Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Ja ostatnio coś znalazłam co mnie intrygowało. Ale widzę że się da 🤣
    Jest cały filmik z pokazaniem jak przerobić nosidła na podwójne. Problem taki że trzeba kupić dwa 😂

0018fe72eb0a.jpg

Ja w chuście nosiłam 2-ke :D jedno z przodu, drugie na plecach :D

Teraz domyślnie będzie maluszek w chuście a młoda w wózku :)

Póki co nie mogę szaleć z zakupami wyprawkowymi ale chyba zacznę pisać listę i wybierać sobie konkretne produkty :D

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na plecach dopóki nie chodziło - nie szło. Nie potrafiłam ogarnąć. Co lepsze, lepiej mi się nosiło 4-latka niż półroczniaka.

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, bo już taki "sztywny" dzieciak :D
    Ja Emmę nosiłam odkąd skończyła 2 miesiące do ok 2,5 r.z codziennie, dużo. Emila w zasadzie pierwszy raz jak miał 5 dni :) ale on zdecydowanie wozkowy był a Emma nie, więc na spacerze on spał w wózku a na plecach starsza siostra :)

Toli niestety nie można było nosić. Czasami tylko wyjątkowo jak już miała 2 latka to w nosidło ją brałam.

Teraz mam nadzieję na małego chuściocha bo już zaczęłam przeglądać chusty 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 19:35

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• elforia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja młoda też przodem jeździła, bo wtedy nie miałam isofixa i na dodatek te tyłem nie były jeszcze tak dostępne, wiec po nosidle dostała Recaro Young Sport po bracie i później Monza Nova na isofixie. Teraz już wyrośli, wiec na szczęście będzie tylko 1 fotelik xD

Sara jakie auto kupiliście?

Ania na wszystko są patenty xD

Dzięki za rady odbosnie nosidełka! Sprawdzę :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:

Szkoda że zazwyczaj fajne rozwiązanie to +100% do ceny 🤣
    Ja na razie nie planuję nosić.
    Mieliśmy księciunia i kochał wózki - tak jak ja 🤣 Liczę na powtórkę. Młody jeździł do 4 roku życia 🫣
    Nóżki zawsze bolały. No ale się rozstaliśmy z wózkami i wydoroślał 🤣

Pomyślałam dzisiaj o Clausix. Jest po drugiej tabletce. Trzyma się dzielnie.

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia forda S-maxa 7 osobowego :)

Ania ja nie liczę nawet na pozbycie się wózka więc u mnie chusta będzie od początku w użyciu :)

Co do Clausix to oby jak najszybciej to się skończyło i mogła odetchnąć :(

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chusta sie nie sprawdzila. Dobrze ze nie kupilam, tylko dostalam na przetestowanie od znajomych rozne i niestety corka nie byla zachwycona. Potem w nosidle juz nie bylo takiego problemu ale uzywalismy go glownie na wyjazdach, wakacjach gdzie nie dalo sie wjechac wozkiem.

Co do ubranek to te kopertowe body u nas tez sie super sprawdzaly, cieszylam sie ze nie musialam przeciskac nic przez glowe bo to zazwyczaj konczylo sie marudzeniem. Sukienek tez wiele nie kupowalam (i w sumie do teraz tak zostalo), glownie latem ubieralam. Jak chcialam zeby corka byla jakos ladniej ubrana to mialam w zanadrzu kilka takich ekstra ciuszkow, takich by bylo i jej wygodnie w tym lezec i mi to ubierac.

Wozek u mnie to byla historia taka, ze bylam ze swojego bardzo zadowolona (Mutsy - juz chyba nie produkuja). Tzn z gondoli bylam zadowolona, ze spacerowki juz mniej wiec jak tylko corka wyrosla z gondoli kupilam inny wozek spacerowy - Elodie.
    Mutsy udalo mi sie od razu bez wiekszej straty sprzedac wiec spoko. Elodie nie sprzedawalam, wiec spacerowke teoretycznie mam. Gondole natomiast mam teraz zagwozdke co wziac - raz mysle o jakims cybexie - bo piekne a raz bardziej o czyms typu THULE bo praktyczniejsze powinno byc.

W sumie wiekszosc rzeczy jeszcze mam - poza wlasnie wozkiem i fotelikiem tym pierwszym. Ale tu tak jak ktos pisal wczesniej - nie patrze na cene a na oceny w ADAC etc. i tez nie uzywany a nowy bo o ile nie jest to od kogos bliskiego to nigdy nie mamy pewnosci czy fotelik nie uczestniczyl w jakims zdarzeniu drogowym a po takowym nie powininen byc nadal uzytkowany.

Z rzeczy ktore sie u corki nie przyjely w ogole to smoczek, co oczywiscie mialo swoje plusy ale tez spory minus bo wisiala duzo na cycku.

Z praktycznych rzeczy to tym razem do wozka dokupie torbe-plecak a nie taka typowa wozkowa torbe.

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że będę od Was tyle wiedziała... Jakie wózki.. Jakie łóżeczko.. Fotelik Jakie nazwy 😊
    Ja kompletnie nie ogarniam firm. A może akurat mi się coś spodoba 😊
    Chusty nigdy nie używałam.

MinnieMe lubi tę wiadomość

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Podobno kobieca intuicja dobrze podpowiada :D Moja też nic nie mówi :P Raz chłopiec raz dziewczynka. Czyli dowiem się po prenatalnych!

Byłam dziś u lekarza i wszystko jest dobrze. Bąbel trochę podgonił termin i teraz nie jest już 3 dni do tyłu tylko 2 dni do przodu. Zapisuję się na NIFTY i na PAPPA :D

Kiedy masz Nifty?
    Też zapisałam się i mam w czwartek

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe o tak! Plecak to jest genialny wynalazek! :D ja odkryłam dopiero niedawno i kocham miłością wielką. Dotad jak jechałam z młodą na wizytę to tachalam wózek, wielki segregator dokumentów i ta przeklęta torba, która zjeżdżała z ramienia 😅 plecak to jest super wynalazek! :D
    A jaki konkretnie mutsy miałaś? Ja patrzę na olx i podoba mi się mutsy Igo. Dawał radę w trudniejszym terenie?

MinnieMe lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    A jaki konkretnie mutsy miałaś? Ja patrzę na olx i podoba mi się mutsy Igo. Dawał radę w trudniejszym terenie?
    To mnie zabilas pytaniem! Az musialam sprawdzic bo zupelnie model wylecial mi z glowy :D To bylo EVO - dobrze sobie radzil bo kola byly dosc spore, fajnie sie skladal, latwo wpinalo sie ten pierwszy fotelik na baze. Moja kolezanka miala NIO i tez zadowolona. Nawet sie zastanawiam czy wlasnie NIO teraz nie kupic na te pierwsze miesiace bo gdzies w necie widzialam w spoko cenie.

• MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie dostawek - chetnie sie dowiem na ile u Was sie sprawdzily. Ja przy Corce nie mialam i spala zupelnie z nami w nocy - dla mojej wygody, bo czesto sie budzila na karmienie a jak spala kolo mnie to tylko podnosilam bluzke i zasypialam.

Tera z racji tego ze czasem do nas przychodzi w nocy to wlasnie zastanawiam sie nad dostawka dla Malenstwa, tylko nie wiem czy to ma sens.

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostawki nigdy nie miałam. Zawsze starałam się po karmieniu maluszka odnosić do łóżeczka.
    Jeśli była ciężka noc lub byłam mocno zmęczona, to kładłam malucha na łóżku w kokonie właśnie :)

Teraz planuje tak samo :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MinnieMe wrote:
    To mnie zabilas pytaniem! Az musialam sprawdzic bo zupelnie model wylecial mi z glowy :D To bylo EVO - dobrze sobie radzil bo kola byly dosc spore, fajnie sie skladal, latwo wpinalo sie ten pierwszy fotelik na baze. Moja kolezanka miala NIO i tez zadowolona. Nawet sie zastanawiam czy wlasnie NIO teraz nie kupic na te pierwsze miesiace bo gdzies w necie widzialam w spoko cenie.

Właśnie patrzyłam na Igo i na Nio. Biorę też pod uwagę X-landera X-pulse (miałam przy Toli i byłam bardzo zadowolona) albo Joolza :D tylko właśnie muszę porównać kwestie składania, wagi itd :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabryśka wrote:
    Kiedy masz Nifty?
    Też zapisałam się i mam w czwartek
    Jutro. Chciałabym mieć wyniki przed świętami a dostałam info, że w Chinach święto od 6 do 10.04 i wtedy laboratorium średnio będzie działać i wydłuży się termin wyników. Dlatego się streściłam na ile się dało 😀
    PAPPA też zrobię, ale głównie dla samego usg 😉

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Jutro. Chciałabym mieć wyniki przed świętami a dostałam info, że w Chinach święto od 6 do 10.04 i wtedy laboratorium średnio będzie działać i wydłuży się termin wyników. Dlatego się streściłam na ile się dało 😀
    PAPPA też zrobię, ale głównie dla samego usg 😉

O widzisz.. To fajnie... Że jutro.
    Do Świąt się wyrobią na pewno.
    Ja mam krew pobieraną w czwartek po południu... To może być kiepsko do Świąt.
    Ja nie wiem co z Pappa..
    Będę pytać lekarza w czwartek właśnie.

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chusta w ogóle się nie sprawdziła. Miałam pożyczoną, uczyłam się. Ale nie szło. Darła się mała w niebogłosy 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ jak była większa, to kupiłam nosidło tule, to chetnie wskakiwała, ale w sumie zaraz już sie odemnie odkleiła i w sumie może miesiąc używałam 😛 ale za to kochała wózki na spacerze. Jako że w lesie mieszkamy kupiliśmy Roan terenowy trochę i zadowoleni jesteśmy (no jedyny minus, to spory jak sie go złoży i pół bagażnika zajmuje). Ale tak to Wszystko leciutko chodzi.
    My nie mieliśmy dostawki. Normalnie spała w swoim łóżeczku. Po karmieniu odkładałam do łóżeczka. Mam zbyt małe piersi, żeby leżeć z takim maleństwem, które sie nie obraca. Ale to kwestia też tak naprawdę troche od dziecka i sił mamy. Moja koleżanka w tym samym czasie uzyealaa na początku tylko dostawki. Bo nie była wstanie funkcjonować i wstawać co godzine do dziecka i odkładać. Wiec dostawka cyc na wierzchu i obydwie wypoczęte. Ja byłam wytrwała, bo trochę nie miałam możliwość fizycznych 😛

O smoczek też u nas nie był w użyciu. Ale to koszt minimalny w porównaniu z łóżeczkami, wózkami..

Też dziś myślałam o Clausix i zajrzałam na wątek w ktorym wszystko opisuje. Pewnie jutro wyjdzie dopiero ze szpitala ...

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:
    Kropka moja młoda też przodem jeździła, bo wtedy nie miałam isofixa i na dodatek te tyłem nie były jeszcze tak dostępne, wiec po nosidle dostała Recaro Young Sport po bracie i później Monza Nova na isofixie. Teraz już wyrośli, wiec na szczęście będzie tylko 1 fotelik xD

Sara jakie auto kupiliście?

Dzięki za rady odbosnie nosidełka! Sprawdzę :)

Teraz sobie obiecałam że przy następnym dziecku bede wytrwała i jak najdłużej trzymać będę tyłem. Może i mała się wtedy obróci 🤔 bo mamy obrotowy można i tak i tak wozić.
    W ogóle dla mnie obrotowy fotelik to złoto! Obracam sobie przodem do drzwi wrzucam malucha zapinam i fru odwracam. A jak byliśmy na wakacjach i w wypożyczalni był jeden rodzaj fotelika, to ja myślałam że oszaleje, głowę wsadzić, żeby zapiąć odpiąć. A to nóżka gdzies sie zaczepiła. A to zasnęła i jak sie wyjmowalo to się rozbudzała. A tak w swoim obracam przodem pochylam sie lekko i na siebie i śpi dalej.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w końcu odważyłam sie trochę oglądać wyprawkę.
    Po córce mamy łóżeczko bujane , u nas sprawdziło sie wspaniale , na początku jako dostawka, potem jako łóżeczko, dziękuję bujaniu czesto w nocy wystarczyło przez sen bujac nogą i zasypiała dalej 😄
    https://badumshop.com/pl/224-lozeczko-dzieciece-kolyska-120x60cm.html

Wozek mamy muuvo quick , spacerówka nadal w użyciu, ale myślę że do nadorzin już starszej będzie mniej potrzebna, dokupię gondolę i mam nadzij ,że będzie chciał w niej jeździć w przeciwieństwie do siostry 🫣😅

Jako pierwszy fotelik łupinę bardzo polecam Avionaut pixel leciutki co jednak ma ogromne znaczenie (moja córka bardzo szybko przybierała na wadze). No i wg mnie fotelik musi być nowy (ewentuqlni3 po starszym dziecku, chociaz tutaj tez troche sie waham 😏)i prawidłowo dobrany do kanapy w samochodzie .

Chus,nosidła, bujaczki u nas sie nie sprawdziły, ale mimo wszystko będę próbowała i tym razem 😆
    Smoczek był nieużywany dopóki nie odstawiłam od piersi - wtedy go polubiła.
    Rożka używaliśmy przez pierwszy mi3siac ,dwa. W owulacje nie dala się zawinąć 🤷‍♀️ za to spiworki w użyciu do tej pory 😊

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś może polecić witaminy prenatalne, które zawierają ogromną ilość DHA?

Obecnie łykam femibion 1 + 4-5 kapsułek DHA dziennie + magnez + acard 😒 i chciałabym zredukować ilość tabletek.

Mam zalecenie DHA w dawce minimum 1000

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ