X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ranking imienia:
    1. Stefania (i nie ze względu na Ciebie. Mi po prostu ładnie sie kojarzy i ciepło. Pasuje do imion chłopaków. Jest dużo opcji wypowiadania. Dorosła Stefania, dla znajomych Stefcia, Stefka, Stefa, Stenia -akuat tego nie lubie. Ale generalnie wszystko ladnie brzmi)
    2. Felicja ( lubie takie imiona, mi sie podoba meski Felek wiec i Felka super . Pasuje znowuż do imion chłopaków. I tak samo jak Stefania ma rozne inne odmiany. Dla dorosłej i dla małej. Jedynie Tobie z delicja a mi z samochodem skoda Felicja sie kojarzy 😜 ale mimo wszystko nadal jest super)
    3. Jana- no tutaj mam w przedszkolu u Marcelinki Yane ukrainke i to takie żywe srebro. Fajna dziewczynka. Nawet pasuje do chłopaków. Ale coś mi nie styka w tym imeniu coś. Dzien dobry pani Jano ? Kurcze właśnie takie hmm ale czy czegos nie brakuje w imieniu. Ale generalnie nie jest złe.
    4. Luba - no i niestety ale mi osobiscie sie nie podoba. Bo ja znalam kiedyś pana o imieninu Luba.. właśnie z terenów rosyjskich. Wiec od razu mam skojarzenie ej czy to męskie czy żeńskie imię. mam problem jak zdrobnic jakby ktos chciał. Wiec tylko wchodzu w gre cały czas Luba. Pani Lubo? Mała Lubo. No ni coś nie gra. Przepraszam Praskovia.

Praskovia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie masz za co przepraszać! Właśnie o to mi chodziło, żebyście napisały szczerze, bo ja już jakieś odczucia mam względem tych imion, a jedyny czynnik, do pełnego oglądu sytuacji, którego mi brakuje to właśnie odczucia innych ludzi. 😊

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, mój ranking dokładnie taki jak Kropki.
    Stefa wygrywa. I piszę Stefa bo mam znajomych którzy mają Stefę lat naście, Kalinę też lat naście i Mirę lat 5 i wszystkie trzy imiona są świetne, a i tych ludzi uwielbiam. Stefania jest moim nr 1 zdecydowanie.
    Luba nie brzmi mi rusko a ukraińsko, a nastroje w kraju mamy różne i diabli wiedzą jak to się wszystko obróci więc zachowawczo bym nie dawała.
    Zamiast Jana pomyślałabym o Janinie, chociaż moja mama tam ma na drugie i go serdecznie nienawidzi. Jana owszem, trochę skandynawsko, ale brzmi jak dopełniacz od męskiego imienia Jan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:35

• Menina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się wypowiem:)

Bardzo mi się podoba imię Stefania. Ostatnio koleżanka tak nazwała córeczkę, więc rzeczywiście zyskuje na popularności, ale nie wydaje mi się, że stanie się powszechne. A jest piękne.

Miałam w dzieciństwie nauczycielkę pianina o imieniu Luba. Rosjankę, więc siłą rzeczy mi kojarzy się rosyjsko, ale mimo wszystko pozytywnie, bo pani Luba była super osobą.

Jana brzmi dla mnie bardzo oryginalnie. Ciężko mi się w sumie ustosunkować, ale chyba mi się podoba.

A Felicja jest ok, choć chyba najmniej z tych wszystkich mi się podoba. Z delicją mi się nie kojarzy, ani ze Skodą :)

Powodzenia!

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
‹‹ 481 482 483 484 485
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ