Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie wczoraj ♥️ z jednej strony mi przykro, że też nie macie lekko, a z drugiej jakoś łatwiej, jak się wie, że nie jest się samemu

Hera, mówi się o tzw. 4 trymestrze, że dziecko wtedy jeszcze tak na prawdę dojrzewa, dojrzewa jego układ pokarmowy, nerwowy i dlatego ten okres jest taki trudny. Dla nas jako rodziców też jest trudny emocjonalnie, do tego dochodzą wahania hormonalne po ciąży i porodzie. Ale mijają te 3 miesiące i później zaczynają się inne "problemy": ząbkowanie (na samą myśl mam dreszcze, starszakowi zęby szły masowo, w pewnym momencie na raz wychodziło mu 8 zębów 😨), regresu snu, bunty. Na pewno jest inaczej, bo my też już wtedy znamy nasze bobasy i wiemy jak im pomóc. Mnie najbardziej dobija brak snu, jak jestem w miarę wyspana, to mogę góry przenosić i naprawdę wiele znieść

Hera098, Vam lubią tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    My też kilka razy używaliśmy rurki i robiliśmy to tak, że najpierw porządnie masowaliśmy brzuszek, później wkładaliśmy rurkę i wtedy jedna osoba ruszała nóżkami dzidziusia na różne sposoby, a druga układała rurkę pod różnymi kątami i bardzo dużo gazów wychodziło, wręcz takie bąbelki powietrza wychodziły z tej rurki, a u dziecka też natychmiastowa ulga.
    Oczywiście zarzekałam się w ciąży, że ja nic dziecku do tyłka nie będę pchać, ale życie wszystko weryfikuje jak widać 🙈

My zaraz jedziemy na szczepienie, a mnie tak boli brzuch ze stresu, że chyba zaraz pójdę zwymiotować. I łzy mi lecą co chwilę. Wiem, że matka wariatka ze mnie, ale Juluś ma dzisiaj taki dobry humor, uśmiecha się ciągle i głuży, a my mu jedziemy zrobić taką krzywdę 😭

Pomyśl sobie, że w ten sposób chronisz swoje dziecko przed naprawdę ciężkimi chorobami. Będzie dobrze, samo ukłucie to tylko chwila 🤞

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka

age.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Jesteśmy po pierwszej rehabilitacji. Nie wprowadzili nam metody Vojty, bo powinno się udać z "łagodniejszymi" ćwiczeniami. Naczytałam się o tej metodzie, więc cieszę się, że na razie obejdzie się 🙈
    Mamy 4 ćwiczenia i jeden sposób na noszenie. Wszystko mamy powtarzać po 4 razy dziennie po kilka razy. Będziemy się widywać tak co 1.5-2 tygodni i kontrolować/zmieniać ćwiczenia 😊
    Zosia ładnie cwiczyła przez 30 min 😊

Super, szybko reagujecie, więc na pewno szybko będzie widać efekty ☺️

Hera098 lubi tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka

age.png

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera współczuję ciężkiej nocy. U nas bywa podobnie 😉 choć dziś dla odmiany spala fajnie (mimo pobudek co 1.5h). Mąż był na noc w pracy i spałam z trójką dzieci 🤣 ale daliśmy radę a starszaki się nie obudzili więc spoko.

sernik_z_rodzynkami, Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ