Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna_bella wrote:Mogę Ci wysłać filmiki z przyjaznej pielęgnacji jakie dostałam od nich tylko musiałabyś mnie zaakceptować jako przyjaciółkę . Albo podasz maila . Więc staramy się wdrażać tą pielęgnację a do tego codziennie ćwiczenia od fizjo, ale to chyba lepiej żeby fizjoterapeuta dobrał ćwiczenia indywidualnie bo różnie może być u każdego dzieciątka
Katka jeszcze sobie pomyślałam, że może go uczula płyn którym myjesz albo ta mata na której leży? Zrezygnujcie z leżenia na niej na parę dni i zobaczysz
Wiadomo. Maly jest rehabilitowany metoda Vojty. 2 x w tyg mamy fizjo plus cwiczymy w domu. Ciekawa bylam jaka metode u Was zastosowano i z jaka czestotliwoscia chodzicie do fizjo. -
Anna_bella wrote:Katka jeszcze sobie pomyślałam, że może go uczula płyn którym myjesz albo ta mata na której leży? Zrezygnujcie z leżenia na niej na parę dni i zobaczysz
Też nad tym myślałam - chociaż przy płynie do kąpieli byłyby też krostki na innych częściach ciała. Tutaj jest to bardziej na tym policzku, na którym leży na macie - no czasami ośliniony bo wkłada ręce do buzi jak sue zmęczy tym leżeniem na brzuchu ...
Może faktycznie spróbuję bez maty kilka dni albo podłożę taki podkład z przylepcami żeby się nie suwał.
U nas dla odmiany osłabione napięcie mięśniowe. Mamy nawet skierowanie na fizjo na NFZ ale wiadomo jak to z terminami:(
Na razie chodzimy prywatnie, ale z NFZ też skorzystam jak już dostaniemy termin. Zawsze się przyda 😉
-