X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś niepokoi to zawsze trzeba sprawdzić. Choćby to było nawet irracjonalne, a nie daje nam spokoju, to lepiej iść zbadać niż olać, a później okazuje się,że matczyna intuicja się nie myliła.
    Ja Cię Kropka pisząc,że Olaf tak ma chciałam jedynie uspokoić, bo wydaje mi się,że się nakrecasz, analizujesz i doszukujesz. A na tym etapie, co nasze maluszki to jeszcze nie musi być patologia. Ale mama się denerwuje, więc warto sprawdzić!
    Ja sama latałam z najstarsza po specjalista, bo mi jej postawa nie dawała spokoju. Ale najlepsze,że wszędzie mówią, że jest ok, a ja dalej widzę nieprawidłowości 🤣 więc pewnie wkrótce się z nią znowu wybiorę, czy oby nic nie siadło od ostatniej kontroli. Niech mnie uważają za przewrażliwioną, wolę w tą stronę.
    Kropka, bardzo się cieszę,że się nasz profil przydaje. Mąż dużo czasu na niego poświęca. Ale algorytmy są okrutne i zasięgi nie są takie, jakie by chciał. Chociaż profil się rozwinął na tyle,że spokojnie można nawiązywać różne współprace, więc będziemy sobie jeździć po różnych salach zabaw czy mniejszych hotelach za free. Fajnie w sumie 😉 ale cieszę sie,że mąż normalizuje podróżowanie dzieci. Naprawdę mnóstwo osób uważa to za głupotę, wręcz jakby mogli to by zabronili wstępu dzieci do samolotu. I nawet nie wiedziałam,że jest to tak dużo osób. To straszne i przerażające.
    Ludzie nie chcą mieć dzieci i powodów jest mnóstwo, ale chyba nigdy w przeszłości nie było takiej nienawiści do matek i dzieci jak teraz.
    Ja wiem,że dzieci kiedyś były inne, bo nie miały prawa krzyczeć czy płakać i teraz komuś wydaje się,że to brak wychowania. Ale dostęp do wiedzy jest, wystarczy trochę zainteresować się tematem i dostrzec coś więcej niż czubek własnego nosa.

Praskovia, Krzysia fajne imię, ale dla mnie wygrywa Stefka. Rozumiem rozterki, nadanie imienia dziecku to nie taka prosta sprawa. A może teraz Krystyna, a kolejna córka Stefania?😉

Eskalopka lubi tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/member/277712194-modnaja93
    Zapraszam ubranka 86 i 92 w dobrych cenach

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie zrozumie szalonych wymysłów wyobraźni matki jak inna matka, ktora ma podobne rozterki ;)

Co do profilu o podróżowaniu z dziećmi. To ja obserwuje na Instagramie dziecko to nie bajka. I oni chuba więcej czasu sa w podróży niz w domu 🤣 ich 4 letnia córka wiecej zwiedziła niz ja przez całe życie. Ba ja polowe z tego nie zobaczyłam 😜 i da się? Da! Tylko trzeba chcieć no i mieć za co oczywiście 🤣
    Tak to co mowisz jest straszne. Ja oczywiście nie boje sie wyjazdu, że bedzie gorąco beda narzekania. Jak ze spanie w nowym miejscu itp tylko co ludzie powiedza w samolocie jak będzie któraś płakać, bo coś.. 🫣 i wymyślała zabawiacze do samolotu i cuda na kiju.
    Albo ten Woliński co o karmieniu co się wypowiedzial. Że on oczekuje spokoju w restauracji a nie cyca wywalonego.. ale kurde powiem tak, że ja karmiłam i na ile widziałam kobiety karmiące w przestrzeni publicznej nie widziałam tego wywalonego golego cyca 🫣 tylko wtulone dziecko w mame i spokojnie jedzące..no to jak zawsze temat rzeka. I punkt widzenia od punktu siedzenia. Ale tak to idzie w jakims złym kierunku.

Eskalopka domyślam się, że ogród to latami się robi. Ale jaka satysfakcja jak roślinki będą rosły prawie wraz z Tytusem ;)

Praskovia nie ma za co za ubranka. Ja sie cieszę, że mogły dalej isc w świat a nie gnić w kartonie, albo jakims PSZOKu.

Menina to Anielka słodziutka że tak zdrabnia ❤️ te maluchy teraz to taki slodki wiek mają jak wszystko eksplorują.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • zmija Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie ten Woliński wkurwił, koktajl hormonalny sprawia, że jak czytam takie bzdury to mnie szlag trafia - szczególnie, że na jego instagramie co drugie foto to jego naoliwione, spompowane cyce 😅 zgadzam się ze stwierdzeniem, że wykluczanie dzieci to też tak naprawdę wykluczanie matek, osłabiają mnie te wszystkie posty o tym jak to dziecko się darło w samolocie i jak się nie umie zachować (niemowlak) to ma siedzieć i domu xd… Mnie to bardziej przeszkadzają pijane dziady co sikają w bramach, ale bobas nikomu nie sprzeda gonga, więc chyba łatwiej się do niego przyczepić… staram się zawsze wspierać mamy w przestrzeni publicznej, szczególnie jak dziecko płacze czy odstawia jakąś aferkę, nawet zwykły uśmiech może zdziałać cuda w tej sytuacji.

Poza emocjami jakie targają mną podczas czytania bzdur na instagramie samopoczucie mam raczej niezłe, drugi trymestr przyniósł energię i dobry nastrój. Dziś byłam na kontroli u lekarza, wszystko jest ok, mała rośnie, macha nogami. Brzuch się objawił już na tyle mocno, że dziś ogłosiłam nowinę przełożonym, reakcje były zaskakująco pozytywne - jednak obcokrajowcy to są chyba trochę lepiej wytresowani przez poprawność polityczną 😂 żadnego januszowania. Ja też rosnę, niestety czasami pozwalam sobie i ulegam pokusie McDonalda, ale to silniejsze ode mnie.

Trzymam kciuki za nocnikowe sukcesy, u nas raczej po malutku, bez presji - nocnik stoi, czasem nawet cos do niego trafi, ale to chyba jeszcze nie ten moment.

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ma nocnik raczej do zabawy, klocki tam wrzuca. Siada na niego i mówi, że „sisi”, ale zawsze w pampersie, bez nie chce. Pokazuje też mi, że mam usiąść i zrobić siku. Ale jak dla mnie- niech i rok jeszcze chodzi w pampersie, mam to trochę w nosie. Jeszcze będę narzekać, że trzeba toalety na szybko szukać, a tak luzik, pampers na tyłku i jedno zmartwienie mniej ;)

Praskovia- Krysia to bardzo urokliwe imię :) Ale rzeczywiście czuć, że dylemat jest spooory…

Z tym brakiem sympatii do dzieci- ja się dotąd z tym nie spotkałam, ale też wydaje mi sie, że ludzie to są tacy mądrzy w necie, aby tak klapać jęzorem, a jakoś na żywo jak mysz pod miotłą w większości 😄
    Celebryckich poczynań lepiej nie komentować, bo tam mówią byle gadać i byle się klikało ;)

Z tym słuchem bym drążyła Kropka jak Cię niepokoi. Ale od razu zaznaczę- Iga też mega bebla. Moim zdaniem zna dużo słówek, mówi czasem nawet całe zdania, ale bardzo niewyraźnie gada. Jest dość długa lista takich które bardzo ładnie słychać ale niektóre rzeczy to np słyszę dopiero jak przypadkowo nagram i odsłuchuję drugi raz.

Iga w poniedziałek wraca do żłobka, bo teraz były 2 tygodnie przerwy. Fajna jest ostatnio. Tfu, tfu, od tygodnia nie budzi się na mleko o 6 tylko zaczęła spać do 7:30 około, dziś nawet do 8. Pewnie jak chwalę to jutro pobudka skoro świt 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Menina Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, mi się ta KRysia bardzo spodobała i wydaje mi się, że idealnie pasuje do chłopaków. Czy rejestracja już nastąpiła?

Żmija, super że macie się dobrze. I że w pracy już wiedzą i dobrze przyjęli wiadomość 👍 Aż wygooglowałam sobie tego Wolińskiego - co za tekst 🤦🤦🤦

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam powiem,że takie zdanie jak Woliński ma masa ludzi. Też się wkurzyłam na niego. Ale to przykre, że większość ludzi myśli,że kobieta karmi publicznie dla własnej satysfakcji i nie wiem-żeby się bezkarnie obnażać? Ja tego nie ogarniam, nawet jak kobieta karmiąc świeci cycem, to wystarczy się nie patrzeć czy nawet przesiąść, skoro to tak oburza czy nawet obrzydza. Mamy bardzo nietolerancyjne społeczeństwo, jakby mogli to by matki i małe dzieci pozamykali w domu. Cieszę się,że mnie ten etap wkrótce nie będzie dotyczył, bo się we mnie gotuje, a widzę,że jeszcze wielu lat potrzeba,żeby poszło w dobra stronę.
    No i Agentka ma rację, mądrzy i tacy pyskaci wszyscy w necie. A na żywo co najwyżej oczami przewracają.
    Praskovia, w końcu Krysia? Jak Wam się zyje w większym składzie? Jak chlopaki sobie z tym radzą? I jak Ty się odnajdujesz w tym wszystkim?
    Żmija, super, że u Was ok, mam nadzieję,że spokojnie dokulacie się do konca.

• Gauss Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

Praskovia, gratuluję kRysi! Super imię, a nawiązanie do zwierzaka to już w ogóle <3

U nas intensywnie, Lila gada, proste zwroty jak "Mama Tutaj", lub kluczowe słowa jak "kupa" i "gumka". Jeśli chodzi o odpieluchowanie to na razie bez ciśnienia, Lila chce na niego siadać, ale w pieluszce ;D będziemy monitorować temat, może jak we wrześniu w żłobku podpatrzy temat to coś ruszy.

Z innych ważnych rzeczy, Kropka jaką Ty wywróżyłaś kolejność następnych ciąż? Chyba to było Żmija, Agentka, ja i Mju? Bo generalnie na ten moment u mnie jest 9+6, CRL=3,44cm nowego człowieka :)

Mju, Praskovia, zmija, Kropka6 lubią tę wiadomość

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gauss gratulacje ❤️ ostatnio o Tobie myslalam i jakoś przeszło mi przez głowę, że jak się odezwiesz to w ciąży 🫢

Gauss, zmija lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, też uważam że Krysia pasuje do chłopaków i jest ładnym imieniem. Daj znać czy tak zostało i w ogóle jak sobie radzisz.

Gauss, gratulacje!

Gauss lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gauss, co za wieści! Gratuluję!;)
    Kropka, ja mam nadzieję,że mnie na tej liście na kolejny rzut ciąż nie ma nawet na szarym końcu.
    Zdecydowanie fabryka zamknięta.
    Jeszcze miesiąc wakacji, a ja się zastanawiam dlaczego nie szukałam dyżurującego przedszkola 🤣🤣
    Olaf czort mały. Co o wyrabia. Nie wiem, czy to dlatego,że chłopak, czy po prostu inny egzemplarz, ale dziewczyny tak nie broily. I chyba nam wjeżdża powoli bunt dwulatka, bo aferki się zaczynają o wszystko.

Praskovia, zmija, Gauss lubią tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rano coś więcej napisać, ale jesteśmy na wakacjach i ekipa akurat mi się obudziła. Nasz też robi afery i strasznie jest z nim wśród ludzi. Jesteśmy w takim agro gdzie posiłki je się wspólnie przy wielkim stole i wszystko super tylko ten pieron mały drze się i rozwala. Szczególnie przy kolacji jak już jest zmęczony. Na kocie mamy 1 talerz, 3 filiżanki i 1 lampkę. Przyłożył też innemu chłopcu koparką w glowę w trakcie zabawy. Celowo. Nie mogę powiedzieć że jest lekko. No nie jest. Gada bez przerwy, ale to akurat jest spoko. Rzeczy typu "Byliśmy na kajaku. Tata wiosłował". I chyba też tęskni do domu bo było również "do domu. Daleko" w znaczeniu, że chce do domu.

Ale nam się tu worek ciążowy rozpruł 😊 Pięknie!

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w poniedziałek w końcu zarejestrowałam Rysię i jest Krystyna. To jest serio ciekawe, bo ja jako JA naprawdę wolałabym Stefanię, ale jako mama nie mogłam po prostu zignorować faktu, że to zupełnie nie było jej imię. Dziwne, nie? 😅 W każdym razie nagle wszyscy są zadowoleni i mamy poczucie, że teraz jest dokładnie tak jak powinno być. ❤️

Gauss, ale super! 🥰 Gratulacje!!! Pamiętam, że jak ja napisałam Wam, że jestem w ciąży, to Syrenka stwierdziła, że prędzej obstawiała Kropkę, ale zawsze ktoś się musi wbić z końca kolejki. 😂 Ja wtedy napisałam, że obstawiałam na początek Agentkę, potem Zmiję, a potem Ciebie i Mju prawie równocześnie. Więc widać rzeczywiście się wbiłam zamiast Agentki na pierwsze miejsce, ale jak na razie reszta się zgadza! 😅🫣

U nas też bunt dwulatka na całego. Plus zazdrość trochę o Rysię, na szczęście nie jakaś wielka, ale widzę, że jest. Muszę przyznać, że Miet w porównaniu do starszego brata, to jest mały gnojek. 🫣😂 Popycha go znienacka, wali go zabawkami po głowie… Więc Eskalopka, nie jesteś sama! I też psuje wszystko, rzuca, rozwala, wylewa itp. Momentami nie mam do niego siły. A jak sobie radzę tak ogólnie? Zaskakująco dobrze. Ale na razie jest moja mama i łatwiej rozplanować wszystko tak, by każdy dostał tyle mojej uwagi ile tylko się da. Staram się nie myśleć o mamy wyjedzie, bo odczuwam wtedy straszny niepokój. Nie mam pojęcia jak usypiać trójkę dzieci, w jakiej kolejności, jak rozplanować drzemki, jak nad tym wszystkim zapanować… Coś czuję, że w końcu wjadą bajki od września, ale też nie chciałabym jeszcze puszczać Mietkowi, więc czy to wiele zmieni?

A jeszcze Wam powiem, odnośnie Wolińskiego, że mnie nawet ten jego tekst nie zdenerwował tak, jak komentarze pod nim w różnych mediach. Bo co on tam może wiedzieć, stary kawaler, niebieski ptak, bla bla bla… Ale jak czytałam te dziesiątki komentarzy typu „też jestem matką i zgadzam się w stu procentach!”, „urodziłam piątkę dzieci i nigdy nie przyszło mi na myśl karmić przy ludziach!!!” albo „jak muszę nakarmić to zakrywam się pieluchą, a te co tego nie robią widać lubią pokazywać cycki!”, to mi się nóż w kieszeni otwierał. Ja mam niestety takie doświadczenie z życia, że najgorsze dla kobiet są inne kobiety. ☹️ Dobrze, że tu jest inaczej.

Eskalopka, Gauss lubią tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja melduje sie na wakacjach. All inclusive w Turkej 😜 jeju nawet fajne takie waakcje. Nie trzeba nic gotować 🫣 że tez człowiek wcześniej tak nie latał 🤣🤣

Jeju nie pamiętam kolejności. Ale mi sie wydaje, że bardziej płcie wróżyłam. Ale spokojnie Syrenka nie znalazłaś sie na liscie 🤣🤣

Gauss gratulacje! Ale super powiększa sie nam grono i trzeba będzie aktualizację zrobić na pierwszej stronie. Pod tytułem druga tura 😜

Eskalopka ale super gada, no ja nie moge nic na ten temat powiedzieć.. bo gada ale nic nie jest zrozumiałe.. choć jakos twraz na wakacjach pika -piłka wkroczyło. Sosek-soczek. No i cytuje fragment z pucia: pu pu . To to? To tata! Ale nadal mama tata. Tam . Nie ta . Toita. Pupa i tyle.

Eskalopka Praskovia i Syrenka. wasze to chłopaki ale moja Michalina to taki czort. Że ona tak leje Marcelinę 🫣🤦‍♀️ za włosy ją, szczypie, wypucha 🫣 tez sie dwnerwuje że jej zrozumieć nie potrafimy..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nie gotowanie i nie sprzątanie to super sprawa. Miła odmiana tylko w końcu wrócic trzeba xD a w lodówce po powrocie pusto. Nasza agroturystyka też w zasadzie all inclusive była 😁
    Za to ja teraz mam fazę, że może by kupić przyczepę kempingową i do Skandynawii pojechać? Za rok czy dwa? Obserwowałam profil dziewczyny na ig która była w tym roku z dzieciakami kamperem i bajkowe wakacje mieli. Pozazdrościłam bo to moje klimaty są. Tylko wypadało by prawko na przyczepę zrobić albo chociaż nauczyć się to prowadzić bo małe przyczepy są w ramach kat. B.

Panicz ma fazę na lanie innych dzieci zabawkami. Sąsiada wczoraj spotkał i nawet się ucieszył na jego widok i chciał mu dać wiaderko a potem mu przywalił. Mam hipotezę, że sprawdza to co mu babcia mówi, że jak się dziecko uderzy to ono płacze (nie że się bije dzieci, tylko jak spadnie albo np. walnie się o półkę)... Ehhh... Oby szybko mu przeszło 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 13:40

• Gauss Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili też zdarza się przyłożyć, szczególnie młodszym :/ mam nadzieję, że w żłobku tak nie będzie...

Dziewczyny, jaki stosujecie szampon do włosów dla maluchów?

age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego początku praktycznie używamy Bambino. I eloderm do kąpieli. Btw mamy nawrót ciemieniuchy od kiedy się lato zaczęło

• Gauss Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ! Nie wiedziałam, że to może wrócić.

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko u nas taka skorupa na głowie, że szok 😱 i juz nie wiem co robić.. bo mycie głowy obecnie to walka o życie 🫣

Eskalopka ja dziś do męża mówiłam, czy juz myślał co bedziemy jeść na obiad w czwartek 🤣🤣 bo trzeba będzie zaplanować zakupy... Jak wrócimy. Och wszystko co dobre szybko sie kończy.

No oczywiście wakacje bez przygód to nie wakacje. Że aż szycie rany w szpitalu było grane u męża. Ale żyje 😜 rozciął stopę na płytkach przy basenie,. że trzeba było zwieźć do szpitala. I 7 szwów ma.. sensacja calego hotelu sie staliśmy 🫣 nie ma nikogo z personelu kto by nas nie znal 🤣 krawo bylo bardzoo.. wiec widowisko na caly basen.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny powiem Wam zaczynam sie o siebie martwić 🫣
    Lekarza niestety dopiero mam we wrześniu...
    Ale zaczne od początku. Biorę antykoncepcje juz od stycznia. Pod koniec lipca jakies jakbh plamienia lekkie sie pojawiły w środku brania opakowania tabletek .zaraz były te tabletki placebo, wiec to sie połączyło z tym "okresem". A że było przed wyjazdem na wakacje więc pomyślałam jak wrócę sie tym zajme. W dodatku, a może, to po odstawieniu od piersi Michalinki, bo w sumie jakby to drugi caly cykl brania tabletek od odstawienia. Wiec tu hormony i tu i jakis miks. Ale ledwo wróciłam z wakacji znowu plamienia sie pojawiły.. i juz tydzień sie ciągną... No i strach mnie obleciał zapisałam sie do lekarza. Ale z mojej przychodni najwcześniejszy termin to wrzesień.. i tak czekam, ale rozmyślam co może byc przyczyną. Jakies badania krwi wcześniej zrobić i rozważam tez opcje zrobienia testu ciążowego 🫣 ale to byloby.... I oczywiście co wtedy jak brałam antykoncepcje.. ah oczywiście chaotycznie pisze. Ale jakoś mnie wzięło na zwierzenie w tej sprawie..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
‹‹ 483 484 485 486 487
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ