Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • strzyga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkm89 wrote:
    U nas też spanie w łóżku, na łóżeczko Jasiu ma jakąś alergię. Liczę na to, że to jeszcze nie przekreśla szans na spanie w łóżeczku jak będzie trochę większy. On teraz najlepiej się uspokaja i wycisza leżąc na naszych brzuchach , widocznie tego potrzebuje mój maluszek.

My przebieramy się na dzień i na noc - w ciągu dnia spodnie , body, skarpetki, a na noc pajacyki plus śpiworek .

Maszonek wspaniale, że wracasz do domu!!!

Dziewczyny a jak pada deszcz/ śnieg z deszczem to wychodzicie na spacer ? U mnie właśnie dzisiaj tak mokro i się zastanawiam, czy wychodzić? Czy jednak w taką pogodę odpuścić?

Ponoć do trzeciego miesiąca dziecko może spać spokojnie z rodzicami :) ja w dzień układam Kacpra do łóżeczka, nawet żeby tylko poleżał sobie chociażby.. a w nocy, to jednak mi lepiej jak jest przy mnie..

Spacery w taką pogodę odpuszczam.. jutro ma być tak samo, więc będziemy siedzieć w domu.. dziś tylko będziemy się przemieszczać dom - samochód - galeria..

age.png
  • Mkm89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki to póki co spanie w łóżku z nami nam zostaje , ja to nawet lubię się przytulić do tego małego człowieczka i czuć jego oddech 😅. Ale hitem jest u nas szumis króliczek Moonie - jest śliczny, na Jasia specjalnie nie działa, ale ja padam momentalnie przy tych szumach 🤣🤣🤣. Więc chyba jak wrócę do pracy i będzie męczyć mnie znowu bezsennnosc to szumis pójdzie w ruch 🤣🤣🤣.

Spacer zaliczyliśmy, bo przestało padać i udało nam się na godzinę wyjść o 16, a teraz Jasiu jeszcze kończy drzemkę w wózku , a ja zdążyłam zjeść obiad i sprzątnąć kotom 😃😃😃

Nam na krostki na buźce położna polecała tylko wacik z solą fizjologiczną i tak robimy :)

20.01 punkcja , 6 komórek, 5 zapłodnionych, 3 zarodki
    25.01 transfer 5dniowej blastki
    5dpt cień na teście
    6dpt beta 45,9
    8 dpt -129,2
    11 dpt- 482,2
    18 dpt - 10355,3

NIFTY - zdrowy chłopak

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Rozmawiałam z gastroenterolog. Potwierdziła że na wynikach badań jest nietolerancja laktozy. Mam brać delicol albo jego zamiennik przed każdym karmieniem ograniczyć karmienie na żądanie. Powiedziała że po miesiącu już można dziecko trochę regulować a w związku z nietolerancją jak ja jej dam jeść raz i po godzinie na dopitke jeszcze raz to do jelit idzie to strawione z niestrawionym i jest mieszanka w jelitach poza tym te jelita nie mają kiedy odpocząć. Jak to tłumaczyła to brzmiało sensownie bo w sumie młoda już zamiast siadać porządnie na jedzenie po min 10 min to sobie cykała po 2-3 min. Czyli mam karmić teraz tak co 2-3 godz nie częściej. Plus mam odciągać pierwsze 10ml bo w pierwszej fazie mleka jest najwięcej laktozy.
    A i powiedziała że ten delikol to tylko 2-3 tyg a potem zmniejszać po kropelce co karmienie żeby w końcu całkiem zejść swój enzym produkować bi jak ja jej daje z zewnątrz to się organizm przyzwyczaja. Tak więc Hera może weź zapytaj swojego pediatry jaki jest schemat podawania. Ja mam w przyszłym tyg konsultacje to dopytam o to jeszcze raz. A i Hera ty kupiłaś w końcu Mamalac czy dajesz Delicol?

Zgadzam się dziewczyny z Wami apropos spania z dzieckiem. Takie samo mam zdanie o noszeniu. Emi jeszcze do niedawna ładnie spała a teraz tylko na rękach widać taki ma czas więc noszę. A niektórzy mówią żeby nie nosić bo się przyzwyczai itd…
    Hm to pierwszy raz słyszę żeby ograniczyć Delicol. W sumie ma to sens, choć wg ulotki zwiększa się dawki a podaje tylko pierwsze 3 miesiące.

age.png

age.png

age.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ