Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
strzyga wrote:Czy zdarzało się waszym maleństwom mieć dłuższe przerwy w jedzeniu? Kacper jadł przed 7 i teraz nie chce mi jeść 😅 guży sobie i dyskutuje, więc raczej jest zdrowy.. ale ja już zaczynam myśleć 😅😅 przed 2 wypił 150ml i przed 7 też 150ml..
strzyga , Hera098 lubią tę wiadomość
-
Vam wrote:Zdarzyło się nam jak miała skok to były przerwy 5h między karmieniami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 14:32
Vam lubi tę wiadomość
1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Vam wrote:Zdarzyło się nam jak miała skok to były przerwy 5h między karmieniami.
U nas też się zdarzyła przerwa 5 godzinna ale w nocy a później Alicja nadrabiała w dzień i jadła co 2 godziny.93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
strzyga wrote:Czy zdarzało się waszym maleństwom mieć dłuższe przerwy w jedzeniu? Kacper jadł przed 7 i teraz nie chce mi jeść 😅 guży sobie i dyskutuje, więc raczej jest zdrowy.. ale ja już zaczynam myśleć 😅😅 przed 2 wypił 150ml i przed 7 też 150ml..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 19:04
strzyga , Katka123, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Maszonek wrote:Tak, przerwy ok. 4.5-5 h zdarzają się, jak pójdziemy na spacer i strzeli 3 h drzemkę. No i w nocy. Dzieci w tym wieku już raczej nie muszą jeść co 3 h.
No właśnie zastanawiałam się nad czym czy jeszcze muszą jeść co te trzy h. Ale chyba bez przesady... Dziś słabiutko Kacperek je bo po 60ml, ale już biorę to na luz, bo zwariuję inaczej.. dużo śpi, więc być może to skok jest.
Czy któraś z Was 'buja' się jeszcze z tymi cycuszkami nabrzmiałym? 🙄 u nas jeden fajnie zszedł, ale drugi jest dość grubiutki i zaczyna mnie to irytować, a zarazem martwić, bo przecież to już trzeci miesiąc 😪 -
strzyga lubi tę wiadomość
-
Maszonek wrote:Tak, przerwy ok. 4.5-5 h zdarzają się, jak pójdziemy na spacer i strzeli 3 h drzemkę. No i w nocy. Dzieci w tym wieku już raczej nie muszą jeść co 3 h.
Ja bym chciała żeby jadł większe porcje a rzadziej, ale cóż...on tu rządzi.
Każde dziecko inne 😉
W sumie, to ja tez jestem co 3h głodna 🙈 tylko ja nie jem w nocy, a młody tak i to max co 4 h...Hera098 lubi tę wiadomość
-
Katka123 wrote:Musieć nie muszą ale mój młody dalej je co 3h 🙈
Każde dziecko inne 😉
W sumie, to ja tez jestem co 3h głodna 🙈 tylko ja nie jem w nocy, a młody tak i to max co 4 h...
U mnie dokładnie podobna sytuacja. Je co 3h, teraz nawet trochę częściej woła o jedzenie bo co 2,5h😂 Chciałabym aby jadła więcej i rzadziej, ale niestety odbija się to nam na bólach brzuszka wtedy. I wcale rzadziej nie je przy większych dawkach, bo nadal chce co 3h 😂
Jedynie na sen nocny potrafi nie jeść 6-10h.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
mewa wrote:Strzyga my mamy teraz taki problem. Mloda je w nocy a w dzien wcale. Dzis bylam u lekarza i maz mial jej dac jesc. Karmilam Emilke o 9 rano kolejny posilek dopiero byl o 14. A probowal kilka razy potem jak wrocilam ja dawalam cycka. I tak od kilku dni zauwazylam ze mloda je glownie nocami wieczorami i wczesnym rankiem.
No to widocznie to normalne, bo teraz po 21 już zjadł 120ml 😊 a jaka awantura była, to glowa mała.. jakby go ktoś ze skóry obdzierał, akurat obudzil się po drzemce, nie był jeszcze ogarnięty do pójścia spać - zmiana pampersa, przemywanie wieczorne, ubiór śpiochów 🙃 już myślałam, że ma jakiś straszny ból brzucha, ale jak wleciała butla, to i po niej już były wyznania miłości 🥰
Nooo dobra, to już nie będę się tak nakręcać tymi porcjami zjedzonymi w dzień 🫠 -
strzyga wrote:No właśnie zastanawiałam się nad czym czy jeszcze muszą jeść co te trzy h. Ale chyba bez przesady... Dziś słabiutko Kacperek je bo po 60ml, ale już biorę to na luz, bo zwariuję inaczej.. dużo śpi, więc być może to skok jest.
Czy któraś z Was 'buja' się jeszcze z tymi cycuszkami nabrzmiałym? 🙄 u nas jeden fajnie zszedł, ale drugi jest dość grubiutki i zaczyna mnie to irytować, a zarazem martwić, bo przecież to już trzeci miesiąc 😪 -
Katka123 wrote:Musieć nie muszą ale mój młody dalej je co 3h 🙈
Każde dziecko inne 😉
W sumie, to ja tez jestem co 3h głodna 🙈 tylko ja nie jem w nocy, a młody tak i to max co 4 h... -
Do tych z was które mają kominiarki merino dla maluchów. Czy na nie dajecie coś jeszzze? Jakaś drugą czapkę? Nam się wydarza że podwiewa wiatr ta kominiare i nie spelnia ona swojej roli na głowie, jedynie na szyi…
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:23
-
Strzyga chodzi Ci o Twoje piersi? Jedna jest większa czy o ilość mleka się pytasz? Ja mam w sumie obie podobne, ale prawa jest tą przodującą od początku i szybciej wypełnia się mlekiem. Przystawiam jednak na zmianę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:54
-