X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł na prezent
    My pewnie dostaniemy kasę i nam to pasuje. Na razie wszystko mamy, więc tylko pewnie kupimy coś drobnego pod choinkę. Pampersów idzie nam niewiele. Tak naprawdę tylko w dzień kilka, bo w nocy śpimy. Mleczko nam odchodzi, a chusteczki używamy co 4 dni jak jest kupka 🤭 Mam listę mojego widzimisię na przyszłość: huśtawka, suchy basen, namiot tipi 🤣 starszaki też się tego doczekać nie mogą. Mam takie wrażenie, że teraz spełniamy wszystkie swoje marzenia, bo przy starszakach nie było nas na to stać.

Zmiana ubrań
    Na noc zmieniamy strój na pajacyk. Nie śpi w tym co chodzi w dzień, ale czasami ubranka zostawiamy na kolejny dzień. Najczęściej są to portki, bo bodziak to jak nie w mleku to ślinie. Zośka próbuje ostatnio wpychać całe piąstki do buzi. 😉

Uszy
    Uszy czyścimy raz na tydzień na zewnątrz. Co sobotę robię "spa" starszakom. Czyścimy uszy, obcinamy paznokcie, więc i Zosia się załapuje.

Dziąsła
    Na wacik leje sól fizjologiczną i przecieram buźkę w środku. Zosia to lubi 🤭 Najpierw górę, później dół i tyle ile się da języczek.

Tak dziwnie napisane, ale na raty zapisuje w notatniku to do czego mam się odnieść 🤣

ver6ena lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej, jutro okulistę, a w środę może wreszcie się uda szczepienie 🙈

Hera098 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Katka123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Co do rytmu dnia i przebierania to ja na noc zakładam cieplejszy pajacyk taka niby piżamkę a na dzień jakieś inne ubranka. Już zaczęłam powoli ubierać ją w spodenki i bluzeczki bo tak to tylko pajace. Ale co do pielęgnacji i rytmu dnia to staram się zawsze coś małego zrobić na przewijaku lub co drugi dzień w kąpieli bo u nas jeszcze wchodzą 4 razy dziennie ćwiczenia od neurologopedy co zajmuje czas plus czas żeby poleżała na brzuszku więc grafik od małego napięty 😂😂

A i jeszcze się pożalę dzisiaj mieliśmy rekordowo trudną noc. Pobudka po 1 cyc i potem bujanie do 3 potem obudziłam męża zasnęła przed czwartą na chwilę potem znów ja i znów mąż i tak do 6:30. Wtedy zadzwonił budzik trzeba było wstawać a młoda wtedy dopiero postanowiła zasnąć 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

O tak u nas też grafik napięty- wcześniej mieliśmy ćwiczenia po podcięciu wędzidełka, teraz zalecenia od fizjoterapeuty, no i na brzuszku kiedyś trzeba poleżeć 🤪

Co do ubranek to u nas na noc wchodzi pajacyk i body z krótkim rękawem. Na dzień body i spodenki. Czasami zdarza się że jeden komplet spodenek i body wystarcza na kolejny dzień bo nic się nie wybrudzi. A czasami body zmieniane jest nawet trzy albo cztery razy jeśli solidnie się uleje...
    Najwięcej to chyba schodzi mi pieluszek do ulewania- dobrze że mam cały stosik 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 13:00

mewa lubi tę wiadomość

• Katka123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z prezentów na święta czy Mikołaja to chyba będziemy prosić o jakieś dofinansowanie do fizjoterapeuty albo do nauki chustonoszenia. Pampersy też zawsze mile widziane 😎

merry_merry, Hera098 lubią tę wiadomość

• Vam Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ledwo nadrobiłam i nie wiem już co komu chciałam napisać. Dwa dni mieliśmy mega sajgon młoda miała kolki darła się w niebogłosy, za to od wczoraj aniołek zupełnie dziecka nie poznaje, spokojna dużo jest aktywna aż się boje jak długo ..

Prezenty. Nic konkretnego nie kupujemy, ani nie prosimy o nic. Najważniejsze są pieluchy więc chyba o tym będę mówić jak się ktoś zapyta. Żadne grające kraby nie wchodzą w grę również dla naszego zdrowia psychicznego 🤣

Ubieranie. Ja przebieram na noc w pajacyk a rano w ubranko na codzien, ale zdarzało się że całą dobę młoda była w tym samym lub wręcz przeciwnie w nocy 2x się przebieraliśmy bo ulala czy się osikała. Nie ma reguły.

Uszy. Ich praktycznie nie ruszamy. Raz czy dwa razy w tygodniu przecieram wacikiem z zewnątrz i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 13:52

Hera098, Alga_I lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Tyncia coś się odzywała czy tylko to info, że urodziła?

ja uszu nie ruszam u takiego dziecka, tak samo jak paznokci u stóp.
    Starszakom paznokcie ogarniamy co sobotę, ale Małej u rąk rosną tak szybko, że musimy 2 razy w tygodniu chociaż, bo jak mnie ściska tymi szponami za cycka to mnie nosi 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 14:49

strzyga , ver6ena lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniam zdanie co do prezentów. Wizyty na rehabilitację nie będą tak tanie. Kasa się przyda 🫣 Jesteśmy po konsultacji. Już na ten moment jest delikatnie do tyłu. Ma problem z przetwarzaniem napięcia mięśniowego czy jakoś tak. Mamy skierowanie na rehabilitację na nfz, ale pani z góry powiedziała, że terminy powalają 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 16:14

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czyścimy uszy tylko z zewnątrz wacikiem z wodą.

Co do prezentów to my nic nie kupujemy a jak ktoś zapyta to powiem że pieluchy które zużywamy w ilościach kosmicznych 🙈

Anna_bella a u Twojego dzidziolka to odparzenie to taki ubytek skóry czy tylko zaczerwienienie?

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Czy u którejś maleństwo ma nabrzmiałe piersi/gruczoły sutkowe tym co od nas odziedziczyło w brzuszku? Czy tylko ja się z tym zmagam?
    Jeśli nie będzie nam to schodzić po Altacecie, to musimy jechać do pediatry :(
    Mój syn miał, pojawiło się to jakiś tydzień po porodzie, ale szybko mu przeszło, teraz wszystko wygląda normalnie. Nie stosowałam niczego, samo się wchłonęło. Podobnie było z trądzikiem niemowlęcym, przemywałam tylko letnią wodą przegotowaną i 2x dziennie smarowałam Linomagiem A+E z różową nakrętką i też ładnie mu zeszło.
    cynamon wrote:
    W temacie smoczków- jakie macie? I dlaczego takie? Teraz czytam że sauvenix za twardy i lepszy jest Mam silk coś tam…
    Mój akceptuje tylko Curaprox i Suavinex, z tym że ze Suavinexu tylko fizjologiczne, anatomiczne wypluwa z naburmuszoną miną😅 Zdecydowałam się na te dwie marki, bo były polecane przez fizjoterapeutów.
    Ale smoczek też dajemy tylko na moment i to zależy od jego nastroju czy przyjmie, bo często odrzuca - więc nie zmuszamy😉
    Yggy wrote:
    Mam jeszcze pytanie, jak dbacie o bliznę cc?
    Mi polecili przemywać wodą 2x dziennie i dokładnie osuszać ręcznikiem papierowym, do tego zalecane jest wietrzenie blizny i unikanie opiętych ubrań. Do tego dostałam w szpitalu instrukcje na temat dwóch sposobów masowania blizny, ale z rozpoczęciem tego trzeba czekać 3-6 tygodni, aż dobrze się zagoi. Jutro mamy wizytę w przychodni to zapytam czy już mogę zacząć, sama się boję tam cokolwiek ruszać poza dotykaniem przy myciu i osuszaniu.
    Anna_bella wrote:
    Czym smarujecie odparzenia na tyłku?
    Mój kiedyś miał mocno zaczerwienioną skórę pod woreczkiem to też posmarowałam Bepanthenem Baby, średnio pomogło, ale położna poleciła nam maść cynkową i ta faktycznie daje radę, momentalnie nawet przy smarowaniu wydawało się, że młody poczuł ulgę i zaczerwienienie szybko zniknęło. Po tym już nie miał żadnych odparzeń.
    Maszonek wrote:
    Dziewczyny, jakiego kremu używacie na buzię, gdy jest chłodno? U nas krem Weleda niestety spowodował krostki. Myślałam o używaniu po prostu Linomagu zielonego.
    Linomag ma jeszcze Cold Cream z jasnoniebieską nakrętką, tego mam zamiar używać przy większych mrozach.

Też mamy problem z ubrankami, Mikko ma długie ręce i nogi, i szybko długie spodenki 50 zrobiły mu się capri😂 W ogóle to rozmiaru 50 używaliśmy przez pierwsze 2,5 tygodnia, później szybko przeszliśmy na 56. A co do zmian ubrania to codziennie zmieniam, w dzień nosi body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, na noc na śpiworek/pidżamka z zamkiem. Czasem też w ciągu dnia zmieniam mu ubranie, zazwyczaj jak jakiś wypadek z pieluszką lub coś uleje, chociaż do tej pory zdarzyło się max 2x w ciągu dnia kiedy musiałam zmieniać.
    Nie ogarniam tych nazw, co to jest pajacyk? 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 17:27

strzyga , Yggy lubią tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • strzyga Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Dopiero się dziś odzywam, bo cały dzień dziś sama odsypiałam z Kacperkiem wczorajszy dzień walki z brzuszkiem ;)
    Co zjadł dziś, to usypiał, a ja razem z nim :)

Ktoś pytał o 800 plus, a więc ja złożyłam wniosek 28.10 i dziś przyszedł przelew z wyrównaniem :)

Uszka czyścimy suchym patyczkiem tylko na zewnątrz - pięknie nam się zbiera :) Od dziś zaczynamy myć dziąsła, dzięki za przypomnienie dziewczyny!

Jeśli chodzi o ranę po CC, to nie smarowałam i nie smaruję niczym, bo ładnie się wszystko goiło i zagoiło.. a ten jeden jedyny wąs z boku rozpuścił się sam, po dłuższym czasie :)

Czy któraś z was ma butelkę LOVI Mammafeel antykolkową ? Ja dziś zamówiłam, ponoć jest świetna - zobaczymy :)

age.png
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a rehabilitacja to to samo co fizjoterapia? Widzisz golym okiem, ze Zosia jest z czyms do tylu?

Ja zapisalam Julka za tydzien do fizjoterapeutki, ktora jest tez osteopata. Na spacerze poznalam dziewczyne j temat zszedl na nocne wierzganie rekami, nogami, dzwieki pterodaktyka, bole brzuszka - podobno jej synek mial tak samo i probowala wszystkiego i wlasnie okazalo sie ze jej dziecko ma jakies napiecia, a po cwiczeniach po krzykach, prezeniach i wyginaniach nie ma sladu, odstawila tez espumisan i delicol i w spokoju spi cale nocki. Ciekawe… no nic chetnie sie przejde na taka wizyte, niech sprawdzi wszystko u Julka. Jak nie pomoze w spaniu i brzuszku to moze chociaz naucze sie jakis fajnych pozycji do noszenia, masazy i cwiczen 😁

Strzyga ja mam butelke Lovi Mamafeel, ale jeszcze nigdy jej nie uzylam 😜 w szpitalu jak Julek nie mogl zlapac cycka to dostalam szpitalna Lansinoh, ktora mu podpasowala i w sumie do dzis uzywalam tylko jej. Ale u nas to tylko doraznie wjezdza butelka jak wychodzilam z 3-4 razy max, wiec zadnen ze mnie ekspert

Ja rano ubieram body i spodenki lub jakis zestaw sweterkowy, dresowy, a na noc po kapieli pajacyki/pizamki. Jesli chodzi o ciuszki to ze mnie troche matka-wariatka, mam ich zdecydowanie za duzo 🙈 ale kocham Julka ubierac i sprawia mi to ogromna przyjemnosc 🥰😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 19:23

strzyga , Katka123, cynamon lubią tę wiadomość

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merry_merry wrote:
    Nutella a rehabilitacja to to samo co fizjoterapia? Widzisz golym okiem, ze Zosia jest z czyms do tylu?
    Szczerze mówiąc mam niewielkie doświadczenie w tym zakresie, bo raz tylko byłam u fizjoterapeuty, który zajmuje się wadami postawy i dziś w poradni rehabilitacyjnej. Ale wujek google mówi, że rehabilitacja ma trochę większy zakres niż fizjo 🤔
    Czy widzę, że jest do tyłu? Na ten moment nie, bo nie mam porównania. Ale widzę, że coś jest nie tak. Odgina się w literkę C w każdej pozycji. Jak śpi, leży na brzuchu, plecach, jak ją trzymamy na ramieniu. Poza tym ma non stop zaciśnięte piąstki. Jedynie kiedy nie ma to jak krzyczy lub odruch moro ją wybudza. Podobno dzieciaczki powinny "puścić" te piąstki około 6 tygodnia. Już któryś lekarz nam zwrócił na to uwagę. I musimy masować i próbować jej otworzyć poprzez masaże i zabawy

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • strzyga Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod pajacyki na noc dajecie jeszcze body na krótki rękaw czy już nie? :)

age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Ja daję 😊

strzyga lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • strzyga Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja daję 😊

Właśnie ja też i zastanawiałam się czy nie przesadzam :P ale jednak, to jeszcze maleństwa są :D

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Nie, u mnie w domu są 24 stopnie

Co do ubranek to Lila tak ulewa, że kilka razy w ciągu dnia przebieramy 😫 ale któraś z Was wspomniała o śliniakach - nie pomyślałam! Muszę kupić

Merry merry jak dziecko nie uśnie w momencie zmęczenia i jest przemęczone, to później właśnie taki avanti jest :( dlatego trzeba zwracać uwagę na oznaki zmęczenia - ziewanie, przymykanie oczek i wtedy usypiać dziecko - tak nam mówiła położna i się sprawdza

Co do żelaza pytałam brata pediatrę i mówi, że rzeczywiście warto dawać po 1. miesiącu profilaktyczną dawkę, bo dziecko ma tylko zapasy z ciąży, a w mleku tego żelaza się nie daje jakoś dużo, z tego też powodu nie do końca jest sens badać u dziecka poziom żelaza

paulina9408, merry_merry, Hera098, strzyga , Katka123, ver6ena lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Tylko przez pierwszy tydzień, teraz ubieram sam pajacyk. U nas w domu też ciepło jest.

Ja też dziś dostałam 800 razem z wyrównaniem. Składaliśmy wniosek około 20 października.

Mam różne smoczki, ale młoda najlepiej polubiła Suavinex póki co, ale też czasem chętnie zasysa, a czasem ma odruch wymiotny 😅

Wykrakałam też, od popołudnia zaczęła się prężyć i denerwować marudzi i trochę opłakuje, ale były dwie kupy już i mam nadzieję, że noc będzie spokojniejsza...

age.png

age.png

age.png
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje body na noc. U mnie jest bardzo cieplo, a do tego spi w tuliku, a usypiam jeszcze w kocyku, aby mi sie potem latwiej odkladalo, zeby sie nie wybudzil. Pozniej ten kocyk probuje jakos usunac 😝 no coz trzeba sobie jakos radzic, a to odkladanie jest u nas mega wyzwaniem 😂

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • mewa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Właśnie ja też i zastanawiałam się czy nie przesadzam :P ale jednak, to jeszcze maleństwa są :D
    Ja też się bałam że przesadzam i przegrzewam a wychodzi na to że mój kurczak lubi ciepło najlepiej jak jeszcze jest zawinięta w kocyk po czubek głowy 😂

strzyga lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:

My pod pajacyk nic nie dajemy, dodatkowo jest w spiworku, a w mieszkaniu mamy takie 21 stopni.

Co do ubierania to na noc pajacyk, a w dzień normalny strój 😂 body, spodenki lub jakieś zestawy. Mi również sprawia to dużą przyjemność, wtedy jeszcze bardziej się rozpływam ♥️♥️

merry_merry, strzyga , Katka123 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ