Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mkm89 wrote:U nas też spanie w łóżku, na łóżeczko Jasiu ma jakąś alergię. Liczę na to, że to jeszcze nie przekreśla szans na spanie w łóżeczku jak będzie trochę większy. On teraz najlepiej się uspokaja i wycisza leżąc na naszych brzuchach , widocznie tego potrzebuje mój maluszek.
My przebieramy się na dzień i na noc - w ciągu dnia spodnie , body, skarpetki, a na noc pajacyki plus śpiworek .
Maszonek wspaniale, że wracasz do domu!!!
Dziewczyny a jak pada deszcz/ śnieg z deszczem to wychodzicie na spacer ? U mnie właśnie dzisiaj tak mokro i się zastanawiam, czy wychodzić? Czy jednak w taką pogodę odpuścić?
Ponoć do trzeciego miesiąca dziecko może spać spokojnie z rodzicami ja w dzień układam Kacpra do łóżeczka, nawet żeby tylko poleżał sobie chociażby.. a w nocy, to jednak mi lepiej jak jest przy mnie..
Spacery w taką pogodę odpuszczam.. jutro ma być tak samo, więc będziemy siedzieć w domu.. dziś tylko będziemy się przemieszczać dom - samochód - galeria.. -
Oki to póki co spanie w łóżku z nami nam zostaje , ja to nawet lubię się przytulić do tego małego człowieczka i czuć jego oddech 😅. Ale hitem jest u nas szumis króliczek Moonie - jest śliczny, na Jasia specjalnie nie działa, ale ja padam momentalnie przy tych szumach 🤣🤣🤣. Więc chyba jak wrócę do pracy i będzie męczyć mnie znowu bezsennnosc to szumis pójdzie w ruch 🤣🤣🤣.
Spacer zaliczyliśmy, bo przestało padać i udało nam się na godzinę wyjść o 16, a teraz Jasiu jeszcze kończy drzemkę w wózku , a ja zdążyłam zjeść obiad i sprzątnąć kotom 😃😃😃
Nam na krostki na buźce położna polecała tylko wacik z solą fizjologiczną i tak robimy -
mewa wrote:Rozmawiałam z gastroenterolog. Potwierdziła że na wynikach badań jest nietolerancja laktozy. Mam brać delicol albo jego zamiennik przed każdym karmieniem ograniczyć karmienie na żądanie. Powiedziała że po miesiącu już można dziecko trochę regulować a w związku z nietolerancją jak ja jej dam jeść raz i po godzinie na dopitke jeszcze raz to do jelit idzie to strawione z niestrawionym i jest mieszanka w jelitach poza tym te jelita nie mają kiedy odpocząć. Jak to tłumaczyła to brzmiało sensownie bo w sumie młoda już zamiast siadać porządnie na jedzenie po min 10 min to sobie cykała po 2-3 min. Czyli mam karmić teraz tak co 2-3 godz nie częściej. Plus mam odciągać pierwsze 10ml bo w pierwszej fazie mleka jest najwięcej laktozy.
A i powiedziała że ten delikol to tylko 2-3 tyg a potem zmniejszać po kropelce co karmienie żeby w końcu całkiem zejść swój enzym produkować bi jak ja jej daje z zewnątrz to się organizm przyzwyczaja. Tak więc Hera może weź zapytaj swojego pediatry jaki jest schemat podawania. Ja mam w przyszłym tyg konsultacje to dopytam o to jeszcze raz. A i Hera ty kupiłaś w końcu Mamalac czy dajesz Delicol?
Zgadzam się dziewczyny z Wami apropos spania z dzieckiem. Takie samo mam zdanie o noszeniu. Emi jeszcze do niedawna ładnie spała a teraz tylko na rękach widać taki ma czas więc noszę. A niektórzy mówią żeby nie nosić bo się przyzwyczai itd… -