PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ranking imienia:
1. Stefania (i nie ze względu na Ciebie. Mi po prostu ładnie sie kojarzy i ciepło. Pasuje do imion chłopaków. Jest dużo opcji wypowiadania. Dorosła Stefania, dla znajomych Stefcia, Stefka, Stefa, Stenia -akuat tego nie lubie. Ale generalnie wszystko ladnie brzmi)
2. Felicja ( lubie takie imiona, mi sie podoba meski Felek wiec i Felka super . Pasuje znowuż do imion chłopaków. I tak samo jak Stefania ma rozne inne odmiany. Dla dorosłej i dla małej. Jedynie Tobie z delicja a mi z samochodem skoda Felicja sie kojarzy 😜 ale mimo wszystko nadal jest super)
3. Jana- no tutaj mam w przedszkolu u Marcelinki Yane ukrainke i to takie żywe srebro. Fajna dziewczynka. Nawet pasuje do chłopaków. Ale coś mi nie styka w tym imeniu coś. Dzien dobry pani Jano ? Kurcze właśnie takie hmm ale czy czegos nie brakuje w imieniu. Ale generalnie nie jest złe.
4. Luba - no i niestety ale mi osobiscie sie nie podoba. Bo ja znalam kiedyś pana o imieninu Luba.. właśnie z terenów rosyjskich. Wiec od razu mam skojarzenie ej czy to męskie czy żeńskie imię. mam problem jak zdrobnic jakby ktos chciał. Wiec tylko wchodzu w gre cały czas Luba. Pani Lubo? Mała Lubo. No ni coś nie gra. Przepraszam Praskovia.Praskovia lubi tę wiadomość
-
Ale nie masz za co przepraszać! Właśnie o to mi chodziło, żebyście napisały szczerze, bo ja już jakieś odczucia mam względem tych imion, a jedyny czynnik, do pełnego oglądu sytuacji, którego mi brakuje to właśnie odczucia innych ludzi. 😊🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Praskovia, mój ranking dokładnie taki jak Kropki.
Stefa wygrywa. I piszę Stefa bo mam znajomych którzy mają Stefę lat naście, Kalinę też lat naście i Mirę lat 5 i wszystkie trzy imiona są świetne, a i tych ludzi uwielbiam. Stefania jest moim nr 1 zdecydowanie.
Luba nie brzmi mi rusko a ukraińsko, a nastroje w kraju mamy różne i diabli wiedzą jak to się wszystko obróci więc zachowawczo bym nie dawała.
Zamiast Jana pomyślałabym o Janinie, chociaż moja mama tam ma na drugie i go serdecznie nienawidzi. Jana owszem, trochę skandynawsko, ale brzmi jak dopełniacz od męskiego imienia Jan.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:35
-
To i ja się wypowiem:)
Bardzo mi się podoba imię Stefania. Ostatnio koleżanka tak nazwała córeczkę, więc rzeczywiście zyskuje na popularności, ale nie wydaje mi się, że stanie się powszechne. A jest piękne.
Miałam w dzieciństwie nauczycielkę pianina o imieniu Luba. Rosjankę, więc siłą rzeczy mi kojarzy się rosyjsko, ale mimo wszystko pozytywnie, bo pani Luba była super osobą.
Jana brzmi dla mnie bardzo oryginalnie. Ciężko mi się w sumie ustosunkować, ale chyba mi się podoba.
A Felicja jest ok, choć chyba najmniej z tych wszystkich mi się podoba. Z delicją mi się nie kojarzy, ani ze Skodą
Powodzenia!
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -