PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, bardzo dawno mnie tu nie było, zajrzałam z jakiegoś sentymentu i widzę, że więcej nas tutaj w kolejnej ciąży - gratulacje! U mnie 25 tydzień, czekamy na córeczkę.
Mam pytanie do tych, które planują lub zakupiły już wózek podwójny - jaką firmę, model polecacie? Mój Ignaś będzie niedługo po skończeniu dwóch latek, jak siostra się pojawi, więc szukam czegoś z gondolą i spacerówką, w miarę możliwości lekkiego, coby nie zajmowało za dużo miejsca w bagażniku. -
Kropka, zrobiłaś test? Ale by było... Jeśli to nie ciąża, to może jakieś kwestie hormonalne? Nie wiem co podpowiedzieć jeśli chodzi o badania... Jeśli się bardzo niepokoisz, to może warto pójść wcześniej prywatnie?
Galadriela, fajnie, że napisałaśGratulacje! My mamy wózek podwójny, ale muszę sprawdzić firmę, bo nie pamiętam 🤦 Jesteśmy dość zadowoleni, choć gondola jest nieduża, więc przy większych bobasach, może się szybko zrobić ciasna (Anielka akurat jest drobna, więc nam to nie przeszkadzało). Z plusów, to spacerówki używamy do tej pory, i starszy synek może sobie na niej przysiąść w nogach, bo akurat ma tam takie fajne miejsce na to. Więc do tej pory trochę działa jak podwójny, mimo że od dawna używamy tylko jednej części.
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Kropka, ja już sto lat temu brałam tabletki, ale pamiętam,że miałam straszne plamienie. Sprawdź ulotke powinno być wypisane jeśli przy Twoich też się zdarza. To nie musi być od razu nic złego, zwłaszcza,że to są pierwsze cykle po odstawieniu, to organizm wariuje.
Ja nadal nie mam miesiączki. Ale mi z tym dobrze 😉 ale pewnie wkrotce się pojawi, chociaż Olaf ciągnie cyca częściej niż noworodek. Chciałam czekać do samoodstawienia, ale wkurza mnie to strasznie i nie wiem, czy długo wytrzymam.
Galadriela, gratuluję!
Ja podwójny miałam bebetto 42, tak mi się wydaje. I był to kombajn. Przy różnicy 2 lata postawiłabym na hamak. To naprawdę coś cudownego, a młodsze dziecko może w tym spokojnie spać.
Ja się niedługo pozbede wózka. Po tylu latach będzie dziwnie bez niego. -
Kropka, myślę, że limit wpadek przy stosowaniu antykoncepcji został na naszym wątku wyczerpany. 😅 No przyznam, że byłabym w szoku. 😁 Ale spokojnie, też myślę, że po odstawieniu mogą się pojawić różne zawirowania. A ta wizyta we wrześniu to prywatnie? Takie macie terminy? Może gdzieś dalej od domu? Nawet bez odwoływania tej wizyty wrześniowej, byle się uspokoić?
Tak w temacie, wiecie co mi się ostatnio przydarzyło? Dziesięć dni po porodzie przestałam krwawić i z doświadczenia dwóch ostatnich połogów myślałam, że to już koniec. A kilka dni później, podczas ataku kaszlu, chlusnęło ze mnie tak, że aż się przestraszyłam. Bo to była taka żywa krew. Do tego pojawił się dziwny ból, jak gdyby w szyjce i uczucie, że muszę zaciskać nogi, bo mi wszystko wypadnie. 🫣 Pojechałam na sor, bo myślałam, że mi macica wypada. 🫣😂 Na szczęście mieszkam na wsi i chociaż droga do szpitala powiatowego zajmuje mi 30min, to nigdzie nie ma kolejek i się wszystko załatwia od ręki, więc cała akcja z dojazdami i badaniem ginekologicznym zajęła mi 1,5h. 😂 Dlatego myślę Kropka, że jak się bardzo spinasz tym plemieniem, to powinnaś sprawdzić jak najwcześniej, żeby sobie nie zatruwać głowy niepotrzebnie.
Galadriela, gratulacje! ❤️ Chyba faktycznie zrobię na pierwszej stronie dodatek „DRUGA TURA”, tak jak Kropka napisała. Jest nas coraz więcej. Proszę mi zgłaszać porody! 😁 Ja wózka podwójnego nie miałam, ale polecam dostawkę Buggy Board Maxi. Z mojego doświadczenia około drugiego roku życia dzieciakom się odechciewa jeździć w spacerówce. A dostawka ułatwia życie bardzo!
Wow Syrenka! Prawie dwa lata bez okresu! 😮 Ja po drugim porodzie dostałam po 58 dniach. 🫣 No nie ma sprawiedliwości na tym świecie! 😂🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Dobra test wyszedł negatywny. Wiec jedno wykluczone.
Galadriela super! Gratulacje ! No to spora ekipa sie tworzy drugiej tury ❤️ to jeszcze czas na Mju 😜
Praskovia jakby pozytywny test wyszedł,to już było by chyba właśnie zbyt dużo na naszą grupę , skuteczność na poziomie zero 🤣 ale jak wiemy takie przypadki się zdarzają. Śmiechem żartem musiałam odrzucić jakąś przyczynę. A myślę że sam lekarz tez by sprawdzał czy tez nie zdążył sie cud. A im wcześniej sprawdzone tym wiadomo trzeba tabletki odstawić.
Ogólnie do tego września zostało 3 tyg wiec aż tak bardzo mnie to nie stresuje. Wiec wytrzymam do tego czasu. Tak to prywatna wizyta.
Syrenka czytałam na opakowaniu i zdarzaja sie krwawienia nawet śród cykliczne. Ale napisane że raczej na początku stosowania a nie po 6 miesiącach. A nawet jeśli mialobyc to normalne, to ja ich nie chce. Bo tak na prawdę od chyba 20 lipca, to 6 dni przerwy było.. także nie uśmiecha mi się cały czas chodzić w podpaskach czy tamponach bo miec jakies podkrawienia,plamienia non stop. Także wizyta jest potrzebna chociażby na zmianę. Albo całkowita rezygnację.
Praskovia może tym razem organizm bedzie laskawszy i dać spokój przynajmniej rok 😜
Syrenka czyli maminego cycka bedzisz odstawiać? -