X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    ver6ena właśnie mówiła, żeby zawiązać dziecko jak do noszenia. Jedyne co, to że wtedy można spać tylko na plecach. Ja szczerze mówiąc jakoś mam obawy, jednak dziecko w chuście jest blisko i mocno zawiązane i bałbym się, że Młody przyciśnie się noskiem do mnie i nie będzie mógł oddychać
    Dziś spróbowałam tak z kołową, ale musiałam ją porządnie poluzować bo ja sama nie mogłam oddychać i cycki ciekły. Do uspania ok ale żebym tak specjalnie spała to jestem na nie 👎🏼
    sundari86 wrote:
    Kładę już ją czasami w kuchni na trochę żeby np wstawić wodę i nie trzymać jej na rękach. Właśnie mi w nim zasnęła przez szumy w okapie i powinnam ją odłożyć na płaskie,ale z egoizmu przyznaję zjadłam na spokojnie i napawam się wolnymi cyckami. Mamy skok rozwojowy w 6 tygodniu życia. Zaczyna się śmiać,gugać, rozgląda się wszędzie i najchętniej cycuś zamiast dziennego snu, więc korzystam z każdej marnej drzemki.

A co to za wańka wstańka, bo ja kojarzę tylko takie stare z czasów PRL-U 🤣
    Ten egoizm jest jednak potrzebny, nie możemy być na 100% jeśli nie jemy, nie śpimy. Kobiety potrzebują nieprzerwanego snu co jak co.
    Ja zaczęłam dawać do leżaczka bo dawała moja mama, mąż. Byłam całkowicie przeciwna ale to po prostu pomaga. Dłużej jak 30 minut tam nie siedzi, choć raz ja bujałam nogą siedząc na fotelu i pijąc w końcu ciepłą herbatę i co? I zasnęłam… i ona też zasnęła bo miała włączone wibracje😂 i żyje i pediatra nie powiedział że jest jakaś krzywa. Trzeba sobie ułatwiać.
    A ja też się ciekawe czy wańka to taka co ja myślę.
    Mkm89 wrote:

Dziewczyny a jak pada deszcz/ śnieg z deszczem to wychodzicie na spacer ? U mnie właśnie dzisiaj tak mokro i się zastanawiam, czy wychodzić? Czy jednak w taką pogodę odpuścić?
    Ja wystawiam na balkon. Staramy się na 2 drzemkę wystawiać lub wychodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 22:55

Mkm89, Alga_I, Katka123, sundari86 lubią tę wiadomość

• ver6ena Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A i dzisiaj mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej, jutro okulistę, a w środę może wreszcie się uda szczepienie 🙈
    Cześć Nutella, pewnie przegapiłam, ale co się stało że okulistę?
    U nas też miłalo byc kolejne szczepienie ale okazała się infekcja dróg oddechowych…

Prezenty - mamy właściwie wszystko co potrzebne, choć pieluch nigdy dość. Na liście internetowej mamy 2 zabawki na późniejszy etap. Książeczki też sobie zażyczyłam jakiekolwiek bo nic nie mamy.

Espoir, ja dopiero w zeszłym tygodniu usiadłam do obcięcia paznokciu u stóp… nie drapała nimi sobie niczego, wiec niby ok, ale mężu się bał sam ciachać. Ale dziwne te paznokcie bo płytka nie jest płaska lub zaokrąglona tylko trójkątna☹️

Anna_bella, odparzenia na pupie się nie zdarzyły, ale przeoczyliśmy 2 razy paszki i był taki smrodek… i pomoglo wietrzenie przez jeden dzień a potem natłuszczenie bepanthenem. Z pupka ryzykownie wietrzyć choc ja bym dała podkład i na golaska 10 minutek i masaż może.
    A co do spania to u nas 5-6 tydzień był regres snu w dzień, a w nocy nagle zaczęła spać blokami po 4 godziny 20/21-00 i 1-5. Ale my spaliśmy wtedy razem bo w 4 tygodniu była niespokojna przez ten skok i miała jeszcze płytki sen. W tej chwili śpi 21-1/2 i jak zacznie się kręcić ale nie zdąży obudzić to biorę i karmie i później śpi do 6-7. Łącznie to jest co najmniej 8 godzin i jak niczego nie spierdzielimy w wieczornej i nocnej rutynie to problemów nie ma. Gorzej za dnia🤣

Strzyga, pytałaś o butelkę lovi - ja się skusiłam bo miała nie zaburzać ssania piersi i faktycznie tego nam nie popsuło po 3 tygodniach rozłąki w karmieniu ALE na smoczku mniej otwierała buzie, a na piersi bardziej. Sprawdziliśmy butelka z MAM i tam znowu otwiera szeroko. No i na piersi pozostał ten chwyt mniejszy, choć dalej efektywnie je🤷🏽‍♀️

Vam, jak u was to prężenie i marudzenie? U nas w 4/5 tygodniu pojawił się problem z zasypianiem, dużo marudzenia i ciągle butla i lulanie, chodzenie w kółko i krzyk większość czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 22:21

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ver6ena - ogólnie to mamy zatkany kanalik łzowy. Masujemy 3-4 razy dziennie od 1.5 miesiąca, ale...
    Przed weekendem ropki w oczku było w cholerę dużo. Co chwilę się to oko sklejało, a po nocy (gdzie spała 8h) to była tragedia. Wielka skorupa 🥺 Podrażniliśmy jej to oczko, spuchło i miała czerwone białko. Między innymi chcieliśmy sprawdzić czy wszystko okej, ale jeszcze chyba potrzebowałam mobilizacji, że to ma sens i że robię to dobrze

U nas też trójkątne paznokcie 🫣 szczególnie ten duży 🤣

ver6ena lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ver6ena a Ty doszłaś juz do siebie?? Jak się czujesz?🫂

@Anna_bella poradziliście sobie z tym odparzeniem?

Ja mam cala listę potencjalnych prezentów, raczej beda to zabawki i książeczki, na pieluchy jakos uciułamy

Padam na pysk po tym dniu. Syn wyssał siły. Dobranoc 🫂

ver6ena, Hera098 lubią tę wiadomość

• ver6ena Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella bardzo wam współczuję z tym oczkiem, bo u nas też było, ale “tylko” tydzień. Obyło się bez sterydów, bo pomogły masaże, ale ja robiłam je za delikatnie i dopiero jak mąż przycisnął ten kanalik to coś puściło i wyszło takie zielone kisielowate coś. Ja za to zostałam zarażona gronkowcem w szpitalu i do dziś mam taką kuleczkę na powiece, nie mam wad wzroku.

• ver6ena Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yggy wrote:
    @ver6ena a Ty doszłaś juz do siebie?? Jak się czujesz?🫂
    Dziękuję że pytasz. Myślę że będę musiała pogadać o tym wszystkim ze specjalistą. Ale teraz w piątek minie nam 2 miesiące i to nasze dziecko jest już takie komunikatywne i ten rytm jakoś się tworzy i dnie są coraz bardziej przewidywalne, że teraz to ja siedzę i oglądam top model i się relaksuje. Ale wiadomo że jutro może być Sajgon znowu🤣
    Przyznam że nadziei dały mi też zbliżenia z mężem, bo jednak ciało się zmieniło, trochę odczłowieczenia było przez jakiś czas… a on mi dał pewność że to nasze uczucie dalej jest i fascynacja sobą też pomimo a nawet dzięki dziecku. Muszę tylko uwierzyć w siebie i powoli się odnaleźć. Czarne chmury się rozchodzą😅
    Dobranoc!

Alga_I, Yggy, Hera098, Katka123, sernik_z_rodzynkami, Vam, mewa, sundari86, nutella_ lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    A ja tak teraz z innej beczki 😅 pamiętacie jak pisałam, że Kacperek będzie raczej jedynakiem? Otóż tak jesteśmy teraz z mężem zakochani w synku, choć czasem daje nam popalić, to myślimy nad braciszkiem lub siostrzyczką 🤗 mi brakuje tych kopniaków, a i jeszcze raz bym chciała przeżyć tak cudowne CC jakie miałam 🥹
    rodzenie dzieci wciąga 🤪

strzyga , Hera098, mewa, Mila25, Apka, ver6ena lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    A jak to jest z tym "najtrudniejszym" okresem u niemowląt?
    Jedni mówią, że 3msce, inni że pierwsze 6mscy jest najtrudniejsze... Na kartonie mleka Comfort jest opis, że łagodzi trzymiesięczną kolkę wywołaną niedojrzałością układu... Myślałam, że kolki trwają dłużej.
    Wy też tutaj często piszecie "wytrwać te 3 miesiace", o co chodzi?😝
    po prostu po 3 miesiącach dziecko bardziej się da czymś zająć. moje do 3 miesięcy są do mnie tak przyklejeni, że nie mam czasu na nic. gole się maszynką na sucho na stojąco, a potem chodzę i sycze, bo mnie giry pieką, wlosy mam ciągle upięte w koka na szybko, zmywarkę wstawiam z dzieckiem na rękach... mam nawet fotkę jak kiedyś obierałam ziemniaki na podłodze w kuchni z Frankiem pod cycem 🫣

Vam, ver6ena lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella to szybko Ci przeszedł szok, mój po pierwszym dziecku trwał kilka miesięcy. ciągle się zastanawiałam wtedy dlaczego ja nie wpadłam na pomysł żeby robić jak niektórzy że pół roku pracy i pół roku zwiedzania świata... zamiast tego nie mogłam nawet zwiedzić sklepu żeby chleb kupić, bo Młody ryczal w wózku 🤪 chociaż teraz czasem jak mi dzieci dadzą popalić to wciąż się nad tym zastanawiam... 🤣

Hera Twoja Laurka jest prześliczna ❤️ i wygląda na dużo starsze dziecko. Moja Amelka dalej wygląda jak rozjechana przez auto żaba 🤪

Alga_I, Katka123, Hera098, nutella_, ver6ena lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2024, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro (21.11) kończę 35 lat. zatrzymałam się na jakichś 23 i co rok przeżywam ten szok na nowo 🫣🤣🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2024, 23:49

Alga_I, strzyga , Katka123, Hera098, Vam, mewa, sundari86, nutella_, ver6ena lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jutro (21.11) kończę 35 lat. zatrzymałam się na jakichś 23 i co rok przeżywam ten szok na nowo 🫣🤣🤪

😂😂 I pozostaniesz w tym szoku jeszcze długo 😝

Mam 5 lat więcej i zatrzymałam się na 25.

Ja jeszcze ze swoją młodą nie byłam u żadnego lekarza - jedynie położna przychodzi na ten patronaz.
    W grudniu idziemy na USG bioderek, a
    Potem patronat u pediatry i szczepienia ( nie idę wcześniej na wizytę bo młoda, odpukać, zdrowa, a nie chce po przychodniach z nią łazić).
    Dzisiaj mój Azazel ma level up - kończy być noworodkiem. Te 4 tyg zleciały jednocześnie mega szybko i mega długo 😁 mam wrażenie że minęło pół roku odkąd młoda jest z nami a jednocześnie nie wiem kiedy zleciały te 3 tyg.
    Ale na razie nie mam ochoty na rodzeństwo dla młodej 😂 chyba u mnie proces przeżywania żałoby po starym życiu jest dłuższy niż u was 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 04:01

Hera098, mewa lubią tę wiadomość

age.png
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka wrote:
    ]

Ja dzisiaj juz "uruchomilam" kavke, bo nie szlo nawet umyc butelek, panna sie nie daje odlozyc, albo skok albo jej sie moj humor udzielił, bo mam nastroj wręcz wisielczy.. tez jestem team tych co gory przenosza jak sie wyspia, a jak mam tego snu za malo, to odechciewa mi sie czegokolwiek.
    I chyba sie jej spodobalo, bo uciela sobie prawie godzinna drzemke. Moim plecom troche mniej sie to podobalo, bo to juz przeszlo 5kg bobasa, a mimo to jeszcze jest za mala, by ciezar opieral sie na moim pasie biodrowym. Ale i tak fakt uwolnienia rąk troche poprawił mi nastroj.
    c1e9dec3cc283.jpghttps://zapodaj.net/plik-RKDVp7GclB

Edit: nogi wygladaja jakby wisialy, ale to dlatego ze zaslania je moj uwolniony od stanika biust 😅

Wcześniej nie używałaś nosidła, dopiero teraz, jak maluch ma 2 miesiące prawie?
    W sensie moja ma 4 tyg i nie wiem czy już mogę czy za wcześnie (mam chyba to samo nosidło co ty, nawet kolor ten sam - kavka handy 2024 od 56)

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yggy wrote:
    @Anna_bella poradziliście sobie z tym odparzeniem?

Ogólnie to tak, linomag cały czas na pupę. Po nocy czasem gdy dłużej pampek to ma lekko czerwone ale po kolejnej pieluszce widzę, że znika . Po prostu musi mieć wrażliwą pupę a potrafi naprawdę zrobić 3 kupy w ciągu 10 minut … przed karmieniem, w trakcie i po:p najgorszy dylemat jak śpi i słyszę, że sadzi. Przebierać czy nie… jak już śpi długo to przebieram.

Espoir, mnie wkurzał, męczył brak snu. To jak mała zaczęła spać w nocy i jak odkryłam ( 🤭), że no jak się nie da to nie muszę jej odkładać to świat stanął mi przed oczami w innych kolorach 🤣

Ver6ena super macie z tym nocnym spaniem. U nas najgorzej te usypianie w sypialni wieczorne, chciałabym żeby spała od 21, a kończy się zasypianiem koło 24-1. Z tym, że ma wieczorną drzemkę i ona trwa do 21- 22. Ale jak już zaśnie to śpi ładnie z jedną pobudką 3-4 i potem 6-7 kolejna to ja albo już wstaje albo śpię dalej i do 8 pośpimy.

Dzisiaj spała ponad 4 godzinki, właśnie zasnęła. A ja za godzinę mam budzik ustawiony, może uda się zdrzemnąć jeszcze

Alga ja mimo wszystko też nie mam ochoty na rodzeństwo dla Emilki. Chyba rozumiem rodziców jedynaków w końcu 😁 Chociaż mąż by chciał, ale on właśnie śpi na kanapie a ja czekam żeby odłożyć małą 😅

mewa lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • strzyga Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, u nas nie znaleziono konkretnej przyczyny. Ja i mąż okazy zdrowia pod tym względem 🫣 mówią że prędzej chciałam za bardzo być mamą i to wszystko zrobiła głowa, ale ile w tym prawdy, to nie wiadomo. Lekarz mówił, że jak teraz się udało, to już z długim nie powinno być takich problemów, ale ja się tak nie nastawiam..
    Starać się będziemy chcieli za te dwa lata, po tym CC wolę poczekać jednak, aczkolwiek ciekawa jestem co zasugeruje lekarz.. pójdę na kontrolę po CC, to zamierzam porozmawiać na ten temat.. tobie kochana życzę drugiej dzidzi, PCO-s nie przekreśla niczego, a mi się coś czuje, że szybko Ci się uda z drugim poczęciem ❤️.

Anna_bella, ta aplikacja to HiMommy - polecam bardzo! Ze mną jest od początku ciąży 😉 i wygrała ze wszystkimi innymi.

Espoir, tak rodzenie wciąga, ale jeśli pierwszy poród nie okazał się traumą..ja miałam cudowne CC, cudownych ludzi obok i to uczucie, że dajesz nowe życie - właściwie ten moment przy porodzie jest cudowny! 🤗
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin cudowna mamo! Dużo zdrówka i cierpliwości ❤️ i jak najmniej problemów z tą całą cudowną twoją gromadką 😊

U nas znów to samo. Od piątej po mleku walka... Widać, że oczy się kleją, ale walczy dzielnie. Ja już to zapisuję w codzienną rutynę chyba.. 😂

Hera098 lubi tę wiadomość

age.png
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko powiem wam, ze jak nie urok to sraczka 😝 myslalam, ze tulik jest naszym wybawieniem przynajmniej na jakis czas, bo blokuje troche wymachiwanie tymi raczkami i budzenie. No to dzis Julek nabyl jakas umiejetnosc pelzania i ruszania. Za kazdym razem odkladalam go na pleckach na srodku lozeczka i juz trzeci raz podchodze, bo juz jeki sa duze, a ten na samym brzegu na boczku wali glowa w sciane lozeczka…. 🤪 dobrze, ze mam monitor oddechu, bo juz chyba nigdy bym nie zasnela! No ale teraz to sie boje tego tulika jak on zaczyna sie tak przekrecac i pelzac…

Jak tak wspominam szkole rodzenia to sobie mysle, ze powinien byc osobny blok tematyczny pt. Spanie dziecka 😂 to jest rzecz, ktora moim zdaniem jest na razie najwiekszym wyzwaniem i najbardziej mnie zaskakuje 😝

Espoir wszystkiego najlepszego kochana! 🥰🎂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 06:25

mewa, Vam, ver6ena lubią tę wiadomość

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • Vam Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ver6ena wrote:

Vam, jak u was to prężenie i marudzenie? U nas w 4/5 tygodniu pojawił się problem z zasypianiem, dużo marudzenia i ciągle butla i lulanie, chodzenie w kółko i krzyk większość czasu.
    Powiem szczerze, że różnie i nie jestem pewna przyczyny. Nie jem nabiału, ale to chyba nie to, bo czasem ma dzień jak złoto a czasami się wierci właśnie denerwuje przy cycku, pręży choć różnie bywa z intensywnością płaczu. Nic specjalnego poza tym nie jem żeby miała rewolucje, więc chyba ma niedojrzały układ po prostu 😞

age.png

age.png

age.png
  • Katka123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - wszystkiego najlepszego! 🎂

Dziewczyny nie wiem jak wy tak szybko łapiecie z maluchami rutynę dnia. Anabella u ciebie na przykład wiem że bobas mniejszy niż mój a już piszesz o rutynie. U nas dalej wolna Amerykanka po 5 tygodniach 😄 chyba jedyną rutyną u nas na razie jest to że wieczorem męczą gazy i pierdy 🙈
    U nas młody o 22:00 to oczy zaczyna mieć jak 5 zł i gdzie tam ze spaniem. Próbowałam, żeby wcześniej nie spał tylko się troszkę bawił i zajmował otoczeniem, ale z kolei ono spływa po dwóch sekundach. Gdzie go nie odłożyć tam zaśnie na brzuchu na macie na ramieniu na rękach no wszędzie. Żeby w nocy tak sobie słodko spał ale gdzie tam 🙈
    Nie wiem może ja w nocy coś robię źle- ale próbuję go kołysać lekko głaskać po głowie na chwilę przymknie oczy i tyle. Zadam więc może głupi prozaiczne pytanie Ale jak wy usypiacie swoje dzieci tak żeby one zasnęły? 🙈 Wiem że każde dziecko jest inne ale może się jakoś zainspiruje bo jednak okna aktywności między 22:00 a 1:00 a potem między 3:00 A 5:00 to tak średnio 🤪

Vam lubi tę wiadomość

• Vam Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    po prostu po 3 miesiącach dziecko bardziej się da czymś zająć. moje do 3 miesięcy są do mnie tak przyklejeni, że nie mam czasu na nic. gole się maszynką na sucho na stojąco, a potem chodzę i sycze, bo mnie giry pieką, wlosy mam ciągle upięte w koka na szybko, zmywarkę wstawiam z dzieckiem na rękach... mam nawet fotkę jak kiedyś obierałam ziemniaki na podłodze w kuchni z Frankiem pod cycem 🫣
    Próbowałam to sobie wyobrazić 🙈🤣

age.png

age.png

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir wszystkiego najlepszego z okazji urodzin😊

A ja mam na odwrót - ciągle myślę, że mam 28 lat. Jak ktoś mnie się pyta to każdemu tak odpowiadam, a potem uświadamiam sobie, że mam przecież 26😂😂 I ja piszę serio, nie umiem uwierzyć, że mam 26, bo się tak nakręciłam na 28, ale też przez to mam wrażenie, że jeszcze batdzo młoda jestem.

Moja Laura też wierci się po całym łóżku, a najczęściej ląduje w barierkach. Dzisiaj akurat rożek odsłaniał ją od szczebelek, ale któregoś dnia tak waliła w nie głową, że siniaka miała na czole...

Dzisiaj Laura spała 00:00 do 7:20😍 Jak się obudziłam to byłam w szoku, bo tylko raz miała taki epizod, że tyle spała. Zwykle jest to 5-6h pod rząd. Myślę, że spałaby dłużej, ale narzeczony musiał już wejść do jej pokoju bo tam pracuje zdalnie i się już małą wybudziła jego krzątaniem. Łóżeczko już przenieśliśmy do mnie, właśnie karmię małą i zasypia, i jestem ciekawa czy pójdzie dalej spać😂

Swoją drogą wczoraj Laura zrobiła mi przecudowną niespodziankę❤️ W końcu się ze mną przytulała😍 To było takie cudowne, że ja chcę takie 10-15min codziennie.... Po jedzeniu położyłam ją na odbicie na ramieniu jak siedzialam w fotelu i po jakimś czasie koniecznie próbowała obrócić się na plecy, więc ją obróciłam i tak została... Na moim brzuchu, z głową przy ramieniu. Przytulołam twarz do jej główki, objęłam ją całą, a ona przez 10 lub 15min tak leżała, nie wierciła się, a nawet zasnęła. Co chwila ją sobie całowałam w główkę i tuliłam, cudowne ❤️

Co do ubranek świątecznych na Laurze to zamierzam Was nimi męczyć 😎😎 Jak nie codziennie to raz na jakiś czas wrzucę tutaj kolaż z kilku dni🤩 Nakbardziek nie mogę doczekać się aż założę jej czerwone świąteczne pajace, bo mam wrażenie że będzie jej przepięknie w tym kolorze😍

mewa, Katka123, Vam lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir sto lat 🥳

Merry moja Lila też przekręca się na bok i pełza w tych śpiworkach jak robaczek 🐛 są takie dni kiedy ręce jakoś bardziej jej przeszkadzają i wtedy jej daję ręce do środka, jak nie to na zewnątrz, ergopouch daje taką możliwość, ale mam też dwa śpiworki colorstories, dokupiłam, bo teraz wszystko wolno schnie, a ja czasami co noc wymieniam śpiworek przez ulewanie

Hera098, merry_merry lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ