PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak , u Sary chłopiec 😊
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Aaa… to to pamiętam, ale myślałam, że to jeszcze nie potwierdzone. Na razie czekam, jak coś będę dopisywać! ☺️ Miłego dnia dziewczyny! Menina, Ania, trzymam kciuki za wizyty!
Ania_1003, GrubAsia, Menina lubią tę wiadomość
-
Praskovia wrote:Aaa… to to pamiętam, ale myślałam, że to jeszcze nie potwierdzone. Na razie czekam, jak coś będę dopisywać! ☺️ Miłego dnia dziewczyny! Menina, Ania, trzymam kciuki za wizyty!
Miłego dnia i powodzenia na wizytachPraskovia lubi tę wiadomość
-
Tak, u mnie nie potwierdzone 😅
Wczoraj doktorek nie chciał potwierdzić
Ale 7.04 idziemy na USG do mojego ex doktorka to może się potwierdzi -
Ja po wizycie.
Wszystko ok. Czekam teraz do wtorku na prenatalne. Ginka sprawdziła wszystko, ręce są, nogi są, przepływy ok, przezierność ok.
Będę spokojniejsza jadąc już we wtorek.
Wizyta u niej za 4 tygodnie.
Ja widziałam dwa wyrostki ♀️♀️
Ginka się dzisiaj nie podjęła określenia.
Karolinaklaudia, Praskovia, gabryśka, Menina, GrubAsia, elforia, Agnuka, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej 😍
Ja w środę miałam prenatalne a dzień później wizytę u swojego lekarza ☺️
Zarowno na prenatalnych jakim na wizycie lekarze mówią : chłopczyk 💙
Zdrowy bobo już prawie 7 cm ( miał w środę wiec już pewnie większy )
Oficjalnie zaczęłam 2 trymestr ,wszystko dobrze , dzidziulek zdrowy ,czekamy jeszcze na wyniki pappa ☺️Praskovia, GrubAsia, Agnuka, Umka lubią tę wiadomość
-
Ania_1003 wrote:
Super, że wszystko dobrze ❤️
Jak dla mnie, po NUBach też dziewuszki 😍 -
Ja od razu palnęłam widząc że 'dziewczyna' 😂 Przynajmniej w pierwszym przypadku. Ginka zrobiła oczy jakbym trafiła totolotka ale nie chciała potwierdzić 😂 Przy drugim osobniku już nie mówiłam na głos, ale też wyglądało na wyrostek damski. Na zdjęciach nie ma tego idealnego momentu gdzie widać.
Dwie dziewczyny to jedyna opcja która u nas ciężko przejdzie 😂 Syn nie chce dziewczyn 😂😂😂 -
Praskovia wrote:Sara, co to są NUBy? Wy wiecie takie rzeczy, że mi się nawet w życiu o uszy nie obiło. 🙈
Wpisz sobie NUB Theory w google. Pokazane są zdjęcia z wytłumaczeniem jak oglądać zdjęcia USG i gdzie patrzeć 😁 Ja to wiedziałam, dlatego dzisiaj tylko tam zaglądałam i nic nie pamiętam innego z samego USG 😂 Polowałam na wyrostki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 13:07
Umka lubi tę wiadomość
-
Ania_1003 wrote:Ja od razu palnęłam widząc że 'dziewczyna' 😂 Przynajmniej w pierwszym przypadku. Ginka zrobiła oczy jakbym trafiła totolotka ale nie chciała potwierdzić 😂 Przy drugim osobniku już nie mówiłam na głos, ale też wyglądało na wyrostek damski. Na zdjęciach nie ma tego idealnego momentu gdzie widać.
Dwie dziewczyny to jedyna opcja która u nas ciężko przejdzie 😂 Syn nie chce dziewczyn 😂😂😂
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Ja mam osobno bo moja nie robi.
Jak chcesz się zapisać i być pewna czy dany lekarz ma certyfikat, to można sprawdzić na stronie.
Klikasz na mapie Polskę i potem województwo. Szukasz konkretnego lekarza po nazwisku. Jeśli jest na liście, to jego certyfikat jest ważny i może wykonywać badania prenatalne.
https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1gabryśka lubi tę wiadomość
-
gabryśka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze o tych prenatalnych. Wykonuje je Wam lekarz prowadzący? Czy umawiałyście się do kliniki?
Jak to u Was wygląda?
Widzę że osobno macie wizyty.. Osobno prenatalne.
Mój prowadzący wykonuje swietnie usg , ale mimo wszystko zapisałam się jeszcze na test podwójny (pappa + usg wykonywane przez certyfikowanego lekarza - ma certyfikat z FMF). Tu masz listę lekarzy którzy taki certyfikat posiadają https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2023, 13:17
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
gabryśka wrote:Super Ania 😍
Szczęście razy 2 ❤❤
Fajnie ze wsz w porządku.
Aż spojrzałam na swoje USG... Nic tam nie widzę 🙈 nie znam się na tym.
Na moim zdjęciu tym górnym też jest ucięte akurat w tym miejscu i nie widać. -
GrubAsia wrote:Matko, co z tym dziećmi, moja córka też chcę tylko siostrzyczkę 🙄 a myślałam, że się ucieszy z brata ,bo nie będzie miała "konkurencji " 😆
Myślę że 50/50 by jeszcze przęłknął ale po haśle że raczej będą dwie siostry (wg. mnie oczywiście) to ich nie chce 😂 -
Ania_1003 wrote:Ja mam osobno bo moja nie robi.
Jak chcesz się zapisać i być pewna czy dany lekarz ma certyfikat, to można sprawdzić na stronie.
Klikasz na mapie Polskę i potem województwo. Szukasz konkretnego lekarza po nazwisku. Jeśli jest na liście, to jego certyfikat jest ważny i może wykonywać badania prenatalne.
https://fetalmedicine.org/lists/map/attendants/1
Dzięki. Sprawdziłam i mój lekarz prowadzący jest ☺
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧