Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
strzyga wrote:A pod pajacyki na noc dajecie jeszcze body na krótki rękaw czy już nie?
Daje pod lekkie pajacyki, na to jeszcze śpiworek albo rożek. W nocy mamy 21 stopni, a moja mała lubi mieć warstwy - jak ich nie ma to nie śpi i wierzga w każdą stronę więc daje. Dla równowagi w ciągu dnia zaliczamy 2-3h spacerek 😊strzyga lubi tę wiadomość
👨👩👦 30 / 29 / 2 + 🐶
10.02.2024 - ⏸️
04.04.2024 - 12w0d - CRL 5,70 cm 🩷 na 80% dziewczynka
14.05.2024 - 17w5d - CRL 11,40 cm 🩷 potwierdzona dziewczynka: Maja
05.06.2024 - 20w+6d - EFW 354g 💗
09.07.2024 - 25w+5d - EFW 747g 💗
06.08.2024 - 29w+5d - EFW 1315g 💗
20.08.2024 - 31w+5d - EFW 1685g 💗
03.09.2024 - 33w+5d - EFW 2270g 💗
23.09.2024 - 36w+4d - EFW 2647g 💗
08.10.2024 - 38w+5d - EFW 3270g 💗
-
Espoir, faktycznie TynciaQ94 odezwała się ostatni raz 2 listopada, dzień po narodzinach córki. Mam nadzieję, że wszystko u nich dobrze, bo się teraz zaczęłam martwić. Oby po prostu wpadła w wir szcześliwego macierzyństwa, a odezwie się jak będzie miała czas...
ver6ena lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Ja to się boję jak będzie nocka wyglądać, bo Laura od 15ej do teraz praktycznie śpi z przerwami na pieluszkę i mleczko... Z rana była dość aktywna, ale już dawno tyle nie spała w dzień. Ja nie spałam razem z nią, więc aż boję się😅 Pewnie będzie okno aktywności na 3h w środku nocy😵💫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 22:11
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Neta wrote:Anna_bella a u Twojego dzidziolka to odparzenie to taki ubytek skóry czy tylko zaczerwienienie?
Było zaczerwienienie, a po sudocremie czerwone kropki . Muszę powiedzieć położnej że sudocrem mu niech lepiej nie poleca … jednak cynk musiał ją uczulić . Ale dzisiaj już nie ma śladu, linomag wjechał co pieluszkę i udało się zaleczyć . Będziemy smarować dalej co przewijanie.
Hera to u nas dzisiaj odwrotnie bardzo aktywna w ciągu dnia, miała tylko turbo drzemki. Jak wstała 10.20 to dopiero kolejna dłuższa drzemka 16-18. No i była marudna bo przemęczona, dopiero co mi usnęła na cycu i to było tak 5 sekund ryku, 10 sekund ssania cyca i tak kilka minut i odpłynęła . Teraz boję się ruszyć żeby się nie obudziła 🤣
Jutro rano przyjaciółka wpadnie w 1sze odwiedzinki koło 9-10 także mam nadzieję, że coś pośpimy w nocy 🙈
Merry u nas też problem z odkładaniem ale ćwiczymy to, staram się być twarda😎 Chociaż jak już 3 raz się nie udaje to czasem się poddaje i mała śpi na łóżku obok 😂
My na noc często sam pajacyk (Olaura to jest takie ubranko kombinezon na długi rękaw). W sypialni mamy zazwyczaj 22 stopnie, do tego ją przykrywam kocykiem. Chyba, że jest chłodniejszy dzień albo nie chce mi się ściągać body na krótki rękaw jak ma w ciągu dnia to zostawiam i na to pajac 😅 Śpiworki mam jakieś za duże narazie jeśli chodzi o kołnierz i mogłaby się tam zsunąć … nawet nie wiedziałam, że są jakieś rozmiary , nie pamiętam żeby był wybór.
A prezenty to u nas pampersy będą bardzo mile widziane przy takiej częstotliwości zmieniana 😁strzyga , merry_merry, Olaura, ver6ena lubią tę wiadomość
-
My właśnie będziemy próbować lulu 😅 póki co są oczy jak pięć złoty..
Ja zamierzam wybrać się z Kacperkiem do miasta, bo 30 listopada mamy imprezę rodzinną - 90 lat prababci Kacperka i nie mam się w co ubrać 🤪 z wagi spadłam bardzo dużo... Więc taki to będzie nasz pierwszy wypad, ale mam nadzieję że damy radę.. jak już przeżyjemy jazdę autobusem, to będzie z górki 😂🤣 muszę nawet sama dla siebie się trochę odmóżdzyć, bo ja siedzę na strasznym zadupiu.. co nie jest fajne..
Dobrych nocek dla nas dziewczyny ❤️ spokojnych i przespanych w miarę.. 😂🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2024, 23:06
Katka123, merry_merry, Vam, mewa lubią tę wiadomość
-
O to ja teraz 😂 nawet godzina prawie się zgadza
Jeśli chodzi o ubiór- moja młoda jest jak tak
Ciepłolubna jak legwan ... łóżeczko
Mogłabym jej na terrarium zmienić.
W domu mamy ok 2O/21C. Pod pajacyka zakładam jej body z krótkim a czasem z długim i skarpetki- wtedy kark ma taki letni.
Dziewczyny które szczepiły: które szczepionki wybrałyście?(znowu nie chce mi się cofać i szukać info 🥲)
Pamiętam że ktoś wrzucał jakiś filmik(?) informacyjnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 02:52
strzyga lubi tę wiadomość
-
A u nas po wizycie u pediatry gastroenterologa i USG, mamy refluks anatomiczny ma przejść po 3-4 miesiącach ale póki co od dzisiaj bebilon nutrition dla zagęszczenia pokarmu bo zaczęło się bardziej ulewać i też podcza jedzenia niestety plus płacz. Odstawiamy też bio Gaia bo zawiera w składzie białko mleka krowiego 😳, jutro badamy kupke ja na 7 dni na restrykcyjną dieta a potem stopniowo robimy prowokacje. Póki co wylatuje m in wszystko co z pomidorów. Więc dziewczyny… to co jemy ma znaczenie, czasem, niestety. Dr mówi że będzie dobrze, oby miał rację . Wycieczka do dr sama w sobie i wizyta nawet bez płaczu tylko podczas USG ale żel i dla mnie zimny więc nie ma co się dziwić.
My też na noc tylko pajacyk plus rożek i lekko przykrywam kocykiem (mamy 22 stopnie ok w sypialni) a w ciągu dnia body plus spodenki i skarpetki żeby spodenki nam nie spadały ze stopek bo nosimy 56 z hm a one są większe ciut. Szykuje się do śpiworek ale jeszcze nie mam upatrzonego faworyta i nie wiemy ile TOG na razie wybrać. Rożek oczywiście już tylko nałożony bo o wiązaniu nie ma już mowy jest za krótki jakiś ale ten efekt ze róg rożka za głowa się układa robi robotę bo daje miłe otulenie. Zmieniamy ubranka wg potrzeb ale często do wieczora starcza to samo chyba że się uleje mocniej i czasem spodenki jeszcze są ok na dzień następny. Co do przesikanych ubranek to właśnie pieluchy Bambiboo u nas zawsze mokre ubranko a pampers premium i bamboo nature i Huggies nie. Może u nas nie leżą albo gumki za słabe po bokach.
Co do prezentów to zdajemy się na wolę obdarowujących, póki co dostajemy: a to piękny kocyk a to ulewajki muslinowe a to szydełkowe grzechotki więc przydatne i piękne przy okazji. Na mikołaja kupujemy szumisia Moonie z czujnikiem
Płaczu - przyszłościowo bo szum wygląda na to że u nas pomaga a i przytulanka będzie za kilka miesięcy jak znalazł a telefonu do łóżeczka nie chce wkładać, i tak mam wyrzuty że z wi-fi nad główką tu siedzę ….
Ok lecę spać póki mogę spokojnej nocy🌖Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 04:30
Vam, Katka123 lubią tę wiadomość
1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
U nas się skończyło na spaniu wspólnym w lozku bo jak zasnęła przy cycu i poczuła że się odsunęłam to ryk. Tak więc zasnęłyśmy , ja z cycem na wierzchu obok jej nosa🤪 I przespała ciągiem 4 godziny, teraz mleczko. I tak się zastanawiam czy pozwalać jej spać dłużej w nocy bo jeszcze by spała … nutella od kiedy Zosia Ci śpi te 6 h w nocy??
mewa, strzyga , Vam lubią tę wiadomość
-
U nas nocka numer dwa przy jękach i stekach. Ewidentnie brzuch ją boli i to trwa tak do 40 min po karmieniu i potem zasypia głębiej. Chyba wjade z espumisanem bardziej konkretnie.
Ponawiam pytanie czy wy regularnie ten espumisan dajecie co 6 godzin na dobę?
Cynamon a czemu akurat pomidory odstawić?
Ja to wgl się zastanawiam czy jest jakieś jedne źródło wiedzy jakie produkty niby są szkodliwe przy karmieniu piersią? Bo co chwilę słyszę o innych produktach, czekolada nie, kawa nie, orzechy nie, strączkowe nie, owoce nie bo uczula itd. 🤪🤪
Czy któraś z Was widzi poprawę po zastosowaniu jakiś kropli? Czy to wszystko placebo a my się nabieramy?
Ostatnio słuchajcie byli u nas teściowie i rozmawialiśmy o świętach i mamuni nich nocować jedną noc. Rozmawialiśmy o tym kto gdzie i padł pomysł że mąż ze starszą na jednym łóżku a ja z młodą na drugim. Teściowa z przerażeniem na to: ale ty nie możesz spać z nią w jednym łóżku. Wiesz ile kobiet udusiło swoje dziecko przez sen bo nie czuły że je przygniotły ?! I teraz zawsze jak biorę młodą na karmienie do łóżka to mi się to przypomina 🤪 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 08:10
-
A i chciałam się pochwalić że moja prawa pierś się już prawie zagoiła i w końcu karmie bez bólu. Ciesze się ze to przetrzymałam i nie przeszłam na kpi czy mm. Dziewczyny ja was podziwiam jak wy ogarniacie te butle, smoczki wyparzanie w nocy. Ja jak mam się podnieść pampersa w nocy zmienić to jestem załamana. Najchętniej tylko bym cycki wyciągała na karmienie a pampersa dopiero rano zmieniała. 🤪
strzyga , nutella_, sernik_z_rodzynkami, Katka123, Hera098, merry_merry, ms, Yggy, Vam, ver6ena lubią tę wiadomość
-
Anna_bella wrote:U nas się skończyło na spaniu wspólnym w lozku bo jak zasnęła przy cycu i poczuła że się odsunęłam to ryk. Tak więc zasnęłyśmy , ja z cycem na wierzchu obok jej nosa🤪 I przespała ciągiem 4 godziny, teraz mleczko. I tak się zastanawiam czy pozwalać jej spać dłużej w nocy bo jeszcze by spała … nutella od kiedy Zosia Ci śpi te 6 h w nocy??
-
Byłam już dzisiaj zarejestrować Zosię na rehabilitację na NFZ. Termin marzec 2025 🙈
I jestem tak cholernie zła, bo nie wszyscy mogą sobie pozwolić na wizyty prywatne.
Oczywiście prywatnie też umówiłam już na środę.
Swoją drogą Zosia zaliczyła już ponad 20 wizyt u lekarzy. Tylko w tym tygodniu mamy 4. Jestem tym zmęczona. Każda z nas ma jakieś dzieciowe problemy mniejsze lub większe. A to kupki, a to brzuszek, wysypka, nieprzespane noce. A ja sobie wpadłam ponarzekać, że mam dość latania po lekarzach.🥹
Dzisiaj okulista.. -
U mnie radosny dzień - dziś wreszcie wychodzę że szpitala! 😊
Hera098, merry_merry, nutella_, sernik_z_rodzynkami, strzyga , mewa, Nejt, Katka123, ms, Ladybug, Yggy, Vam, Zaczarowan, Ilona.., Alga_I, Mkm89, Malutka 35, Anna_bella, ver6ena lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Maszonku❤️
U nas Laura przesypia ciągiem 5-6h od skończonego 4tyg życia, a nasz rekord to 7h😜 Byłoby 8h, gdyby nie to że po mleczku miała 1h aktywności 😁
Tylko że jak wstała to był niesamowity ryk za jedzeniem po tych 8h od ostatniego posiłku🤪Anna_bella lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Apropo nocki - Kurczę spała... bez okna aktywności😳 Od wczoraj od godz 15 tylko śpi i spi. Skoro już o tej 1:40 wstała i poszła dalej spać to byłam przekonana, że z rana na pewno będzie aktywna 3h, a tu wstała o 6:40 i poszła dalej spać😵
O 8:40 obudziła się bo bolały ją pierdy, zjadła 90ml i już dobre 30min śpi mi na ramieniu na odbiciu😳 Nie wiem czy się cieszyć, czy zacząć się martwić, że ciągle śpi😂 aż nie chce jej odkładać do łóżeczka aby poczuć trochę że mam dziecko😂
Ale może to jakieś wyrównanie, bo ostatnie dni miała tak aktywne, że potrafiła 3h się bawić, 1h pospać i znowu 3h zabawa. Także może organizm się regeneruje😄Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️