PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1003 wrote:
Ja w chuście nosiłam 2-kejedno z przodu, drugie na plecach
Teraz domyślnie będzie maluszek w chuście a młoda w wózku
Póki co nie mogę szaleć z zakupami wyprawkowymi ale chyba zacznę pisać listę i wybierać sobie konkretne produkty -
No tak, bo już taki "sztywny" dzieciak
Ja Emmę nosiłam odkąd skończyła 2 miesiące do ok 2,5 r.z codziennie, dużo. Emila w zasadzie pierwszy raz jak miał 5 dniale on zdecydowanie wozkowy był a Emma nie, więc na spacerze on spał w wózku a na plecach starsza siostra
Toli niestety nie można było nosić. Czasami tylko wyjątkowo jak już miała 2 latka to w nosidło ją brałam.
Teraz mam nadzieję na małego chuściocha bo już zaczęłam przeglądać chusty 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 19:35
-
Kropka moja młoda też przodem jeździła, bo wtedy nie miałam isofixa i na dodatek te tyłem nie były jeszcze tak dostępne, wiec po nosidle dostała Recaro Young Sport po bracie i później Monza Nova na isofixie. Teraz już wyrośli, wiec na szczęście będzie tylko 1 fotelik xD
Sara jakie auto kupiliście?
Ania na wszystko są patenty xD
Dzięki za rady odbosnie nosidełka! Sprawdzę -
elforia wrote:Ania na wszystko są patenty xD
Szkoda że zazwyczaj fajne rozwiązanie to +100% do ceny 🤣
Ja na razie nie planuję nosić.
Mieliśmy księciunia i kochał wózki - tak jak ja 🤣 Liczę na powtórkę. Młody jeździł do 4 roku życia 🫣
Nóżki zawsze bolały. No ale się rozstaliśmy z wózkami i wydoroślał 🤣
Pomyślałam dzisiaj o Clausix. Jest po drugiej tabletce. Trzyma się dzielnie. -
Elforia forda S-maxa 7 osobowego
Ania ja nie liczę nawet na pozbycie się wózka więc u mnie chusta będzie od początku w użyciu
Co do Clausix to oby jak najszybciej to się skończyło i mogła odetchnąć -
U mnie chusta sie nie sprawdzila. Dobrze ze nie kupilam, tylko dostalam na przetestowanie od znajomych rozne i niestety corka nie byla zachwycona. Potem w nosidle juz nie bylo takiego problemu ale uzywalismy go glownie na wyjazdach, wakacjach gdzie nie dalo sie wjechac wozkiem.
Co do ubranek to te kopertowe body u nas tez sie super sprawdzaly, cieszylam sie ze nie musialam przeciskac nic przez glowe bo to zazwyczaj konczylo sie marudzeniem. Sukienek tez wiele nie kupowalam (i w sumie do teraz tak zostalo), glownie latem ubieralam. Jak chcialam zeby corka byla jakos ladniej ubrana to mialam w zanadrzu kilka takich ekstra ciuszkow, takich by bylo i jej wygodnie w tym lezec i mi to ubierac.
Wozek u mnie to byla historia taka, ze bylam ze swojego bardzo zadowolona (Mutsy - juz chyba nie produkuja). Tzn z gondoli bylam zadowolona, ze spacerowki juz mniej wiec jak tylko corka wyrosla z gondoli kupilam inny wozek spacerowy - Elodie.
Mutsy udalo mi sie od razu bez wiekszej straty sprzedac wiec spoko. Elodie nie sprzedawalam, wiec spacerowke teoretycznie mam. Gondole natomiast mam teraz zagwozdke co wziac - raz mysle o jakims cybexie - bo piekne a raz bardziej o czyms typu THULE bo praktyczniejsze powinno byc.
W sumie wiekszosc rzeczy jeszcze mam - poza wlasnie wozkiem i fotelikiem tym pierwszym. Ale tu tak jak ktos pisal wczesniej - nie patrze na cene a na oceny w ADAC etc. i tez nie uzywany a nowy bo o ile nie jest to od kogos bliskiego to nigdy nie mamy pewnosci czy fotelik nie uczestniczyl w jakims zdarzeniu drogowym a po takowym nie powininen byc nadal uzytkowany.
Z rzeczy ktore sie u corki nie przyjely w ogole to smoczek, co oczywiscie mialo swoje plusy ale tez spory minus bo wisiala duzo na cycku.
Z praktycznych rzeczy to tym razem do wozka dokupie torbe-plecak a nie taka typowa wozkowa torbe.
-
Cieszę się że będę od Was tyle wiedziała... Jakie wózki.. Jakie łóżeczko.. Fotelik Jakie nazwy 😊
Ja kompletnie nie ogarniam firm. A może akurat mi się coś spodoba 😊
Chusty nigdy nie używałam.MinnieMe lubi tę wiadomość
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Eskalopka wrote:Podobno kobieca intuicja dobrze podpowiada
Moja też nic nie mówi
Raz chłopiec raz dziewczynka. Czyli dowiem się po prenatalnych!
Byłam dziś u lekarza i wszystko jest dobrze. Bąbel trochę podgonił termin i teraz nie jest już 3 dni do tyłu tylko 2 dni do przodu. Zapisuję się na NIFTY i na PAPPA
Kiedy masz Nifty?
Też zapisałam się i mam w czwartek
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
MinnieMe o tak! Plecak to jest genialny wynalazek!
ja odkryłam dopiero niedawno i kocham miłością wielką. Dotad jak jechałam z młodą na wizytę to tachalam wózek, wielki segregator dokumentów i ta przeklęta torba, która zjeżdżała z ramienia 😅 plecak to jest super wynalazek!
A jaki konkretnie mutsy miałaś? Ja patrzę na olx i podoba mi się mutsy Igo. Dawał radę w trudniejszym terenie?MinnieMe lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:A jaki konkretnie mutsy miałaś? Ja patrzę na olx i podoba mi się mutsy Igo. Dawał radę w trudniejszym terenie?
To bylo EVO - dobrze sobie radzil bo kola byly dosc spore, fajnie sie skladal, latwo wpinalo sie ten pierwszy fotelik na baze. Moja kolezanka miala NIO i tez zadowolona. Nawet sie zastanawiam czy wlasnie NIO teraz nie kupic na te pierwsze miesiace bo gdzies w necie widzialam w spoko cenie.
-
A w temacie dostawek - chetnie sie dowiem na ile u Was sie sprawdzily. Ja przy Corce nie mialam i spala zupelnie z nami w nocy - dla mojej wygody, bo czesto sie budzila na karmienie a jak spala kolo mnie to tylko podnosilam bluzke i zasypialam.
Tera z racji tego ze czasem do nas przychodzi w nocy to wlasnie zastanawiam sie nad dostawka dla Malenstwa, tylko nie wiem czy to ma sens. -
Ja dostawki nigdy nie miałam. Zawsze starałam się po karmieniu maluszka odnosić do łóżeczka.
Jeśli była ciężka noc lub byłam mocno zmęczona, to kładłam malucha na łóżku w kokonie właśnie
Teraz planuje tak samo -
MinnieMe wrote:To mnie zabilas pytaniem! Az musialam sprawdzic bo zupelnie model wylecial mi z glowy
To bylo EVO - dobrze sobie radzil bo kola byly dosc spore, fajnie sie skladal, latwo wpinalo sie ten pierwszy fotelik na baze. Moja kolezanka miala NIO i tez zadowolona. Nawet sie zastanawiam czy wlasnie NIO teraz nie kupic na te pierwsze miesiace bo gdzies w necie widzialam w spoko cenie.
Właśnie patrzyłam na Igo i na Nio. Biorę też pod uwagę X-landera X-pulse (miałam przy Toli i byłam bardzo zadowolona) albo Joolzatylko właśnie muszę porównać kwestie składania, wagi itd
-
gabryśka wrote:Kiedy masz Nifty?
Też zapisałam się i mam w czwartek
PAPPA też zrobię, ale głównie dla samego usg 😉
-
Eskalopka wrote:Jutro. Chciałabym mieć wyniki przed świętami a dostałam info, że w Chinach święto od 6 do 10.04 i wtedy laboratorium średnio będzie działać i wydłuży się termin wyników. Dlatego się streściłam na ile się dało 😀
PAPPA też zrobię, ale głównie dla samego usg 😉
O widzisz.. To fajnie... Że jutro.
Do Świąt się wyrobią na pewno.
Ja mam krew pobieraną w czwartek po południu... To może być kiepsko do Świąt.
Ja nie wiem co z Pappa..
Będę pytać lekarza w czwartek właśnie.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
U nas chusta w ogóle się nie sprawdziła. Miałam pożyczoną, uczyłam się. Ale nie szło. Darła się mała w niebogłosy 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ jak była większa, to kupiłam nosidło tule, to chetnie wskakiwała, ale w sumie zaraz już sie odemnie odkleiła i w sumie może miesiąc używałam 😛 ale za to kochała wózki na spacerze. Jako że w lesie mieszkamy kupiliśmy Roan terenowy trochę i zadowoleni jesteśmy (no jedyny minus, to spory jak sie go złoży i pół bagażnika zajmuje). Ale tak to Wszystko leciutko chodzi.
My nie mieliśmy dostawki. Normalnie spała w swoim łóżeczku. Po karmieniu odkładałam do łóżeczka. Mam zbyt małe piersi, żeby leżeć z takim maleństwem, które sie nie obraca. Ale to kwestia też tak naprawdę troche od dziecka i sił mamy. Moja koleżanka w tym samym czasie uzyealaa na początku tylko dostawki. Bo nie była wstanie funkcjonować i wstawać co godzine do dziecka i odkładać. Wiec dostawka cyc na wierzchu i obydwie wypoczęte. Ja byłam wytrwała, bo trochę nie miałam możliwość fizycznych 😛
O smoczek też u nas nie był w użyciu. Ale to koszt minimalny w porównaniu z łóżeczkami, wózkami..
Też dziś myślałam o Clausix i zajrzałam na wątek w ktorym wszystko opisuje. Pewnie jutro wyjdzie dopiero ze szpitala ... -
elforia wrote:Kropka moja młoda też przodem jeździła, bo wtedy nie miałam isofixa i na dodatek te tyłem nie były jeszcze tak dostępne, wiec po nosidle dostała Recaro Young Sport po bracie i później Monza Nova na isofixie. Teraz już wyrośli, wiec na szczęście będzie tylko 1 fotelik xD
Sara jakie auto kupiliście?
Ania na wszystko są patenty xD
Dzięki za rady odbosnie nosidełka! Sprawdzę
Teraz sobie obiecałam że przy następnym dziecku bede wytrwała i jak najdłużej trzymać będę tyłem. Może i mała się wtedy obróci 🤔 bo mamy obrotowy można i tak i tak wozić.
W ogóle dla mnie obrotowy fotelik to złoto! Obracam sobie przodem do drzwi wrzucam malucha zapinam i fru odwracam. A jak byliśmy na wakacjach i w wypożyczalni był jeden rodzaj fotelika, to ja myślałam że oszaleje, głowę wsadzić, żeby zapiąć odpiąć. A to nóżka gdzies sie zaczepiła. A to zasnęła i jak sie wyjmowalo to się rozbudzała. A tak w swoim obracam przodem pochylam sie lekko i na siebie i śpi dalej. -
I ja w końcu odważyłam sie trochę oglądać wyprawkę.
Po córce mamy łóżeczko bujane , u nas sprawdziło sie wspaniale , na początku jako dostawka, potem jako łóżeczko, dziękuję bujaniu czesto w nocy wystarczyło przez sen bujac nogą i zasypiała dalej 😄
https://badumshop.com/pl/224-lozeczko-dzieciece-kolyska-120x60cm.html
Wozek mamy muuvo quick , spacerówka nadal w użyciu, ale myślę że do nadorzin już starszej będzie mniej potrzebna, dokupię gondolę i mam nadzij ,że będzie chciał w niej jeździć w przeciwieństwie do siostry 🫣😅
Jako pierwszy fotelik łupinę bardzo polecam Avionaut pixel leciutki co jednak ma ogromne znaczenie (moja córka bardzo szybko przybierała na wadze). No i wg mnie fotelik musi być nowy (ewentuqlni3 po starszym dziecku, chociaz tutaj tez troche sie waham 😏)i prawidłowo dobrany do kanapy w samochodzie .
Chus,nosidła, bujaczki u nas sie nie sprawdziły, ale mimo wszystko będę próbowała i tym razem 😆
Smoczek był nieużywany dopóki nie odstawiłam od piersi - wtedy go polubiła.
Rożka używaliśmy przez pierwszy mi3siac ,dwa. W owulacje nie dala się zawinąć 🤷♀️ za to spiworki w użyciu do tej pory 😊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Dziewczyny, czy któraś może polecić witaminy prenatalne, które zawierają ogromną ilość DHA?
Obecnie łykam femibion 1 + 4-5 kapsułek DHA dziennie + magnez + acard 😒 i chciałabym zredukować ilość tabletek.
Mam zalecenie DHA w dawce minimum 1000