PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejj! Mi ginekolog powiedziała że plamienia do 14 tygodnia nie są niczym niepokojącym ze to normalne.. Ale wiadomo lepiej sprawdzić..
Ja juz się nie mogę doczekać tych badań prenatalnych , mam 6 kwietnia..
Od tygodnia źle śpię budze się po 10 razy w nocy...czy któraś tez tak miała? Niewiem czy to taki stres.. Ale i brzuch pobolewa i potrzeba pójścia do toalety:(
Benita, niezapominajk_aa lubią tę wiadomość
-
Benita wrote:Hej.
Zaczęłam lekko panikować. Jestem w swojej pierwszej ciąży, aktualnie 9+4. Nie potrafię się tym cieszyć bo ciagle mam złe przeczucia, ciagle panikuje ze coś będzie nie tak.. byłam w toalecie i papier był delikatnie różowy, może trochę kawa z mlekiem ale na prawdę kolor był mega delikatny, koleżanka mówi ze to normalne w ja nie wiem co o tym myśleć. Na razie brzuch nie boli, od wczoraj kłuje mnie w jednym miejscu. Nigdy wcześniej tak nie miałam…
Ja tak tez panikowalam w drugiej ciazy gdy pojawilo sie jakies lekkie plamienie (pierwsza obumarla wlasnie kolo 9 tyg) i poszlam od razu do lekarza, zrobili USG i uspokoili bo nie bylo doslownie nic !(zadnych krawiakow etc.Dostalam Duphaston i tyle). Dla kontrastu ciaza ktora obumarla nie dala zadnych objawow i dowiedzialam sie dopiero na prenatalnych ze juz ze 4 tygodnie serduszko nie bije...) Takze spokojnie - wiem ze latwo sie mowi, ale stres tez nie pomaga. Ja do lekarza bym poszla od razu dla wlasnego spokoju.
Z reszta mimo tego ze druga ciaza byla bezproblemowa i szczesliwie rozwiazana to teraz tez panikuje. Analizuje kazde uklucie w podbrzuszu, kazdy "lepszy dzien" - bo pewnie skoro dobrze sie czuje to cos jest nie tak itd. Zapisalam sie przez to na dwa dodatkowe USG a czas do kolejnego mi sie strasznie dluzy...Benita lubi tę wiadomość
-
Evelina, ja już chodzę w nocy do toalety minimum 3 razy. Ale też na wieczór mnie bardziej suszy. Co do pobudek to nie wiem, bo mnie mały często budzi, nie mam pojęcia czy budziłabym się sama z siebie. 😉
Benita, ja uważam, że w ciąży spokój jest najważniejszy, więc jak przyszłą mamę cokolwiek niepokoi i czuje, że po prostu CHCE iść do lekarza na dodatkową wizytę, to zawsze warto iść. Ale wtorek już się zbliża i jeśli nie masz możliwości przełożyć wizyty wcześniej, a nic dodatkowego się nie dzieje, to postaraj się zrelaksować. Wiem, że łatwo się mówi, ale wizyta już niedługo. ♥️
Jak nam się przedstawia kalendarz wizyt w nadchodzącym tygodniu? 😊 -
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyscie. Udało mi się umówić dzisiaj do lekarza, co prawda nie mojego ale mam nadzieje ze zrobi mi usg (chodzę prywatnie). Niestety jestem z tego typu człowieka który się nie uspokoi póki nie zobaczy na własne oczy ze jest ok. Ale staram się aż tak znowu wszystkim nie stresować bo się wykończę.
MinnieMe, eweljina lubią tę wiadomość
-
Umka wrote:Ja mialam duzy skok tsh, i dziewczyny na forum poradzily mi brac euthyrox w nocy, gdzies kolo 3-4 jak wstaje sie do toalety, by byla dluzsza przerwa po i przed jedzeniem, i wtedy bardzo szybko i bardzo ladnie spada. W mniej niz tydzien zjechalo mi z prawie 4 do ladnych 1,3. Wiec jezeli moge to bardzobym radzila robic wlasnie tak. I moze zmienic lekarza, bo takie olewanie to jest skandal
No i ta dawka 50 to mocno za malo przy takich wynikach.
Umka nie zgodzę się z tym co napisałaś.
Gabrysia na wizycie u endo wszystkiego się dowiesz i dostaniesz pakiet badań
Ja mam wizytę 5.04 ♥️gabryśka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś po wizycie. Jestem trochę zawiedziona, bo nie było USG 🤨 Doktor stwierdził, że skoro 2 tyg temu były prenatalne to nie ma sensu a płci i tak nie lubi określać na tym etapie 😅
Dostałam jedynie recepty. Cieszę się jedynie, że jak powiedziałam mu o twardnieniach i bólach brzucha to sprawdził szyjkę i stwierdził, że jest wszystko w porządku. Dostałam jedynie magnez i no spe 3 razy dziennie i nakaz by zwolnić 🙈 -
Praskovia wrote:Evelina, ja już chodzę w nocy do toalety minimum 3 razy. Ale też na wieczór mnie bardziej suszy. Co do pobudek to nie wiem, bo mnie mały często budzi, nie mam pojęcia czy budziłabym się sama z siebie. 😉
Benita, ja uważam, że w ciąży spokój jest najważniejszy, więc jak przyszłą mamę cokolwiek niepokoi i czuje, że po prostu CHCE iść do lekarza na dodatkową wizytę, to zawsze warto iść. Ale wtorek już się zbliża i jeśli nie masz możliwości przełożyć wizyty wcześniej, a nic dodatkowego się nie dzieje, to postaraj się zrelaksować. Wiem, że łatwo się mówi, ale wizyta już niedługo. ♥️
Jak nam się przedstawia kalendarz wizyt w nadchodzącym tygodniu? 😊
A w poniedziałek 3.04 mam iść pobrać krew na test pappa. -
Ja czekam w tym tyg na wynik Nifty.
Eskalopka chyba też 😊
W week. sobie daruje... Ale
Od poniedziałku pewnie zacznę panikować 🙈
Evelina.. Ja mam straszne problemy ze spaniem. Długo zasnąć nie mogę, budzę się często, masakra. Niby zmęczona jestem... A spać dobrze nie mogę.
Aż się ost zastanawiałam co może być przyczyną, czy mój stres... czy sama ciąża tak przebiega.. Nie wiem.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Praskovia wrote:Dziewczyny, a może chcecie, żebym dołączyła na pierwszej stronie daty wizyt na nadchodzący tydzień? Wszystkie byłyby na bierząco, bo czasem ciężko zapamiętać i się połapać. 🙃
Mozna płeć też dodać jak już wiemy 😉 -
Super pomysł. Ja mam wizytę 03.04
U mojego pwadzacego i 05.04 prenatalne 😀Agnuka lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Byłam u lekarza, wszystko ok, prawie 3cm człowieka. Mówi ze nie widzi nic skąd mogło by się te plamienie pojawić, możliwe ze to po cytologii która miałam 10 dni temu. Przy pobraniu było trochę krwii. Może jakiś skrzep się dopiero wydostał. Dostałam dupka, ale w sumie nie wiem jak długo do brac ale we wtorek ide już do swojej doktor prowadzącej to dopytam. Kamień z serca. Faktycznie lepiej iść jeden raz za dużo niż jeden za mało
gabryśka, Praskovia, MinnieMe, Agnuka, Umka lubią tę wiadomość
-
Praskovia wrote:Zaktualizowałam pierwszą stronę, zerknijcie czy czegoś/kogoś brakuje? Pamiętam, że Sara pisała, że mamy dwóch chłopców i jedną dziewczynkę, ale nie pamiętam czyj ten drugi chłopiec? 🧐
Możesz mnie kochana dopisać na wtorek 04 wizyta u prowadzącej i 17.04 prenatalne mam nie wiem czy tak daleko sięga kalendarz -
Praskovia wrote:Zaktualizowałam pierwszą stronę, zerknijcie czy czegoś/kogoś brakuje? Pamiętam, że Sara pisała, że mamy dwóch chłopców i jedną dziewczynkę, ale nie pamiętam czyj ten drugi chłopiec? 🧐
A Elforia nie ma czasem dziewczynki? Mi się wydawało, że Sara pisała że bedzie chłopiec. Bo w pokoju ma być ze straszym 🤔 czy cos pokreciłam?