PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania czyli płeć tak jak typowałyśmy
Ja mam nadzieję, w piątek potwierdzimy płeć u mnie bo chce abyśmy wybrali imię zanim mąż wyjedzie. Bo tak przez telefon to nie to samo 😒Asiek94 lubi tę wiadomość
-
Ania, to co, wstawiamy dwa różowe serduszka obok Twojego nicku, czy czekamy na potwierdzenie? 😄 Mju, Agnuka, a u Was?
Mju, pytanie co to znaczy „większe” niż trisomii 21. Bo jeśli u Ciebie to ryzyko wynosi 1:11300, to zarówno 1:100 jak i 1:1100 jest większe, a jednak różnica kolosalna… Czy lekarz powiedział coś więcej? -
Sara30 wrote:Ania czyli płeć tak jak typowałyśmy
Ja mam nadzieję, w piątek potwierdzimy płeć u mnie bo chce abyśmy wybrali imię zanim mąż wyjedzie. Bo tak przez telefon to nie to samo 😒
Noo ja dzisiaj byłam pewna na 100% że wyrostek to wyrostek.
Strasznie się wierciły i nie ogarniałam które mierzy w danej chwili. Ale jeżeli się wie czego szukać, to było idealnie widać.
Muszę się przyzwyczaić do myśli, że się szykują dwie księżniczki 🫣 Liczyłam że będę jedyną królową w domu 🤣 I ciuchy po synu będą do likwidacji a tego nie przewidywałam 🫣 -
U mnie z dzieckiem wszystko w porządku. Miałam od razu wyniki pappa. Lekarz stwierdził że bardzo małe ryzyko wad genetycznych. Zobaczymy co powie w czwartek lepszy specjalista. Według wczorajszej wizyty na 70 procent chłopak. Ale stwierdził że na tym etapie nie da rady dokładnie ocenić . Uspokoiłam się narazie, bo jednak stres był duży
Agnuka, Praskovia, MinnieMe, Umka, Kropka6 lubią tę wiadomość
-
Praskovia u mnie też możesz wpisać dziewczynkę, będę zaklinać rzeczywistość 🤭
A jak Twój synek? Jak nadrabiałam forum i trafiłam na wiadomość o wypadku, to aż mnie zmroziło. Mam nadzieję, że w dalszym ciągu wszystko ok i nie widać jakiś skutków tego wszystkiego.. w domu najlepiej 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 08:16
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Praskovia mi też dziewczynkę wpisz i termin bez zmian ☺️
W poprzedniej ciąży na prenatalnych był chłopiec, a na połówkowych 100% dziewczynka, bo się córa pokazała w całej okazałości 😂😍
Dziewczyny, a jak z Waszym podbrzuszem? Boli Was czasami?
Ja uwielbiam spać na plecach, ale rano jak się tak budzę to czuje bol w podbrzuszu lekki, wiec staram się już spać na jednym lub drugim boku. -
elforia wrote:Dziewczyny, a jak z Waszym podbrzuszem? Boli Was czasami?
Ja uwielbiam spać na plecach, ale rano jak się tak budzę to czuje bol w podbrzuszu lekki, wiec staram się już spać na jednym lub drugim boku.
Mnie pobolewaWczoraj aż się zaniepokoiłam, bo wieczorem coś mnie kłuło w brzuchu, ale nie w 1 miejscu tylko w różnych - od podbrzusza, po bokach... Dziś jest ok, ale i tak lekko mnie to zastanawia. Dziewczyny, które już w ciąży byłyście, czy to normalne?
Jak może boleć brzuch w kolejnych miesiącach?
elforia, ja zazwyczaj spałam na boku, ale teraz jak mam problemy ze snem, to właśnie na boku nie mogę zasnąć, a na plecach nawet nawet... Wiem, że to nie najlepiej, ale póki brzuch nie jest aż taki wielki to chyba jeszcze ok
-
Hej dziewczyny,
O zespole Digeorga mi powiedział sam z siebie, nie jest to częścią badania, po prostu przy omawianiu wyników to powiedział, a ja taki meksyk w głowie po wszystkim miałam, że nawet nie pamiętam, jakie to ryzyko było 🤦🏻♀️ i tak głupio się przejęłam, że dziewczynka, bo liczyłam na chłopca - znaczy w zasadzie wszystko nam jedno, byleby zdrowe było, ale jak już to usłyszałam to jakiś zawód poczułam. Aż trochę się tego wstydzę, ale to chyba taka głupia przekora, bo teściowa od lat gada o dziewczynce i chyba po prostu po złości liczyłam, że inaczej będzie.
Mnie podbrzusze cały czas pobolewa, w zasadzie dziwnie się czuję jak przestaje 😅 -
Eskalopka wrote:Mnie pobolewa
Wczoraj aż się zaniepokoiłam, bo wieczorem coś mnie kłuło w brzuchu, ale nie w 1 miejscu tylko w różnych - od podbrzusza, po bokach... Dziś jest ok, ale i tak lekko mnie to zastanawia. Dziewczyny, które już w ciąży byłyście, czy to normalne?
Jak może boleć brzuch w kolejnych miesiącach?
elforia, ja zazwyczaj spałam na boku, ale teraz jak mam problemy ze snem, to właśnie na boku nie mogę zasnąć, a na plecach nawet nawet... Wiem, że to nie najlepiej, ale póki brzuch nie jest aż taki wielki to chyba jeszcze ok
Ja w poprzedniej ciąży najlepiej na prawym boku zasypiałam albo na plecach już przy dużym brzuchu i martwiłam się bardzo. Pytałam lekarza o to, i mówił, że wiadomo lewy bok najbezpieczniejszy, ale ale organizm sam wie i jak dobrze tak zasypiać, to zasypiać i sie nie przejmować, bo organizm później w nocy wybudzi i nieswiadomie sie człowiek obróci na inną stronę. I rzeczywiście zasypiałam tak jak lubiłam a budziłam sie w innej pozycji. Po za tym powiedzial, że nie spimy tych 8 godzin w jednej pozycji tylko np 30 minut.
Co do klucia czy bólu, to w poprzedniej ciąży ciągle mnie coś bolało lub kłuło.a przy tej bardzoooo rzadko. Ale wiem że jak brzuch urośnie, to zacznie ciągnąć.Eskalopka lubi tę wiadomość
-
Cześć Wam, dziś dopiero odnalazłam wątek, więc jeśli pozwolicie, to chętnie dołączę. Jestem Asia, mam skończone 29 lat. To moja druga ciąża, mam już na stanie 4-letnią córkę🥰 Obecnie jestem 12t4dni, jutro mam badania prenatalne i jestem nieco zestresowana. Mam już za sobą wizytę w szpitalu z powodu plamień, na szczęście wszystko było dobrze. Na ostatnim usg z 28 marca wyszło, że kosmówka częściowo zasłania ujście szyjki macicy i trochę się denerwuje, czy się podniesie - boję się tego ryzyka łożyska przodującego. Poprzednią ciąże od 18t miałam zagrożoną, więc teraz jestem już wyczulona na wszystko chyba. Życzę Wam przyjemnego dnia
-
Jeśli chodzi o ból brzucha to mnie boli codziennie a od ok 2 tygodni zaczął twardnieć. Szyjka ok więc dostałam od doktorka magnez, no spe i więcej odpoczynku, mniej noszenia itd
Najważniejsze, że szyjki to nie rusza
Hej Asieko łożysku przodującym mówi się dopiero po 20 TC z tego względu, że na tym etapie macica rośnie bardzo szybko i łożysko się podnosi fizjologicznie
nie martw się na zapas
-
Ja już po prenatalnych , anatomia z usg prawidlowa😍 krew na pappe pobana -wyniki za 7-10dni , ale już kupiłam pierwsze ciuszki dla dziedzica 😁 skakał jak szalony ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 16:33
MinnieMe, Evelina93, gabryśka, Sara30, Praskovia, elforia lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Agnuka, miło, że pytasz! ♥️ Na razie nie widzę u synka nic niepokojącego pod względem neurologicznym i mam nadzieję, że tak zostanie. W piątek mamy wizytę u neurochirurga. Niestety zauważalna jest zmiana w jego zachowaniu, stał się bardzo bojaźliwy, bardziej płaczliwy… Tylko mama i mama, od wypadku boi się innych dzieci, wcześniej je uwielbiał. Najwyraźniej boi się też taty, a na pewno przestał go lubić, jakby kojarzył go tylko z tym co się stało. ☹️ Smutne tym bardziej, że mąż jutro wyjeżdża na kilkumiesięczny kontrakt, a dziecko nie chce się nawet przytulić. 😭 Ale nic na siłę, wiem, że trzeba dać małemu czas i mam nadzieję, że to minie…
To co mnie jeszcze bardzo niepokoi to moje wyniki krwi, które dzisiaj odebrałam. U mnie też spadek płytek- o 30tys. Próbując znaleźć przyczynę małopłytkowości u małego, po przeanalizowaniu ostatnich dni przed wypadkiem i wyników po wyjściu ze szpitala, uznałam, że coś się musiało stać konkretnego. Jakaś przyczyna z zewnątrz. I pomyślałam, że jeśli to np. jakieś zatrucie, kurde nie wiem, grzybem, pleśnią, pestycydami czy cokolwiek, to może i u mnie będzie to widać. Akurat robiłam morfologię tydzień przed wypadkiem synka, więc ewentualna różnica będzie dobrze widoczna. No i niestety jest… Teraz panicznie boję się co z drugą dzidzią, czy rozwija się prawidłowo… Muszę skonsultować te moje wyniki z hematologiem, jak w przyszłym tygodniu pójdę z synkiem na kontrolę. -
Witaj Asiek, podaj termin porodu, to Cię Praskovia wpisze na listę 😉 i nie ma co się martwić na zapas.
Praskovia, to rzeczywiście zastanawiające skąd u Was obojga taki spadek. A mąż pewnie niestety nie badał? Żeby sprawdzić i u niego.
Jejku szkoda, też że na tak długo wyjeżdża akurat teraz jak potrzeba odbudowania zaufania. Ale miejmy nadzieję, że niedługo synek zapomni o tym wypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2023, 22:22
Praskovia lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja po badaniach prenatalnych. Wszystkie parametry w normie, wyliczone ryzyko niskie.
Jedyne co mnie zmartwiło to wysokie tętno płodu bo jak na 12t4d to 181. Lekarz stwierdził że może to być tachykardia ale do rozpoznania na kolejnej wizycie. Mogło być to spowodowane tym że ja się bardzo stresowałam.. Ale sama niewiem...
Czy któraś tak miała na badaniu?MinnieMe, Praskovia lubią tę wiadomość