że nie taki był Twój odbiór tych odwiedzin. Ech...
    Mam nadzieję, że udało Ci się znaleźć opiekę do dzieci na dzisiejsze badanie.
    A Twój dom, wyglądający jak skansen, to moje marzenie. Na pewno jest piękny i ma duszę.
    Uściski dla Ciebie. I dla Was dziewczyny na te bunty wszystkie też. Napiszę potem więcej. Na razie zbieram się na pogrzeb mojej Babci. Wyobraźcie sobie, że najpierw został ustalony termin, a potem mnie olśniło, że pogrzeb będzie w dzień, w którym mój Tato (Babci ukochany syn) obchodziłby 70-te urodziny. Nie żyje od 23 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 21:50

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 19 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wyrazy współczucia.. ale powiem Ci, że w sumie piekna data. Jeśli wierzysz, to myślę, że to jakis znak z niebios dla Twojej babci.

No Praskovia tak Twojego męża trzeba pogonić do roboty przy dzieciach! Tak nie może być.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 września, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, naprawdę bardzo mi przykro,że Cię takie coś spotkało. Po tych wszystkich aferach z zaniedbanymi dziećmi będą się takie rzeczy częściej zdarzać i ja to popieram. Weszła ustawa Kamilka itd.. Ale widzę,że jak zwykle szukają problemu tam, gdzie go nie ma. Coś im się nie spodobało u bardzo dobrej matki, a gdzie patola, to pielęgniarki nie wyślą. Więc znowu coś robią,żeby dzieciom żyło się lepiej, ale ugryzli nie z tej strony. Sama bym się wściekła jakby do mnie kogoś wysłali. A teraz to by się taka pielęgniarka naoglądała. Szczególnie wczoraj, rozwaliła nam się pralka, a już miałam kilka pran do zrobienia, szmaty wszędzie, wszystko wszędzie😁😁 od rana próbuje ogarnąć sytuację, a bez pralki byłam cały dzień;D jeszcze starego na szybko do sklepu wysłałam, bo we wtorek byłby najwcześniej kurier.
    Ten Twój stary, to szkoda słów. Podziwiam Cię, bo ja ogarniam tylko dzięki mojemu. A nazbierało nam się. Sama nam to zrobiłam. Zapisałam starsza na angielski, bo bym chciała,żeby ten język jak najbardziej naturalny był. A i na akrobatykę zapisałam dziewczyny, bo u młodszej widzę mega talent i chce jej dać szansę go rozwijać. Później same zdecyduja, co chcą robić, a teraz chcę je trochę pchnąć. Do tego sama zaczęłam chodzić na akrobatykę i dni pedza, a ja nie ogarniam.
    Te wszystkie objawy, które odpisujesz sama miałam. Nie tak natężone, ale też na mojej głowie nie było tak dużo jak u Ciebie. Więc wierzę,że skoro jest nas więcej, to po prostu zmęczenie materiału i nie będzie żadnych złych wyników. U mnie też w rodzinie alzheimer i mam to z tyłu głowy, że to mogą być w sumie pierwsze objawy. Ale wierzę,że do 70 przynajmniej uda mi się jakoś funkcjonować. Trzymam kciuki za Twoje badania i wyniki i daj nam tu koniecznie znać.
    Menina, współczuję straty. Ale to wygląda na znak, ja w takie rzeczy wierzę. To w ogóle bardzo przykre,że straciłaś Tatę tak szybko. Rodzice są jednymi z najważniejszych ludzi w naszym życiu i nie tylko potrzebni w dzieciństwie.
    U nas zaraz urodziny Olafa, a ja nie wiem jak to możliwe,że wszystkie moje dzieci takie duże. Bardzo bym chciała mieć okruszka takiego małego, ale już nie ma szans, sama też bym nie dała rady. No, ale mi tęskno i tym bardziej jak widze, że najmłodszy już nie bobas, a coraz bardziej dziecko. Ostatnio nawet banana musiałam mu składać, bo była aferka. Czyli bunt w natarciu. A to już znaczy,że ten mały człowiek nie jest czescia mnie tak bardzo. Że tworzy swoją tożsamość i zaczyna umacniać się jako samodzielna jednostka. Niby super, ale taki smuteczek mnie dopada...

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 20 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, zdrówka dla Ciebie. Brzmi to przerażająco, ale z drugiej strony- gdybym miała wychowywać troje małych dzieci sama to obawiam się, że też ze zmęczenia bym o wszystkim zapominała, myliła się itd.
    Ja jestem w szoku, jak bardzo Twój mąż jest nieodpowiedzialny, ale to już kiedyś się wypowiadałam w temacie…
    Co do położnej kumam o co jej mogło chodzić, ale właśnie- nawet jest musi posprawdzać pewne rzeczy to sens w tym w jaki sposób to zrobi, jak o tym powie itd. Można to zrobić serdecznie.

Syrenka, a ja właśnie lubię większe dzieci 🫣😄 Tzn bobas słodki, fajnie fajnie, ale poza trudnościami w opiekowaniu emocji takiego większego dziecka, to dla mnie fajne jest to, że można już się pobawić w coś konkretnego- jakieś Lego, puzzle itd.

Iga mówi dużo, ale bardzo niewyraźnie. Poszłam do neurologopedy i każe nam iść do laryngologa i audiologa, aby wykluczyć, że źle słyszy. My uważamy, że słyszy, ale dla świętego spokoju lepiej to chyba ogarnąć.

Widzę, że grono zlobkowiczow się mocno powiększyło! My sobie chwalimy, a to już rok. Jak dobrze pójdzie to za pół roku chciałabym, aby Iga poszła do przedszkola.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • OvuFriend

Wysłany: 22 września, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Użytkowniczki,

Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.

Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.

Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.

Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.

Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙

Zespół OvuFriend

‹‹ 485 486 487 488 489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ